Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jo , sett på plata til Åge Aleksandersen og tenk over de siste ukene.. Det går skikkelig på tryne med det norske selvbildet ... først norsk økonomi ... så nasjonalsporten...ski...Da det er vindfullt nok i Norge som det er ... så nordavinden kommer fra alle kanter så gjelder det det norske selvbildet også... så da er det bare å pakke snippesken og komme seg ut i marka... Bare så synd at den tyske pilsneren ikke har kommet til Lilloseteren enda...lol.

Og du hvor Ap Jonas koser seg når Erna ikke gjør sin plikt i å fortelle sannheten om norsk økonomi...

1
41 svar

41 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

frode57

qop ! Nå får du se til Kina som er et sosialistisk land eller kommunistisk for å være riktig. Venesuela har bare for ensidig næringsliv. Jeg er ikke så opptatt av hva du kaller ting. Debatten har kommet inn i den amerikanske valgkampen . så din tese om at marxismen er død kan ha noe for seg men den står opp fra sin død gjennom kritikken som kommer fra occupy wall street bevegelsen og professorer som analyserer dagens frihandel som usunn.

Det er vanskelig å få tll balansert handel og rettferdig handel i verden. Norge gikk da ned for telling både i 1899 og 1981- 86 uten av vi var sosialistisk. Når prisen på varen din faller for dramatisk eller det er uår i landbruket eller fiske så kan det gi seg utslag i tumulter.

Det er utfordringer med å omfordele goder slik at alle kan ta del i verdiskapningen uansett hvor vi bor. Det bør være målsetningen. Det bør ikke være noen målsetning at noen få blir rikest mulig.

Jeg synes alle skal ha rett til skolegang , mat ,arbeid , husly osv. og da må vi få en forståelse av hvordan vi lager handelsavtaler. WTO avtaler.

Jeg vil minne deg om at det finnes nok av kapitalistiske stater som er røverstater i verden like mye som såkalte sosialistiske stater. Venesuela er ikke en sosialistisk stat.

Når det gjelder stater som har gått til grunne så har Norge vært hovedbistandland for mange av de.

Du kan trøste deg med at skjer det endringer i økonomien så kan du ganske så sikker se at det starter i USA. Tidligere tider så var arnesteder for forandringer i Europa mens det er USA og Østen som er arnestedet i dag. Vi i Europa er parkert. Men Brexit forteller om en frustrasjon som må finne sin løsning. Og jeg tror at renteoppgang er like om hjørnet og at vi i Norge kan se misunnelig på rensten av Europa som får oppgang på grunn av oljeprisnedgangen .

2

erdetslik

Det er utfordringer med å omfordele goder slik at alle kan ta del i verdiskapningen uansett hvor vi bor. Det bør være målsetningen. Det bør ikke være noen målsetning at noen få blir rikest mulig.

Dette er jo drømmen til de som ikke klarer å bygge noe. Brutalt og stygt sagt. Men noe sannhet er det i det - dessverre. Rikdom skapes ikke på et øyeblikk - om en ikke vinner i Lotto. Rikdom skapes ved å ikke bruke alt en tjener til forbruk - bo billig og leve på en fattigdomsgrense, og investere det overskytende i lønnsom virksomhet - og etter 8 - 10 år kan det begynne å gi en avkastning som for det meste reinvesteres.

Få vil dette - de fleste MÅ ha det minst like fint som naboen. Noen ofrer det dette for en målbevisst satsing Hvor riktig er det så at mye av det overskuddet som skapes etter ti-år på fattigdomsgrensa ? Alle har denne muligheten, men få gjør det - ei heller alle lykkes. Men når verdiene begynner å komme og øke - da vil omverdenen HA sin andel - uten å vurdere hva som ligger bak.

1

Ultima

Tror du vil trives bedre i Saudi-Arabia enn i Norge.

Her er jo alt helt forferdelig.

2

Mr.Daddycool

Tror du vil trives bedre i Saudi-Arabia enn i Norge.

Er du sjeik så er det vel bedre enn i Norge ?

1

Ultima

Muslimer tar med seg sin kultur og religion til Norge og tviholder på. Venstresiden synes det er helt grusomt i Norge , f.eks. trådstarter- og de synes heller ikke vi har noen kultur i Norge, i motsetning til arabere og negre som har mye å være stolte over.

Det må da være mye bedre for TS, venstresiden og muslimer å bosette seg i muslimske land. Der får også venstresidens kvinner oppfyllt sitt inderlige ønske om å bli påtvunget hijab og burkini.

