Politikk - Norsk

frode57

Åhhh , levva livet !!

Jo , sett på plata til Åge Aleksandersen og tenk over de siste ukene.. Det går skikkelig på tryne med det norske selvbildet ... først norsk økonomi ... så nasjonalsporten...ski...Da det er vindfullt nok i Norge som det er ... så nordavinden kommer fra alle kanter så gjelder det det norske selvbildet også... så da er det bare å pakke snippesken og komme seg ut i marka... Bare så synd at den tyske pilsneren ikke har kommet til Lilloseteren enda...lol.

Og du hvor Ap Jonas koser seg når Erna ikke gjør sin plikt i å fortelle sannheten om norsk økonomi...

1
41 svar

Ja, hva er det du egentlig vil diskutere? At vi ikke lever livet? At vi mangler tyskt øl? Eller nordavind?

2
ynnory [sitat…] Jo, ser denne. Men hvilke alternativer har vi hvis inntektene på sikt faller med mange milliarder, lave oljepriser. Om oljeinntektene forblir på dagens nivå. Og om vi samt...

Første dag sykemeldt uten lønn? Egenandeler ved sykehusinnleggelse...

Ingen slike forslag er populære.

Men hva mener du at vi skal gjøre om oljeinntektene uteblir?

Vi kan ikke opprettholde alle økonomiske goder. Og ja, det er alltid upopulært å kutte, men kuttes må det, og jo før jo heller. Jo lenger man venter med å kutte, jo mer drastisk må man kutte. Skjønner virkelig ikke problemet med en karensdag eller to. Det er helt "fair" etter min mening. Kunne godt ha strukket meg til halv lønn første sykedag. Det er iallefall en start.

2
Folkflesk [sitat…] Det er jeg helt enig i. Nyliberalismen som Reagan startet har også gjort at 1% av dagens befolkning i USA kontrollerer mer enn 50% av landets BNP og at middelklassen ikke...

Nyliberalismen som Reagan startet har også gjort at 1% av dagens befolkning i USA kontrollerer mer enn 50% av landets BNP og at middelklassen ikke har hatt lønnsvekst på flere tiår.

En annen skjemmende arv fra Reagan er den religiøse galskapen som han pustet liv i, som har gjort at religion har kommet stadig mer inn i landets utdanningssystem og politikk. Kreasjonisme og andre håpløse ideer er resultatet.

Men ting henger da også sammen: Den sistnevnte religiøse dumskapen bidrar til å fjerne oppmerksomheten vekk fra middelklassens katastrofale økonomiske utvikling. Her er det fristende å komme med det gamle opiums-utsagnet til Marx.

Nå er det vel lite som er mer religiøst i dagens vesten, enn de siste dagers hellige sosialister som sitter og dikter i hop virkeligheten som det måtte passe dem, og deres eskatologiske forestillinger om at dommedag og kapitalismens krise er nær!

Men hva med Venezuelas krise? Der har du et virkelig sammenbrudd. Nok et sosialistisk fyrtårn som raser sammen.

Altså når det gjelder opium, så har jo folket har jo ingen ting å skamme seg over i forhold til marxistene når det gjelder svakhet for religiøsitet og livsløgn.

Jeg mener marxismen hegelianske idé om "Gud er død, lenge leve Den Verdensomspennende Historiske Politiske Kampen" var jo i å frigjøre seg fra en kristelige metafysisk forestillinger. Det var en fortsettelse av gamle kristelige metafysiske motiver, der dommedag ble til "revolusjonen", denne verdens undergang, ble til "kapitalismens krise", om himmelriket ble til "kommunismen".

Altså det å sitte og koke i hop en idé om en dilemmafri verden der det ikke lenger er knapphet og konflikter, det er jo så sakarinsøtt at det er kvalmende. Og hele denne fantasien om Den Historiske Kampen, er jo ikke noe mindre intellektuelt uredelig enn kristendommen.

