Politikk - Norsk

frode57

Distrikts Norge; et sant helvete?

For den som kjenner Norge ganske godt vet at det er forferdelig gjennomsiktig der ute i distriktene. Det er godt å bo nært storbyen. Herlig å ha tilgang til kultur uten å måtte bidra selv med dugnadsarbeid. Godt å kunne ta buss eller tog inn til byen uten å måtte ligge på hotell for å oppleve konserter i små intimpuber. Noe for enhver smak i storbyen. Masse av aktivitet for alle slags mennesker. Gå på tedans på søndager og kunne danse hver mandag og oppleve bruset fra stadion hvor elitelaget spiller.

Derfor er det logisk at Sp vil tvinge innvandrere og flyktninger til å måtte bo i distriktene over tid. En annen sak er det fryktelige i å ville andre så vondt. Det kan føre til at folk ikke vil bo her til lands.

For folk vil trolig heller forlate landet enn å bo i distrikts Norge.

Er det noe som er oppskrytt så er det å bo i distriktene. Det kan være et sant helvete.

Det er jo erfart. Sp bekrefter at det er ikke noe godt å bo der. De som kommer hit og blir utplassert der , skal altså tvinges til å leve der og da kanskje som pariakaste .

2
76 svar

Å bo i et fredelig distrikt der man ikke trenger å låse fast alt for å unngå at ting blir stjålet er bare herligt.

Det å ha en terrasse på over 100kvm med vinterhage er mye bedre en en liten terrasse på 5-6 kvm max utenfor en veldig dyr leilighet inni en stor by.

Nei takke meg til å kunne slappe av på terrassen min uten å ha masse biler og støy rundt. Så får vi kjøpt hus på 200 kvm til halve prisen av en 60 kvm i stor byene. Ungene har kjellerstue og kan være der om helgene istedenfor å reke på byen.

Nå bor ikke jeg langt ute i distriktet men bor heller ikke på en store plass. Er kun 40.000 innbyggere i denne kommunen og i Haugesund er det mindre enn 40k.

6

Derfor er det logisk at Sp vil tvinge innvandrere og flyktninger til å måtte bo i distriktene over tid. En annen sak er det fryktelige i å ville andre så vondt. Det kan føre til at folk ikke vil bo her til lands. For folk vil trolig heller forlate landet enn å bo i distrikts Norge. Er det noe som er oppskrytt så er det å bo i distriktene. Det kan være et sant helvete. Det er jo erfart. Sp bekrefter at det er ikke noe godt å bo der. De som kommer hit og blir utplassert der , skal altså tvinges til å leve der og da kanskje som pariakaste .

Det kommer vel an på hvilket menneske du er. Jeg kjenner vel at min prioritering er ren luft, gode venner, fjell i nærheten som jeg kan gå turer på, sjø og båtplass i nærheten slik at jeg kan dra ut og fiske eller nyte sjøen... trygghet for barna mine- både sosialt og på andre måter. Hva slags tilbud er det i byen som kan slå det? Shopping...konserter? Kø og stress. Hva slags tilbud er egentlig verd å bo i by for? For all del; Det er jo de som bruker shopping senter som underholdning, men tanken gir meg panikk.

Neh...Det er oppskrytt å bo i by.

Angående flyktninger; Det er klart de blir mer integrerte hvis de etablerer seg på mindre plasser og ikke bor i bydeler med få nordmenn.

3

Frode57

At du syns det er flott å betale 3-4 millioner for en veeeldig liten bopel er fair nok det. Men jeg personlig kunne aldri tenkt meg å bo i en liten leilighet på 80-90 kvm uten ute området. Det å ha et hus på 200 kvm med en terrasse på 125kvm til 50% av prisee er bare heilt fantastisk.

Har absolutt ingen behov for å bruke tusenvis av kroner i måneden pga at man skal sitte på Karl Johan å drikke kaffi.

Nei takke meg til å ha bopel der alle familie medlemmene har god plass og ungene kan ha besøk av 10-12 venner uten at det går utover komforten til oss foreldre.

3

Å spre våre nye landsmenn over hele landet syns jeg er en meget god ide. Da blir dei lettere integrert i samfunnet og sjansen for å få seg arbeid er vesentlig større også.

FRP ønsket for en stund siden at dei skulke bo i den kommunen dei bodde i som asylsøkere i 5år minimum. Kun flytte inn til storbyene hvis dei hadde jobb eller skolegang der.

idag kommer en del unger på barneskolen uten å kunne norsk enda dei er født i Norge. Det sier seg selv at slik integrering ikke er bra i det hele tatt

2

Herlig å ha tilgang til kultur uten å måtte bidra selv med dugnadsarbeid.

Giddaløshet fører til en sosial isolasjon. Mye bedre å bo på et lite sted hvor de fleste kjenner de fleste, og dugnad, gir et sosialt nettverk som du kan bygge på videre.

Kunne faktisk ikke tenkt meg å a hytte eller ferie leilighet i storby.

