Politikk - Norsk

gjespe

Ber Støre rydde opp i skittkastingen

Høyre frykter tidenes skitneste valgkamp og ber AP leder Støre rydde opp.

Vi så det i valgkampen 2013 og vi ser til stadighet AP slenger uredelig skitt i stedet for å snakke politikk. Vi ser det her på VGD hvordan uredeligheten fra AP folket florerer.

Jeg synes det er trist at landets største parti ikke har annet enn uredeligheter mot H/Frp og bruke for å komme til makten. Når skal de begynne å snakke om sine så mye bedre politiske løsninger?

Jeg er tilbøyelig til å tro Støre selv er med på svertelaget - noe vi så under partilederdebatten der han stadig refererte til utenlandsk politikk og politikere - men ble satt på plass av Erna.

Er det ikke på høy tid Støre rydder opp?

2
448 svar
fargerik [sitat…] Det som skjedde, var at Gro overtok et land i krise, med enorm ledighet. Jeg skal ikke gi AP alene æren for at hjulene kom i gang igjen, men det skjedde altså. Jeg levde j...

Det som skjedde, var at Gro overtok et land i krise, med enorm ledighet. Jeg skal ikke gi AP alene æren for at hjulene kom i gang igjen, men det skjedde altså.

Det som er litt vanskelig å forstå er fraværet av bevissthet/historisk hukommelse i debatten rundt økonomisk politikk.

I perioden 1945 - 1980 førte de fleste vestlige nasjoner en Keyniansk blandingsøkonomisk politikk hvor staten/politikerne aktivt var engasjert i næringslivet via en rekke statsmonopoler for å sikre folk tilgang til viktige tjenester og for å gi folk arbeid. Her var Arbeiderpartiet denne politikkens fremste talsmenn, og datidens samfunn ble ofte omtalt som arbeiderpartistaten.

Den gangen hadde Norge, som de fleste andre vestlige land, en langt lavere arbeidsledighet og nesten tredobbelt så sterk økonomisk vekst enn hva de samme nasjonene kan vise til etter høyrebølgens inntog, dvs. overgangen til en politikk som bygger mer på neoliberalistisk frihandel og frimarkedsideologi.

Denne periodens politikk var en reaksjon på børskatastrofen i 1929 og den etterfølgende depresjonen. Man hadde derfor sterke reguleringer av hva finans- og banknæringen fikk lov til å gjøre og man hadde et skattenivå på privat rikdom som må fortone seg som et skrekkhelvete i forhold til i dag - og som i følge dagens neoliberale økonomiske tankegang skulle virket som en giftpille på næringslivet. Men fakta er at økonomien trivdes som bare det med sterk økonomisk vekst, lav gjeldsgrad og stabile finansmarkeder. Det var knapt en eneste bank/finansinstitusjon som fikk problemer i denne perioden.

Men når Kåre Willochs Høyre feide inn i regjeringen i 1981 og satte i gang en storstilt nedbygging av arbeiderpartistaten til fordel for neoliberalistisk markedstankegang, bla. med å fjerne etterkrigstidens sperrer for bankenes aktiviteter, tok det bare tre år før at finansnæringens grådighetsdrevne spekulasjonsiver hadde ført banknæringen på randen av stupet og truet med å ødelegge hele økonomien. Det hører med til historien at et fall i oljeprisen og internasjonale konjunkturer var den direkte utløsende årsaken til krisen, men grunnet lånegrad og vill spekulasjon tålte ikke bankene denne økonomiske tilbakegangen.

Kåre Willoch så antagelig dette komme og lot seg felle på et merkelig kabinettspørsmål året før bankkrisen var et faktum. Det ble Gro Harlem Brundtlands lodd å rydde opp i rotet etter Høyre. Det gjorde hun bla. med å nasjonalisere DNB (staten kjøpte i realiteten et konkursbo i form av å ta over bankens råtne utlån) til Høyres store protester og gjeninnførte reguleringer av bankenes utlånsgrad for at de skal bedre tåle en gråværsdag. Siden det har norsk banknæring klart seg godt uten kriser, inkludert den store finanskrisen i 2008/2009 som rammet banker verden over.

