En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Politikk - Norsk

frode57

Norge, mitt Norge , her kjem vi igjen ...

Jeg sitter og ser på TV og på nettet . Billig kreditt og spillselskapene lokker med sine tilbud. Nå er bunnen nådd sies det . Nå peker alle piler oppover. Folk flest kjøper hus og boliger i raskt tempo for å ikke bli hengende etter i prisgaloppen på boliger

Kreditten ser ut til å være lett å få. Hvor trygg er så hvermansen i sin jobb?

Hvor mange boliger var det der ute i markedet forresten? Svært mange ble tatt ut av markedet i juni. Markedet er med andre ord fikset. Manipulert. Og media står der og lar seg lure. Var det noen som sa at investorer kjøpte opp hele blokker for å holde prisene oppe ?

Stol på markedet sier noen. Norge er en rik stat med penger på bok. Hva så med Ola Nordmann?

Hvor trygg er du i din jobb?

Kan du gå ned til 66% av lønna de eller enda verre om ledigheten varer lengre. Kan du selge boligen din med fortjeneste og skaffe deg ny og billigere bolig med arbeidsledighetstrygd.

Overskriften er hentet fra en Åge Aleksandersen låt og han skrev også : min dag i dag... og herregud for en herlig dag ...sitat slutt. Han hadde vunnet i lotto visstnok...og det har noen av oss, iallefall ..de som lever av oljen og spekulerer på børsen.

Og du for en herlig reise Norge har hatt.

Se på all den private rikdommen men også alt som er bygd av skoler, sykehus og veier . Men mest av alt hvor rike enkelt personer har blitt. Og folk tar det som en selvfølge.

For de som ikke har fått tatt del i den velstandsøkningen så virker det hele surrealistisk.

Og for en fremtid vi har... når du har en sikker jobb å gå til...

1
38 svar

Og for en fremtid vi har... når du har en sikker jobb å gå til...

Hele det globale pengesystem vil kollapse, det er ikke bærekraftig å trykke penger og låne dem til nullrente.

Alle mine penger er satt i gull, eneste trygge havn.

3
Tjukkebajas [sitat…] Viktig poeng. Det er viktig å sikre seg. Betale ned så mykje som mogleg i god tider skulle det butte i mot. Vi må ikkje gløyme at vi blir fleire å dele velstanden med, og...

Vi må ikkje gløyme at vi blir fleire å dele velstanden med, og desse menneska har ikkje betalt inn ei einaste krone i forskudd. I tillegg har vi meir enn 500 000 mennesker uføre og på arbeidsavklaring. Mange av desse er sabbusar som fint hadde klart seg sjølv hadde vi stilt krav til dei.

Sikre seg selv og ikke dele med andre, er blitt moralen for de som tror eiendom og status er en rett forbeholdt de som som har trukket vinnerloddet i verdens rikeste land.

Redselen for å miste noe av velstanden framelsker på uforståligvis en selvbestaltet rett til å tråkke på andre som sliter for tilværelsen. Alle de som har falt av toget og aldri kan komme på igjen. Alle de som trodde at bestelandet ville åpne armene for de som flyktet fra bomberegn og død.

Det spyttes på de som ligger nede, mens gudene på toppen får være i fred. Det er jo de som er eksempelets makt. Frekkheten, griskheten og eiendomsretten til de vakre ordene om seg selv. Manipulasjonen som slike som deg er ute av stand til å se, for det er mest behagelig å la være.

En gang vil du kanskje forstå, for den globale råskapen omfatter også Norge, og plutselig en dag, er det du selv som har havnet i samme situasjon som de du så tydelig forakter.

3

Kan du gå ned til 66% av lønna de eller enda verre om ledigheten varer lengre. Kan du selge boligen din med fortjeneste og skaffe deg ny og billigere bolig med arbeidsledighetstrygd.

Viktig poeng. Det er viktig å sikre seg. Betale ned så mykje som mogleg i god tider skulle det butte i mot.

Vi må ikkje gløyme at vi blir fleire å dele velstanden med, og desse menneska har ikkje betalt inn ei einaste krone i forskudd. I tillegg har vi meir enn 500 000 mennesker uføre og på arbeidsavklaring. Mange av desse er sabbusar som fint hadde klart seg sjølv hadde vi stilt krav til dei.

