En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Politikk - Norsk

politikk

Lavere avgift på norsk øl

KRF skal vurdere dette og hvis ja så er det flertall på stortinget. Mener at det ikke er nok med lavere avgift men fjerne den helt. Så får vi se om ikke dette får folk til og velge øl fremfor vin og sprit. Stoppe handelslekkasje og smugling. Samt få folk til og drikke norsk fremfor utenlandsk og berge bryggeriarbeidsplasser.

holder det ikke og fjerne avgifter på norsk øl så må alle avgifter også bort på andre alkoholprodukter. Og vi skal nok få se at folk ikke drikker mer med lavere pris selv om mer salg registreres når uregistrert faller bort og kommer på salgstatistikken.

på tide at KRF går bort fra mislykket moralpolitikk og endrer rusmiddelpolitikk til en form som fungerer bedre for samfunnet.

1
91 svar

Vi er fremdeles i utkanten av Europa, men det betyr ingenting lenger logistikkmessig. Hverken for smuglere eller hver enkelt av oss.

Det er nesten rart at politikken ikke har oppdatert seg på dette området.

Systembolaget i Strømstad har to utsalg hvor det ene er landets største! Kundene er hovedsaklig nordmenn.

Ja, senk avgiftene til et nivå hvor kundene aksepterer.

Slik det er nå har faktisk den norske alkoholpolitikken ingen effekt utover å skyve kundene ut av landet.

2

endrer rusmiddelpolitikk til en form som fungerer bedre for samfunnet.

Hvorfor fungerer lavere avgifter på øl - bedre for samfunnet?

1
gjespe [sitat…] Hvorfor fungerer lavere avgifter på øl - bedre for samfunnet?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krf/krf-vurderer-lavere-alkoholavgift-for-oel/a/23767863/

Tollvesenet som viser at smugling av øl til Norge har ellevedoblet seg fra 1999 til 2014.

Norske alkoholavgifter har gjort at forbruksmønsteret går i retning av sterkere drikker

Kan lavere avgifter for gjort noe med dei punktene der så er det meget positivt for samfunnet

1

på tide at KRF går bort fra mislykket moralpolitikk

Av land i Europa som ikke har større og "naturlig"/ historisk muslimsk befolkning så er det jo bare islendingene og italienerne som konsumerer mindre alkohol enn oss. Men samtidig som nordmenn har fått bedre råd, så ser en en økning på 40% på alkoholkonsum siden 1992. Så pris og tilgjengelighet fungerer definitivt preventivt mot høyt alkoholkonsum.

Samtidig kommer jo kultur og tradisjoner inn her hvor nordmenn og islendinger har nokså likt drikkemønster med fokus på alkohol som et rusmiddel knyttet til helgefyll nå og da og ikke som noe som inntas daglig og i forbindelse med fyll (jfr. Hviterussland, Russland og Frankrike).

Så å kalle KrFs moralpolitikk for mislykket blir rett og slett feil.

1

på tide at KRF går bort fra mislykket moralpolitikk og endrer rusmiddelpolitikk til en form som fungerer bedre for samfunnet.

"Von i hangande snøre," som Kjell Bondvik uttrykte det for flere tiår siden.

Så kan man jo håpe på en større avgiftsnedsettelse på alt norsk øl. Eller gjelder dette alkoholfritt og lettøl?

Så drister vel partiet seg kanskje til å senke avgiftene på pils med noen få tiøringer pr liter...

Mer tør jeg faktisk ikke håpe på.

1

Mener at det ikke er nok med lavere avgift men fjerne den helt.

Forstår du hva du selv sier ?

Fjerne avgift helt ???

Det er avgit på alkohol som det er på praktisk talt alt som kan kjøpes. Særavgit er noe annet ekstra, og den finner du på alkohol.

1
GiPazzini_85 [sitat…] Av land i Europa som ikke har større og "naturlig"/ historisk muslimsk befolkning så er det jo bare islendingene og italienerne som konsumerer mindre alkohol enn oss. Men...

Så å kalle KrFs moralpolitikk for mislykket blir rett og slett feil.

Det dreier seg om mer enn Kristelig Folkeparti. Tradisjonellt har det vært relativ bred konsensus om linjene norsk alkoholpolitikk, med vesentlig unntakk for FRP som hadde fjerning av polordningen som standpunkt fra starten ? H programfestet jo vin i dagligvarehandelen før valget i 05, men hva skjedde ?

1
fargerik [sitat…] Vi vil nok kanskje oppleve en symbolsk reduksjon på noen tiøringer, ja, og det vil ikke ha noen som helst effekt.

