Politikk - Norsk

jeolno

Støres invitasjon overoppfylles

"I fjor kom over 10.000 syriske asylsøkere til Norge. Nå kommer familiene etter.

På et halvt år har totalt 8230 personer fått grønt lys til å til å komme til familien i Norge, viser Utlendingsdirektoratets (UDI) statistikk for 2016.

Det er det høyeste antallet på fire år, og mye av økningen skyldes et kraftig hopp i familiegjenforeningstillatelser til syriske flyktninger i Norge, som er mangedoblet fra i fjor."

Konsekvensene av Ap-landsmøtets vedtak om å ta imot ti tusen ekstra kvoteflyktninger ble mer omfattende enn det de verste pessimister hadde tenkt seg.

Hittil har media i stor grad tiet om dette, men nå kommer sannheten for dagen. Er det nå grunnlag for å ta en omkamp om regjeringens delvis nedstemte forslag til innstramminger i asylpolitikken?

1
618 svar
fireman56 [sitat…] Det minste de kan gjøre er å gjøre det like enkelt for nordmenn med ektefeller fra utenfor EØS å få familiegjenforening som det er fra dem som bare kommer hit og så ønsker...

Forskjellen er at flyktninger ikke trenger å oppfylle noen annet krav en at det har fått innvilget asyl, og de søker om familiegjenforening innen 1 år. Hvis ektefelle til, samboer med eller barn av referansepersonen søker om familieinnvandring Hvis det er mindre enn ett år siden du som er referanseperson fikk beskyttelse (asyl) i Norge, er det ikke krav til inntekten din hvis ektefellen din, samboeren din eller barn av deg som er under 18 år søker om familieinnvandring. Hvis det er ektefellen din som søker om familieinnvandring, må dere har giftet dere før du kom til Norge. Husk at søknaden ikke er formelt mottatt før søkeren har vært hos ambassaden og levert nødvendig dokumentasjon. Det kan være flere måneders ventetid for å få time hos ambassaden. Derfor bør du få familiemedlemmet ditt til å søke så tidlig som mulig etter at du fikk beskyttelse.

Men om du er nordmann og skal hente hjem sin kjære, så er de ikke nådige. Hvor mye må referansepersonen ha tjent i fjor? Om det er inntekten du som er referanseperson hadde i 2015 eller 2016 vi kommer til å se på, kommer an på når vi behandler søknaden. Hvis vi behandler søknaden før 9. mai 2017, ser vi på inntekten din for 2015. Hvis vi behandler søknaden etter 9. mai 2017, ser vi på inntekten din for 2016. Du må ha hatt en inntekt på minst 252 472 før skatt i 2015 eller 305 200 kroner før skatt i 2016. Dette må være skattbar inntekt som står i skatteoppgjøret ditt, eller inntekt som arbeidsgiveren din har meldt inn til Skatteetaten i lønns- og trekkoppgaven din. Hvis du er selvstendig næringsdrivende er det egne ordninger for hvordan vi ser på inntekten din. Hvor mye må referansepersonen tjene nå? Du som er referanseperson må ha en samlet inntekt på 306 700 kroner i året før skatt. Det må være sannsynlig at du vil ha denne inntekten i minst et år framover. Du kan senere bli bedt om å dokumentere at du hadde denne inntekten det første året familiemedlemmet ditt var i Norge.

2

Konsekvensene av Ap-landsmøtets vedtak om å ta imot ti tusen ekstra kvoteflyktninger ble mer omfattende enn det de verste pessimister hadde tenkt seg.

Hittil har media i stor grad tiet om dette, men nå kommer sannheten for dagen. Er det nå grunnlag for å ta en omkamp om regjeringens delvis nedstemte forslag til innstramminger i asylpolitikken?

Som vanlig så sauser du ting sammen i en eneste stor suppe - vet du ikke bedre?

For det første så var det altså Venstre som først hadde et landsmøtevedtak om 10 000 kvoteflyktninger over to år - etter FNs og flyktninghjelpens oppfordring. Ap fulgte etter to uker senere og resten av opposisjonspartiene de neste ukene.

For det andre gjaldt dette altså kvoteflyktninger. Disse plukkes ut i samråd med FN og man tilstreber i stor grad at hele familien kommer samlet i første omgang. Disse har derfor en svært liten familieinnvandring i motsetning til asylsøkere - som jo flommet inn mens regjeringen tvinnet tommeltotter i fjor.

For det tredje så omfatter tallet på familieinnvandring alle grupper. Det bare rundt 1/3 av disse som har bakgrunn som flyktning/asylsøker. De to andre store gruppene antall er norske/nordiske statsborgere og arbeidsinnvandrere.

Du bommer altså med hva slags innvandring som i all hovedsak skjedde i fjor, med hvem som ble "invitert", med hvem som "inviterte" og med hvilken effekt de "inviterte" har på familieinnvandringen.