Og at det dreier seg om selvbedrag, det skjønner man jo hver gang et nytt sosialistisk fyrtårn raser sammen, som i Venezuela nå, der matmangelen og underernæringen begynner å nærme seg hungerkatastrofe. Allerede kommer det bilder av utsultede barn.

Men i stedet for å oppmerksomhet om det, vil sosialistene heller sitte der med sine selvtilfredse besvergelser og forbanne denne verden (les: kapitalismen). Marxismen ble et opium for de som ikke lenger fant den etterlengtede rusen i kristendommen.

2

qop ! Nå får du se til Kina som er et sosialistisk land eller kommunistisk for å være riktig. Venesuela har bare for ensidig næringsliv. Jeg er ikke så opptatt av hva du kaller ting. Debatten har kommet inn i den amerikanske valgkampen . så din tese om at marxismen er død kan ha noe for seg men den står opp fra sin død gjennom kritikken som kommer fra occupy wall street bevegelsen og professorer som analyserer dagens frihandel som usunn.

Det er vanskelig å få tll balansert handel og rettferdig handel i verden. Norge gikk da ned for telling både i 1899 og 1981- 86 uten av vi var sosialistisk. Når prisen på varen din faller for dramatisk eller det er uår i landbruket eller fiske så kan det gi seg utslag i tumulter.

Det er utfordringer med å omfordele goder slik at alle kan ta del i verdiskapningen uansett hvor vi bor. Det bør være målsetningen. Det bør ikke være noen målsetning at noen få blir rikest mulig.

Jeg synes alle skal ha rett til skolegang , mat ,arbeid , husly osv. og da må vi få en forståelse av hvordan vi lager handelsavtaler. WTO avtaler.

Jeg vil minne deg om at det finnes nok av kapitalistiske stater som er røverstater i verden like mye som såkalte sosialistiske stater. Venesuela er ikke en sosialistisk stat.

Når det gjelder stater som har gått til grunne så har Norge vært hovedbistandland for mange av de.

Du kan trøste deg med at skjer det endringer i økonomien så kan du ganske så sikker se at det starter i USA. Tidligere tider så var arnesteder for forandringer i Europa mens det er USA og Østen som er arnestedet i dag. Vi i Europa er parkert. Men Brexit forteller om en frustrasjon som må finne sin løsning. Og jeg tror at renteoppgang er like om hjørnet og at vi i Norge kan se misunnelig på rensten av Europa som får oppgang på grunn av oljeprisnedgangen .

2

Jeg lever da livet ! Alternativet er der ikke. Joda etter dette jordiske livet, men det er jo en litt annerledes sak. Livet jeg lever er akkurat slik jeg reder det som, hardt som pokker noen ganger, men det går da videre uansett.

1
ulefos her kom det en trådstart med sjelden mye pessimisme, hva skal egentlig diskuteres?

Kan jo tenkes at pessimismen har sin bakgrunn i den enorme sviktet i landets inntekter. Det er litt morsomt at Erna og høyresiden viker unna å fortelle landet hvor formidabel svikten er innenfor olje og gassrelaterte næringer. Dette har lite med pessimisme å gjøre men med realiteter som andre land har allerede kjent som også vi vil merke ganske snart. Og de som bor på Vestlandet har allerede fått begynt å kjenne på pinen som arbeidsledigheten utgjør.

Men Erna og Siv svikter i å alarmere folket og sette på bremsene før folk gjør seg fullstendig til gjeldsslaver på grunn av arbeidsledighet. Det må bli en faktisk erkjennelse av faktum i samfunnsøkonomien.

Det er greit å sveve i en roserød olje og gass - drømmeland når olje prisen er høy men når den svikter så må det strammes til . Dette er ikke en svak konjunktur sak men noe som må betraktes som varig endring. Det har med USA og Canada sin evne til å hente ut skiferolje og oljesand for en billig penge. De klarer de for godt under 50 dollar fatet. Og tenk nå på at det går så godt for USA at de hever rentene . Da blir det mye penger støvsugd tilbake til USA når de begynner å betale for å ha renter i banken. Det kan bli rentehevinger av Norge også av slikt . Vi som har så liten valuta.