Distrikts Norge = veien til det gode liv, som de urbaniserte klovner prøver å rasere med forkastelige politiske direktiver

2

Det er godt å bo nært storbyen. Herlig å ha tilgang til kultur uten å måtte bidra selv med dugnadsarbeid. Godt å kunne ta buss eller tog inn til byen uten å måtte ligge på hotell for å oppleve konserter i små intimpuber. Noe for enhver smak i storbyen.

Det begrenser seg hvor lenge dette er så "godt" før det begynner å bli temmelig ensformig. Dessuten koster stort sett det meste av aktiviteter i og rundt byer slik at det heller ikke alltid er slik at man kan ta seg råd til alt dette hele tiden. At "like" folk også har en tendens til å søke sammen i byene gjør også at vennegjenger blir skrekkelig ensporede, "innavlede" og kjedelige.

Å stå i kø eller det at det går langsomt å flytte seg med bil eller kollektivtrafikk er heller ikke så veldig gjevt at det gjør noe.

Ved siden av at man er mer utsatt for miljøproblem som f.eks svevestøv og annet jævelskap så er stort sett de fleste byer også temmelig grå og kjedelige både med tanke på arkitektur og natur.

Nei, bylivet er temmelig oppskrytt.

2
neondian [sitat…] Og så snakkar piskadausen nokre av dei nynorsk, og! Eller grautmål (grøtmål, for dei som ikkje skjønar nynorsk).

Når bokmålsbrukere ikke forstår nynorsk så har det en av to årsaker. Enten har de en IQ som gjør at språkforståelse er mangelvare eller så er det rett og slett ren vrangvilje og mangel på lyst til å forstå noe som helst.

De mest uvitende her bør kanskje søke googleom å få inn nynorsk som eget språk i google translate

2

Kan vi utfra denne tråden trekke den revolusjonerende konklusjonen at noen foretrekker å bo I storbyen mens andre foretrekker å bo på mindre steder?

2
hjbjerke [sitat…] Det er vel stort sett bare i bygda ved navn NRK de snakker nynorsk - de som bor på landsbygda i Norge snakker dialekt. Har du et eksempel på et sted man snakker nynorsk??

Deler av vestlandet er ganske nynorsk mener jeg. Feks har halve skolen der ungene mine går nynorsk som hovedmål på skolen..Nå snakker de vel ikke rent nynorsk- siden dette selvfølgelig er et oppdiktet språk, men der Ivar Aasen utvilsomt hentet mye inspirasjon fra vestlandet.

2
frode57 Rundt 10% av befolkningen har nynorsk som skriftspråk. Det har blitt et språk for de på Nord-Vestlandet hvor det også oppstod i sin tid. Nynorsk er et laget språk på grunnlag av la...

Så det er ikke dialektene som gjør at folk flytter fra distriktene men de samme årsakene som for oss alle andre som finner bygda forferdelig , regntung og trist med en selvgod befolkning .

Huff ja, du har helt rett i at det regner mer på bygda ....:-)

2

Storbyer som Oslo besøker jeg minst mulig. Det første som møter deg i sentrum er dophuer og redde mennesker som tviholder på lommebok og mobiltelefon. Naboen har du knapt nok hilst på og aggressiviteten er til å ta og føle på. Storsnutede, pengesterke og blærete oslofolk har opparbeidet seg et svært dårlig rykte i distriktene.

2

Er det noe som er oppskrytt så er det å bo i distriktene

Hadde jeg fått en sikker (i hvert fall forstått som at det er gode alternativer om virksomheten flytter eller legger ned) og utfordrende jobb i "distriktene", og sluppet å gå ned for mye i lønn, så hadde jeg flyttet nærmest på dagen.

2

I jobbsammenheng og på ferier har jeg vært i storbyer, småbyer og i distrikter i alle verdensdeler.

Da forstår man hvor godt vi har det i distrikts-Norge.......

2

For folk vil trolig heller forlate landet enn å bo i distrikts Norge.

Er ikke det flott da?

1
TheFamous25 Å spre våre nye landsmenn over hele landet syns jeg er en meget god ide. Da blir dei lettere integrert i samfunnet og sjansen for å få seg arbeid er vesentlig større også. FRP ønsk...

FRP ønsket for en stund siden at dei skulke bo i den kommunen dei bodde i som asylsøkere i 5år minimum. Kun flytte inn til storbyene hvis dei hadde jobb eller skolegang der.

Bortsett fra problemet med å bryte artikkel 13 av menneskerettighetene så var sikkert dette velment.

1

Oslo , Stavanger etc kan sei nei til nye sosiale klienter pga økonomiske utgifter. Dei blir jo automatisk det når dei flytter inn til byene uten jobb etc

1

For den som kjenner Norge ganske godt vet at det er forferdelig gjennomsiktig der ute i distriktene. Det er godt å bo nært storbyen.

Kan du definere forskjellen mellom distriktene og storbyen?

På meg virker det som du mener Oslo og resten...

1

Tryggheten for barn kan du dra lengre ut på landet med. Narkotikaen har kommet inn i alle lokal samfunn.

Ja ,er du jakt og fiske menneske så er bygda grei.

Men stort sett så er bygda et tamt sted å bo med mye tåpelig nabosladder.

