I nyttårstalen kom Erna inn på problemet med at folk har hull i CVen pga. psykisk sykdom, og dette kan gjøre det vanskelig å komme tilbake til arbeidemarkedet. Hun oppfordret bedriftene til å ta inn slike folk, men lovte ingen tiltak fra regjeringen.

Det er vel opportunt å minne om denne artikkelen fra 2010, som jeg absolutt syns dreier seg om samme tema:

http://www.aftenposten.no/jobb/En-av-fem-blir-syke-av-jobben-5332442.html#.UsXmc7QliKw

Dette er noe jeg ikke er den eneste som har følt på kropp og sjel. Hvorfor får folk hull i sin CV?

1
fargerik [sitat…] Det er vel opportunt å minne om denne artikkelen fra 2010, som jeg absolutt syns dreier seg om samme tema: http://www.aftenposten.no/jobb/En-av-fem-blir-syke-av-jobben-533...

Dette er noe jeg ikke er den eneste som har følt på kropp og sjel. Hvorfor får folk hull i sin CV?

Bedrifter legges ned på steder med få alternative arbeidsplasser Manglende utdannelse For gamle For unge Folk blir sjuke og kan ikke fortsette i sin gamle jobb, og får ikke nye jobber fordi arbeidsgivere ikke ansetter sjuke mennesker. Etc, etc...du skjønner tegninga?

1

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen foreslår at bedrifter som tar inn folk som har vært to år eller mer ute av arbeidslivet skal få slippe arbeidsgiveravgift i to år. Er dette en god idé? Eller kan vi risikere at bedrifter utnytter systemet og sparker dem igjen når den avgiftsfrie perioden er over?

Så lenge folk jobber fullt ut hvorfor skal en arbeidsgiver få fordeler ?

Hvorfor heller ikke våkne opp og ta inn folk og la dem jobbe og ikke vær i en annen verden som noen arbeidsgivere tydeligvis er når dem ikke tør ansatte folk av en eller annen grunn.

Historie fra vestfold nå en ung dame som fikk beskjed om å ikke komme på jobb lenger pga mild tourette ( ansiktrykninger )

1
goggen43 [sitat…] Fordi enten er late , slappe eller syke en periode.

Sikkert. Men det er altså i følge artikkelen fra Aftenpoften slik at tyve prosent av de som blir syke blir det på grunn av dårlige ledere og dårlig arbeidsmiljø.

Om regjeringen kan gjøre noe med dette, tviler jeg på.

At det er åtti prosent som er late og "bare" tyve prosent som er ofre for dårlige ledere, gjør ikke at vi skal lukke øynene for dette.

1

I nyttårstalen kom Erna inn på problemet med at folk har hull i CVen pga. psykisk sykdom, og dette kan gjøre det vanskelig å komme tilbake til arbeidemarkedet. Hun oppfordret bedriftene til å ta inn slike folk, men lovte ingen tiltak fra regjeringen.

Vel, de har allerede signalisert en mindre byråkratisk og forbedret IA-avtale, og er noe som Eriksson har sagt er hovedoppgaven inn i det nye året. Hva som skal være med i en slik ny IA-avtale er jo nettopp noe som har og skal diskuteres videre med partene så det virker uansett frekt å låse avtalen til konkrete tiltak før forhandlingene er gjennomført. Hva de borgerlige vil er godt kjent (mer bruk av grader sykemeldinger, veilednende normering av sykefravær, tettere oppfølging av legene, oppmykning av bl.a deltidsansettelse, mindre byråkratiske prosesser osv), men å overkjøre partene i en såpass viktig avtale virker direkte uklokt. Husk at ved å løfte frem temaet har man lyktes med å faktisk få dette opp i media og gitt mulighet til en offentlig diskusjon om behovet for nye eller bedre tiltak. Samtidig er det selvfølgelig logisk å se dette i sammenheng med løftet rundt bl.a. et langt bedre behandlingstilbud slik at de rammede kan unngå lange hull i CVen.

1
aegi2 [sitat…] Så lenge folk jobber fullt ut hvorfor skal en arbeidsgiver få fordeler ? Hvorfor heller ikke våkne opp og ta inn folk og la dem jobbe og ikke vær i en annen verden som noe...

Så lenge folk jobber fullt ut hvorfor skal en arbeidsgiver få fordeler ? Hvorfor heller ikke våkne opp og ta inn folk og la dem jobbe og ikke vær i en annen verden som noen arbeidsgivere tydeligvis er når dem ikke tør ansatte folk av en eller annen grunn.

