Politikk - Norsk

Unnskyldningen

Rødgrønn politikk ? Nei takk!

http://stavrum.blogg.no/1424680558_oslo_har_tapt_11_mill.html

Oslo kommune har altså gått glipp av 6,7milliarder kroner på ideologi. Så kan man jo bare tenke seg til de betydelige investeringene man kunne ha gjort underveis med bruk av bare litt av de midlene, ala kraftfondet til Trondheim.

Merkelig nok er det ikke blitt like stor stas å skryte over salget som de klarte å stoppe...

Som med det meste annet her i livet så ser vi at ideologi fungerer dårlig alene, og at langt mer må ligge bak avgjørelsene enn hva man måtte ha av personlige meninger. Personlig håper jeg at avgjørelser rundt eierskap er forankret i grundige analyser, hvor man tar for seg risikoene, og ikke hva politikere synser om i forhold til eierskap....Det gjelder både venstresiden og høyresiden.

1
16 svar

Oslo kommune har altså gått glipp av 6,7milliarder kroner på ideologi.

er dette noe du vet?

1

Her i Kristiansand skjedde det motsatte; flertallet solgte seg ned på aksjer i Agder Energi (dessverre med Aps stemmer), og etter det tredoblet aksjeprisen seg. Alle kristiansandspolitikere er i dag enige i at det var en gal avgjørelse.

Dette med å spå aksjemarkedet er aldri lett, men de som vil beholde aksjene har en åpenbar fordel: de kan fortsett selge på er senere tidspunkt, slik at det aldri vil bli noe realisert tap - så sant ikke de går konkurs selvsagt (noe som er usannsynlig med kraftselskapet som baserer seg på fornybar energi). Stiger aksjeprisen igjen så kan de fortsatt selge.

De som derimot selger begår en irreversibel avgjørelse om de selger og det så viser seg å være feil - slik som her i Kristiansand.

1

tenke seg til de betydelige investeringene man kunne ha gjort underveis med bruk av bare litt av de midlene, ala kraftfondet til Trondheim.

Ja, her er nok å ta av.

For ikke å si. (riktignok ikke snakk om salg av andeler, men investeringene er de samme som i Tr.heim)

1
Zen0n Her i Kristiansand skjedde det motsatte; flertallet solgte seg ned på aksjer i Agder Energi (dessverre med Aps stemmer), og etter det tredoblet aksjeprisen seg. Alle kristiansandsp...

Her i Kristiansand skjedde det motsatte; flertallet solgte seg ned på aksjer i Agder Energi (dessverre med Aps stemmer), og etter det tredoblet aksjeprisen seg. Alle kristiansandspolitikere er i dag enige i at det var en gal avgjørelse.

Arthur Andersenog deres "råd" var ikke akkurat gode, nei.

1

LOL, her er det blåruss regneark og børs-noviser i sving.

Oslo har hatt 5,7 milliarder i avkastning på de årene som har gått. De eier fortsatt, og kan regne med nye tilsvarende inntekter til "evig" tid. Det er hva som teller. Ikke aksjekursen, eller hva de kunne solgt for til de finske kapital interessene.

Oslo kommune har ikke tapt noe som helst. Å regne på aksjekurs i denne sammenheng blir villedende og desinformerende. Noe de blåblå er avhengig av for å gjøre en sak av dette.

Det Oslo faktisk har oppnådd er en avkastning nær det de ville fått i et engangsoppgjør. Nå får de det samme enda en gang, pluss enda en gang, pluss enda en gang i det uendelige.

Jeg er ikke i tvil om hva jeg ville valgt. Om jeg eide de kraftressursene.

1
Unnskyldningen [sitat…] Sånn går det når man ikke eier et fnugg av kompetanse og sitter i en viktig stilling.

Mhm. Akkurat som i CitiBank, de fleste andre av de største finansinstitusjonene, inkludert Lehmann - og Statens Pensjonsfond-Utland - som alle investerte i de samme strukturerte gjelds"produktene". De hadde selvsagt ikke peiling - Oslo kommune gikk glipp av MASSE freshe finansprodukter da det var som poppest...

:-/

1

Oslo har hatt alt for lite rødgrønn politikk. Det har blitt for mye blåblå politikk i Oslo, over alt for lang tid. Derfor sliter de langt mer enn de hadde behøvd i Oslo.

Det kan de jo bli en endring på ved årets kommunevalg :)

1
Geirijo Det Oslo kommune, og andre kommuner ikke visste, var at til slike finansprodukter behøvde de en forsikring for å dekke opp for risikoen. Det var hva de proffe hadde, men ikke amatø...

Det Oslo kommune, og andre kommuner ikke visste, var at til slike finansprodukter behøvde de en forsikring for å dekke opp for risikoen. Det var hva de proffe hadde

Jah! det var det proffingene hadde. Stemmer det. De kjøpte derivatkontrakter! Fixa seg slik, da vettu. Faktisk gjorde flere Terra-kommuner også det. Handla litt derivater hos både CitiBank og AIG.

Gikk helt fint! Helt til det gikk til helvete.

Oslo kommune gjorde det ikke. Fordi de trengte det ikke, fordi de aldri solgte Hafslund.

1
VenstreVingen [sitat…] Jah! det var det proffingene hadde. Stemmer det. De kjøpte derivatkontrakter! Fixa seg slik, da vettu. Faktisk gjorde flere Terra-kommuner også det. Handla litt derivater...

Oslo kommune gjorde det ikke. Fordi de trengte det ikke, fordi de aldri solgte Hafslund.

I den saken skal Oslo kommune ha ros. Det satt med varig løpende avkastning, som er beskyttet mot markedets mange fallgruver.

De som solgte slike verdier, og i tillegg spilte dem bort i finansmarkedet, de kvalifiserer til idiotisk og evneveikt politisk håndverk. Noe som ofte skjer i blå kommuner, når slike verdier forvaltes i henhold til blåblå ideologi.

1
Laster...