Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det er vel verdt å spørre hva Ap skal med regjeringsansvar når de ikke har noen politikk som er vesentlig forskjellig fra nåværende regjering.

Så jeg forventer meg et valgnederlag for Ap i kommende valg. Støre er for avdanka å regne etter så mange år i regjeringskontorene.

Ny politikk må utmeisles. Radikale endringer. Der er ikke Ap i dag og da kan de godt fortsette i opposisjon. Det er noe med å skjønne hva som er morgensdagens løsninger.

1
16 svar

16 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

frode57

Det er vel å håpe at Ap finner tilbake til gamle løsninger. Det er for mye profittoptimalisering , Lean system, effektivisering som viser at Ap ikke er på parti med folket men er blitt et administrasjonsparti uten ideologi . '

Det å sette folket og felles beste foran å tekkes de som står i arbeid og arbeidsgiverne.

Det handler om å skape gode holdninger ute blant folket om å dra lasset sammen og gjøre folk mindre kaksete. Det er blitt en syk holdning der ute om at man skal ha så meget av det materielle . Det er ikke måte på hvor folk tar seg opp gjeld og kjøper seg boliger ,hus osv.

Det er å sette Obos og andre store selskaper under administrasjon og sørge for at de driver samfunnsmessig godt til det beste for folket og ikke bare ser på profitten.

2

Folkflesk

Ny politikk må utmeisles. Radikale endringer. Der er ikke Ap i dag og da kan de godt fortsette i opposisjon.

Du burde være mer konkret på hva du mener med "radikale løsninger" her. Ellers så registrerer jo man at ca. 60% av velgerne stemmer AP eller Høyre, så det meste tyder jo på at dette er det "folk flest" vil ha (og ikke et visst annet parti på 12-13%).

Ellers enig i at AP er Høyre light, men man kunne like gjerne si at Høyre er AP light. Noen mindre forskjeller i skattepolitikk er det eneste jeg kan se.

2

franzsigel

Ellers enig i at AP er Høyre light, men man kunne like gjerne si at Høyre er AP light. Noen mindre forskjeller i skattepolitikk er det eneste jeg kan se.

Bortsett fra i skattepolitikk er Høyre generelt en god del mer arbeidstaker-fiendtlig (eller Arbeidsgiver-vennlig som de sikker foretrekker å uttrykke det selv).

Så om ikke Arbeiderpartiet ville vunnet stort på det, ville nok Høyre godt inn for relativt radikale endringer i Arbeidsmiljøloven i arbeidsgivers favør.

Ellers har du nok rett i at partiene i praktisk politikk er svært like hverandre. Som du påpeker skyldes det jo i stor grad atvelgerne ønsker "sentrumspolitikk" og AP og Høyre holder hverandre i sjakk siden en regjering som forsøker seg på radikale politiske endringer til høyre eller venstre mest sannsynlig vil tape neste valg.

1

JJularbo

Det er vel verdt å spørre hva Ap skal med regjeringsansvar når de ikke har noen politikk som er vesentlig forskjellig fra nåværende regjering.

Det er det som er den store konspirasjonen, AP&H stemmer alltid sammen i de store sakene, mens de later som de krangler veldig om marginale ting.

2

Maradona_123

Rart med det, de kunne bare gått sammen og regjert, enkelt flertall. Hvem trenger FrP, sv, venstre, sp og krf?

1

JJularbo

For å sitere Noam Chomsky: “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum....”

1

DenSisteBohem

Jeg tror det ville ført til en kraftig økning for FrP på den ene siden og SV på den andre siden.

1

MagneR

Rart med det, de kunne bare gått sammen og regjert

Høres helt rimelig ut. For 30 år siden hadde det ikke gått, men nå ser jeg ikke veldig stor forskjell lenger.

1

Garindan

Tja, marginale ting som skatt og arbeidsmiljølov og arbeiderrettigheter. Begge deler appellerer til folk som er interessert i å gjøre minst mulig for å få mest mulig.

1

JJularbo

Tja, marginale ting som skatt og arbeidsmiljølov og arbeiderrettigheter.

Skatteinntektene totalt sett har økt jevnt og trutt, uansett om regjeringen har vært dominert av H eller AP.

Og endringene de krangler om i arbeidsmiljø/rettigheter er da vitterlig marginale i den store sammenhengen.

1

Mr.Daddycool

Det er ikke forskjell en gang, det eneste snev av ulikheter er at AP forer sine klakører med penger, og Høyre sine.

De er like full av dritt begge partiene, og Høyre er akkurat like mye byråkratiseende som AP er det. Hele stortinget er stort sett helt like, bare de ytterste sosialisthelvete skiller seg litt fra de med rent diktatur som politikk.

1

gjespe

Vi har ikke brukt for AP mer - de er ubrukelige til å få ting gjort - bare pådrar landet store kostnader - rett å slett utgått på dato - legg ned hele partiet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...