Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fortsatt 21194 migranter i asylmottak

I "Politisk kvarter" i dag diskuterte lederne av Krf og Sp mottak av enda flere kvoteflyktninger. Hareide viste til ledig kapasitet i mottakene, og ville at de igjen skulle fylles opp.

Slagsvold Vedum viste til at selv da vi tidligere tok imot langt færre enn nå, så maktet vi ikke å få til en tilfredsstillende integrering, og han advarte mot Krf`s kortsiktige politikk.

Statistikken viser at ved årsskiftet satt det ca. 31.000 på mottakene, mens antallet nå er t redusert til ca. 21.000. Selv om tilstrømmingen av nye asylsøkere har vært lav hittil i år, går det nå tregere å få bosatt asylanter i kommunene.

Sp tar fornuftig nok konsekvensen av dette og bremser opp, mens Krf lar følelsene styre, og vil øke innvandringen. Sp er ordførerpartiet i landet, og den som har skoen på vet hvor den trykker.

2
32 svar

32 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Ultima

Statistikken viser at ved årsskiftet satt det ca. 31.000 på mottakene, mens antallet nå er t redusert til ca. 21.000. Selv om tilstrømmingen av nye asylsøkere har vært lav hittil i år, går det nå tregere å få bosatt asylanter i kommunene.

Sp tar fornuftig nok konsekvensen av dette og bremser opp, mens Krf lar følelsene styre, og vil øke innvandringen. Sp er ordførerpartiet i landet, og den som har skoen på vet hvor den trykker.

AP, SV, Krf og Venstre er totalt ansvarsløse i innvandringspolitikken. Mens SP gjerne tøffer seg litt i debatter om innvandring - men når det kommer til stykket så stemmer de lojalt det samme som AP og SV - og mot regjeringen, så de får ingen kred fra meg.

De som derimot jobber utrettelig for å rette opp skadene etter APs megafon-invitt og nei til innstramming - er regjeringen med Solberg og Listhaug i spissen. Slik skal grunnløse asylinnvandrere (migranter) sendes hjem;

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/solberg-regjeringen/slik-vil-erna-toemme-norge-for-grunnloese-asylsoekere/a/23797580/

De har oppnådd aksept i FN og returavtaler - ved å være harde og presse dem og sette retur opp mot u-hjelp bl.a. Ikke mer hjelp i nærområdene.

Det er godt vi ha ansvarlige politikere som tenker på landets beste, imotsetning til de rødgrønne/Sentrum. Strengt tatt fortjener ikke de langt fleste velgerne deres iherdighet.

2

HOGGØRN

Selv om tilstrømmingen av nye asylsøkere har vært lav hittil i år, går det nå tregere å få bosatt asylanter i kommunene.

Kommunene ser vel etterhvert at etter fem år må kommunen selv ta kostnadene, og at familiegjenforening ikke var med i kommunens planlegging. Genialt av kommunene. Så nå må kommunen finne bosted ikke for kanskje en mann, men mann, kjerring og fire unger. Da er ikke en hybel på 50m2 helt enkelt. Tror mange kommuner føler seg litt bondefanget, dette skulle jo være godt utdannede, som næringslivet ønsker i jobb etter en kort introduksjon og norskkurs. Problemet er at flesteparten av nordmenn jobber i småbedrifter med kanskje 4-8 ansatte, da er ikke det slik at man "plutselig" har behov for en flyktning. Når det gjelder husrom, kommer de også langt bak andre nordmenn, folk de kanskje kjenner, eller man via-via har hørt er til å stole på. Flyktninger vil ikke ha noe "historie" i så måte, bare horror-historier, enten de kommer fra Afganistan, Syria eller Afrika - det finnes knapt noen grunn til å leie ut til flyktningene. Unntatt for såkallte asylbaroner da..

2

EinarSalbu

Nå regner regjeringen med å kunne spare milliarder på utgifter til flyktninger til Norge fordi det kommer langt flere. Da skal det bli interessant å se om regjeringen vil bruke de sparte milliardene på hjelp i nærområdene, som det så fint het. Kan vi forvente at FrP og Høyre nå vil bruke langt mer penger i flyktningenes nærområder?

1

EinarSalbu

Nå regner regjeringen med å kunne spare milliarder på utgifter til flyktninger til Norge fordi det kommer langt flere

.....færre, skal det stå.

1

Morra-DI-2

Det synes jeg kanskje vi burde utfordre dem på.

Jeg synes vel med fordel de kan følge opp akkurat den retorikken og hjelpe for de pengene.

1

jeolno

"Norge gir 10 milliarder til Syria og nærområdene - nyheter - Dagbladet ...