Det er skremmende for folk som kommer fra millionbyer eller byer av litt størrelse . De er jo vant med folk rundt seg og som kan å oppføre seg . Som kan alle små ord som unnskyld, hei, vennligst osv. Dannelse med andre ord.

Det meste kan slå bygde Norge . Det kan jeg underskrive på. Det er noe med å ta vare på hverandre. Se hverandre. Nordmenn er på mange måter et underlig folkeferd. Jeg ser jo hvor godt vi har det i storbyen med våre nye landsmenn. Sørger jo for herlig mangfold. Både av restauranter og utesteder. De står på med sine butikker også. Og de gjør oss til et mer høflig folkeslag. For de handhilser på hverandre.

Om du mener at livet er herlig på bygda så finn deg et sted med under 10 000 innbyggere... eller enda verre en kommune med under 3000 innbyggere. Da vil folkesnakket om deg gå foran deg og du blir redd når de i lokalbutikken begynner å omtale deg og nikke gjenkjennende i det du går inn i butikken.

Skremmende og angstskapende. Så kan du ta været opp langs norskekysten og du får enda en god grunn til å rømme fra bygda om du ikke befinner deg opp bak Langfjella.

Dessverre så blir det trangere og trangere i byen.

Sp burde vært langt unna sperregrensa slik som de kun er opptatt av bondens beste. Sp er vel et av de mest skadelige partiene Norge har hatt opp gjennom tidene.

Norge som er Europas spiskammers med sin fisk

Norge som sammen med Sveriges skoger blir kalt Europas lunge.

Norge som forsyner Europa med gass.

Det god liv leves sammen med andre mennesker . Ikke i bolig isolert fra andre. Det gode liv har også i tidligere tider vært på lokalet sammen med andre. I badstua. På folkets hus.

Men vi har blitt et møkkafolk , egosentriske , griske egoister som tror at bare jeg får ukraineren eller polakken til å arbeide billig for meg så går ikke det utover landets økonomi. Så sitter vi der på AAP og undres på om en kan bli uførepensjonist. Og de er det nok av der ute hvor det er vanskeligere å finne nye jobber . I storbyen er det lettere å finne nye jobber, må vite.

1
Trikkeren [sitat…] Kan du definere forskjellen mellom distriktene og storbyen? På meg virker det som du mener Oslo og resten...

Norge har en skikkelig storby og det er Oslo . Men til den byen sogner faktisk litt over 1.5 million mennesker fra Stor Oslo regionen til omliggende steder med Drammen og Moss i sørvest og sørøst og til Lillestrøm.

Men norske byer som er store nok til at folk fra store byer i utlandet vil trives er , Trondheim , Stavanger og Bergen .

Byene bør ha et tettsted med minst 40 00O mennesker for at en kan være usjenert nok.

Aller fleste mennesker i Norge (over 90% ) bor i byer og tettsteder . Men når det kan være ned mot 3000 innbyggere i en kommune for at tettstedet kan kalle seg by så blir det latterlig.

1

Det er stor forskjell på å bo på Carl Johan .Torshov , Carl Berner og Nittedal , Asker , Lillestrøm ,Strømmen.. det er bare å ta passeren på kartet og gå ut fra Oslo sentrum så går prisene ned etter som avstanden blir fra Oslo sentrum.

Det er lov å være navlebeskuende familiekjær TheFAmous . det hjelper absolutt i distriktene. Det blir masse familiebesøk.. og ærlig talt så synes jeg snart at noen burde settes bak lås og slå med sine utlån til spekulanter som gjerne er foreldregenerasjon med bolig som har steget uhorvelig mye i Oslo området . Da er det verre med de som har hatt bolig i distriktene hvor høye egeninnsats har ført til at man kunne få opp hus fordi så få bor der så blir prisene ussel små på de boligene.

Det er ei felle som noen gjør når de flytter fra pressområder til distriktene. Boligprisene er ikke de samme. Man er fanget i distriktene.

1
frode57 Det er stor forskjell på å bo på Carl Johan .Torshov , Carl Berner og Nittedal , Asker , Lillestrøm ,Strømmen.. det er bare å ta passeren på kartet og gå ut fra Oslo sentrum så går...

Det er stor forskjell på å bo på Carl Johan .Torshov , Carl Berner og Nittedal , Asker , Lillestrøm ,Strømmen.. det er bare å ta passeren på kartet og gå ut fra Oslo sentrum så går prisene ned etter som avstanden blir fra Oslo sentrum.

Det var det for ca 20-30 år siden. Men idag så kommer du sjelden under 2 millioner for en 50 kvm leilighet, uansett om det er ute i Stabekk eller på Skjetten. Prisene er altfor høye i Oslo, og da følger tettstedene etter i pris, da folk vil flytte ut av Oslo.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Politikk - Norsk nostalgikern Siste svar

Statlig pengemangel?

Her må det være noe som ikke stemmer. Så TV2-nyhetssendingen kl. 08 i dag (Nyhetskanalen), med finansministeren som gjest, og der ble det da vitterlig fremstilt som at det var et problematisk misfor...
1
5 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...