En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Politikk - Norsk

ErnestDefarge

Innfør skoleuniform på norske grunnskoler

Den siste tiden har det blitt heftig diskutert om religiøse plagg bør tillates på norske grunnskoler. Tenketanken agenda vil forby heldekkende plagg, mens andre vil gå lengre og forby alle religiøse plagg. Argumentasjonen barn ikke skal presses på klær av sine voksne, men at skolen skal være et nøytralt sted for læring og at like klær gir integrering.

et problem som har vært lite tatt opp den siste tiden er det kjøp- og kroppspresset norske barn og unge og deres foreldre står ovenfor. Dette starter allerede tidlig på barneskolen. Verst er det for de som har foreldre uten kjøpekraft til å kjøpe de dyreste merkeklærne på en skole med ellers velstående barn. Kroppspresset er også enormt og svært unge jenter seksualiseres og kler seg sexy fordi omgivelsene rundt forventer det.

en løsning på begge problemer i tillegg til diskusjonen rundt religiøse plagg, er å innføre skoleuniformer på norske skoler. Dette strider jo mot prinsippet om at folk skal selv kan bestemme hvordan de eller deres barn skal kle seg. Og høyresiden tas det allerede til ordet for at skal være skolene og ikke foreldrene som bestemmer dette. Så de vil nok støtte en skoleuniform.

3
18 svar

I tillegg til uniform bør det innføres ukentlig drilling i marsjteknikk. Selv er jeg svak for en godt innøvd fem appellers marsj. Det er noe vakkert med uniformerte barn i taktfast formasjon.

Kvel denne nedbrytende individualismen mens de enda er små og formbare. Kun slik kan Stat og Nasjon sikre seg kommende generasjoner med ukritiske roboter.

Jeg har et forslag til kamprop som kan fremføres av de små på oppstillingsplassen:

"ABC og AG3 til tjeneste for folk og fedreland".

2
TheBracket I tillegg til uniform bør det innføres ukentlig drilling i marsjteknikk. Selv er jeg svak for en godt innøvd fem appellers marsj. Det er noe vakkert med uniformerte barn i taktfast...

Med tanke på de store problemene norske barn og unge opplever med kroppspress, kjøpepress, mobbing og psykiske problemer så koster kanskje denne "individualismen" mer enn den smaker. Og det er naivt å tro at ungene selv bestemmer hvordan de skal kle seg. Det er sterkt sosialt press som dikterer kleskoden og de som ikke innfrir lider konsekvensene i form av utfrysing og mobbing. Mange har ikke råd til å sende barna på skolen i den siste moten. Dermed oppstår et sosialt skille.

og kleskodene påvirkes i stor grad av handelsnæringen.

2

En ting som også er bra med skoleuniform(ifølge ei jeg snakket som hadde hatt det på skolen) er at man skiller mer mellom skole og fritid slik at skole=arbeid og fritid=lek.

1

å innføre skoleuniformer på norske skoler

Basert på all erfaring, så er det heilt uaktuelt.

Det ville vera ein så radikal endring at når ingen partier har det på programmet, så er det definitivt ei tapt sak.

1

Hva med PÅBUD om religiøse plagg for religiøse personer? Og gitt religiøse personer PÅBUD om å gå på egne religiøse skoler? Osv!

Hadde nok løst mye problemer det, spør du meg...

1

raljere

Jeg er grunnleggende skeptisk til å bekjempe problemer i skolen med enda mer konformitet og antiindividualisme. Skolen skal utdanne mennesker som våger å stikke seg ut og bli lagt merke til.

Skolen skal speile samfunnet også visuelt. Barn er nødt til å lære seg å forholde seg til andre mennesker uavhengig av deres innpakning. Vi har klart oss utmerket i alle år uten uniformering av barna våre, og det er ingen grunn til å bryte den tradisjonen.

Vi bør imidlertid sette grensen ved plagg som legger begrensninger i leken og fysisk utfoldelse, er seksualiserende og dypt diskriminerende. Hijab faller inn under samtlige av disse parameterne, og bør derfor forbys i skolen. I hvert fall i barneskolen. Men vi trenger ikke kle opp alle barn klin likt for å få bukt med dette problemet.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Heia arabiske land

Man kan ikke noe annet enn å glede seg over arabiske lands fremgangen i fotball. Fotball er verdens største idrett. Det er morsomt når vi ser hva tribunejubel betyr. Og hvilken revansj for vestlige hy...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

1000 drept i brann siden år 2000

Det ikke det glupeste en kan gjøre å bygge hus i tre. Det er for brennbart til å være trygt byggematerialer. Det bør også bli forandring på brannmeldere som brukes. De bør ha både faststrøm 230 V og...
1
4 svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar

En upopulær regjering . . . . .

I linken står det bl.a,: "Det medfører høye energipriser, flyktningstrøm og det medfører høye matvarepriser. Dette rammer alle sammen. Men det rammer mest de som har minst fra før. Det er regjeringen...
Bilde

En upopulær regjering får nok en utfordring i fanget: — Dette rammer alle sammen

Møter 2023 med at flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes, samtidig som det ventes en stor flyktningstrøm.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Laster...