Feb 4, 2016 - REKORDSTØTTE: Norge lover 10 milliarder til Syria og nabolandene over en fireårsperiode. Her møter statsminister Erna Solberg norsk ..."

Ingen gir mer til nærområdene enn Norge, i forhold til størrelsen.

Og når det sitter over 20.000 i asylmottak, pluss stadig nye; kvoteflyktninger, pluss nye etter familiegjenforening, så er det ikke mye å spare på asylkontoen.

1

jeolno

Det synes jeg kanskje vi burde utfordre dem på.

Men når esal og morra hans fikk svar på utfordringen, da forlot de tråden med halen mellom bena!

1

jeolno

Det sitter fremdeles 20440 asylsøkere i norske asylmottak, selv om tilstrømmingen av nye asylsøkere har vært liten i år. Kommunene makter ikke å ta imot nye innvandrere hurtig nok.

Dette viser at det var med hodet under armen Støre gikk inn for å ta imot 10.000 syriske flyktninger i tillegg til alle asylsøkerne; som vi er forpliktet gjennom konvensjoner til å ta i mot og behandle søknader fra.

Når Ap-landsmøtet sier ja til så mange kvoteflyktninger, så er det to forhold de burde ha merket seg:

Vi er ikke forpliktet av konvensjoner til å ta imot disse kvoteflyktningene.

Ja til ti tusen kvoteflyktninger, tilsvarer at det kommer femten til tyve tusen asylsøkere hit; da bare mellom 50 og 75 prosent blir innvilget asyl og opphold her. Mens alle kvoteflyktningene er sikret fast opphold når de kommer.

1

ulefos

Dette viser at det var med hodet under armen Støre gikk inn for å ta imot 10.000 syriske flyktninger i tillegg til alle asylsøkerne

sa APs landsmøte noe om asylsøkere, eller er det bare et spedt forsøk på å klistre asylsøkerne til AP

1

jeolno

Hvorfor skulle Ap-landsmøtet si noe om asylsøkere? Her er jo Norge bundet av Flyktningkonvensjonen, også kalt FNs konvensjon om flyktningers stilling; om å gi beskyttelse (politisk asyl) til de som faller inn under flyktningdefinisjonen.

Ap-landsmøtet gjorde derimot et vedtak om overføringsflyktninger- kvoteflyktninger, som skiller seg fra asylsøkere ved at de har fått saken sin behandlet og blitt anerkjent som flyktning av FNs høykommissær for flyktninger .

For denne gruppen er vi ikke bundet av noen konvensjon, og vi bestemmer selv hvor mange vi vil ta imot. Støre valgte å invitere ti tusen slike overføringsflyktninger. Og de kommer selvsagt i tillegg til de som kommer hit som asylsøkere.

Da det rause norske tilbudet til ti tusen syrere ble kjent, valgte tusenvis av asylsøkere på marsj i Europa Norge som sin nye destinasjon, og vi fikk rekordtilstrømming av asylsøkere.

1

Alexxxx

Er det det som skal telle nå, at det er ledig kapasitet i mottakene. Så utrolig kortsiktig tenkt. Det virker som Hareide mener jobben er gjort så lenge asylsøkerne er plassert i kommunene. Men det er jo der integreringen skal begynne og mye som kan slå feil. For meg er det merkelig at en med hans meninger skal kunne være med å bestemme så mye av hvordan et fremtidig Norge skal se ut. Det viktigste for han er at flest mulig innvandrere får bli her i landet.

1

fargerik

Er det det som skal telle nå, at det er ledig kapasitet i mottakene.

Kvoteflyktninger blir vel ikke plassert i asylmottak?

UDI skal jo si opp hundrevis av ansatte...

"Til og med 14. august i år er det bare kommet 2.079 asylsøkere til Norge. I fjor kom det vel 31.000."

1

gjespe

Kvoteflyktninger blir vel ikke plassert i asylmottak?

Hvor bor de?

1

jeolno

"Til og med 14. august i år er det bare kommet 2.079 asylsøkere til Norge. I fjor kom det vel 31.000."

På et halvt år har totalt 8230 personer fått grønt lys til å til å komme til familien i Norge, viser Utlendingsdirektoratets (UDI) statistikk for 2016.

Det er det høyeste antallet på fire år, og mye av økningen skyldes et kraftig hopp i familiegjenforeningstillatelser til syriske flyktninger i Norge, som er mangedoblet fra i fjor." ( fra en måned i fjor til samme måned i år)

Kommunene har mer enn nok med å skaffe hus og utstyr til alle de som kommer som familiemedlemmer. Derfor må kanskje også kvoteflyktninger plasseres i mottak, selv om de har papirene i orden for fast opphold.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...