Og vi rettskafne og virksomme på høyresiden blir kvitt daukjøttet. En perfekt løsning for oss også.

1

Umulius

Ja, hva er det du egentlig vil diskutere? At vi ikke lever livet? At vi mangler tyskt øl? Eller nordavind?

2

ulefos

her kom det en trådstart med sjelden mye pessimisme, hva skal egentlig diskuteres?

2

Mr.Daddycool

At Ronald var en tulling, men det var da vitterlig Åge som var akkurat det ?

1

frode57

Ronald Reagen var en en tulling , er nok ikke langt fra sannheten. For han gamblet og vant når det gjaldt Garbatjov og Øst blokkens fall .

Men han ødela først økonomien i California for så å ødelegge økonomien i USA med sin nyliberalisme. Dette er godt dokumentert og årsaken til finanskrisen i 2007.

Åge står det respekt av . En meget god kar med en fantastisk formuleringsevne og beskrev mange personer på en presis måte uten at jeg skal nevne noen med navn her til lands. Han har fått st. Olav orden .

Vi har noen store personligheter innenfor musikk og Åge , Halvdan , Bjørn Eidsvåg er blant de største ... Det er kløkt med ord.

Men jeg kunne brukt bakrussangen . det går likar no.. av dde for den forteller litt om hvordan det er å ha bakrus , noe Norge er inne i nå . Og det er en slik bakrus som de fleste av oss ikke vil våkn opp til med lommeboka litt tynnere og gjelda litt vanskeligere å betjene..

1

frode57

Kan jo tenkes at pessimismen har sin bakgrunn i den enorme sviktet i landets inntekter. Det er litt morsomt at Erna og høyresiden viker unna å fortelle landet hvor formidabel svikten er innenfor olje og gassrelaterte næringer. Dette har lite med pessimisme å gjøre men med realiteter som andre land har allerede kjent som også vi vil merke ganske snart. Og de som bor på Vestlandet har allerede fått begynt å kjenne på pinen som arbeidsledigheten utgjør.

Men Erna og Siv svikter i å alarmere folket og sette på bremsene før folk gjør seg fullstendig til gjeldsslaver på grunn av arbeidsledighet. Det må bli en faktisk erkjennelse av faktum i samfunnsøkonomien.

Det er greit å sveve i en roserød olje og gass - drømmeland når olje prisen er høy men når den svikter så må det strammes til . Dette er ikke en svak konjunktur sak men noe som må betraktes som varig endring. Det har med USA og Canada sin evne til å hente ut skiferolje og oljesand for en billig penge. De klarer de for godt under 50 dollar fatet. Og tenk nå på at det går så godt for USA at de hever rentene . Da blir det mye penger støvsugd tilbake til USA når de begynner å betale for å ha renter i banken. Det kan bli rentehevinger av Norge også av slikt . Vi som har så liten valuta.

Da tror du sikkert at sjeføkonomene som garanterte lave renter i lange baner kommer å betaler renten dine? Det er en grunn til at banker og finanssektoren med deres eiere har vært hatet opp gjennom tidene. For når det går galt så har de rømt landet for lenge siden.

Mitt poeng er at Erna gjør ikke jobben sin som statsminister og det er lett for Støre å påvise når det kommer mot valget. For det vil bli åpenbart for alle det som skjer. Det er ikke en kort lavkonjunktur periode vil er inne i . I alle fall kan ikke regjeringen regne med det.

Har du hatt en ellevill fest så får du også ta bakrusen når den kommer.

1

Langorm

sett på plata til Åge Aleksandersen og tenk over de siste ukene.

Nå har jeg endelig fått se hele reprisen, fra Åge og co. sin opptreden i Royal Albert Hall. Her var det helt tydelig svært mange "sambygninger" til stede. Fantastiske musikere var de alle. Hit låtan til han Åge var toppers. Så var det de mange låtan innimellom. De lød desverre som ensformig svenskeband dansemusikk i sin tilnærmede uendelighet. Men Åge og co. er om dette, i selskap med de de største av de største! Åge skriver sine egne tekster, og synger med sitt eget nebb. Det skal han ha ros for.

1

Folkflesk

Nå har jeg endelig fått se hele reprisen, fra Åge og co. sin opptreden i Royal Albert Hall. Her var det helt tydelig svært mange "sambygninger" til stede.

Ja, tror det gikk ca. 200 sambygdinger på hver engelskmann der inne. Om ikke fler.

1

Langorm

De var sikkert alle innbyggere i Namsos, der og da. Noen inn forvillede engelskmenn til stede, måtte vel undre seg over den oppløftende og noe religiøse stemningen? :-)

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...