Tror du det holder med Ernas oppfordring i nyttårstalen? Det tviler jeg på, det er for mange fordommer der ute. Her må man gjøre som Donald Duck og henge en gulrot foran eslet så det begynner å gå.

Undersøkelser har vist at mange får meningsløse problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet. Heter du Ali i stedet for Ola, er det en ulempe. Funksjonshemmede kan ha toppkarakterer fra universitetet men blir forbigått av funksjonsfriske med dårligere kvalifikasjoner. Huller i CVen er allerede nevnt. Det ser ut til at arbeidsgiverne helst ansetter noen som ligner på dem selv.

1
Sandaas [sitat…] Vel, de har allerede signalisert en mindre byråkratisk og forbedret IA-avtale, og er noe som Eriksson har sagt er hovedoppgaven inn i det nye året. Hva som skal være med i...

Vel, de har allerede signalisert en mindre byråkratisk og forbedret IA-avtale, og er noe som Eriksson har sagt er hovedoppgaven inn i det nye året.

IA...smak på det. Mitt inntrykk etter å ha vært tillitsvalgt og verneombud i en årrekke, også i en veldig stor bedrift, er at det ikke har funka bra på grunn av at hverken ledelse eller mellomledelse eller kollegaer har interessert seg.

Fint på papiret, men jeg påstår at det har vært veldig mye store ord og lite vilje til å gjøre noe.

Og som du sier...et helvete av et byråkrati og et skjemavelde av episke dimensjoner.

1
goggen43 [sitat…] yes my man, du ser hvor skakk denne journalistikken er:) lol

Vet ikke helt hva du mener...mener du at det ikke er verd å merke seg at hver femte som dropper ut dropper ut på grunn av dårlig ledelse og dårlig arbeidsmiljø?

Da tenker du som en del udugelige ledere. Det enkleste er å mobbe ut de som ikke yter 100%, det er billigere å gi folk tuppet i ræva for å skjule sin egen inkompetanse enn å ofre litt av sin egen profitt på å betale for å legge to pinner i kryss.

Er det greit? Svar ærlig, for dersom du betaler skatt, er det du som betaler for dette.

1

Selv dropper jeg ut her nå, for klokka er tolv, og jeg skal på kaffebar. Sola skinner og står midt over hodet mitt og sykkelen står klar.

1

I nyttårstalen kom Erna inn på problemet med at folk har hull i CVen pga. psykisk sykdom, og dette kan gjøre det vanskelig å komme tilbake til arbeidemarkedet.

De kan jo fylle inn hullene med fiktive arbeidsgivere? Det kommer selvsagt an på hvor store hullene er.

1

CV er noe jåleri uten relevans for de aller fleste jobber.

Det er et resultat av et begrenset arbeidsmarked hvor det opprettes jobbsøkerkurs for å holde saksbehandlere i arbeid og hvor arbeidsløse manipuleres til å tro at det avhenger av et papir om de får jobb eller ikke.

1
Kul_Djevel [sitat…] De kan jo fylle inn hullene med fiktive arbeidsgivere? Det kommer selvsagt an på hvor store hullene er.

Jeg husker en svensk undersøkelse for noen år tilbake, hvor de som ikke kunne vise til aktivitet i alle årene, gikk foran de som kunne vise til tiltak igangsatt av arbeidsmarkedsmyndighetene. Det å kanskje ha jobbet på eget hus, drevet med hobby eller vært på reise, kunne vise mer individuell selvstendighet enn de å la seg manipulere av andre.

Slik som det ofte blir fremstilt, virker det som at arbeidsløse bare sitter og tvinner tommeltotter om ikke det offentlige forteller dem hva de skal fylle dagen med. Jeg synes det ligger en nedvurdering av menneskers iboende arbeidskraft og deres ønske om en meningsfylt tilværelse.

2

Eller kan vi risikere at bedrifter utnytter systemet og sparker dem igjen når den avgiftsfrie perioden er over?

En oppsigelse må vel fortsatt være saklig, selv om folk har hull i CV'en?

1
Hyrro Jeg husker en svensk undersøkelse for noen år tilbake, hvor de som ikke kunne vise til aktivitet i alle årene, gikk foran de som kunne vise til tiltak igangsatt av arbeidsmarkedsmy...

Godt skrevet og som så ofte før er jeg enig med deg. Men mitt lille bidrag i debatten om å fylle hullene med fiktive arbeidsgivere kan virke som en spøk, men det er det ikke. Siden du også forstår at systemet er slik at mange arbeidsgivere undervurderer folk med hull i CV, så smør gjerne på med noen oppdiktede arbeidsgivere. Det er jo en måte å si fuck you til systemet på.

