Politikk - Norsk

gulthus21

Håper på vind i seilende for SP og Demokratene.

Begge disse er motstandere av EU, EØS og Schengen, så også jeg. Denne regjeringen vi har nå, selger vårt land og kulturtradisjoner, vi er på vei til ukjent sted med denne politikken som føres av ERNA banden.

1
38 svar
gulthus21 Ja dette er merkelige greier. Uansett hvor man leser i debattsider på nett, skulle man tro at 80% av norske velgere var mot EU, EØS og Schengen. Men likevel går AP og Høyre fram på...

Flertallet i den norske befolkningen er imot de internasjonale avtalene som gjør at Norge styres fra utlandet. De to gangene befolkningen fikk sjansen til å stemme over slike avtaler, stemte flertallet nei takk.

Dette fikk de store partiene å ta slike saker bort fra offentlig debatt og som tema i valgkampene. Sakene avgjøres bak kulissene, i god avstand fra folkets innflytelse.

De samme partiene sørger for å fylle stortinget opp med representanter som forfekter høyrepolitikk, som kontinuerlig legger Norge inn under utenlandsk styre.

Hovedårsaken til at dette kan skje er at media tilsynelatende sammensauser med partiene, og fungerer som partienes vaktbikkje mot befolkningen, i stedet for det motsatte, som egentlig er medias samfunnsoppgave. Dermed kan partiledelsene trekke i trådene og i fred og ro få nominert ja-folk på de sikre plassene. Videre kan myten om at AP og Høyre er politiske hovedmotstandere få leve videre. Og de viktige sakene kan holdes borte fra den offentlige debatten, og som tema i valgkamper.

Både media og rekken av høyrepartier (med AP i front) kan så fokusere valgkampene på det som ikke er viktig for folket, nemlig "kampen" mellom Jonas/Jens eller Erna.

Så skal det også sies at befolkningen har litt skyld i denne utviklingen, nemlig fordi de åpenbart er mere opptatt av å forbruke sin personlige velstand som oljen har bidratt til, enn å forhindre at politikerne gir suvereniteten over Norge til utlandet.

Det merkelige er at vi har så kyniske politikere i de store partiene som AP, Høyre og Frp. Og at media spiller til de grader på lag med de som ønsker å gi kontrollen over Norge til utlandet.

3
fargerik [sitat…] Like mye som det vil hjelpe å stemme FrP for å gjøre landet bomfritt og fjerne avgifter.
Slettet-U75CDW

Bah - hva du og jeg måtte stemme på, har absolutt null betydning, vi er bare to. Derimot, skulle Sp eller Frp få rent flertall, ville vi fått se meget store forandringer i norsk politikk, det kan det ikke være tvil om. Det er bare det at noe slikt vil aldri skje, de vil begge fortsette å være haleheng til hver sin storebror, som bestemmer det aller meste.

2

Du er klar over at AP og H er svorne tilhengere av EU, EØS og Schengen mens FrP er tilhengere av EØS men delt i spm om EU og Schengen.

Det vil si at ca 60% av Norges befolkning stemmer på partier som er EUtilhengere mens de tre store, som alle er for EØS, har nærmere 80% av folket bak seg. Tar vi med KrF og V, som ogsåer tilhengere av EØS, har de nærmere 90% av stemmene.

De små stakkarene SV og SP har vel såvidt over 10% og Demokratene er et promilleparti på nivå med NKP i oppslutning

1

vi er på vei til ukjent sted med denne politikken som føres av ERNA banden.

AP banden glemte du vist i farten?

1

Men skulle det hjelpe å stemme SP? De har vel ikke akkurat markert seg på disse spørsmålene i rød-grønn regjering? En stemme på SP er i grunn en stemme til AP, som er veldig for EU.

Usikker på hva du mener med at FRP og Høyre selger våre land og våre kulturtradisjoner..., men min kommentar er:

De gir det nå i alle fall ikke vekk....

1
Slettet-U75CDW Bah - hva du og jeg måtte stemme på, har absolutt null betydning, vi er bare to. Derimot, skulle Sp eller Frp få rent flertall, ville vi fått se meget store forandringer i norsk po...

Bah - hva du og jeg måtte stemme på, har absolutt null betydning, vi er bare to.

Nei, alle stemmer teller, og personlig syns jeg fokus må være på å øke valgdeltakelsen.

Det mobiliseres til vervekampanje i AP, og jeg kommer nok til å bidra litt der fremover.

Det er lettest å bruke internett for å melde seg inn.

1
Slettet-U75CDW [sitat…] Hvis du ikke hadde stemt ved siste valg, hadde stemmetallet for ditt parti blitt 874 768, ikke 874 769. Jeg tror trygt vi kan slå fast at din stemme talte ingenting. De st...

