Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nu går alt så meget bedre ?

Vi kjenner melodien igjen fra 80 åra. - Nu går det så meget bedre -, må vite. Men Erna Solberg er ærlig nok til å si at vi har noen utfordringer med å skape nye arbeidsplasser for alle de vi har mistet innenfor olje og gass sektoren.

Jeg har jo fulgt med vel så mye på CNN som på norske nyhetsteder, for her til lands så preges nyhetene av et ønske om snarlig prisoppgang på olje.

Det som er en kjensgjerning er at USA og Canada i dag regulerer markedet med sin oljesand og oljeskifer som produseres ned mot 40 dollar fatet.

Det er i det perspektivet en trekker på smilebåndet når sjefsøkonomer i banker og norske medier slår stort opp at nå skal oljeprisen bli opp i mellom 60 - 80 dollar fatet.

Det kan være verdt å ta med seg amerikansk medier som sier at oljeprisen går i 10 års sykluser/perioder.

Det er godt å se at Statsministeren sier som det er ,selv om hun pakker det godt inn.

At det går så meget bedre nu , er vel heller tvilsomt.. jeg ville kalt det samling i bunnen og slutt å lulle oss inn med uproduktive gjøremål... og så er det bare å ramse opp alt vi driver med av sysselsettingstiltak uten noen form for lønnsomhet overfor utlandet...

Det kan fort bli slutt på barnevogn- trilling og husbygging.

For inflasjon er svaret på en krone med svak tillit der ute i verden.

1
7 svar

7 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Mr.Daddycool

Hør her ! Oljeprisen kan ikke noen si noe sikkert om. Fakta er at hele verdensøkonomien er smurt av akkurat oljeressursene. Ingenting er forandret på det området selv om prisene er lave akkurat idag.

Verden er totalt avhengige av dette nå som før, og selv om oljesanden er "inn" akkurat nå, er den ekstrem dyr å utvinne. Hvor lenge kan de holde på ? Mitt råe tips er at oljeprisen raskt fort kan komme opp på gamle nivåer, fordi verden ikke idag har noe fullgodt alternativ.

Jo fornybare ressurser kan på lang sikt erstatte mye av det, men langt ifra alt. innenfor industri og ikke minst flyindustri finnes de ikke alternativer idag, og ikke i uoverskuelig fremtid.

1

Morra-DI-2

Vi kjenner melodien igjen fra 80 åra. - Nu går det så meget bedre -, må vite. Men Erna Solberg er ærlig nok til å si at vi har noen utfordringer med å skape nye arbeidsplasser for alle de vi har mistet innenfor olje og gass sektoren.

Nå har jeg snart ikke tall på hvor mange av mine gamle kollegaer som er uten jobb- jobber selv i "olja". Det er begredelig.

Fokuset ditt er på Oslo og husprisene, låneopptak osv. Slik var det jo her for en stund siden, før oljeprisen falt. Det var ikke noe by i landet med så høy prisvekst som Stavanger. Nå er situasjonen snudd.

Jeg leste en kommentar der en mann sa; "Hva er problemet" De må flytte nordover. Sjekket på Finn.no, og det ligger ca 300 stillinger ute på Finn.no i Nordland, Troms og Finnmark. 40 000 mennesker har til nå mistet jobben i oljebransjen. Det sier litt...om omfanget.

For noen dager siden leste jeg at 4000 mennesker snart sto uten arbeidsledighetstrygd. Jeg vet om noen av dem. Det er potensielt 4000 X 4 - hvis vi regner med at de har familie- 16 000 som rammes. Enormt mange mennesker. Universitetet i Stavanger fylles opp med eldre studenter. Mennesker som prøver å omskolere seg til andre yrker. Det er jo forbeholdt de rike. Har du lån og familie, så kan du ikke si fra deg inntekt.

Oljeinvesteringene er svært lave. Prognosene er lave...Nå er arbeidsledigheten spådd til å være på sitt høyeste i 2018. Vi får se..

1

frode57

Det er jo mitt perspektiv fra Oslo området som gjør seg gjeldende. Men selvsagt er krisen nærværende fra Kristiansand til Stavanger. Men hva betyr det for sjeføkonomer som sitter i Oslo og synser.

I dag så ser det ut som de har skjønt det litt bedre og en bank sier stopp i Oslo. Tapene vil nok komme fremover. Når motoren er slått av. Motoren var olje og gassutvinningen og alt rundt den, så vil det spre seg til tjenesteytende næringer. Men den er jo voldsom. SSB kom med noen enorme tall i Dagens næringsliv.

Det er underlig å se og skremmende å se bagatelliseringen fra den ekstreme høyreregjeringen. Det er kun et kystproblem får vi høre. Som om det ikke er et problem nok i seg selv.

