Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Mannen skyter jo med mitrialjøse og kanoner mot alt og alle....kanskje bortsett fra mot Gro H. Brundtland.

"Siv Jensen leder et uansvarlig populistisk parti", ifølge Hustad. KRF og SV bør nedlegges....ja, det var mye å lese, og jeg har bare skummet fort gjennom.

Tror nok alle vil kunne finne et sitat, og bruke det for å angripe ett eller annet eller en eller annen man ikke liker :-)

1

Hustad er konge! i mannen full makt over kongeriket i ett år sier jeg. At en polsk lege kan sykemelde en polakk i 1 år uten innblanding fra nav sier det meste..

3

Mannen har veldig mange gode poenger. Her virker det ikke aa vaere noe politisk staasted som avgjor hva han mener.

Han virker noytral, reflektert og smart, og snakker rett fra levra.

Slike folk som dette landet trenger, ikke bortforklaringer, handlingslammelse og politisk korrekthet i alt man gjor.

At man fort kan ende opp som Hellas er noe mange ser, bortsett fra politikerne, som ikke gjor noe som helst for aa prove aa unngaa det.

2
keenio1 Hustad er konge! i mannen full makt over kongeriket i ett år sier jeg. At en polsk lege kan sykemelde en polakk i 1 år uten innblanding fra nav sier det meste..

Morsome er jo at hustad setter pris på brundtland.. statsministern som i sin tid sterkt kjempet for å få norge inn i eu.. og som også var statsminister da stortinget meldte norge inn i eøs.. og derav ble juridisk bundet til lovverk som står over det norsk. Noe som med de lange linjer nettopp fører frem til polakker som i ditt eksempel her.

Sannheten som Hustad egentlig ikke går nærme nok.. er at det spiller veldig liten rolle hvem som styrer i forhold til innvandringspolitikk. Man får kanskje nyanse-forskjeller.. men hovedlinjene ligger der. Hva gjelder EU-saken så er jo både høyre- og venstreblokken i norsk politikk dominert av 2 store partier som sterkt ønsker norske eu-medlemskap.

1
gjespe [sitat…] Jo men har noen gode poenger?

Absolutt. Jeg syns hele innlegget var så langt, så jeg skal lese det litt nøyere når jeg har mer inspirasjon.

Nå er det mårrakaffe og morrarock som tar bort litt av konsentrasjonsevnen ;-)

Artig at avisen velger "Jens den dårligste statsminister"

som overskrift når det er så mye å velge mellom...humre..humre...

Det er jo bare å google i ett sekund for å finne noe man liker bedre å lese.

1

Leser en interessant artikkel der Jon Hustad snakker om norsk politikk.

Hvem er Jon Hustad?

1

Orker ikke å lese alt dette, vet jo omtrent hva han mener. Selvsagt har han noen poenger.

Men det store problemet hans er jo at det norske velferdssamfunnet fungerer slik det er i dag. Så kan man alltids argumentere for at "men uten oljen hadde det ikke vært slik", men nå er et jo et faktum at vi har denne oljen. Og et stort oljefond.

Så kan man tilpasse seg når man må.

Ellers syne jeg det er påfallende at han ikke ser litt større på at så mange er utenfor arbeidslivet nå i forhold til før. Det henger jo sammen med at det er vanskelig å få jobb for mange som av forskjellige grunner ikke kan yte 110 prosent.

Han burde vite at "tullingen"i bygda fikk enkle jobber, til full betaling, i mange småsamfunn på Vestlandet for 30 år siden. Det var lokale bedriftseiere og bønder som tok vare på dem. Slik er det ikke i dag. I dag er disse lokale bedriftseierene millionærer og tar seg ikke tid til slik "tull"..

Og så kan jo han stille seg spørsmål om alle jobber virkelig er nødvendig for samfunnet. Han lever jo stort sett av å synse. Og han har i flere år jobbet i bedrifter som har fått omfattende pressestøtte. Og det har tjener vel han bra på.