Med unntak av et lite mellomspill med Syses regjering i 1989 og 90, var det Gro Harlem Brundtlands rene Ap-regjering som utover 90-tallet måtte rydde opp etter i jappekrisen som høyrepolitikken skapte.

Dessverre hadde Ap i mellomtiden glemt sin barnelærdom om viktigheten av å ha en sterk skattefinansiert stat som spilte en aktiv rolle i næringslivet for å holde frimarkedets utilsiktede utblåsninger i sjakk. Ap ble langt på vei med Høyre i å bygge ned arbeiderpartistaten på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

4

Helga avslørte Ap sin strategi. Partiet har fulgt den til punkt og prikke. Uverdig, men kva kan ein forvente av Ap?

3
gjespe Det overrasker meg stadig hvor barnslig og patetiske AP grøfta oppfører seg - noe ynkelig å komme med for å avspore fra Helga. Ikke klarer dere å snakke om egen politikk og heller...

Det overrasker meg stadig hvor barnslig og patetiske AP grøfta oppfører seg - noe ynkelig å komme med for å avspore fra Helga.

Når Frp og Høyre sverter stikker du hodet i sanden og blånekter selv om det blir godt dokumentert... Det er kun AP som driver med slikt... Dette oppgulpet kommer du med gang etter gang etter gang...

Når Helga kommer med en beklagelse så gjelds den ikke... Men når Siv kommer med en beklagelse er den selvsagt ektefølt...

Når hylkeriet ditt blir påpekt i all sin heslighet kommer kommer ord som barnslig og patetisk som en ren reflekshandling...

3

Høie og Høyre bør feie for egen dør først...

Dette er bare et patetisk forsøk på knebling av AP i den kommende valgkampen fra Høie... Sikkert trinn to i den pågående strategien...

2
KongBob [sitat…] Og Erna sa i valgkampen i 2013 at det var bare å se på 22.07 for å se dårlig ledelse om Jens Stoltenberg... Høie og Høyre innehar frekkhetens nådegave...

Og Erna sa i valgkampen i 2013 at det var bare å se på 22.07 for å se dårlig ledelse om Jens Stoltenberg...

Ja. Det er skremmende at dette ikke fikk den gode debatten landet faktisk fortjente fra sine politiske ledere, men heller ble redusert til et spørsmål om å danse på graver. Det var ikke skittkasting, det var et genuint bra & viktig poeng om Stoltenbergs egenskaper som leder.

2
ulefos slik kan man også si det, når målet er å skitne til politiske motstandere du er riktig god på dette Gjespe, men det tjener deg til liten ære

slik kan man også si det, når målet er å skitne til politiske motstandere

Babbel - det var rette ræva som feis :)

At skittkastingen fra venstresiden påpekes og belyses - er ikke skittkasting - for noe vås.

Toppen av uredelighet er vel å angripe motparten for å påpeke det en sjøl driver med.

2

Vil Trettebergstuen og Kolberg gå ut å beklage dei skitne utspela sine?

Kven har glømt Tonje Brenna og Martin Henriksen? Dei har vist Noreg kor lista ligg når det gjelder å drive skittenvalkamp. Sjølv for mange innad i Ap har desse to tråkka over streken.

2

Jeg ser at avisene har bitt seg merke i Erna Solberg sin skammelige og frekke omskriving av historien i dagens pressekonferanse.

Det er et hån mot alle oss som ble arbeidsledige på nittitallet på grunn av Kåre Willochs regjerings politikk.

Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det var å være nyetablert, oppleve den vanvittige jappetidens kollaps, for så å ende opp i mitt første egne hus med nytt lån og lånerente som steg opp til over 17% og på toppen oppleve at omtrent samtlige ansatte i rørleggerfirmaet jeg jobbet i fikk sparken.

