Politikk - Norsk

politikk

4.4 % boligpristigning normalt

sier ekspertene....hvilke yrkesgrupper har normalt eller gjennomsnittlig en slik lønnsøkning ?

det er hvertfall sikkert at det er tapsprosjekt og spare så lenge sparerenter er lavere enn boligpristigning. Til lenger folk sparer til mer må de låne og til større gjeld i forhold til inntekt prosentmessig.

om vi får synkende boligpriser eller kraftige lønnsøkninger til slutt gjenstår og se.

for folk med normal jobb så ser det ut til at de kommer bedre ut med og velge andre bosteder enn oslo, bergen og trondheim. Og det kansje selv om de blir gående arbeidsledige ?

1
25 svar

At sosialklienter I det heletatt får lov å bo I oslo/Akershus /Bergen /storbyer generelt der prisnivået er kunstig og ødeleggende høyt, forstå det den som kan.

Er du arbeidsledig kan nav kreve at du flytter dit du kan få jobb.

Ellers har nav begynt å tvinge sosialklienter I arbeid. Det hjelper ikke på boligprisene, men hvorfor skal man gi husrom som koster 12000 I presset marked når man kan flytte sosialklienter dit det koster 1/4 ?

2

det er hvertfall sikkert at det er tapsprosjekt og spare så lenge sparerenter er lavere enn boligpristigning. Til lenger folk sparer til mer må de låne og til større gjeld i forhold til inntekt prosentmessig.

>>> Lurer på hvordan det går med de som allerede for 15+ år siden bestemte seg å sette seg på gjerdet og vente på at bobla skulle sprekke så de fikke seg billig bolig. Sitter de fortsatt på gjerdet og venter på muligheten til å si "Hva var det vi sa"?

2

Og det kansje selv om de blir gående arbeidsledige ?

Flere års lediggang kan gjøre mye negativt med deg.

1

.hvilke yrkesgrupper har normalt eller gjennomsnittlig en slik lønnsøkning ?

De aller fleste arbeidstakere har dette, hvis man ser det over tid. Det er kun to grupper arbeidstakere som ikke har dette. Det er de som står i samme jobb i 40 år, og det er de som bytter jobb etter jobb etter jobb grunnet inkompetanse, latskap, o.l. Alle andre øker i lønn grunnet stillingsendring.

Har en kompis som var ufaglært tømrer. Etter 5 år tok han fagbrev, og vips, så økte han 50.000 i året. Deretter tok han fagskole, og ble formann. Da økte han ytterligere 100.000 i året. Deretter så studerte han til å bli byggingeniør på deltid, noe som gjorde at han brått ble daglig leder i firmaet. Da gikk han opp ytterligere 300.000 i året. Så i tillegg til vanlig lønnsøkning over 20 år, så har han gått opp 450.000 spenn i lønn.

Ett slikt eksempel er ikke uvanlig gjennom ett arbeidsliv, og det er mange som ikke engang tar noen videreutdanning, men som får bedre stillinger ved at erfaringen øker.

1
Speciale [sitat…] De aller fleste arbeidstakere har dette, hvis man ser det over tid. Det er kun to grupper arbeidstakere som ikke har dette. Det er de som står i samme jobb i 40 år, og det...

De aller fleste arbeidstakere har dette. Det er kun to grupper arbeidstakere som ikke har dette. Det er de som står i samme jobb i 40 år, og det er de som bytter jobb etter jobb etter jobb grunnet inkompetanse, latskap, o.l. Alle andre øker i lønn grunnet stillingsendring.

Vi som jobber på båt offshor får ikke en årlig lønnsøkning på det nivået. Vi får det ca over 2år da det er forhandlinger annen hvert år.

1
protus [sitat…] Flere års lediggang kan gjøre mye negativt med deg.