Da tror du sikkert at sjeføkonomene som garanterte lave renter i lange baner kommer å betaler renten dine? Det er en grunn til at banker og finanssektoren med deres eiere har vært hatet opp gjennom tidene. For når det går galt så har de rømt landet for lenge siden.

Mitt poeng er at Erna gjør ikke jobben sin som statsminister og det er lett for Støre å påvise når det kommer mot valget. For det vil bli åpenbart for alle det som skjer. Det er ikke en kort lavkonjunktur periode vil er inne i . I alle fall kan ikke regjeringen regne med det.

Har du hatt en ellevill fest så får du også ta bakrusen når den kommer.

1
Mr.Daddycool At Ronald var en tulling, men det var da vitterlig Åge som var akkurat det ?

Ronald Reagen var en en tulling , er nok ikke langt fra sannheten. For han gamblet og vant når det gjaldt Garbatjov og Øst blokkens fall .

Men han ødela først økonomien i California for så å ødelegge økonomien i USA med sin nyliberalisme. Dette er godt dokumentert og årsaken til finanskrisen i 2007.

Åge står det respekt av . En meget god kar med en fantastisk formuleringsevne og beskrev mange personer på en presis måte uten at jeg skal nevne noen med navn her til lands. Han har fått st. Olav orden .

Vi har noen store personligheter innenfor musikk og Åge , Halvdan , Bjørn Eidsvåg er blant de største ... Det er kløkt med ord.

Men jeg kunne brukt bakrussangen . det går likar no.. av dde for den forteller litt om hvordan det er å ha bakrus , noe Norge er inne i nå . Og det er en slik bakrus som de fleste av oss ikke vil våkn opp til med lommeboka litt tynnere og gjelda litt vanskeligere å betjene..

1
frode57 Ronald Reagen var en en tulling , er nok ikke langt fra sannheten. For han gamblet og vant når det gjaldt Garbatjov og Øst blokkens fall . Men han ødela først økonomien i Californi...

Ja ja ja slik taler en ekte sosialist ! Ronald hadde flaks, mens alle de andre var dyktige analytikere som egentlig tok feil. Du kan overbevise deg selv om dette tullet, men ingen andre går på dette.

Ingen i Norge har noen form for bakrus uansett, vi lever enda godt på oljeinntekter og gass inntekter selv om prisen er betraktelig lavere enn for noen år siden.

1
frode57 Ronald Reagen var en en tulling , er nok ikke langt fra sannheten. For han gamblet og vant når det gjaldt Garbatjov og Øst blokkens fall . Men han ødela først økonomien i Californi...

Ronald Reagen var en en tulling , er nok ikke langt fra sannheten. For han gamblet og vant når det gjaldt Garbatjov og Øst blokkens fall .

Men han ødela først økonomien i California for så å ødelegge økonomien i USA med sin nyliberalisme. Dette er godt dokumentert og årsaken til finanskrisen i 2007.

Det er jeg helt enig i. Nyliberalismen som Reagan startet har også gjort at 1% av dagens befolkning i USA kontrollerer mer enn 50% av landets BNP og at middelklassen ikke har hatt lønnsvekst på flere tiår.

En annen skjemmende arv fra Reagan er den religiøse galskapen som han pustet liv i, som har gjort at religion har kommet stadig mer inn i landets utdanningssystem og politikk. Kreasjonisme og andre håpløse ideer er resultatet.

Men ting henger da også sammen: Den sistnevnte religiøse dumskapen bidrar til å fjerne oppmerksomheten vekk fra middelklassens katastrofale økonomiske utvikling. Her er det fristende å komme med det gamle opiums-utsagnet til Marx.

Vi ser imidlertid en reaksjon i emning og velgerne i både republikanerne og demokratene har i dette valget vist første tegn til at de synes de har fått nok.

