Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Når robotene overtar jobbene . . . . . . . .

Det er på tide å tenke framover . . . . . . . . . . Hvem er egnet til å / bør styre landet når robotene overtar "alle" arbeidsplassene ? Den teknologiske utvikling går raskt - hvor mange arbeidsplasser er overtatt av roboter i løpet av 15 - 20 år ? Jeg er redd det er mange . . . . . . . . . . Men befolkningen øker . . . . . . . . . .

Det blir svært få i arbeid som skal finansiere velferdssamfunnet. Hvem skal betale ? Hvem bør styre Norge ? Hvor mange innvandrere bør vi ta imot ?

Kan industrien forsørge befolkningen ? Hvor mange timer bør arbeidsdagen være for å fordele jobbene mellom flest mulig med å bygge og styre robotene ?

Jeg har oppnådd grensen for pensjonsalder, men jobber litt mer enn full dag fremdeles. Men jeg regner med at det vil bli store utfordringer for samfunnet om noen år.

Etter min mening er Norge et alt for lite samfunn til å ta imot innvandrere.

Når jeg gikk på skolen hadde vi noe som het "Skolehagen" der vi etter skoletid kunne jobbe med å få fram grønnsaker.

Vil det bli framtidens scenario; at alle må sørge for sine egen mat - fordi det vil bli for få jobber ?

1
96 svar

96 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Valerina

Det påfallende er vel at du overser muligheten for at produksjonen av roboer vil kunne bli billigere, og at menneskene som automatisk blir holdt utenfor kanskje tar sakene i egne hender og produserer noe uansett. Vi så for noen år siden, da Argentina var konkurs, hvordan fabrikkeierne overlot det hele til forfall, men hvordan arbeiderne begynte å produsere ved å ty til byttehandel bedrifter i mellom. Etterhvert kom hjulene igang, og eierne kom da selvsagt også tilbake og krevde sin rett i form av sitt eierskap. Det handler om at folk ikke ønsker å være til overs eller ubrukelig.

Det du skriver viser i sin ytterste konsekvens hvor rikdom havner i kraft av eiendomsrett. Og vi vil sikkert høre liberalere fortelle oss at de rike fortjener det. Så får vi ikke et regime som innser at et slikt samfunn vil knekke sammen fordi folk ikke vil ha det slik, så er faren stor for at det ender med opprør.

2

politikk

Valerina : selvsagt er det som du beskriver...ellers i verden tar ledige saken i egne hender og selger rusmidler. Fortrinnsvis forbudte men også høyt avgiftsbelagte.

maleren som er blitt ufør og ikke har full kapasitet som kreves i arbeidslivet kan kansje male sitt eget hus ( svart arbeid ? )

forbrenningsmotoren er en maskin ( robot ) som frigjorde mye arbeidskraft men samtidig skapte mange arbeidsledige. Det ble mer til alle selv om det må bli skjevfordelt hvis arbeid skal tilby mer enn og ikke arbeide.

den reelle frykten må vel være at alt stopper den dagen ingen kan reparere eller nyprodusere. Teorien om at internett og smartere programvare blir tenkende enhet som vil utrydde mennesker ( terminator ) er overdrevet frykt.

selv mye mer reell frykt for ting drevet av økonomisk etterspørsel lar seg ikke stoppe. Bare og nevne våpen...faren er større fra oss selv enn maskiner tror jeg.

1

jeangabin

Mennesket vil enten smelte sammen med maskinene eller bli erstattet av dem. Jeg tror at vi en gang i fremtiden vil få implantater i hjernen som gjør læring lettere og som kobler oss alle direkte til nettet, slik som the borg i star trek, bare ikke så uestetisk. Vi kommer ikke til å se det på yttersiden, tror jeg.

2

Tempelhof

Jeg tror at vi en gang i fremtiden vil få implantater i hjernen som gjør læring lettere og som kobler oss alle direkte til nettet, slik som the borg i star trek, bare ikke så uestetisk.

Mest sannsynlig er vi allerede en del av en virtuell virkelighet.

1

ynnory

Jasså! Og du kunne, som vanlig, kun kaste ut tilfeldige meninger!