Lar det seg gjøre å få det mer galt på en gang?

2
ynnory [sitat…] Dette forekommer da vel ikke i dagens Norge? I fall det skjer fra tid til annen, hvilken side er best/verst... Ser ikke helt klart at verken rød eller blå side er verre en...

Jeg påstår da heller ikke at noen side er bedre eller verre enn andre.

Jeg står for mitt politiske standpunkt, og respekterer at andre ønsker en annen retning.

Det jeg skrev var da klinkende klart adressert til en debattant, og meningen er ikke å generalisere folk med andre standpunkter politisk.

Så kvasipjatt er nok ikke noe jeg anklager alt til høyre for AP å komme med. Mange gode debattanter fra høyre har mye godt og klokt å bidra med.

Jeg har full respekt for at vi har et demokrati hvor alle tar sine valg. Og vil fortsette å fnyse av løgnere og troll.

2
arveka Smalt det fra sjefssverteren over alle,som får innlegg etter innlegg slettet pga brudd på forumets regler. Synd egentlig, fordi det burde fått stå til almen spott og spe.

Smalt det fra sjefssverteren over alle,som får innlegg etter innlegg slettet pga brudd på forumets regler.

Vi skal være snille og rause med folk som har såpass høy dobbeltmoral!

Jeg fikk riktgnok en nesten ubendig lyst til å skrive noe om enkelte høyresidedebattanters sverting, sjikane, hets og mobbing.

Men det greieste er nok i stedet å vise til hvilken debattant som har fått sletta flest tråder de siste ukene og månedene på grunn av nettopp sverting, sjikane, hets og mobbing.

Og i sterk motsetning til hva enkelte selvglorifiserende høyresidedebattanter måtte tro er det ikke noen fra venstresida.

2
fargerik Hva er det du våser om? Slutt å diskutere andre debattanter, det er i strid med reglene for VGD. Nesvik ble avslørt på direktesendt TV i dag, jeg så det og hørte det. Jeg gjentar:...

Nesvik er fersket i løgn, sverting, og å bevisst legge fram feil tall om kriminalitet.

Selv om migranter står for de fleste overfallsvoldtektene, dominerer narkotikamarkedet og fyller opp fengslene; så blir den prosentvise andelen av kriminaliteten liten, når alt fra økonomisk svindel til fartsbøter tas med i totalen.

2
ulefos [sitat…] tror du kristne blir igjen i Syria?

Ikke bli for dyp nå, da.

Jeolno støtter 100% opp om FrP sitt standpunkt om at grensa skal være pip åpen for alle som tilfeldigvis befinner seg i Europa, til tross for at schengenavtalen og utvidelsen av EU har ført til mye, mye mer kriminalitet i Norge.

Dersom FrP skifter mening og vil ha landet ut av schengen, vil jeolno lydig også skifte mening, og rase over alle bandittene som har pip åpen tilgang over en vidåpen grense.

Dersom FrP fortsetter å ønske åpen grense til hele østeuropa, vil jeolno også fortsatt ønske pip åpen grense til tross for alle de kriminelle som er velkommen inn i landet.

Det er bare sånn det er, og det er sikkert Jens og Jonas som har skylda.

2
fargerik Ikke bli for dyp nå, da. Jeolno støtter 100% opp om FrP sitt standpunkt om at grensa skal være pip åpen for alle som tilfeldigvis befinner seg i Europa, til tross for at schengenav...

Dersom FrP fortsetter å ønske åpen grense til hele østeuropa, vil jeolno også fortsatt ønske pip åpen grense til tross for alle de kriminelle som er velkommen inn i landet.

Det er dette som kalles demokrati. Noen få topp-politikere bestemmer hva partiene skal mene og flokkene følger lydig sine ledere. Det er dette systemet som er så bejublet i den såkalte frie verden, og er visst toppen av demokrati. En forskningsrapport som nettopp ble offentliggjort tar for seg dette fenomenet, dvs det omvendte folkestyret og det er slett ikke bare i Norge det er slik, men i alle vestlige land med en form for parlamentarisme. Heldigvis klarer ikke partielitene i Norge å lure folket til å følge seg i alle saker. En slik sak er spørsmålet om EU-medlemsskap der det er et massivt flertall for medlemsskap i Stortinget, mens motstanden er like massiv blant folk flest.

2
helgekarl [sitat…] En framgang på 1,8%. Eller som gjespe ville sagt...... AP mister velgere i hopetall.:-))

AP

Husker Ole Ugland TNS GALLUP sa til TV2 Nyhetskanalen etter valget i 2009, at de rødgrønne ikkje ville vunnet uten stemmene fra innvandrerdelen av befolkningen.