1

Og du hvor Ap Jonas koser seg når Erna ikke gjør sin plikt i å fortelle sannheten om norsk økonomi...

Så det er liksom du og Støre da som er de eneste som er invidde i hemmelighetene?

1

Og du hvor Ap Jonas koser seg når Erna ikke gjør sin plikt i å fortelle sannheten om norsk økonomi...

Sannheten er at oljeprisen har falt til under det halve. Ja, I forhold til for 1-2 år siden.

Ingen norsk regjering hadde evnet å stoppe dette!

Men uansett så må vi se oss om etter andre inntektskilder. På sikt! Så kan vi kortsiktig håpe på stigende oljepriser..

Dersom oljeprisen forblir meget lav må vi snarest se oss om. Fisk, turisme....

Skal vi opprettholde velferdsstaten må vi ha solide inntekter. Enten fra et oppegående næringsliv. Eller fra økte skatter.

1
ynnory [sitat…] Sannheten er at oljeprisen har falt til under det halve. Ja, I forhold til for 1-2 år siden. Ingen norsk regjering hadde evnet å stoppe dette! Men uansett så må vi se oss...

Eller fra økte skatter.

Økte skatter er jo en bra måte å kvele næringslivet på samtidig som det er inflasjonsdrivende. Du vet, hvis folk får mindre å rutte med pga skatter, så kommer straks fagforeningene på banen og krever mer lønn. Da må bedriftene selge varene sine enda dyrere, osv osv.

Vi må ha skatter, men økning av skattene er bare en kortsiktig løsning, eller skal vi si, som å pisse i buksa for å holde varmen.

1
Garindan [sitat…] Økte skatter er jo en bra måte å kvele næringslivet på samtidig som det er inflasjonsdrivende. Du vet, hvis folk får mindre å rutte med pga skatter, så kommer straks fagfo...

Vi må ha skatter, men økning av skattene er bare en kortsiktig løsning, eller skal vi si, som å pisse i buksa for å holde varmen.

Jo, ser denne. Men hvilke alternativer har vi hvis inntektene på sikt faller med mange milliarder, lave oljepriser.

Om oljeinntektene forblir på dagens nivå. Og om vi samtidig skal opprettholde alle økonomiske goder... Ja, hvor skal pengene komme fra?

Første dag sykemeldt uten lønn? Egenandeler ved sykehusinnleggelse...

Ingen slike forslag er populære.

Men hva mener du at vi skal gjøre om oljeinntektene uteblir?

1
ynnory [sitat…] Sannheten er at oljeprisen har falt til under det halve. Ja, I forhold til for 1-2 år siden. Ingen norsk regjering hadde evnet å stoppe dette! Men uansett så må vi se oss...

Ynnory : det blir ingen velferdstat med høye skatter. Derimot ett fattigsamfunn med liten kjøpekraft.

staten må gå tilbake til og finansiere bare det vi gjorde på 50 og 60 tallet.

norge har ikke lenger noen naturressurser utlendinger vil betale dyrt for. Og teknologien er blitt så avansert at bare store firmaer og land kan utvikle ny teknologi.

turisme : masseturisme som ødelegger naturen eller liten eksklusiv turisme. Ingen av delene vil bety spesiellt høye inntekter for norge.

det eneste fortrinnet vi har i forhold til utlandet er lang strandlinje og fisk, tang eller andre sjøprodukter. Men andre land kan godt ta igjen norge på fiskeproduksjon i lukkete landanlegg.

1
politikk Ynnori : første bud er og stoppe menneskeimporten til norge. Det blir ikke bedre økonomi om samme inntekt skal fordeles på flere. så må vi kutte i utøsingen av penger til utlandet.

så må vi kutte i utøsingen av penger til utlandet.