2
TrudeX [sitat…] Hvem er Jon Hustad?

Jon Hustad

Han er en radikal storkjeftet journalist, forfatter (?) og historiker. Han har mange gode poeng, og rimelig god oversikt på de største problemområdene. Vel verdt å høre på. Men vær forberedt på spissformuleringer, uten realistiske løsningsforslag.

Han er en sjelden blanding av radikaler og pragmatiker.

3
DrSchwei Orker ikke å lese alt dette, vet jo omtrent hva han mener. Selvsagt har han noen poenger. Men det store problemet hans er jo at det norske velferdssamfunnet fungerer slik det er i...
Slettet-DT9T0G

Så kan man tilpasse seg når man må.

Da er det som oftest alt for sent. Man kan like eller mislike Hustad og være uenig i hans karakteristikker, men han ligger omtrent på samme nivå for sosialististene som en del av debattantene fra venstresiden gjør for seriøse deltakere på VGD.

1

Å, en journalist som tjener penger på å utgi en dårlig årgang av VGD Politikk - Norsk som bok. Smart forretningsidé.

1

Jeg liker Jon Hustad, men hvorfor han uttaler seg som om han er autoritet innen samfunnsøkonomi fortår jeg ikke, da han ikke har noen ting å vise til innenfor faget. Han er historiker.

Eksempel: "Penger i seg selv er ikke ressurser. Det er bare bokføringsenheter. Om en har steiner som valuta, og en finner dobbelt så mange steiner, så er en ikke dobbelt så rike. En er like fattig eller rik som før."

Hva i all verden betyr dette? Noen må gjerne rette meg om jeg tar feil, men om du har steiner som valuta, og du får dobbelt så mange steiner, kan du kjøpe dobbelt så mange ressurser (gitt faste priser på ressursene). Da er du dobbelt så rik.

1

>>> Er ikke dette tullingen som stod bak "dokumentar"-programmet som ble vist på TV for noen år siden som ble trukket fordi det inneholdt så mye faktafeil?

1
Fehrenbach Jeg liker Jon Hustad, men hvorfor han uttaler seg som om han er autoritet innen samfunnsøkonomi fortår jeg ikke, da han ikke har noen ting å vise til innenfor faget. Han er histori...

Du har rett i at han ikke er samfunns-økonom og heller ikke ideologisk forankret :)

Men han har plukket opp endel gode poeng, om de større problemområdene. Noe han presenterer i en blanding av radikal konservativ pragmatisme. Litt uvant blanding. Men friskt og uavhengig politisk.

1
TrudeX Når du kommer med en sånn påstand, må du nødvendigvis belegge den.

>>> Det var ikke en påstand men ett spørsmål. Det var ett program der i første episoden så drev dem å fulgte etter Krekar. Men husker ikke om det var denne fyren her.

EDIT: Ser forøvrig at det var en NBC produksjon, så da blandet jeg nok "Harde fakta" med den dokumentaren.

EDIT2: Nå skal det sies at "Harde Fakta" også inneholdt sin del av "Myke fakta", så det kan vel være derfo jeg blandet litt sammen: http://www.regjeringen.no/nb/dokumentarkiv/stoltenberg-ii/md/Nyheter-og-pressemeldinger/nyheter/2012/nye-faktafeil-i-harde-fakta.html?id=698999

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
26 svar
Aktuelt silas Siste svar

238 Euro per MWh nå!

Gassprisen i Europa har vært stabil og rimelig takket være stabil produksjon fra Norge og Russland. Prisen har vært et sted mellom 18-20 Euro per MWh og bunnet ut i 2020 på 4-5 Euro per MWh. Akkurat n...

EU Natural Gas - 2022 Data - 2010-2021 Historical - 2023 Forecast - Price - Quote

Natural gas futures linked to TTF, Europe's wholesale gas price, were trading around the €230-per-megawatt-hour mark, not far from an all-time high of €300 hit in March in the aftermath of Russia's in...


Bilde tradingeconomics.com
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
6 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Laster...