Politikk - Norsk

gjespe

Norge innvilger vel mange asylsøknader

Norge innvilger mer enn tre ganger så mange asylsøknader som Danmark, folketallet tatt i betraktning. Bare Sverige og Malta sier ja til flere.

I fjor ga vi opphold til 123 asylsøkere pr. 100.000 innbyggere. Det er mer enn tre ganger så mange som Danmark tok imot. Finland havner et godt stykke ned på listen, med 34 innvilgede asylsøknader. For Island er tallet 3.

Slik håndterer Europa asylstrømmen

Hvorfor må vi være best i klassen med å motta asylsøkere?

En burde også ta hensyn til kommunen sin størrelse og begrense antall asylsøkere i forhold til folketallet?

2
218 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det største problemet er jo at de klart største mengdene kommer fra ytterst primitive land og kulturer i Øst-Afrika samt Afghanistan. Hadde man klart å unngå disse, så hadde det vært et marginalt problem.

3
KongOlav2 Det største problemet er jo at de klart største mengdene kommer fra ytterst primitive land og kulturer i Øst-Afrika samt Afghanistan. Hadde man klart å unngå disse, så hadde det væ...

Det største problemet er jo at de klart største mengdene kommer fra ytterst primitive land og kulturer i Øst-Afrika samt Afghanistan.

De kan jo ikke komme hit derfra med direktefly - så da burde de hvert stoppet underveis i Europa et sted.

Det er vel logisk å tro at vår vennlige asylpolitikk gjør at mange fler kommer hit enn til Danmark og Finland som har en strengere asylpolitikk? Asylanter snakker nok med hverandre og jungeltelegrafen går.

1

Hvorfor må vi være best i klassen med å motta asylsøkere?

Det som er ille er ikke at så mange kommer, men at vi gir så mange opphold. Det ene er jo en følge av det andre. Bare en brøkdel av de som får opphold hadde fått det om asylinstituttet ble brukt slik det var ment fra begynnelsen.

1

Det var 5200 asylsøkere som fikk innvilget opphold i Norge i 2012. Tilsammen var det 32000 som fikk oppholdstillatelse, så asylsøkere utgjør en liten del av det totale antallet.

Egentlig burde det ikke være noe problem å ta seg av og intergrere ca 5000 mennesker i året, men desverre så virker det som om vi fører en politikk som ikke fungerer skikkelig på dette området og vi har fått en ganske så stor gruppe som er dårlig integrert.

Derfor bør vi vel i en periode begrense antallet som får innvilget ophold og konsentrere oss om å integrer og ta oss av de som allerede er innvilget opphold og er her.

1

I alt sponvika skriver så skinner det gjennom at han ønsker alle skal få komme hit slik at alt skal gå til dundas, pinadø en forferdelig type!

Så dette betyr at jeg vil at alle skal komme hit:

"Derfor bør vi vel i en periode begrense antallet som får innvilget opphold og konsentrere oss om å integrer og ta oss av de som allerede er innvilget opphold og er her."

Er det leseforståelsen din som er et problem?

1

Morsomt at selv i en diskusjon der Sponvika er enig med 'røkla' skal det krangles.

Er for øvrig enig. Rart at man ikke klarer å integrere 5 000 mennesker i året, da er det rutinene det er noe galt med.

1
Sponvika Det var 5200 asylsøkere som fikk innvilget opphold i Norge i 2012. Tilsammen var det 32000 som fikk oppholdstillatelse, så asylsøkere utgjør en liten del av det totale antallet. Eg...

Det var 5200 asylsøkere som fikk innvilget opphold i Norge i 2012. Tilsammen var det 32000 som fikk oppholdstillatelse, så asylsøkere utgjør en liten del av det totale antallet. Egentlig burde det ikke være noe problem å ta seg av og intergrere ca 5000 mennesker i året, men desverre så virker det som om vi fører en politikk som ikke fungerer skikkelig på dette området og vi har fått en ganske så stor gruppe som er dårlig integrert.