1

politikk

Tempelhof : kansje mest sannsynlig i forhold til forhåpningen om at politikere skulle følge med grasrota av debattanter og folkedypet.

mest sannsynlig lever vi i virtuell virkelighet der vi tror at våre erfaringer og ønsker skal bli ivaretatt.

tja...kansje vi har reset knapp der alt begynner på nytt eller nytt nivå etter døden. De religiøse tror det og dør gjerne for og skade / eliminere andre.

virtuell virkelighet er kansje mest beskrivende for og kunne diskutere uten og kunne påvirke ?

1

ynnory

Mennesket vil enten smelte sammen med maskinene eller bli erstattet av dem.

Ja, kan jo være noe med deg. Men er dette fremtiden....! All gjørme, møkk og dritt her!

Ja, er vi representative så går det ille..

1

fargerik

Når jobbene forsvinner, vil landet selvfølgelig bli et samfunn med store tapergrupper som lever i slum og henger på gatehjørner og driver med kriminalitet og dop.

Vi ser jo det i andre land hvor ledigheten er stor. Hvorfor skulle Norge bli anderledes?

Den beste veien til et godt samfunn, er å sørge for at folket er i arbeid.

2

Langorm

Men så kommer til samme tid, tankene om "taperne". Hvordan skal "herrefolket" få dem "ut av syne"? Med kjemi? Brutale ord, javel. PK ordene har jeg fått langt opp i halsen. Dette burde ikke være en ulovlig tankegang i dag.

1

fargerik

Men så kommer til samme tid, tankene om "taperne". Hvordan skal "herrefolket" få dem "ut av syne"?

Antagelig med strengere straffer og væpnet terrorpoliti mot egne borgere.

1

FrannyLee

Den beste veien til et godt samfunn, er å sørge for at folket er i arbeid.

Burde være så enkelt å skjønne att absolutt alle burde skjønne det.

Og til det første du skriver , alle bør også skjønne att om en gjør om store grupper til sultne ulver eller løver så vil de før eller siden bli desperat og prøve å "spise" deg.

Holder en "alle" mett så får en det mest harmoniske samfunnet. Naturligvis.

1

fargerik

[Slettet]

1

Royruwen

Erdetslik

Jeg synes din siste setning og spørsmål er interessant. Jeg tror det er like greit å hoppe av Komme seg ut av karusellen, komme seg ut av pressede boligområder, å skaffe seg litt jord, husrom for litt dyr, dyrke poteter, grønnsaker, fylle fryseren på høsten med bær, fisk og kjøtt.

Robotene er ikke avgjørende for slik tankegang.

Se bare på:

- norge har halvert sine oljeinntekter

- arbeidsledigheten bare øker

- boligbobla er I ferd med å sprekke

- flere innvandrere og flere til å måtte dele på mindre antall ledige jobber

- mere utflagging av norske bedrifter

- heksejakt på bedriftsetablerere. ....skatt, moms etc

- stadig flere stryker på skolen

- rekord stor gjeld blant norske husstander

....sånn bare for å nevne noe....

Ser ikke grunnen til å bo I en 3 rom I sentrale strøk med gjeld over taket.

2

erdetslik

Ja, det er på tide å se framover.

Jeg anbefaler mine barn å oppfordre sine barn (mine barnebarn til utdanne seg til "robot"ingeniører og / eller sørge for å få seg dyrkbar jord med noen høner.

Når jobbene forsvinner (overtas av roboter og) boligboblen sprekker, er jeg glad jeg er uten gjeld.

1

politikk

Royruwen : boligmarkedet kan snu og folk søke til bygda. Men eneboligen i utkanter med ett mål plen gir ikke mye mat og leve av.

eiendommer med jord er det få av og de er skrekkelig dyre allerede. Dessuten stort sett bo og driveplikt. Folk må nok ty til fiskestang og bærplukking hvis de skal få matauk.

1

Script

1900-tallet var arbeidernes århundre, sier Fløgstad, i hvert fall var det bondeyrkets opphør. Det er vel ikke sikkert det ble produsert mer her i landbruket i år 1900 enn i år 2000, men det var så enormt mange færre, den teknologiske utviklingen gjorde så mange overflødige. Nå er det arbeidernes tur til å bli overflødig, roboter kommer i løpet av dette århundret til å gjøre mye mer av deres manuelle arbeid.

Når Fløgstad lager koblinger mellom arbeidere og moral og heroisme, og underforstått at kapitalistene er det motsatte(tertium non datur), er denslags koblinger nettopp typisk triviallitterære, rockemusikk.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...