Protus : helt sikkert i ungdommen. Men det kan kansje også gi bedre økonomi med bedre bolig. Kassabetjening i oslo eller porsgrunn / hamar ? Sjansene for og få jobb er vel ikke relative i forhold til bokostnader ?

eldre bor jo stort sett der de bor og kan ikke ta den økonomiske sjansen på flytting i like stor grad som unge. Dessuten kan helsa være så redusert at det blir mer negativt og arbeide enn og ikke gjøre det.

forteller egentlig bare det økonomiske aspektet med at inntekt kansje ikke står i stil til risiko eller levestandard.

tja..med normal til lavlønnsjobb vil folk bo seg ihjel i større byer. Selv om de ikke får råd til båt hverken på sørlandet eller nordnorge så kansje bedre bolig ?

det største utslaget vil bli : hvor skal vi gjøre av folk som ikke har god inntekt / sparepenger. Innvandrere eller norske dårligstillte..de kan jo teknisk bo bedre på steder uten jobb. Da får de intensjoner om og spe på inntekten med svart virksomhet.

antakeligvis får vi enten synkende boligpriser i større byer eller store lønnsøkninger som betyr tidligere gjeldfrihet på andre steder. Eller : lokal lønnsutvikling innenfor enkeltvise bransjer, yrker og stillinger. Det vil på sikt bety...økonomisk bofasthet fordi ingen har råd til og flytte til høyere kostnad.

alt er relativt så spørsmål : vil unge i storbyer bli gjeldslaver eller fortere gjeldfrie andre steder ? Vi må skille mellom begrepene rik / gjeldslave utfra hva netto disponert gir i form av kjøpekraft. Tjener du en milliard men har 999750000 i utgifter har du kjøpekraft og mat på bordet som en trygdet.

1
Speciale [sitat…] De aller fleste arbeidstakere har dette, hvis man ser det over tid. Det er kun to grupper arbeidstakere som ikke har dette. Det er de som står i samme jobb i 40 år, og det...

Speciale : det er mange arbeidstakere som ikke har denne muligheten og forblir på gulvet med unntak av fagbrev.

kontor / mellomleder....krever ofte annen kompetanse enn den yrkesmessige gulverfaring.

f.eks : lærer / sykepleier / bussjåfør...en av 50 jobber kansje i administrasjon / mellomleder. Dermed er sjansen for relativt lønnsopprykk og lønnsøkning dårlig. Og i tillegg...de med tilsvarende yrker fra andre bransjer foretrekkes ofte. Dvs...i praksis er sjansen mindre.

egentlig : veldig få arver ett firma der de begynner som gulvarbeider og jobber seg oppover etterhvert som de må / kan overta.

1
TheFamous25 [sitat…] Vi som jobber på båt offshor får ikke en årlig lønnsøkning på det nivået. Vi får det ca over 2år da det er forhandlinger annen hvert år.

Thefamous25 : kansje ikke..men det gir muligheten for og låne penger til utleiebolig som kan beboes den dagen jobben ikke eksisterer lenger. og relativt bo i brakke / campingvogn i friperioder og ta opp konkurransen som leiearbeider med bofaste.

det er vel en grunn til at norske sjøfolk er utfaset av fillippinere og norske langtransportsjåfører av østeuropeere.

nå ja...hvem har muligheten til og være selvbyggere ? Folk i nordsjøen med lange friperioder. Hvis ikke er restarbeidskapasitet ofte oppbrukt.

1
politikk Thefamous25 : kansje ikke..men det gir muligheten for og låne penger til utleiebolig som kan beboes den dagen jobben ikke eksisterer lenger. og relativt bo i brakke / campingvogn i...

det er vel en grunn til at norske sjøfolk er utfaset av fillippinere og norske langtransportsjåfører av østeuropeere.

Men du vet at sjøfolk enda har særrettigheter iht. skatt ? Som vel eksisterer i dag fordi politikerne ikke har fjernet det.

1
politikk Speciale : det er mange arbeidstakere som ikke har denne muligheten og forblir på gulvet med unntak av fagbrev. kontor / mellomleder....krever ofte annen kompetanse enn den yrkesme...

Det som ditt "egentlig" koker ned til, er jo det jeg skrev, nemlig folk som blir på samme plass i lang tid. Det er lettere å bytte beite for å komme seg oppover rangstigen, enn å gjøre det ett sted man har vært lenge.