Hva ville skjedd dersom f. eks. alle som stemmer Høyre eller FrP tenkte at det ikke er nødvendig å stemme?

Jeg syns ikke du forfekter noen spesielt bra filosofi her.

Det riktige er da å forklare folk at alle stemmer teller, og at det er bra med høy valgdeltakelse.

Det er greit at folk tar et valg og stemmer blankt, det er veldig ærlig og sier noe.

Hjemmesitterne som ikke engang gjør det, har jo bare gitt opp eller gir beng.

Om det ikke er mulig å finne et parti man er 100% enig med, kan man jo kanskje gi sin stemme til det partiet man er minst uenig med.

1
fargerik [sitat…] Nei, alle stemmer teller, og personlig syns jeg fokus må være på å øke valgdeltakelsen. Det mobiliseres til vervekampanje i AP, og jeg kommer nok til å bidra litt der frem...

Det er lettest å bruke internett for å melde seg inn.

VG Netts debattforum kan kun brukes på en ikke-kommersiell måte. Det er ikke tillatt å poste innlegg som inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner og lignende.

Sånn til orientering... :)

Gjelder i grunnen Trøtten og...

1
gjespe [sitat…] Nå har det jo skjedd at mange ikke vil stemme AP lenger - de mister tusenvis av stemmer etter et vist landsmøte.

de mister tusenvis av stemmer etter et vist landsmøte.

Sier du det....

Enda du nå ved tre anledninger har fått de siste tallene som viser at Ap gikk fram til 36,1 og FrP gikk tilbake til 13,7%. Høyre gikk for øvrig fram med voldsomme 0,1.

Ap er dermed like stort som FrP og H tilsammen.

Klarte du å lese tallene nå, eller velger du å fortsette med løgnene dine?

1
fargerik Det bør gå bra. Jeg skal med glede lage en liste over nettstedene til alle partiene, slik at jeg kan bidra til å gjøre noe for å øke interessen generelt og kanskje bidra til å øke...

Jeg skal med glede lage en liste over nettstedene til alle partiene, slik at jeg kan bidra til å gjøre noe for å øke interessen generelt og kanskje bidra til å øke valgdeltakelsen.

Du tror folk flest er på VGD - eller lar seg påvirke? :)

Naivt er vel nærliggende ord her?

1
fireman56 Du er klar over at AP og H er svorne tilhengere av EU, EØS og Schengen mens FrP er tilhengere av EØS men delt i spm om EU og Schengen. Det vil si at ca 60% av Norges befolkning ste...

Du er klar over at AP og H er svorne tilhengere av EU, EØS og Schengen mens FrP er tilhengere av EØS men delt i spm om EU og Schengen.

hvorvidt vi skal delta i Schengen avgjøres ikke ved meningsmålinger, slike spørsmål avgjøres i Stortinget, der er FRP udelt positive til Schengen

riktignok er saken gammel, men jeg vet ikke om at saken har vært oppe til behandling på et senere tidspunkt, du er imidlertid velkommen til å vise meg at jeg tar feil

1
fargerik Hva ville skjedd dersom f. eks. alle som stemmer Høyre eller FrP tenkte at det ikke er nødvendig å stemme? Jeg syns ikke du forfekter noen spesielt bra filosofi her. Det riktige er...
Slettet-U75CDW

Hva ville skjedd dersom f. eks. alle som stemmer Høyre eller FrP tenkte at det ikke er nødvendig å stemme?

Jeg syns ikke du forfekter noen spesielt bra filosofi her.

Det riktige er da å forklare folk at alle stemmer teller, og at det er bra med høy valgdeltakelse.

Jeg er ikke tilhenger av å lyge i en god saks tjeneste. (Spesielt når løgna er så lett gjennomskuelig, ha-ha). Det som er et ubestridelig faktum, er at din stemme teller akkurat 0,0002 %poeng. Det er ikke mye, for å si det forsiktig.

For øvrig mener jeg at demokratiet har vist seg å være en blindveg. De som skal styre, må kunne tenke lenger framover enn fire år. For eksempel forstår de fleste at kloden ikke tåler den enorme reisevirksomheten som foregår. Men forby flyreiser? Folk vil ha brød og sirkus, og "etter oss kommer syndfloden". Nei, jeg ser ikke noe poeng i en høy valgdeltakelse. Det blir ikke noen mer ansvarlig politikk som føres av den grunn. Snarere tvert imot.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Politikk - Norsk nostalgikern Siste svar

Statlig pengemangel?

Her må det være noe som ikke stemmer. Så TV2-nyhetssendingen kl. 08 i dag (Nyhetskanalen), med finansministeren som gjest, og der ble det da vitterlig fremstilt som at det var et problematisk misfor...
1
5 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...