2
Tjukkebajas Kor vart det av det lange innlegget til Frode? Har "sosialdemokratane" heve seg på klageknappen igjen?

Jeg skjønte at jeg kom til å bli slettet da jeg nevnte ett navn som ikke burde vært der og dro for lange linjer når det gjaldt norsk politikk. Beklager !! Prøvde å slette deler av innlegget i etterkant men fikk det ikke til.

Svaret mitt er at en rekke land i vest Europa har bedre sikkerhetsnett enn Norge. Tror til og med enkelte stater om ikke hele USA har det . De har blant annet "low income houses" .. men det er lettere å bo enkelt i sør statene enn det er her i kalde nord.

Husk på den høye pensjonsalderen vi har. 67år og vi har 72 som pensjonsalder hvor folk kan stå i arbeid til uten av arbeidsgiver kan si deg opp. Jeg skjønner ikke hvorfor folk ikke reagerer.

Det er noen som har dradd opp stigen til trygdegoder som er helt hinsidig i forhold til det man kan få idag. Og ikke tro det ikke gjelder deg. I Norge er det kort vei fra middelklasse til forsorgen. De er få som kan kalle seg uavhengig av det offentlige og kan leve på formuer.

2

Hvor trygg er du i din jobb? Kan du gå ned til 66% av lønna de eller enda verre om ledigheten varer lengre. Kan du selge boligen din med fortjeneste og skaffe deg ny og billigere bolig med arbeidsledighetstrygd.

Jobber i oljebransjen på Vestlandet. Ergo ikke veldig trygg. Boliger har sunket i verdi her, og i den grad man får solgt, så er jo prisen veldig redusert fra 2013-2014.

Spørsmålet er jo om man får solgt huset og hytta den dagen man virkelig må. I vårt tilfelle har vi jo akkurat vært gal nok til å kjøpe hytta, til en kraftig redusert pris. Vi satser i dårlige tider, og sparer i gode. Så får vi se hvordan det går denne gangen...

Mange har mistet jobben, men de aller fleste har gjerne hatt litt å gå på. Nå ser jeg kredittlån mislighold øker mest i Rogaland, og jeg tror nok at enda verre konsekvenser av dårlige tider er i vente. Mange har levd på oppsparte midler, sluttilbud og jeg tror ikke vi enda ikke virkelig sett utslaget på det private plan. ...og krisen er jo heller ikke over.

Hvis det nå kommer en finanskrise på toppen, og resten av landet og Europa går inn i en krise, så får vi vel dobbel smell her.

Ellers; Det er greit å ha en sparekonto. Det er i alle fall psykologisk viktig, slik at man sover godt om natta og ikke bekymrer seg..for mye. Jeg har alltid hatt litt angst for mye lån, og er jo takknemlig for det i dag.

2

Og selvsagt greier man seg med 66% av inntekten. Med den reduserte skatten, så er ikke nedgangen så stor heller. Det er bare det at nordmenn flest har lagt seg til et forbruk og en materiell levestandard som er helt hinsides all fornuft.

2

Hvor mange boliger var det der ute i markedet forresten? Svært mange ble tatt ut av markedet i juni. Markedet er med andre ord fikset. Manipulert. Og media står der og lar seg lure. Var det noen som sa at investorer kjøpte opp hele blokker for å holde prisene oppe ?

Selv om man har stor tro på marked/etterspørsel og forespørsel/tilbud må markedet i mange tilfeller (lov)reguleres. F.eks. ved forbud mot prissamarbeid.

Norge har for svak politisk regulering på boliger og en for svak beskatning. Boligskatt er en av få skatter som ikke demper viljen til å jobbe. (I sterk motsetning til f.eks. toppskatt.) Boligskatt vil utvilsomt gjøre spekulering mindre attraktivt og samtidig dempe prisveksten på boliger. I dag blir store pengebeløp overført fra boligkjøpere til spekulanter. Med høyere boligskatt vil det meste av dette beløpet istedet gå til det offentlige.

Det var dagens sjokkmelding fra en høyrevelger.

2
fazz [sitat…] >>> Eller det billige utlandet som har hatt langt mindre verdistigning på bolig de siste 10 årene enn Norge ;) Så lenge det ikke er noe krakk de neste 5 årene så regner je...

