Politikk - Norsk

baov

Oljepris ned 50%, dollar opp 50%

Noen som krisemaximerer og benytter anledningen til å bryte regler for legitimert sparetiltak?

Oljeprisen har falt ca 50%, mens dollaren har gått opp 50%

Oljepris handles i dollar.

Altså er det ikke særlig dramatisk i det hele tatt, - men derimot bare et triks for å presentere et skinn av troverdighet når de driver med oppsigelser og raserer regelverk etc., - for å spare?

1
21 svar
selters Måler man oljeprisfallet i kroner, så er det ikke så ille. 110×6=660 60×8=480 Oljen har altså falt fra 660 til 480 kroner. 26-27%.

Altså kun en grei korreksjon i turbulent farvann, Egentlig ikke nok til krisemaximeringen og den overreaksjonen selskapene driver med for å spare bort nødvendig sikkerhet, spare bort sikkerhets-vedlikehold, spare bort progressiv utvikling og fremgang i Norsk sektor.

Og oljeprisen var vel kunstig høy før den justerte/korrigerte seg til nå normalpris.

Oljeselskapene tjener penger som gress ved 50-60$ pr fat, - de er bare bortskjemte.

2

Oljeprisen har falt ca 50%, mens dollaren har gått opp 50%

kjøpte 2000 dollar for 3 år siden , dem har ikke blitt brukt og samler støv men blir brukt når jeg drar på ferie fra Athen til Baton Rouge

Men at disse $ 2000 var over 2000 norske kroner billigere for 3 år siden er helt vilt.

1

Oljeprisen har falt ca 50%, mens dollaren har gått opp 50%

Dollaren har nok ikke styrket seg med 50%. Hvis vi sier 35% så er vi nok ganske nærme.

NOK/USD

1
Garindan [sitat…] Det gjør det jo lettere for USA å betale utenlandsgjelden sin da, så de kommer raskere ut av uføret.

Importvarer blir billigere og eksportindustrien sliter tungt. Det er en giftig miks som neppe er gunstig for den jevne amerikaner. Heldigvis for amerikanerne har ikke dollaren styrket seg like mye de fleste andre valutaer som mot norske kroner, men på den annen side, så er de i full gang med en ny handelsavtale med en rekke asiatiske land. Historisk har slike avtaler bidratt til lavere levestandard for amerikanere flest.

1

Altså er det ikke særlig dramatisk i det hele tatt, - men derimot bare et triks for å presentere et skinn av troverdighet når de driver med oppsigelser og raserer regelverk etc., - for å spare?

Bedriftene som opererer innen oljeindustrien i Norge er ikke betalt i dollar.

Spesielt ille blir det i de store amerikanske serviceselskapene. Når eierne borte i USA ser at verdien av inntektene omregnet til dollar faller dramatisk, tar det jammen ikke lange tiden før den ene "reduction of headcount" etter den andre gjennomføres.

Bedre du holder deg til ting du har greie på, hvis det finnes da :)

1

Baov : det er vel ingen krise for andre enn de som mister jobber i oljesørvisnæringen. Lavere kronekurs og høyere dollarkurs enn før gjør det billigere for oljeselskapene og kjøpe norske leveranser. Men ikke sikkert at det blir like billig som utenlandsk levert likevel.

skatteinngangen går ned for norge så det blir en god unnslyldning for og få alle statsansatte og privatansatte som leverer til det offentlige om og vise moderasjon og ta dobbeltsmekken. Den største økonomiske smekken vil ramme de med minst mest i form av prisstigning og inflasjon. Men denne gangen får de ikke kompensasjon med lønnsøkning.

alt av importerte produkter kommer til og koste mer med svakere kronekurs. Det har ikke slått inn for fullt enda men klær, elektronikk, en del mat og verktøy og biler + en del annet kommer til og bli dyrere. Utenlandsreiser også men det rammer ikke de fattigste som likevel ikke har råd til og reise.

1
tikk Og bensinprisen er fremdeles nesten like høy!

Her får du litt forklaring på det. Det er mange som tror at oljeselskapene tjener grovt på hver liter solgt (siden de er så rike), men sannheten er at det faktum at de selger enorme mengder råolje med liten fortjeneste allikevel blir en stor slump penger ( i det leddet). Deretter skal råolja transporteres og raffineres, så skal diesel og bensin transporteres igjen og distribusjonsleddet har sine kostnader i form av fasiliteter, ansattelønn og en viss avanse. Staten er vel den som firer minst når det gjelder drivstoffprisen (CO2 avgift og drivstoffavgift ligger fast - uansett, MVA varierer litt). "Folkeaksjoner" mot distribusjonsleddet (bensinstasjonene) får derfor et visst skjær av latterlighet, da de strengt tatt burde rettes mot staten......

1

Og alle kjekke Norske ungdommer og eldre som nå blir til overs og blir arbeidsledige i disse Norske nedgangstider, - må konkurrere om arbeidsplasser med Polakker, Litauere, Rumener, Tyskere Grekere,Svensker i Norge på NAV(arbeidskontoret).

Selskapene og bankene trykker digitale aksjer/emisjoner og penger når det trengs og de har mer enn nok, - det kan ikke arbeidstakerne.

1

Noen som krisemaximerer og benytter anledningen til å bryte regler for legitimert sparetiltak?

Oljeprisen har falt ca 50%, mens dollaren har gått opp 50%

Oljepris handles i dollar.

Feil. Tilbake til skolebenken, baov.

1

Måler man oljeprisfallet i kroner, så er det ikke så ille.

110×6=660

60×8=480

Oljen har altså falt fra 660 til 480 kroner. 26-27%.

1

Hey. .. 2400 står I fare for å miste jobben! 67 pst av aksjene I statoil eies av staten. Du verden for en flott arbeidsgiver.....

1
baov Altså kun en grei korreksjon i turbulent farvann, Egentlig ikke nok til krisemaximeringen og den overreaksjonen selskapene driver med for å spare bort nødvendig sikkerhet, spare bo...

Oljeselskapene tjener penger som gress ved 50-60$ pr fat, - de er bare bortskjemte.

Hm.. Dette har du tydeligvis heller ikke rede på. Utvinningskostnad for olje varierer veldig mye, avhengig av hvor oljen befinner seg. En del av skiferoljen i USA koster f.eks. ca USD 60/fat å produsere - det samme gjelder en del av oljen i pre-salt felt i dypt vann. Andre områder opererer med enda høyere kostnad pr. fat, - dette er et regnestykke med veldig mange variable og intet enkelt svar.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
12 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
3 svar
Laster...