Jeg gjorde det selv i tidlig arbeidskarriere. Etter utdannelsen så skrek min CV ustabil person, noe jeg også var. Hadde arbeidsgivere her og der med lange opphold i mellom hver jobb fordi jeg likte å reise mye. Jobbet, for så å reise. Kom tilbake å jobbet, for så å reise. Pågikk noen år dette.

At man har tatt et reiseår er jo kjempebra for CV, men å jobbe noen måneder, så reise og jobbe noen måneder for så å reise igjen var absolutt ikke noe pluss. Så etter noen avslag, så tettet jeg igjen hullene med å skrive på CV at jeg hadde vært lengre noen steder enn jeg hadde vært og når jeg først var igang, så smelte jeg likegodt til med et par oppdiktede arbeidsgivere og oppgaver jeg ikke hadde hatt. Da fikk jeg napp med en gang.

Man må bare passe på at man oppgir riktige referanser og at dette som er fyll for hullene ikke blir oppdaget, så går dette som en lek.

Men som sagt så var dette tidlig karriere til jeg fikk en karriere. Nå er jo ikke dette nødvendig lenger. Nå søker jeg ikke arbeid lenger og det er som regel jeg som får tilbud uten å søke. Veien dit kan være kronglete og man har måttet ta noen snarveier, men det må man gjøre innimellom :)

Så er ikke hullene alt for store, så får man bare fylle de igjen med noen kreative grep. Det er veldig mange som gjør, men få som tør å innrømme det.

1

Er dette en god idé?

Nei , og det er heller ikke en ny ide ; Har vært prøvd ut i over 10 år.

Arbeidsgivere bruker det for det den er verdt. Snylter NAV for penger i hospiteringsavtaler og ansetter IKKE når hospiteringen er fullført.

Det er noe jeg har erfart i mine 10 år på attføring.

Og igjen

Dette er ingen NY ide.

1

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen foreslår at bedrifter som tar inn folk som har vært to år eller mer ute av arbeidslivet skal få slippe arbeidsgiveravgift i to år. Er dette en god idé? Eller kan vi risikere at bedrifter utnytter systemet og sparker dem igjen når den avgiftsfrie perioden er over?

det kan være en god ordning det, å kutte arbeidsgiveravgiften i en periode hvis de ansetter folk som har hvert utenfor arbeidslivet en stund. det som er åpenbart er det finnes alltid noen som vil prøve å utnytte seg av dette og missbruke det. det finnes dessverre endel tvilsomme bedrifter som vurderer å utnytte en slik mulighet. vi må jo veie opp fordelene mot bakdelene, det finnes allerede i dag bedrifter som snyter myndighetene for skatt. om denne ordningen vil utgjøre den store forskjellen er jeg mer usikker på. det er vel viktigere at vi får flere i jobb, særlig de som har hvert utenfor arbeidslivet en periode, det vil koste samfunnet større summer å ikke innføre et slikt system.

1
aegi2 [sitat…] Så lenge folk jobber fullt ut hvorfor skal en arbeidsgiver få fordeler ? Hvorfor heller ikke våkne opp og ta inn folk og la dem jobbe og ikke vær i en annen verden som noe...

Hvorfor heller ikke våkne opp og ta inn folk og la dem jobbe og ikke vær i en annen verden som noen arbeidsgivere tydeligvis er når dem ikke tør ansatte folk av en eller annen grunn.

150 000 bedrifter her i landet har mellom 1 og 9 ansatte.

Det ville være kroken på døra for de fleste av dem dersom de ansatte en person som ikke gjorde jobben sin. Spesielt ille er det fordi stillingsvernet nesten uansett grunn, hindrer oppsigelse av fast ansatte.

Det store flertallet av norske bedrifter har færre enn fire ansatte, og alle burde skjønne at de da ikke kan dra på gratispassasjerer.

Det er nok naive folk som ægi som bør "våkne opp".

1
Kul_Djevel Godt skrevet og som så ofte før er jeg enig med deg. Men mitt lille bidrag i debatten om å fylle hullene med fiktive arbeidsgivere kan virke som en spøk, men det er det ikke. Siden...

Men som sagt så var dette tidlig karriere til jeg fikk en karriere. Nå er jo ikke dette nødvendig lenger. Nå søker jeg ikke arbeid lenger og det er som regel jeg som får tilbud uten å søke. Veien dit kan være kronglete og man har måttet ta noen snarveier, men det må man gjøre innimellom :)

Vi er nok like du og jeg på mange måter. Også jeg er blitt tilbudt jobber flere ganger. Men i motsatt rekkefølge av deg. Jeg begynte med en lysende karriere, men sluttet som "sosialt tilfelle". Omslaget kom med skifte fra SV til NKP. Tro det eller ei, men slik er det faktisk her i landet.