Det der kunne du spart deg, Erna. Er ikke dette løgn og sverting, vet faen ikke jeg hva som skulle være det.

2
C-172 Nei og du viser nok en gang din manglende forståelse av makroøkonomi. Reallønningene øker i både Tyskland (mer enn i Norge de siste årene) og England. Ledigheten er også lav. I Fra...

Reallønningene øker i både Tyskland (mer enn i Norge de siste årene) og England.

som sagt, snakk sant!

the Guardian

Inflation at 2.3%, pay increasing at 2.2%

For the 5th consecutive year, inflation was higher than the rise in median weekly earnings. The gap has narrowed however since 2011 when earnings crept up by just 0.4% and inflation was at 4.5%.

From 1998 to 2009, increases in earnings were above inflation.

2
KongBob Høie og Høyre bør feie for egen dør først... Dette er bare et patetisk forsøk på knebling av AP i den kommende valgkampen fra Høie... Sikkert trinn to i den pågående strategien...

De rødgrønne snakker ikke om egen politikk. De snakker heller om hvor farlige Frp er når de ønsker å la menneskene ta mer ansvar for eget liv og egen lommebok. Det er kritikk av Frp og til dels Høyre de rødgrønne står for. Kanskje de rødgrønne bør feie for egen dør før de angriper sine politiske motstandere?

2

Sjikanegjengen frå venstresida rir igjen og MOD lar dei hold på. Snart har dei øydelagt heile forumet.

2
KongBob Vi ser alle hvem som sjikanerer hvem i denne tråden også... Dere fra høyresida må nå ta dere sammen og vise litt folkeskikk... Og taktikken din med å spre hets og sjikane for så å...

Vi ser alle hvem som sjikanerer hvem i denne tråden også... Dere fra høyresida må nå ta dere sammen og vise litt folkeskikk...

Ein viss person i denne tråden har forfulgt spredd løgner og sjikanert folk no i årevis. Er det rart at Bohemen før eller seinare får nok? Prøv å vere litt sjølvkritisk på venstresida si vegne.

2
gjespe Ikke jeg heller - og det ser ut som de tenker å fortsette med det? Jeg vil kalle det feighet.

Er det ikke litt vel rart å ikke klare å se hvilken politikk noen står for når de angriper gjeldende politikk? Det er vel ikke vanskelig å se hva en person mener når de går i mot en kommentar, et argument, et forslag eller hva det måtte være?

Norge styres av Høyre, og for et opposisjonsparti er det vel naturlig å angripe den politikken som føres. Man får jo med seg i stor grad hvilken politikk den angripende part selv ønsker ved å lytte til argumentene. Som oftest i alle fall? Om man faktisk lytter til argumentene da. Det er jo noe som mange i denne tråden demonstrerer at de ikke kan. Flere her ser ut til å nekte å ta til seg informasjon eller svare saklig og ordentlig på spørsmål (ja, dette var et tips).

Joda, AP og flere partier kan kanskje vinne mer på å fortelle i enkle og korte ordelag hvilken politikk de ønsker ført. Er jo ikke alle som skjønner alt like fort, og de vil sikkert ha med seg "folk flest" (if you catch my drift).

2

Høyre frykter tidenes skitneste valgkamp og ber AP leder Støre rydde opp.

Vi så det i valgkampen 2013 og vi ser til stadighet AP slenger uredelig skitt i stedet for å snakke politikk. Vi ser det her på VGD hvordan uredeligheten fra AP folket florerer

Veldig bra at oppegående får med seg dette. Synes AP kommuniserer på et veldig lavt niva med skitt oppvasken sin i medier og sosiale medier ofte.

Dette vil de faktisk tape på. :) Se også moral preket til Ap. Der de prøver å få deg tilå forstå at om du ikke mener som dem er du et dårlig menneske og kanskje ytre høyre, og tvilsom person.

