Politikk - Norsk

frode57

Ap = høyre light.

Det er vel verdt å spørre hva Ap skal med regjeringsansvar når de ikke har noen politikk som er vesentlig forskjellig fra nåværende regjering.

Så jeg forventer meg et valgnederlag for Ap i kommende valg. Støre er for avdanka å regne etter så mange år i regjeringskontorene.

Ny politikk må utmeisles. Radikale endringer. Der er ikke Ap i dag og da kan de godt fortsette i opposisjon. Det er noe med å skjønne hva som er morgensdagens løsninger.

1
16 svar

Det er vel verdt å spørre hva Ap skal med regjeringsansvar når de ikke har noen politikk som er vesentlig forskjellig fra nåværende regjering.

Det er det som er den store konspirasjonen, AP&H stemmer alltid sammen i de store sakene, mens de later som de krangler veldig om marginale ting.

2

Ny politikk må utmeisles. Radikale endringer. Der er ikke Ap i dag og da kan de godt fortsette i opposisjon.

Du burde være mer konkret på hva du mener med "radikale løsninger" her. Ellers så registrerer jo man at ca. 60% av velgerne stemmer AP eller Høyre, så det meste tyder jo på at dette er det "folk flest" vil ha (og ikke et visst annet parti på 12-13%).

Ellers enig i at AP er Høyre light, men man kunne like gjerne si at Høyre er AP light. Noen mindre forskjeller i skattepolitikk er det eneste jeg kan se.

2

Det er vel å håpe at Ap finner tilbake til gamle løsninger. Det er for mye profittoptimalisering , Lean system, effektivisering som viser at Ap ikke er på parti med folket men er blitt et administrasjonsparti uten ideologi . '

Det å sette folket og felles beste foran å tekkes de som står i arbeid og arbeidsgiverne.

Det handler om å skape gode holdninger ute blant folket om å dra lasset sammen og gjøre folk mindre kaksete. Det er blitt en syk holdning der ute om at man skal ha så meget av det materielle . Det er ikke måte på hvor folk tar seg opp gjeld og kjøper seg boliger ,hus osv.

Det er å sette Obos og andre store selskaper under administrasjon og sørge for at de driver samfunnsmessig godt til det beste for folket og ikke bare ser på profitten.

2
Folkflesk [sitat…] Du burde være mer konkret på hva du mener med "radikale løsninger" her. Ellers så registrerer jo man at ca. 60% av velgerne stemmer AP eller Høyre, så det meste tyder jo p...

Ellers enig i at AP er Høyre light, men man kunne like gjerne si at Høyre er AP light. Noen mindre forskjeller i skattepolitikk er det eneste jeg kan se.

Bortsett fra i skattepolitikk er Høyre generelt en god del mer arbeidstaker-fiendtlig (eller Arbeidsgiver-vennlig som de sikker foretrekker å uttrykke det selv).

Så om ikke Arbeiderpartiet ville vunnet stort på det, ville nok Høyre godt inn for relativt radikale endringer i Arbeidsmiljøloven i arbeidsgivers favør.

Ellers har du nok rett i at partiene i praktisk politikk er svært like hverandre. Som du påpeker skyldes det jo i stor grad atvelgerne ønsker "sentrumspolitikk" og AP og Høyre holder hverandre i sjakk siden en regjering som forsøker seg på radikale politiske endringer til høyre eller venstre mest sannsynlig vil tape neste valg.

1

Vi har ikke brukt for AP mer - de er ubrukelige til å få ting gjort - bare pådrar landet store kostnader - rett å slett utgått på dato - legg ned hele partiet.

1

Det er ikke forskjell en gang, det eneste snev av ulikheter er at AP forer sine klakører med penger, og Høyre sine.

De er like full av dritt begge partiene, og Høyre er akkurat like mye byråkratiseende som AP er det. Hele stortinget er stort sett helt like, bare de ytterste sosialisthelvete skiller seg litt fra de med rent diktatur som politikk.

1
Maradona_123 Rart med det, de kunne bare gått sammen og regjert, enkelt flertall. Hvem trenger FrP, sv, venstre, sp og krf?

Rart med det, de kunne bare gått sammen og regjert, enkelt flertall.

AP-ledelsen og Høyre har samme politiske grunnmur, markedskreftenes frie spill. Viktigste oppgaven er å gjøre de få rike enda rikere.

Myten om at AP er et sosialistisk parti og Høyres hovedmotstander, sikrer at stortinget fylles opp av representanter som forfekter høyrepolitikk.

Hvis AP og Høyre går sammen i regjering, vil dette ødelegge myten. Resultatet ville bli frafall av velgere for AP, og dermed færre stortingsrepresentanter som forfekter høyrepolitikk.

For å forhindre at myten ødelegges, er AP nødt til å gå langsommere fram med å føre høyrepolitikk når de selv har regjeringen. Hastigheten er den eneste forskjellen mellom en AP-regjering og en Høyre-regjering. Kursen er prikk lik.

Pussig at media jobber for å beholde myten som er beskrevet, noen som vet årsaken?

1
Garindan Tja, marginale ting som skatt og arbeidsmiljølov og arbeiderrettigheter. Begge deler appellerer til folk som er interessert i å gjøre minst mulig for å få mest mulig.

Tja, marginale ting som skatt og arbeidsmiljølov og arbeiderrettigheter.

Skatteinntektene totalt sett har økt jevnt og trutt, uansett om regjeringen har vært dominert av H eller AP.

Og endringene de krangler om i arbeidsmiljø/rettigheter er da vitterlig marginale i den store sammenhengen.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
32 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
10 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Iran-demonstrasjonene.

Er dette uten interesse her på sidene? Men kan noen forklare hvordan det skal tolkes at man i Søndagsrevyen 2. okt. (på NRK) kan se minst et par kvinner som står i første rekke iført nettopp dette ho...
1
15 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Ikke ytringsfrihet i Norge

I og med at Hulsker må møte i retten for ting han har sagt i fylla så kan vi konstatere at Norge ikke har ytringsfrihet. Norge er en totalitær stat hvor takhøyden for hva som kan sies har blitt for la...
3
9 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Norge har ikke ytringsfrihet

Ser at høyesterett har innskrenket ytringsfriheten i Norge iflg TV2 Nyhetene om hatefulle ytringer. JEG ANBEFALER FOLK Å GÅ RETT HJEM ETTER JULEBORD. Norge har ikke ytringsfrihet. BOIKOTT BARENE!
2
7 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Motbydelig journalistikk

Nå går media mer og mer over til å vise likposer hver kveld så må man spørre hvem de tror de forteller historien sin til. Både NRK og TV2 ødelegger unge mennesker med dette. Ingen nordmenn skal ut i...
2
5 svar

Borgerlig flertall med Venstre og KrF under sperregrensen

NRK - Borgerlig flertall med Venstre og KrF under sperregrensen En ny meningsmåling viser at borgerlig side har flertall på Stortinget, selv med Venstre og Kristelig Folkeparti under sperregrensen
Bilde

Borgerlig flertall selv med Venstre og KrF under sperregrensen

En ny meningsmåling viser at borgerlig side har flertall på Stortinget, selv med Venstre og Kristelig Folkeparti under sperregrensen.


Bilde www.nrk.no
1
4 svar
Laster...