Men ikke så lett å få til så mye annet enn symbolpolitikk når Krf bremser så godt de kan i mange saker.

Lurer på om vi hadde fått litt mer fart i samfunnet og fått gjennomført viktige forandringer med færre politiske partier. Vrient å sette sammen styringsdyktige flertallsregjeringer med så mange småpartier som vil ha gjennomslag for særinteresser.

1
ynnory Men ikke så lett å få til så mye annet enn symbolpolitikk når Krf bremser så godt de kan i mange saker. Lurer på om vi hadde fått litt mer fart i samfunnet og fått gjennomført vikt...

I bunn og grunn tror jeg alkoholpolitikken er så spikra i Norge at det vil stort sett forbli slik det er, kanskje med noen småjusteringer.

Jeg skal passe på å gi regjeringen ros for at fruktdyrkere har fått tillatelse til å selge cider på gården, slike oppmykinger er bra.

Men smuglingen er også så godt etablert at den vil bestå. Øl kan kjøpes for langt under to kroner pr. boks i Tyskland, så smuglerne vil ikke ha noen problemer med å konkurrere.

1
ynnory Men ikke så lett å få til så mye annet enn symbolpolitikk når Krf bremser så godt de kan i mange saker. Lurer på om vi hadde fått litt mer fart i samfunnet og fått gjennomført vikt...

Lurer på om vi hadde fått litt mer fart i samfunnet og fått gjennomført viktige forandringer med færre politiske partier.

Absolutt. Effektivere samfund generelt. Allt for mange partier. 3-4 stykker hadde vært mer en nok. Alle "særintressene" hemmer oss,ja. Ærlig talt..det er ikke så liddlig mye vi får utført,raskt og effektivt.Mye likt hønsegården til tanta mi på skreia.

1
TheFamous25 http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krf/krf-vurderer-lavere-alkoholavgift-for-oel/a/23767863/ Tollvesenet som viser at smugling av øl til Norge har ellevedoblet seg fra 1999 til 201...

Tollvesenet som viser at smugling av øl til Norge har ellevedoblet seg fra 1999 til 2014.

Norske alkoholavgifter har gjort at forbruksmønsteret går i retning av sterkere drikker

Kan lavere avgifter for gjort noe med dei punktene der så er det meget positivt for samfunnet

Tviler på at dette har noen særlig påvirkning - ved lavere avgifter.

Smugling betyr ikke annet enn at samfunnet går glipp av noen avgiftskroner - polakker vil ha med seg biler av øl uansett - så billig blir det ikke likevel ved en liten avgiftssenkning.

At folk endrer drikkemønster - til fordel for samfunnet - om øl blir noen kroner billigere tviler jeg også på.

Om avgifter settes ned vil dette spise opp av prissettingen fra leverandør og butikk likevel vil jeg tro?

Så rent praktisk og logisk - vil dette med nedsetting av ølavgifter kun være politisk symbolsk - slik jeg ser det.

1
perchri [sitat…] Absolutt. Effektivere samfund generelt. Allt for mange partier. 3-4 stykker hadde vært mer en nok. Alle "særintressene" hemmer oss,ja. Ærlig talt..det er ikke så liddlig m...

Ærlig talt..det er ikke så liddlig mye vi får utført,raskt og effektivt.Mye likt hønsegården til tanta mi på skreia.

Det er bare å flire seg blåblå over at regjeringen fremdeles ikke har fjernet forbudet mot å hente polvarer kjøpt fra vinmonopolet på internett utenom polets stengetid, til tross for at butikken med post i butikk er åpen til klokka ti- elleve om kvelden.

Det er et dusteforbud, det.

Bygdas gauker eller sjåføren som leverer smuglervarer på døra har ikke slike lukketider.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

1000 drept i brann siden år 2000

Det ikke det glupeste en kan gjøre å bygge hus i tre. Det er for brennbart til å være trygt byggematerialer. Det bør også bli forandring på brannmeldere som brukes. De bør ha både faststrøm 230 V og...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Heia arabiske land

Man kan ikke noe annet enn å glede seg over arabiske lands fremgangen i fotball. Fotball er verdens største idrett. Det er morsomt når vi ser hva tribunejubel betyr. Og hvilken revansj for vestlige hy...
1
3 svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En upopulær regjering . . . . .

I linken står det bl.a,: "Det medfører høye energipriser, flyktningstrøm og det medfører høye matvarepriser. Dette rammer alle sammen. Men det rammer mest de som har minst fra før. Det er regjeringen...
Bilde

En upopulær regjering får nok en utfordring i fanget: — Dette rammer alle sammen

Møter 2023 med at flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes, samtidig som det ventes en stor flyktningstrøm.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Laster...