Er det her AP har hentet større medlemsmasse.

Og, mister de velgere med etnisk norsk bakgrunn?

Ser jo Frp er nedadstigende i Oslo for vert år med innflytting av våre nye landsmenn. Er vel nede i 7%.

Finnes det noen statistikker på området?

2
Bevegelse [sitat…] Noen etniske anslag i dette økende medlemsantallet i AP å finne, fargerik? Og, TNS GALLUP er vel de som har størst treffprosent ved de siste valg, har AP på 34%. NS Gallup...

TNS GALLUP er vel de som har størst treffprosent

Før det famøse landsmøtevedtaket om ti tusen ekstra kvoteflyktninger, hadde Arbeiderpartiet i februar 2015 i følge TNS Gallup en velgeroppslutning på hele 42,3 prosent. H hadde på samme måling 20,3 og Frp 10,6 prosent tilslutning.

Etter dette landsmøtevedtaket har Ap aldri vært i nærheten av en slik velgeroppslutning som partiet hadde i februar 2015.

Støre fikk øyeblikkelig kalde føtter etter ras på meningsmålingene. Derfor gikk han med på å redusere det ekstra inntaket av kvoteflyktninger; fra ti tusen på to år til åtte tusen på tre år.

Og det til tross for at det fantes et flertall for det famøse landsmøtevedtaket på stortinget!

2
fargerik Du gir faktisk blaffen i hva jeg mener, og driter i alt jeg serverer av linker. Hvorfor skulle jeg gidde å legge to pinner i kors for å følge opp et spørsmål fra deg? Hvorfor??? Sp...

Jeg er ikke interessert.

Dersom du ikke er interessert i å kommentere innlegg fra trådstarter, så finn andre tråder for ditt spam! Utfordrer deg og andre spammere til å svare på mine innlegg:

Før det famøse landsmøtevedtaket om ti tusen ekstra kvoteflyktninger, hadde Arbeiderpartiet i februar 2015 i følge TNS Gallup en velgeroppslutning på hele 42,3 prosent. H hadde på samme måling 20,3 og Frp 10,6 prosent tilslutning.

Etter dette landsmøtevedtaket har Ap aldri vært i nærheten av en slik velgeroppslutning som partiet hadde i februar 2015.

Støre fikk øyeblikkelig kalde føtter etter ras på meningsmålingene. Derfor gikk han med på å redusere det ekstra inntaket av kvoteflyktninger; fra ti tusen på to år til åtte tusen på tre år.

Og det til tross for at det fantes et flertall for det famøse landsmøtevedtaket på stortinget!

2
jeolno [sitat…] Dersom du ikke er interessert i å kommentere innlegg fra trådstarter, så finn andre tråder for ditt spam! Utfordrer deg og andre spammere til å svare på mine innlegg: Før...

Dersom du ikke er interessert i å kommentere innlegg fra trådstarter, så finn andre tråder for ditt spam!

Hvorfor spammer du din egen TS? Du fremsetter udokumenterte og løgnaktige påstander gang på gang, og du har fått svar på samtlige.

2
broren_til_noen [sitat…] Hvem har snakka om å ta inn 10 000 asylsøkere?

Hvem har snakka om å ta inn 10 000 asylsøkere

Har du allerede fortrengt landsmøtet til AP, og som ble diskutert opp og ned inntil det ble et forlik i Stortinget mot Frp og SV. Frp ønsket maks 7500, og SV ønsket flere.

TS startet med Støres invitasjon, ikke at det var legalisert av Stortinget, men ble kringkastet verden over og mange følte at det var MEGET velkommen til Norge. I ettertid ser vi at sluttallet blir 3-4 ganger høyere

2
jeolno Før Ap-landsmøtevedtaket om ti tusen ekstra kvoteflyktninger, hadde Arbeiderpartiet i februar 2015 i følge TNS Gallup en velgeroppslutning på hele 42,3 prosent. H hadde på samme må...

Før Ap-landsmøtevedtaket om ti tusen ekstra kvoteflyktninger, hadde Arbeiderpartiet i februar 2015 i følge TNS Gallup en velgeroppslutning på hele 42,3 prosent. H hadde på samme måling 20,3 og Frp 10,6 prosent tilslutning.

Etter dette famøse landsmøtevedtaket, har Ap aldri vært i nærheten av en tilsvarende velgeroppslutning.

Tre fjerdedeler av Arbeiderpartiets velgere liker neppe partiets asylpolitikk. En fjerdedel av velgerne tar konsekvensen av det, og de skifter parti eller setter seg på gjerdet.

Første og andre avsnitt er ubestridte fakta, m

Hvorfor snakker du om opslutningen i en måling offentliggjort 2. februar, når forslaget fra de humanitære organisasjonene kom 11. mars?