Men det er jo flere som i realiteten får asyl. For hver asylsøker som får opphold, er det jo flere familiemedlemmer som får komme. Familiegjenforeninggjør den største del av de oppholdstillatelser som kommer. Ergo gir vi ikke opphold til 5200 asylsøkere, men man må gange det tallet med..?

1
Morra-DI-2 [sitat…] Men det er jo flere som i realiteten får asyl. For hver asylsøker som får opphold, er det jo flere familiemedlemmer som får komme. Familiegjenforeninggjør den største del...

Det er helt riktig og dette blir det jo nye regler på nå. Saken er den at familiegjenforening ikke regnes som asyl og derfor holdes disse tallene utenfor akkurat det punktet, at det fører til en misvisning i forhold til antall mennesker som må integreres er jeg helt enig i.

1
Amin_Nouri Morsomt at selv i en diskusjon der Sponvika er enig med 'røkla' skal det krangles. Er for øvrig enig. Rart at man ikke klarer å integrere 5 000 mennesker i året, da er det rutinene...

Navnet på dette flotte stedet fører til for visse at man må være uenig, selv når de egentlig er enig i det som står :) Artig.

At vår innvandring og integreringspolitikk er feilslått synes jeg er åpenbart, og vi bør snarest få forandret ganske så mye på denne.

1

Norge innvilger mer enn tre ganger så mange asylsøknader som Danmark, folketallet tatt i betraktning. Bare Sverige og Malta sier ja til flere.

Herregud. Vi som er et så lite land.

Hva med å hjelpe folk i nærliggende områder fra hvor de søker? Og skal ikke de som søker asyl rett hjem når det er trygt å bo der de kommer fra?

1
Amin_Nouri @Werner Da må man først ta et oppgjør med den destruktive kulturen de kommer fra, og det ser jeg dessverre ikke at kommer til å skje i nærmeste fremtid.

Da må man først ta et oppgjør med den destruktive kulturen de kommer fra, og det ser jeg dessverre ikke at kommer til å skje i nærmeste fremtid.

For å hjelpe de i nærliggende områder eller for å kunne sende de tilbake når landet deres er trygt?

Er asyl og arbeidsinnvandring plutselig blitt permanent innvandring?

1
WernerVonBraun [sitat…] For å hjelpe de i nærliggende områder eller for å kunne sende de tilbake når landet deres er trygt? Er asyl og arbeidsinnvandring plutselig blitt permanent innvandring?

Begge deler. Det hadde vært uansvarlig å ikke hjelpe mennesker i nød, og siden man ikke vil ta et oppgjør med den totalitære kulturen der, er asylpolitikk det eneste alternativet. Da er problemet at asyl- og innvandringspolitikken ikke holder mål.

1
Amin_Nouri Begge deler. Det hadde vært uansvarlig å ikke hjelpe mennesker i nød, og siden man ikke vil ta et oppgjør med den totalitære kulturen der, er asylpolitikk det eneste alternativet....

Begge deler? At vi skal kunne hjelpe de i nærliggende områder handler jo mer om å kunne gjøre avtaler med disse landene. Å bygge mottak der.

Å kunne sende de hjem er jo ingen umulighet. Vi har jo hatt asylsøkere i lang tid i Norge. For mange av disse så har landene de kom fra blitt trygge. Men de blir i Norge. Det kan ikke være på grunn av klima. Det må være fordi Norge er et rikere land. Hvis jeg hadde måtte flykte fra Norge på grunn av krig til f.eks. Chile. Hvis Norge hadde blitt trygt igjen så hadde jeg vært på første fly tilbake hit for å bygge opp landet igjen. Det skjer nesten aldri med våre asylsøkere.

1

Masseimport av analfabeter fra steinrøysa i Langtvekkistan er selvfølgelig ikke bærekraftig på sikt. Det forstår alle.

Spørsmålene blir heller: Hvorfor gjør ikke våre folkevalgte noe med det? Går det i realiteten mot en styrt avvikling av velferdsstaten?

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...