Men jeg har aldri hatt problemer i det private næringsliv, hvor min siste jobb varte i 20 år, og den tidligere sjefen er min trofaste "likes" på Facebook. Jeg har mistet 8 jobber i mitt liv, alle på grunn av nedleggelser, og derfor konsentrerte jeg meg om å søke om kommunale sikre jobber den siste tiden. Men der står yrkesforbudet ved lag, og i den grad at andre har reagert. Ordføreren i min kommune har uttalt at jeg aldri noensinne skulle få jobb i hans kommune.

Men angående CV, så har jeg sett mye rart som sjefens "høyre hånd" på kontoret. (bare deltid etter at jeg var utsatt for en arbeidsulykke). Jeg har også blitt tvunget til jobbsøkerkurs, hvor vi blir behandlet som unger etter min mening. "Huske å skrive navnet under", "Hvis dere ikke har utdannelse, så skriv opp hobbyer og annet dere er flinke i." Ergo så fikk vi utsendinger fra arbeidsformidlingen med hundetrening etc. på CVen som søknad til anleggsarbeid. Min sjef bare lo av slike papirer, de fortalte mest om at vedkommende ikke hadde peiling på hva slags arbeid det var snakk om.

Selv ble jeg en gang sendt av arbeidskontoret til en bedrift som skulle ha kuttet toppluker i konteinere. Det var snakk om under-opp arbeid med 9 toms kuttemaskiner, og jeg vet veldig godt hvilken styrke som kreves til det og hvor farlig det egentlig er, da et lite feilskjær kan gjøre skiva til flyende prosjektiler.

"Du vet ikke før du har prøvd" var utsagnet fra den kvinnelige saksbehandleren, og jeg måtte oppsøke bedriften. Mannen der fikk bare åpnet munnen, før jeg fortalte akkurat hva jeg visste og mente om saken, og han hentet kaffe og vi ble sittende å snakke i nesten en time. Han fortalte hvor lei bedriften var av alle som ble sendt dit og aldri kunne klare en slik jobb, for også blant menn så kreves det spesiell styrke. Vi var skjønt enige om at enkelte saksbehandlere oppførte seg som konger og ikke hadde det minste peiling på det arbeidet de formidlet.

Som sjefen min sa når jeg kom med mine attester (ikke CV). "legg de bare vekk, jeg vil se hva du kan i praksis".

2
Hyrro [sitat…] Vi er nok like du og jeg på mange måter. Også jeg er blitt tilbudt jobber flere ganger. Men i motsatt rekkefølge av deg. Jeg begynte med en lysende karriere, men sluttet s...

Som sjefen min sa når jeg kom med mine attester (ikke CV). "legg de bare vekk, jeg vil se hva du kan i praksis".

Ja, veldig mange i det private driter i attester som regel. De ser på CV og ansetter utifra intervjuet. De er mer opptatt av hva du kan og ikke hva du liksom har lært på skolen. Øverste høvding der jeg arbeider nå hevder han aldri har sett på en eneste attest når han har ansatt folk.

2
jeolno [sitat…] 150 000 bedrifter her i landet har mellom 1 og 9 ansatte. Det ville være kroken på døra for de fleste av dem dersom de ansatte en person som ikke gjorde jobben sin. Spesie...

Det ville være kroken på døra for de fleste av dem dersom de ansatte en person som ikke gjorde jobben sin

Selvsagt , men av den grunn så kan en jo ikke bare si nei til folk med hull i cv,n...

Galt er det at folk ikke jobber og galt er det at dem ( kansje ) vil være uproduktiv...

Men det er da vel ikke 100% av de uføre som er slik...

Har da selv hatt 1 drosjeløyve og starta min karrierere med en ansatt som jeg angra på jeg ansatte.... Men da var jo saken grei , han måtte slutte , men så hadde jeg da også alt på loven sin side i den prosessen.

1
Poirot [sitat…] Nei , og det er heller ikke en ny ide ; Har vært prøvd ut i over 10 år. Arbeidsgivere bruker det for det den er verdt. Snylter NAV for penger i hospiteringsavtaler og anse...

Da er kanskje Stormberg-gründerens idé bedre. Da får bedriftene slippe arbeidsgiveravgift for å ansette folk, ikke bare ta dem inn på hospitering. De må nødvendigvis ikke gi dem fast arbeid, men de får bare den vanlige prøvetiden på 6 måneder. Etter dette er de fast ansatt.

1
Laster...