En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Politikk - Norsk

erdetslik

Når robotene overtar jobbene . . . . . . . .

Det er på tide å tenke framover . . . . . . . . . . Hvem er egnet til å / bør styre landet når robotene overtar "alle" arbeidsplassene ? Den teknologiske utvikling går raskt - hvor mange arbeidsplasser er overtatt av roboter i løpet av 15 - 20 år ? Jeg er redd det er mange . . . . . . . . . . Men befolkningen øker . . . . . . . . . .

Det blir svært få i arbeid som skal finansiere velferdssamfunnet. Hvem skal betale ? Hvem bør styre Norge ? Hvor mange innvandrere bør vi ta imot ?

Kan industrien forsørge befolkningen ? Hvor mange timer bør arbeidsdagen være for å fordele jobbene mellom flest mulig med å bygge og styre robotene ?

Jeg har oppnådd grensen for pensjonsalder, men jobber litt mer enn full dag fremdeles. Men jeg regner med at det vil bli store utfordringer for samfunnet om noen år.

Etter min mening er Norge et alt for lite samfunn til å ta imot innvandrere.

Når jeg gikk på skolen hadde vi noe som het "Skolehagen" der vi etter skoletid kunne jobbe med å få fram grønnsaker.

Vil det bli framtidens scenario; at alle må sørge for sine egen mat - fordi det vil bli for få jobber ?

1
96 svar

Erdetslik

Jeg synes din siste setning og spørsmål er interessant. Jeg tror det er like greit å hoppe av Komme seg ut av karusellen, komme seg ut av pressede boligområder, å skaffe seg litt jord, husrom for litt dyr, dyrke poteter, grønnsaker, fylle fryseren på høsten med bær, fisk og kjøtt.

Robotene er ikke avgjørende for slik tankegang.

Se bare på:

- norge har halvert sine oljeinntekter

- arbeidsledigheten bare øker

- boligbobla er I ferd med å sprekke

- flere innvandrere og flere til å måtte dele på mindre antall ledige jobber

- mere utflagging av norske bedrifter

- heksejakt på bedriftsetablerere. ....skatt, moms etc

- stadig flere stryker på skolen

- rekord stor gjeld blant norske husstander

....sånn bare for å nevne noe....

Ser ikke grunnen til å bo I en 3 rom I sentrale strøk med gjeld over taket.

2

Når jobbene forsvinner, vil landet selvfølgelig bli et samfunn med store tapergrupper som lever i slum og henger på gatehjørner og driver med kriminalitet og dop.

Vi ser jo det i andre land hvor ledigheten er stor. Hvorfor skulle Norge bli anderledes?

Den beste veien til et godt samfunn, er å sørge for at folket er i arbeid.

2
Langorm [sitat…] Ja, tenk om det kunne bli slik. Men akk og akk, om rettferdig fordeling. Enn så lenge, er det fremdelses lov til å drømme.

Jeg drømmer ikke. Jeg vet godt at et slikt samfunn ikke vil kunne etableres i den verden vi lever i nå.

Meningen med det jeg skrev, var å rette fokus på den gullkalven alle danser rundt. Etter at gullstandarden ble opphevet, er det faktisk ikke noe annet enn verdiløse papirer som styrer økonomien, og vi blir lurt av økonomer og politikere som holder i live elitens papirer på makt.

Det som er virkelige verdier er den meningsfulle produksjon og tjenester som menneskeheten har behov for, og det som engang fungerte som byttemidler har mistet sin verdi.

Folk tilbys trykte tusenlapper i lån, og må betale tilbake med produktivt arbeid. Dermed sikrer storkapitalen sin posisjon og blir stadig rikere. Dopapir hadde vært mer anvendelig.

2

Mennesket vil enten smelte sammen med maskinene eller bli erstattet av dem. Jeg tror at vi en gang i fremtiden vil få implantater i hjernen som gjør læring lettere og som kobler oss alle direkte til nettet, slik som the borg i star trek, bare ikke så uestetisk. Vi kommer ikke til å se det på yttersiden, tror jeg.

2

Det påfallende er vel at du overser muligheten for at produksjonen av roboer vil kunne bli billigere, og at menneskene som automatisk blir holdt utenfor kanskje tar sakene i egne hender og produserer noe uansett. Vi så for noen år siden, da Argentina var konkurs, hvordan fabrikkeierne overlot det hele til forfall, men hvordan arbeiderne begynte å produsere ved å ty til byttehandel bedrifter i mellom. Etterhvert kom hjulene igang, og eierne kom da selvsagt også tilbake og krevde sin rett i form av sitt eierskap. Det handler om at folk ikke ønsker å være til overs eller ubrukelig.

Det du skriver viser i sin ytterste konsekvens hvor rikdom havner i kraft av eiendomsrett. Og vi vil sikkert høre liberalere fortelle oss at de rike fortjener det. Så får vi ikke et regime som innser at et slikt samfunn vil knekke sammen fordi folk ikke vil ha det slik, så er faren stor for at det ender med opprør.

2
Royruwen Erdetslik Jeg synes din siste setning og spørsmål er interessant. Jeg tror det er like greit å hoppe av Komme seg ut av karusellen, komme seg ut av pressede boligområder, å skaffe...

Ja, det er på tide å se framover.

Jeg anbefaler mine barn å oppfordre sine barn (mine barnebarn til utdanne seg til "robot"ingeniører og / eller sørge for å få seg dyrkbar jord med noen høner.

Når jobbene forsvinner (overtas av roboter og) boligboblen sprekker, er jeg glad jeg er uten gjeld.

1

Det blir nok uro og styr. Rikingene kommer aldri til å gi fra seg kontrollen.