Min fetter er rørlegger. Han jobbet som det i 10 år, før han begynte med varmepumper. Etter en stund, så ble han ansatt som sjefsselger hos en av sine leverandører. Der kom han i kontakt med mange bedrifter, og når leverandøren som han jobbet for ble kjøpt opp(og flyttet til Danmark) så hadde han ett voldsomt nettverk. Da gikk han sammen med noen arbeidskollegaer og startet ett nytt firma som baserer seg på serviceavtaler på større varmesystemer. Altså fra en årslønn på 400.000(2016-kroner fordi jeg aner ikke hva en rørlegger hadde i lønn da) i 1986 til en årslønn på rundt 2.000.000 kroner i dag.

En bussjåfør kan starte sitt eget turbusselskap. En lærer kan ta etterutdanning og bli meget ettertraktet i det private næringslivet. En sykepleier kan begynne å jobbe på ett privat sykehus/sykehjem eller kanskje komme seg oppover i fagforeningssystemet. En lagerarbeider går ofte til å være arbeidsleder, deretter til lagerstyring, controller, KAM, e.l.

Poenget er at man velger selv hvordan lønnsendringen skal være. Har man ingen ambisjoner og velger å se problemer fremfor muligheter, vel, da agerer man akkurat slik som du gjør her. Du tenker at det er vanskelig og umulig, fremfor å se at uansett hvilket yrke du har, så kan man komme seg videre, selvsagt om innstillingen er den rette.

1
Speciale Det som ditt "egentlig" koker ned til, er jo det jeg skrev, nemlig folk som blir på samme plass i lang tid. Det er lettere å bytte beite for å komme seg oppover rangstigen, enn å g...

Det som ditt "egentlig" koker ned til, er jo det jeg skrev, nemlig folk som blir på samme plass i lang tid. Det er lettere å bytte beite for å komme seg oppover rangstigen, enn å gjøre det ett sted man har vært lenge.

Det er også lettere å få sparken ved å bytte beite hvis det blir dårlige tider i den bransjen du har valgt å bytte til pga anseniteten din forsvinner.

Tror det er derfor mange veldig å bli værende istedenfor å gamble med å skifte beite. Dei aller fleste har lån å betale på og velger da det trygge istedenfor å gamble.

Spesielt i dagens samfunn når det er snakk om store forandringer i samfunnet

1
Speciale Det som ditt "egentlig" koker ned til, er jo det jeg skrev, nemlig folk som blir på samme plass i lang tid. Det er lettere å bytte beite for å komme seg oppover rangstigen, enn å g...

Speciale

"Poenget er at man velger selv hvordan lønnsendringen skal være. Har man ingen ambisjoner og velger å se problemer fremfor muligheter, vel, da agerer man akkurat slik som du gjør her. Du tenker at det er vanskelig og umulig, fremfor å se at uansett hvilket yrke du har, så kan man komme seg videre, selvsagt om innstillingen er den rette. "

Hvilken planet er du på?

Kunne du vært litt mere fakta orientert da du forteller fantasihistorier hadde det vært nydelig.

Dette er fakta og med små økninger hvert år, som er mye mindre enn prisstigning på fks boliger, så stopper dette opp, før eller senere.

Du kommer med eksempler det er meget få av og det er ikke representativt over hodet. Virkeligheten er at det norske folk er forgjeldet til langt over pipa, til og med folk du viser eksempler til. Tjener du mer, så låner du mer. Det er virkeligheten.

Politikerne ser ikke ut til å bry seg om den høye prisveksten på boliger. Ikke bryr de seg så mye om at den øker I takt med arbeidsløsheten heller, noe som ikke er noen heldig kombinasjon.

Spørsmålet blir jo hvem som står og tar ansvar når boligbobla sprekker? Jeg sier når og ikke hvis.

Økt arbeidsledighet

Økte boligpriser

+økte renter

= ett katastrofalt regnestykke

1

Dette er jo ikke noe nytt, det ikke uten grunn at folk har sluttet å investere i fond, og heller investert i boliger de siste årene. De sinsyke leieprisene er stort sett nok til å betale ned huset, og da kan bare godte seg på att boligen stiger i verdi.

1
Royruwen At sosialklienter I det heletatt får lov å bo I oslo/Akershus /Bergen /storbyer generelt der prisnivået er kunstig og ødeleggende høyt, forstå det den som kan. Er du arbeidsledig k...