Dette er jo mobbing.

2
Sponvika [sitat…] Dette var ikke noe sjakktrekk av Høie, da dette blir en feilaktig opplysning. Se der, en høyrevelger innrømmet at det var feil :-)

Eventuelt så var det valgkampen med hensyn på valget i 2017 han siktet til. Riktignok med normal leseforståelse, men det er nå så.

"-I 2013 drev Ap tidenes kanskje skitneste valgkamp. Mye tyder på at Ap har tenkt å drive en enda verre valgkamp fram mot 2017. Måten de har startet på, kan tyde på det, sier Høie til Dagbladet. Han viser til at Helga Pedersen som nestleder ba Ap om å bidra til å sverte den nye regjeringen."

2
EinarSalbu [sitat…] Så det å stemme borgerlig blir for deg mer en slags terapi for paranoiaen din da?

Nei, dette kunne du selv ha tatt en faktasjekk på. Altså prøve å tilbakevise det. Men det eneste som kommer er spill, triks og knep.

Altså Høie argument består altså av tre eksempel på skitne utspill Ap-topper i det siste.

Her er en oppsummering.

Spørsmålet er så om Høie har rett i det han sier? Og hvis han har rett, bør Aps ledelse i så fall ta ansvar og sørge for at det ikke er denslags vi kan vente oss fra Ap i valgkampen?

Altså: Har Høie rett? Er de tre eksemplene han ga, faktisk tre eksempler på skitne utspill fra Ap?

Min påstand er der at ingen i Ap vil svare saklig og ordentlig på det, og at eneste som vil komme er spill, triks og knep.

Og det vil jo da vise seg hva som er fakta. Hvis det er feil, så kan du enkelt tilbakevise det, hvis du bare finner et eneste moteksempel.

Så altså, enten så finner du et moteksempel på at noen i Ap aksepterer kritikken og tar ansvar for partiets skitne utspill. Eller så finner du noen fra Ap som ikke aksepterer kritikken, og svare saklig ved å forsøke å gjendrive at de tre eksemplene Høie ga, er skitne utspill.

Kan du finnet et eneste eksempler på det?

Og hvis du ikke kan finne noe slikt moteksempel, vil du da innrømme det?

Min spådom når det gjelder deg der, er at heller ikke vil svare saklig og ordentlig på det, og at heller ikke du vil innrømme noe som helst. Og at det eneste man kan vente seg fra deg i sakens anledning er spill, triks og knep.

Altså det som har skjedd her, det er da at Ap først har manipulere velgerne med tre skitne utspill. Så har Høie kritisert Ap for det, og bedt partiets ledelse ta ansvar. Og min spådom er da at det eneste Ap vil svare med å manipulere velgerne også om kritikken de får for sine skitne utspill.

Er det feil, eller har jeg rett i at det er det Arbeiderpartiet gjør?

Ville jeg ved å lese denne tråden, eller å sjekke hva slags respons som kommer fra Ap og dets klakører gjennom media, finne at det er feil?

Jeg tror det er forutsigbart hva som er svaret på det. Saken er at Ap vet at Høie har rett. Men så er Ap et parti som ikke lenger er i stand til å innrømme noe som helst. Og derfor er Ap heller ikke lenger i stand til å ta ansvar for noe som helst.

2
gjespe [sitat…] Du får gi beskjed når AP er tydelige og får kritikk for det. Så da er vi enige at både du og brorentil - gir beskjed når Støre snakker tydelig om AP sin egen politikk nest...

Du får gi beskjed når AP er tydelige og får kritikk for det.

De aller fleste gangene Ap har blitt anklaget for vingling, så har det vært urimelig.

For å ta et klart eksempel: Høyre har gjentatte ganger sagt Ap har både kritisert regjeringen for å bruke for lite og for mye oljepenger, og mener dette er vingling.