Og Støre foreslo det samme 16. april og landsmøtet vedtok det 19. april. Og stortinget 18. mai.

Hvorfor trekker du da frem en måling som var vesentlig høyere enn den i April?

Ellers vet vi at 51% av velgerne syntes det var en god ide å hente 10000 kvoteflykntingenr og 38% var imot.

2

Etter at tråden er spammet med et halvt tusen innlegg fra rødsiden, finner jeg grunn til å vise til startinnlegget, og til det andre vesentlige innlegget, hvor Adressa viser til samme trend som Aftenposten;

"I fjor kom over 10.000 syriske asylsøkere til Norge. Nå kommer familiene etter.

På et halvt år har totalt 8230 personer fått grønt lys til å til å komme til familien i Norge, viser Utlendingsdirektoratets (UDI) statistikk for 2016.

Det er det høyeste antallet på fire år, og mye av økningen skyldes et kraftig hopp i familiegjenforeningstillatelser til syriske flyktninger i Norge, som er mangedoblet fra i fjor." (Aftenposten)

Konsekvensene av Ap-landsmøtets vedtak om å ta imot ti tusen ekstra kvoteflyktninger ble mer omfattende enn det de verste pessimister hadde tenkt seg.

Hittil har media i stor grad tiet om dette, men nå kommer sannheten for dagen. Er det nå grunnlag for å ta en omkamp om regjeringens delvis nedstemte forslag til innstramminger i asylpolitikken?

«I et oppslag i dagens Adressa bekreftes den kraftige økningen i innvandring etter reglene om familiegjenforening.

Hittil i år er det kommet over 70 personer til Trondheim, og en regner med at godt over 100 vil komme før året er omme. Til sammenligning kom det i 2014 totalt 41 stykk. I tillegg til syrere er det familie fra Somalia, Eritrea og Afghanistan som dominerer.

Her snakker vi altså om en tredobling av denne innvandringen fra andre verdensdeler i løpet av et par-tre år. Arbeiderpartiet kan komme til å angre at de sørget for at regjeringens innstramningsforslag på dette området, ble nedstemt av Stortinget.»

2
jeolno [sitat…] Nettopp, det var faktisk et flertall for ti tusen på Stortinget, men fallet i meningsmålingene for alle japartiene skremte Støre. Velgerne sa nei. PÅ tross av landsmøteved...

PÅ tross av landsmøtevedtaket om ti tusen på to år, så stemte altså Ap og dette flertallet nå for åtte tusen ekstra på tre år.

her tar du feil igjen det var ikke 8000 ekstra, Norge mottar årlig 1500 flyktninger, over tre år blir det 4500

det var altså 3500 ekstra Stortinget ble enige om

vet du ikke bedre, eller er din agenda å desinformere?

2

Det er nok først og fremst "godhetstyrannene" som misbruker begrepet asylsøker.

"Asylbarna" for eksempel; det var jo bevist til siste rettsinstans at familiene ikke hadde krav på asyl. men politikere og media fortsette bare å kalle dem asylsøkere og asylbarn.

Også myndighetene misbruker asylbegrepet, ved å betegne søkere med endelig avslag for asylsøkere, og la tidligere asylsøkere fortsette å bo gratis på asylmottak.

For kommunene som bosetter flyktninger, er det uten betydning om de kommer med bakgrunn som kvoteflyktning, med innvilget asylsøknad, på humanitært grunnlag eller etter familiegjenforening.

Alle er migranter, og på rødsiden får de bare fortsette å stemple folk som løgnere ved å vrenge og vri på begreper.

2

Konsekvensene av Ap-landsmøtets vedtak om å ta imot ti tusen ekstra kvoteflyktninger ble mer omfattende enn det de verste pessimister hadde tenkt seg.

Hittil har media i stor grad tiet om dette, men nå kommer sannheten for dagen. Er det nå grunnlag for å ta en omkamp om regjeringens delvis nedstemte forslag til innstramminger i asylpolitikken?

Det minste de kan gjøre er å gjøre det like enkelt for nordmenn med ektefeller fra utenfor EØS å få familiegjenforening som det er fra dem som bare kommer hit og så ønsker opphold for familien. Alle savner sin familie like mye enten man er norsk, fra midtøsten, fra Asia aller fra Afrika

1

Konsekvensene av Ap-landsmøtets vedtak om å ta imot ti tusen ekstra kvoteflyktninger ble mer omfattende enn det de verste pessimister hadde tenkt seg.

kom det fler kvoteflyktninger?

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Bombet ned. Vinner kampen

Det er lett å ta parallell til 2. Verdenskrig og Irak , da tyskerne og irakerne ble bombet noe voldsomt og de styrende i de landene påstod de var ved å vinne krigen. Vinteren vil vare ved i 4 mnd. Det...
1
1 svar
Laster...