Royruwen : tror du ikke sosialklienter forteller en arbeidsgiver noe de ikke vil høre slik at de ikke får jobb ?

skal nav tvangsflytte arbeidsøkende betinger det vel antakeligvis at det er noe til leie i nærheten av arbeidstedet. Og at lønna kan dekke husleie. Noe det nok ikke vil gjøre uten full stilling.

1
Royruwen Speciale "Poenget er at man velger selv hvordan lønnsendringen skal være. Har man ingen ambisjoner og velger å se problemer fremfor muligheter, vel, da agerer man akkurat slik som...

Økt arbeidsledighet

Økte boligpriser

+økte renter

= ett katastrofalt regnestykke

Renta må opp nå. Jo lenger tid det går, jo større blir fallhøyden. Hvis folk ikke lenger har råd til bolig etter en renteøkning så vil markedet justere seg og boligprisene går ned, ellers får de jo ikke solgt.

1
protus [sitat…] Stammer vel fra en tid da vi hadde en meget stor handelsflåte, som hadde betydning internasjonalt.

Stemmer for så vidt det.

For lenge siden så hadde dei en egen sjømannskatt som gav sjøfolkene en vesentlig lavere % i skatt. Så forandret dei den til 70.000 kr i fradrag. Da det ble innført så hadde det faktisk fremdeles en del å si på hvor mye man skulle betale i skatt siden det betydde minst 3mnd lønn i fratrekk.

Idag 20+ år senere har den steget til kun 80.000 kr så idag har den ikke så stor påvirkning på hvor mye sjøfolk betaler i skatt kontra før.

1
Speciale [sitat…] De aller fleste arbeidstakere har dette, hvis man ser det over tid. Det er kun to grupper arbeidstakere som ikke har dette. Det er de som står i samme jobb i 40 år, og det...

De aller fleste arbeidstakere har dette, hvis man ser det over tid.

Du kan ikke sammenlikne med individuell lønnsvekst, men med lønnsveksten for alle ansatte. Den har 2008-2015 vært 3,5%.

Indviduell lønnsvekst vil alltid være høyere siden den også inneholder at lønnen øker med økt erfaring og kompetanse gjennom livet.

Så lenge pristigningen på bolig ligger over lønnsveksten vil det si at det blir stadig dyrere å kjøpe seg bolig - for alle aldersgrupper.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
32 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
10 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Iran-demonstrasjonene.

Er dette uten interesse her på sidene? Men kan noen forklare hvordan det skal tolkes at man i Søndagsrevyen 2. okt. (på NRK) kan se minst et par kvinner som står i første rekke iført nettopp dette ho...
1
15 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Ikke ytringsfrihet i Norge

I og med at Hulsker må møte i retten for ting han har sagt i fylla så kan vi konstatere at Norge ikke har ytringsfrihet. Norge er en totalitær stat hvor takhøyden for hva som kan sies har blitt for la...
3
9 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Norge har ikke ytringsfrihet

Ser at høyesterett har innskrenket ytringsfriheten i Norge iflg TV2 Nyhetene om hatefulle ytringer. JEG ANBEFALER FOLK Å GÅ RETT HJEM ETTER JULEBORD. Norge har ikke ytringsfrihet. BOIKOTT BARENE!
2
7 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Motbydelig journalistikk

Nå går media mer og mer over til å vise likposer hver kveld så må man spørre hvem de tror de forteller historien sin til. Både NRK og TV2 ødelegger unge mennesker med dette. Ingen nordmenn skal ut i...
2
5 svar

Borgerlig flertall med Venstre og KrF under sperregrensen

NRK - Borgerlig flertall med Venstre og KrF under sperregrensen En ny meningsmåling viser at borgerlig side har flertall på Stortinget, selv med Venstre og Kristelig Folkeparti under sperregrensen
Bilde

Borgerlig flertall selv med Venstre og KrF under sperregrensen

En ny meningsmåling viser at borgerlig side har flertall på Stortinget, selv med Venstre og Kristelig Folkeparti under sperregrensen.


Bilde www.nrk.no
1
4 svar
Laster...