Jeg er helt imot at bistand er en statlig oppgave. Ideelle organisasjoner er langt bedre på å forvalte dette, og spesielt hvis de bare får penger fra rike velgjørere. Jeg kan trekke fram Unicef og Kiwis samarbeid på Madagaskar som et eksempel til etterfølgelse her. En annen er tobakksarvingen Andresen sitt prosjekt NMI.

1
Garindan [sitat…] Jeg er helt imot at bistand er en statlig oppgave. Ideelle organisasjoner er langt bedre på å forvalte dette, og spesielt hvis de bare får penger fra rike velgjørere. Jeg...

Ideelle organisasjoner er langt bedre på å forvalte dette

Jo, men har vi oversikt over ideelle organisasjoner og dere tapping av offentlige budsjetter..

Kutter vi ut all hjelp til fattige land sparer vi inn nesten 1% av BNP. Jo, et solid kronebeløp.

Hvor mye vi sender ut av landet i uførestrygd og andre økonomiske goder tviler jeg på at noen har oversikt over. Men kanskje kan vi spare inn 0.5-1% av BNP.

Så vi blir ikke søkkrike av å la være og hjelpe andre. Men åpenbart mange milliarder å spare, hvert eneste år.

Joda, slik sett en grei begynnelse.

1
politikk Ynnori : første bud er og stoppe menneskeimporten til norge. Det blir ikke bedre økonomi om samme inntekt skal fordeles på flere. så må vi kutte i utøsingen av penger til utlandet.

første bud er og stoppe menneskeimporten til norge.

Her sliter vi kraftig. Dagens regjering mener at ca 8-10 000 pr år er sånn passelig mange. Krf og Ap vil ta imot langt flere. Og i tillegg har vi alle som oppholder seg her ulovlig.

Men det er visst menneskefiendtlig å påpeke at vi kan hjelpe langt flere i opprinnelseslandet.

Så kan man jo bare regne på det og se på dette regnestykket om 10-20 år. Jo, milliardene ruller skrekkelig fort.

Men utlandet skal da ikke få mistanke om at vi er fattige og inhumane!!! Skulle ta seg ut!

1

Det nye er film satsing, Norge skal bli en gigantisk film nasjon.

Verden kommer til å bli så møkka lei fire fem tryner at dem kommer til å betale Norge milliard beløp for å slippe å se på dette.

1
Folkflesk [sitat…] Det er jeg helt enig i. Nyliberalismen som Reagan startet har også gjort at 1% av dagens befolkning i USA kontrollerer mer enn 50% av landets BNP og at middelklassen ikke...

Nja, på samme tid som færre eier det meste, har også fattigdommen gått kraftig ned, i verden. Mange vil nok si at Kina står bak mye av dette men vi skal ikke glemme at dette er blitt gjort vía et kapitalistisk økonomisk system. India er vel det landet som drar statistikken veldig mye opp, med 33% av alle verdens fattige men også de har redusert fattigdommen.

Mht. finanskrisen så har det vært færre og mindre ofte de siste 30-40 år enn hva tilfelle var i tiårene før.

1
Mr.Daddycool [sitat…] Er du sjeik så er det vel bedre enn i Norge ?

Muslimer tar med seg sin kultur og religion til Norge og tviholder på. Venstresiden synes det er helt grusomt i Norge , f.eks. trådstarter- og de synes heller ikke vi har noen kultur i Norge, i motsetning til arabere og negre som har mye å være stolte over.

Det må da være mye bedre for TS, venstresiden og muslimer å bosette seg i muslimske land. Der får også venstresidens kvinner oppfyllt sitt inderlige ønske om å bli påtvunget hijab og burkini.

Og vi rettskafne og virksomme på høyresiden blir kvitt daukjøttet. En perfekt løsning for oss også.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Bombet ned. Vinner kampen

Det er lett å ta parallell til 2. Verdenskrig og Irak , da tyskerne og irakerne ble bombet noe voldsomt og de styrende i de landene påstod de var ved å vinne krigen. Vinteren vil vare ved i 4 mnd. Det...
1
1 svar
Laster...