Fazz

JEG husker mange på 90,tallet som satt med hus som var mindre verdt enn størrelsen på gjelden.

Da er mange sjanseløse når krakket kommer og har gjort som deg, ikke betale avdrag, kun renter.

Refinansiering blir umulig og du vil aldri kunne bli kredittverdig igjen, slik det skjedde med mange på,90,tallet.

Vil du ikke at huset skal bli ditt?

2

Dette tarvelige støttesystemet som skal få folk ut i jobb gjør at mange faller ut i meget stor nød.

Kva land har betre sosialt nettverk enn oss meiner du?

1

Kor vart det av det lange innlegget til Frode? Har "sosialdemokratane" heve seg på klageknappen igjen?

1

De som leser nyhetene i dag om at det settes nye rekorder i låneopptak i Norge får jo inntrykk at det er helt ufarlig å låne penger og at de som låner penger redder økonomien til landet.

Det finnes andre virkemidler enn å gjøre folk til gjeldsslaver . Det er staten som har midler på bok som kan settes inn i motkonjunkturpolitikk.

Dette har vi jo vært gjennom før. Og de som tror at oljeprisen vil gå fort opp igjen tar fullstendig feil. Mest sannsynlig får vi 10 år med lave priser.

Hadde lyst til å sammenligne nordmenn med narkomane men sammenligningen er jo litt drøy for narkomane kan komme seg ut narkohelvetet mens det er nesten umulig å komme gjennom en gjelds- saneringsordning i Norge med helsen i behold.

Men jeg tror ikke det er Siv sin skyld. Det er Norges Bank som ikke vil ta innover seg at økonomien stort sett blir holdt oppe av lånetakere som lever over evne.

Det er også litt underlig at VG ikke tar innover seg leiemarkedet manglende evne til å tilby langvarige leieforhold.

Jeg forundres jo ikke av kakse folka av politikere som tror at alle vil eie sin egen bolig. At alle skal leve den norske drømmen.

Min drøm er å komme unna dette møkka-landet med sin møkka-befolkning som mange andre gjør. Hva får folk i distriktene igjen for boligene sine ?? Og hva er omkostningene ved kjøp og salg av boliger ved skilsmisser?.

1
frode57 De som leser nyhetene i dag om at det settes nye rekorder i låneopptak i Norge får jo inntrykk at det er helt ufarlig å låne penger og at de som låner penger redder økonomien til l...

Frode57

Kom deg ut på landet. Der bor du gratis I forhold til I sentrale strøk. Kom på landet, så sitter vi og leeeer oss skakke sammen av de som ble dratt ned I søla da boligbobla igjen sprakk.

Det er opplagt at politikerne ikke har lært av historien og da vil den gjenta seg.

- Oljeprisen og statens inntekter på olje er over halvert

- arbeidsledigheten bare øker

- gjelda til norske husholdninger bare vokser

- lønnsoppgjøret blir bare dårligere og dårligere

- boligprisene I sentrale strøk er latterlige og kunstig høye

- hva skjer når boligen er mindre verdt enn gjelda og du blir arbeidsledig og du ikke har mulighet til refinansiering?

- mere utflagging av norske bedrifter

- flere innvandrere og enda flere som må dele på ett synkende antall ledige jobber

- flere og flere på trygd/som mottar ytelser fra nav /stat/kommune

Jeg arresteres gjerne på mine feil, men jeg tror jeg beskrev noe av virkeligheten I fra august 2016

1

Jeg sitter og ser på TV og på nettet . Billig kreditt og spillselskapene lokker med sine tilbud. Nå er bunnen nådd sies det . Nå peker alle piler oppover. Folk flest kjøper hus og boliger i raskt tempo for å ikke bli hengende etter i prisgaloppen på boliger

Flere steder i Norge er det ingen prisgallop. Østfold er et eksempel på områder som har hatt en helt normal, eller under normal prisutvikling. Jeg vil tro at folk i Østfold har tilgang til samme fnansieringsmuligheter som alle andre, så for Østfolds sin del, er det vel snakk om tilbud og etterspørsel. Telemark og Agderfylkene er også eksempler på en mer normal utvikling. At det er en kraftig stigning i Oslo er normalt og normalt i hovedstaden er på ingen måte det samme som normalt i Østfold.