Det Høyre "glemmer" er at Ap ikke snakker om de samme pengene. Ap har kritisert regjeringen for å bruke for lite på tiltakspakker som skulle hjelpe arbeidsløse etter oljekrisa. Det viktige for bakgrunnen av denne kritikken er at Høyre samtidig kuttet i formueskatten; noe Ap ikke gjør. Aps poeng her var at disse pengene heller kunne gått til å styrke tiltakspakkene, og Ap gjorde selv dette gjennom sitt alternative statsbudsjett.

Når Ap kritiserer regjeringen for å bruke for mye penger, så går det nettopp på at regjeringen både gir skattekutt til allerede bemidlede folk, samtidig som de for første gang i norgeshistorien tok ut penger fra oljefondet.

Sagt med andre ord: Hadde Ap fått sitt alternative statsbudsjett gjennom så hadde det både blitt gitt mer i tiltakspakker til de arbeidsledige, samtidig som det hadde blitt brukt mindre oljepenger. Dette fordi Ap sparer dette inn ved å beholde formueskatten fremfor å kutte den. Så Ap har helt rett i sin kritikk, men burde nok heller sagt at Høyre bruker penger feil.

Det verste er at dette vet også Høyre veldig godt, men de spiller på at velgere flest ikke setter seg ned med partienes statsbudsjetter og dermed kan se regnestykkene med egne øyne. Sagt på en annen måte så spiller de på folks uvitenhet.

Men for de av oss som følger med og bruker noen minutter på å bakgrunnssjekke fakta og påstander så er Høyres svertekampanje åpenbar.

2
gjespe [sitat…] Du skal ha honnør for å komme med redelige svar - men noen må jo være utydelige hvis man ikke snakker om de samme pengene - for å si det sånn?

Kort fortalt - Støre er for omstendelig/akademisk noen ganger (selv om det han sier kan være korrekt så er det ikke like lett å skjønne altid). Jonas mangler den folkeligheten og de pedagogiske skillsa som Jens mestret. Dette bruker Høyre for alt det er verdt.

Og bare så det er helt klart: Høyre er langt i fra alene om å bedrive bevisst politisk retorikk for å sette politiske motstandere i vanry. Alle partier gjør det.

2

AP bør rydde opp, SV bør rydde opp, SP bør rydde opp, Venstre bør rydde opp, Høyre bør rydde opp, KRF bør rydde opp, FRP bør rydde opp, Rødt bør rydde opp...dette er ikke et problem i AP, dette er et generelt problem i politikken.

En foreleser jeg hadde i markedskommunikasjon sa det bra (ikke ordrett sitat, men essensen var): Man bør snakke om seg selv. Hva er det vi kan tilby? Hva er det som gjør at folk skal velge våre produkter? Ikke snakk ned motstanderen. Man skal også være forsiktig med å sammenligne seg selv med motstanderen. Samme gjelder også innenfor andre områder, f.eks politikken.

Politikere bør bli mye flinkere til å legge frem sin egen politikk. Enda verre er det i USA, der valgkampen kommer til å handle mye om uttalelsene til Trump, e-post skandalen til Clinton osv., ikke like mye om hva de ønsker å gjøre med landet, og hvordan de skal få gjennomført det.

2

Forslår at diskusjonen legges død. Er jo bare tull og tøys, jo. Dere har vel noe bedre å diskutere, dette er tross alt "norsk politikk", ikke "la oss se hvem som kan skrive flest innlegg om absolutt ingenting"....

2

Helga Pedersen avslørte Ap sin strategi - sverting.

Vi har sett i 3 år at strategien har blitt fulgt til punkt og prikke. Uverdig og heilt i tråd med venstresida sine verdier.

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Politikk - Norsk nostalgikern Siste svar

Statlig pengemangel?

Her må det være noe som ikke stemmer. Så TV2-nyhetssendingen kl. 08 i dag (Nyhetskanalen), med finansministeren som gjest, og der ble det da vitterlig fremstilt som at det var et problematisk misfor...
1
5 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...