Det er en hån mot de som nå får ledig. !!

Nå gikk det 3 år før oljekrisen kom til Oslo siste nedturen var. Det er jo en skremmende fremtid for oss alle. Og det finnes ikke noen snarvei ut av det heller.

Det er å lure seg selv å prøve seg med kompenserende tiltak. Folk må skjønne at dette er fundamentale endringer som skjer som vi må innse og innrette oss etter.

Vi ser i USA at de drev med subprimelån og lavrentepolitikk som førte til for store låneopptak.

Vi lever av å produsere ting og ha en handelbalanse. Nå har vi tid til å omstille oss litt men ikke alt for mange år. Og folk flest skal leve med gjelden sin i mange år ... 20 - 30 år. Og den kan bli tung å bære om rentene stiger . Vil forundres om SIv eller Jonas vil gå inn med subsidiering av boliglån som er låneopptak tatt opp i ei tid folk burde ha lært kunne være boble da vi har vært gjennom det fra 19787 - 92.

Lykke til med jobbjakten . Det blir ikke enklere å finne jobb når flere blir ledige .

1

Morra-DI-2

I dag så ser det ut som de har skjønt det litt bedre og en bank sier stopp i Oslo. Tapene vil nok komme fremover. Når motoren er slått av. Motoren var olje og gassutvinningen og alt rundt den, så vil det spre seg til tjenesteytende næringer. Men den er jo voldsom. SSB kom med noen enorme tall i Dagens næringsliv. Det er underlig å se og skremmende å se bagatelliseringen fra den ekstreme høyreregjeringen. Det er kun et kystproblem får vi høre. Som om det ikke er et problem nok i seg selv. Det er en hån mot de som nå får ledig. !! Nå gikk det 3 år før oljekrisen kom til Oslo siste nedturen var. Det er jo en skremmende fremtid for oss alle. Og det finnes ikke noen snarvei ut av det heller. Det er å lure seg selv å prøve seg med kompenserende tiltak. Folk må skjønne at dette er fundamentale endringer som skjer som vi må innse og innrette oss etter. Vi ser i USA at de drev med subprimelån og lavrentepolitikk som førte til for store låneopptak. Vi lever av å produsere ting og ha en handelbalanse. Nå har vi tid til å omstille oss litt men ikke alt for mange år. Og folk flest skal leve med gjelden sin i mange år ... 20 - 30 år. Og den kan bli tung å bære om rentene stiger . Vil forundres om SIv eller Jonas vil gå inn med subsidiering av boliglån som er låneopptak tatt opp i ei tid folk burde ha lært kunne være boble da vi har vært gjennom det fra 19787 - 92. Lykke til med jobbjakten . Det blir ikke enklere å finne jobb når flere blir ledige .

Takk- Jeg er en av de som er så heldig at jeg enda har jobb, og håper jo at det blir slik en stund framover.

Det er en slik bagatelliseringen ja. Til og med her i Stavanger er det en slags redsel for å snakke for mye om det som skjer. Jeg tror de i det lengste hadde håp om, men prognosene for neste år er vel verre enn dette året.

Angående Oslo; Det virker jo helt galskap. Hadde enda leieprisene fulgt etter husprisene, men når de ikke engang gjør det, så virker det hele svært mistenkelig.

Problemet er jo at økonomien vår er så todelt for øyeblikket. Mens Vestlandet opplever resesjon, så har Østlandet boligbonansa. Kanskje de rett og slett skulle innført lokale ulikheter på renter og tiltak? Lave renter i Norge fyrer opp under boligveksten i Oslo, og utnyttes jo rått av eiendomsinvestorer. Det hadde jo vært greit om man kunne ha ulike tiltak i ulike landsdeler

1

frode57

Det er så en ikke vet om en skal le eller gråte som det heter. I dag så kommer tallene om hvor begredelig situasjonen er i norsk industri og i særdeleshet innenfor olje og gassektoren. Da er det greit å vite at det kun er oljeprisen som har steget litt fra ca 30 dollar fatet til ca 50 dollar og at det sannsynligvis ligger noe stygt foran oss i form av arbeidsledighet og stygge tall som vil vise at hele landet med Oslo vil få føling med krisen.

Da er det godt å vite at "alt går så meget bedre" når folk flest tar seg opp stadig mer lån og at andre forsvinner ut av landet når de ikke lengre finner arbeid her. Så gjevt er det dog ikke å bo her i vinterlandet som kaller sommerdager når temperaturen så vidt hangler over 20 grader C.

Det er forunderlig hvor svak sjefsøkonomstand vi har som ikke klarer å ta krisen innover seg og fall byr lån til folk i en tid de vet at folk vil bli arbeidsledig i en slik målestokk at gjeldsproblemene vil føre til at selv banker vil å åndenød.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...