Prisutviklingen i Norge hadde vært kraftig dempet hvis det offentlige hadde fått fingeren ut og redusert kravene og behandlingstiden.

Det vil være ganske vanvittig hvis folk i Østfold skal ta det skattemessige økonomiske ansvaret for prisjaget i de store byene. Folk i Østfold og mange andre steder vil kunne ende opp med å miste rentefradraget for noe de ikke er en del av.

Jeg bor ikke i Østfold :-)

http://krogsveen.no/Boligprisstatistikk/(area)/2

http://krogsveen.no/Boligprisstatistikk/(area)/11

1
Royruwen Hyrro Det er svært få I norge som eier noen som helst ting. Det viser seg at det stadig blir fler og flere eiere av en uhåndterlig stor gjeld -:) Hver er så dumt at man misunner et...

KPI , inflasjon på 4.4 % !!

Sier som Terje Tysland... no går det på rævva ... lol...

Det er ikke en riktig beskrivelse. Royruwen. Mange eier eller har netto penger på bok. Men da blir det faktisk lett synlig hvor trangt det er for de som har kjøpt eller refinansiert bolig i de siste årene.

Mange er som meg gjeldfri og har penger på bok. Verre er det med å få spart når inflasjonen spiser opp din lønn. Det er mange eldre mennesker som har rimelig lave lån som lett kan betjenes ved pensjon. Så litt edruelighet bør der være. Men at de unge får det tøft er det ingen tvil om. Men dessverre er det en del eldre som later til å tro at de kan låne på bolig når de er eldre. Det kan fort ødelegge alderdommen litt.

I dag kom KPI inn på 4,4 %. Vi har den kraftigste inflasjonen på 30 år. Slik går det når andre land mister troen på vår økonomi. Og hvorfor skal de ha tro på den ?

Når sjefsøkonom med rene ord sier at vår økonomi er gjeldsdrevet !!

Det vi har nå ligner litt på hyperinflasjon. Når man svekker valutaen slik som sentralbanksjefen gjør så må importerte varer bli dyrere. Og litt underlig at norsk mat har blitt så dyrt men når innsatsfaktorene blir hentet inn fra utlandet så må det bli dyrt.

Var jo et TV-program som fortalte at fjøset kunne stå på Majorstuen og der er det ikke mye åkrer. Men vi kan jo alltid henge ut bøndene men så er det bare å se seg om etter alle arbeidsplassene innenfor industri og bergverk ?

Hele folket på Nav ... det garanterer gjenvalg av FRP .. eller ?

1
Royruwen Frode57 Kom deg ut på landet. Der bor du gratis I forhold til I sentrale strøk. Kom på landet, så sitter vi og leeeer oss skakke sammen av de som ble dratt ned I søla da boligbobla...

Kom deg ut på landet. Der bor du gratis I forhold til I sentrale strøk. Kom på landet, så sitter vi og leeeer oss skakke sammen av de som ble dratt ned I søla da boligbobla igjen sprakk.

>>> Jeg har tjent 2.5 mill på å kjøpe hus i 2006 kontra å sitte på gjerdet. Verdien på huset mitt kan halveres over natta og jeg har likevel tjent penger. Hvordan er ståa for de som fortsatt sitter på gjerdet og venter på boligbobla mens de betaler store leieutgifter istedet for?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
5 svar
Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Heia arabiske land

Man kan ikke noe annet enn å glede seg over arabiske lands fremgangen i fotball. Fotball er verdens største idrett. Det er morsomt når vi ser hva tribunejubel betyr. Og hvilken revansj for vestlige hy...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

1000 drept i brann siden år 2000

Det ikke det glupeste en kan gjøre å bygge hus i tre. Det er for brennbart til å være trygt byggematerialer. Det bør også bli forandring på brannmeldere som brukes. De bør ha både faststrøm 230 V og...
1
4 svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En upopulær regjering . . . . .

I linken står det bl.a,: "Det medfører høye energipriser, flyktningstrøm og det medfører høye matvarepriser. Dette rammer alle sammen. Men det rammer mest de som har minst fra før. Det er regjeringen...
Bilde

En upopulær regjering får nok en utfordring i fanget: — Dette rammer alle sammen

Møter 2023 med at flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes, samtidig som det ventes en stor flyktningstrøm.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Laster...