Stephen Hawking har også vært inne på at vi må begynne å tenke på dette med en gang, for vi går raskt mot en fremtid der ingen jobber.

1

En litt morsom sak her er at automatisering av industriprosesser har flyttet mye industri hjem igjen siste årene, så ikke bare bekmørkt :)

1

Erdetslik : da må kassadama jobbe som robotmekaniker i stedet.

ikke alle jobber blir overtatt av roboter men det blir kansje mye høyere arbeidsledighet og større økonomiske skiller. Det er jo bra hvis roboter gir mer produkter. Spørsmålet blir fordelingen av det som skapes. For folk må jo få en del mer for og jobbe enn ikke hvis de skal gidde og ta de jobbene som finnes.

1
JJularbo Det blir nok uro og styr. Rikingene kommer aldri til å gi fra seg kontrollen. Stephen Hawking har også vært inne på at vi må begynne å tenke på dette med en gang, for vi går raskt...

Fremtiden har til alle tider vært et spennende tema. Kan en tørre å spinne tankegang og spekulasjon, om hvem som kommer til å styre en mulig fremtid, med roboter som arbeidskraft, og også ( enda verre ) i første omgang som arbeidsledere. Vil vi måtte oppleve de unyttige spiserne, enda en gang?

1
JJularbo Det blir nok uro og styr. Rikingene kommer aldri til å gi fra seg kontrollen. Stephen Hawking har også vært inne på at vi må begynne å tenke på dette med en gang, for vi går raskt...

Stephen Hawking

Kom nå igjen drassende med denne mannen! Akkurat som om han har flere fasitsvar enn andre!!!

Når han sitte i en rollestol. Ja, hva kan kan man vel ikke benytte egen rullestol til....

Jo, krøplingen har alle svar! Vel.... Lev i troen..

1
Royruwen Erdetslik Jeg synes din siste setning og spørsmål er interessant. Jeg tror det er like greit å hoppe av Komme seg ut av karusellen, komme seg ut av pressede boligområder, å skaffe...

Royruwen : boligmarkedet kan snu og folk søke til bygda. Men eneboligen i utkanter med ett mål plen gir ikke mye mat og leve av.

eiendommer med jord er det få av og de er skrekkelig dyre allerede. Dessuten stort sett bo og driveplikt. Folk må nok ty til fiskestang og bærplukking hvis de skal få matauk.

1

Tenk om robotene kunne overta alle skittjobbene og likevel produsere det som folk trengte av bolig, klær og mat, til rettferdig fordeling. Så kunne de gledes over fritid til å være sammen, selvalgte hobbier, tenketanker og et fullverdig liv uten stress.

Men fortsatt er man så bundet av betydningen av noen verdiløse papirlapper at man står på stedet hvil uten å se mulighetene.

1
Hyrro Tenk om robotene kunne overta alle skittjobbene og likevel produsere det som folk trengte av bolig, klær og mat, til rettferdig fordeling. Så kunne de gledes over fritid til å være...

Tenk om robotene kunne overta alle skittjobbene og likevel produsere det som folk trengte av bolig, klær og mat, til rettferdig fordeling. Så kunne de gledes over fritid til å være sammen, selvalgte hobbier, tenketanker og et fullverdig liv uten stress.

Ja, tenk om det kunne bli slik. Men akk og akk, om rettferdig fordeling. Enn så lenge, er det fremdelses lov til å drømme.

1
fargerik Når jobbene forsvinner, vil landet selvfølgelig bli et samfunn med store tapergrupper som lever i slum og henger på gatehjørner og driver med kriminalitet og dop. Vi ser jo det i a...

Den beste veien til et godt samfunn, er å sørge for at folket er i arbeid.

Burde være så enkelt å skjønne att absolutt alle burde skjønne det.

Og til det første du skriver , alle bør også skjønne att om en gjør om store grupper til sultne ulver eller løver så vil de før eller siden bli desperat og prøve å "spise" deg.

Holder en "alle" mett så får en det mest harmoniske samfunnet. Naturligvis.

1

Et sitat falt ut i innlegget over:

"Ulikheten har skutt i været etter skattereformen i 2006. Siden da har andelen inntekt som går til de én prosent rikeste i Norge økt fra sju til tolv prosent."

Sånn. Da gir det mening til innlegget over.

1
fargerik Hawking var ekstra smart også før han ble syk.

..

Betviler ikke at han er blant de aller mest intelligente. Men det finnes vel kanskje noen andre man av og til kunne nevne.

Hawking blir nesten alltid trukket frem som et slags sannhetsvitne. Fordi han er så smart og alltid har de aller beste løsninger? Eller fordi han nå ser litt skrøpelig ut.. Ja, tillater meg spørsmålet.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

1000 drept i brann siden år 2000

Det ikke det glupeste en kan gjøre å bygge hus i tre. Det er for brennbart til å være trygt byggematerialer. Det bør også bli forandring på brannmeldere som brukes. De bør ha både faststrøm 230 V og...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Heia arabiske land

Man kan ikke noe annet enn å glede seg over arabiske lands fremgangen i fotball. Fotball er verdens største idrett. Det er morsomt når vi ser hva tribunejubel betyr. Og hvilken revansj for vestlige hy...
1
3 svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En upopulær regjering . . . . .

I linken står det bl.a,: "Det medfører høye energipriser, flyktningstrøm og det medfører høye matvarepriser. Dette rammer alle sammen. Men det rammer mest de som har minst fra før. Det er regjeringen...
Bilde

En upopulær regjering får nok en utfordring i fanget: — Dette rammer alle sammen

Møter 2023 med at flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes, samtidig som det ventes en stor flyktningstrøm.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Laster...