Politikk - Norsk

Geirijo

Det nye, blå språket

Frp og Høyre har innført tåkeprat som "Det nye blå språket". Det går ut på å kamuflere egne ideologiske intensjoner. Man bruker et språk ment å villede og skjule samfunnsendringen man har intensjon om å gjennomføre. En radikal endring i verdivalg.

For meg blir det systematisk løgnaktighet og bedrageri i regjering.

2
75 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Frp og Høyre har innført tåkeprat

Hvordan kan man innføre noe som har vært her i over åtte år?

4

Frp og Høyre har innført tåkeprat som "Det nye blå språket". Det går ut på å kamuflere egne ideologiske intensjoner. Man bruker et språk ment å villede og skjule samfunnsendringen man har intensjon om å gjennomføre. En radikal endring i verdivalg.

Jøss, mener du at de begynner å ta etter de rød/grønne, trist i så fall.

1

Folket mister tillit. Foreløpig går det mest utover Frp. TV2 partibarometer viser nå 12,4%. At det ikke viser mye nedgang for Høyre enda, antar jeg har med velgerflukt fra Frp til Høyre.

Men Høyre er klart medskyldig i tåkepratet og villedningen. Det vil nok få effekt for dem også etterhvert.

2

Jeg trodde det blå-språget var det samme på facebook kommentarene på VG.

Standard eksempel:

Vrææææææææææl!!!!!! (mange utropstegn er viktige)

Bannord svikere bannord ingen begrunnelse bare sinne!!!!!!!!

SOSIALISTER!!!!! KOMMUNISTER! AP!

!!!!!!! FORØVRIG FÅR JEG IKKE KOMMENTERE INNVANDRING PÅ NOEN AV INNVANDRINGSARTIKLENE SÅ JEG FÅR SKRIVE SERIØSE KOMMENTARERUNDER!!!??????????

LOL

Det blå språket har ett annet uttrykk på VGD enn i regjering. Men det går stort sett ut på det samme :)

1

Frp og Høyre har innført tåkeprat

Alle vet jo hvem tåkefyrsten er da. Han tilhører ikke hverken H eller FrP.

2

Frp´ere måte å protestere på.

Jeg protesterer på at den biffen koster 300 kr. Jeg vil gjerne betale 1000 kr. istedet.

Skjønn det at dere skyter dere selv.

Stem til venstre for Ap ; ikke til høyre.

1

Frp og Høyre har innført tåkeprat som "Det nye blå språket". Det går ut på å kamuflere egne ideologiske intensjoner

Dette høres jo ut som en fiffig politisert konspirasjonsteori.

Eller kanskje det er en reaksjon på "det nye vi"?

Du skal se at de blå-blå kommuniserer med mystiske tegn til hverandre, slik som "illuminatiene" visstnok skal gjøre.

1
Geirijo Folket mister tillit. Foreløpig går det mest utover Frp. TV2 partibarometer viser nå 12,4%. At det ikke viser mye nedgang for Høyre enda, antar jeg har med velgerflukt fra Frp til...

Folket mister tillit. Foreløpig går det mest utover Frp. TV2 partibarometer viser nå 12,4%. At det ikke viser mye nedgang for Høyre enda, antar jeg har med velgerflukt fra Frp til Høyre.

Vel, meningmålingene er ikke entydige. Ifølge Vårt Land er det moderat fremgang for de blå, og tilbakegang for de rød-grønne. Verst rammes lillesøster SV.

På Vårt Lands partibarometer går Høyre frem med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 28,0 prosent, mens Frp får 15,2 prosent.

De tidligere regjeringspartiene i den rødgrønne regjeringen har ikke klart å styrke seg nevneverdig i sin nye rolle som opposisjonspartier. Arbeiderpartiet har en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng fra oktober, mens SV havner klart under sperregrensen på den nye målingen med fattige 3,4 prosent.

DN

1

Jeg har merket meg to uttrykk som høyrestyret bruker ofte

1. "vekstfremmende skattelettelser" - dette betyr at rike skal betale mindre

2. "bedre løsninger"- dette betyr at budsjettet skal kuttes mye

3

Frp og Høyre har innført tåkeprat som "Det nye blå språket".

Selv om det meste er tåke for deg, er det ikke det for oss som fikk dere sparket på hue å ræva ut av regjeringen.

At ting er tåke for dere vet vi.

1
Geirijo Det er Erna som har gjort "Tåkefysten" kjent. Du slipper ikke unna med å villede.

Så beskjedne dere er. Æres den som æres bør, nemlig Grete Faremo som gjorde en pionerinnsats innenfor fagfeltet tåkeprat:

"Når vi ønsker et samarbeid med kommunen så er det ikke minst for også å kunne ta tak i sosiale utfordringer, og vi jobber derfor med tiltak som gjør det mulig for oss å støtte opp om tiltak som kommunene velger å iverksette, og det kan være ulike strakstiltak."

Dagsrevyen

1

Frp og Høyre har innført tåkeprat som "Det nye blå språket". Det går ut på å kamuflere egne ideologiske intensjoner. Man bruker et språk ment å villede og skjule samfunnsendringen man har intensjon om å gjennomføre. En radikal endring i verdivalg.

Dette er ikke tåkeprat. Tåkeprat er å komme med formuleringer som betyr ingenting eller hva som helst. Grete Faremo er skrekkeksemplet på en tåkeprater. Her er det snakk om nytale (newspeek), et begrep som George Orwell gjorde kjent. Eller eufemisme for å bruke et fremmedord.

1
MyDeuxCents [sitat…] Vel, meningmålingene er ikke entydige. Ifølge Vårt Land er det moderat fremgang for de blå, og tilbakegang for de rød-grønne. Verst rammes lillesøster SV. På Vårt Lands pa...

Vel, meningmålingene er ikke entydige. Ifølge Vårt Land er det moderat fremgang for de blå, og tilbakegang for de rød-grønne. Verst rammes lillesøster SV. På Vårt Lands partibarometer går Høyre frem med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 28,0 prosent, mens Frp får 15,2 prosent.

Nå er meningsmålinger morsomme - tar vi utgangspunktet i valgresultatet - så har H gått fram 1,2 prosentpoeng og FRP tilbake 1,2 prosentpoeng. For meg kalles det på stedet hvil

1
Tioman2 [sitat…] Nå er meningsmålinger morsomme - tar vi utgangspunktet i valgresultatet - så har H gått fram 1,2 prosentpoeng og FRP tilbake 1,2 prosentpoeng. For meg kalles det på stedet...

For meg kalles det på stedet hvil

I og for seg et imponerende resultat når regjeringen enten kritiseres for ikke å gjøre noenting, eller for at de fullstendig ødelegger landet. Det later jo ikke engang til at kritikerne er enige med seg selv.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...