Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Foreldrepermisjon - Hvorfor ikke bare gi oss penga

Satt litt på spissen så er dagens system urettferdig og vanskelig med regler om når / dersom / hvis og du må gjøre sånn innenfor den og de rammene / dersom de vilkårene er oppfylt systemet hos NAV.

Hvorfor ikke gjøre det enkelt.

- Behold full permisjonsrett for far og mor

- Fjerne alt av foreldrepenger

- Gi høy universal engangs støtte pr barn.. Denne støtten bør da være lik gjennomsnitt av tidligere utbetalte foreldre penger pr år eksempelvis.

Fordelen med det er at du/dere selv kunne valgt lenge på permisjon, eller om man skulle ha det i det hele tatt. Hadde antagelig blitt veldig mye enklere for arbeidsgivere også.

1
57 svar

57 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

krikkert2

Hvorfor ikke gjøre det enkelt. - Behold full permisjonsrett for far og mor - Fjerne alt av foreldrepenger - Gi høy universal engangs støtte pr barn.. Denne støtten bør da være lik gjennomsnitt av tidligere utbetalte foreldre penger pr år eksempelvis. Fordelen med det er at du/dere selv kunne valgt lenge på permisjon, eller om man skulle ha det i det hele tatt. Hadde antagelig blitt veldig mye enklere for arbeidsgivere også.

Vel, du kan alltid velge å ikke ta ut foreldrepenger. Så det er ganske lett å oppfylle første og andre vilkår, permisjonsretten følger av arbeidsmiljøloven § 12-5 og er på inntil to år. Per i dag kan du altså selv i stor grad velge hvor lenge du skal ha permisjon, men du kan ikke velge hvor mye av den som skal være lønnet.

Årsaken til at vi har månedlig utbetaling av trygd i stedet for f.eks. årlig er ganske enkel. Mange klarer ikke håndtere månedlige utbetalingsterminer en gang (for mye måned igjen på slutten av lønna), hvordan skulle disse håndtert årlige utbetalinger eller engangsutbetalinger?

2

Kistespiker

Ja klart du kan velge å ikke ta ut permisjon. Men hvilke incentiver er det for at du skal velge noe sånt. For guds skyld ta det du har krav på. Om du har behov spiller vel ingen rolle.

Dersom man ellers har så dårlig styring på penger at man eventuelt ikke klarer engangsutbetalinger, så hadde man nok klart å kunne dele opp det også.

Velferd = penger. De pengene burde man da selv hatt råderett over og bestemt om man ønsket å bruke på mer fritid eller andre ting.

Jeg vet at det aldri blir aktuelt, men det er fremdeles lov å ønske seg forandring.

1

krikkert2

Velferd = penger. De pengene burde man da selv hatt råderett over og bestemt om man ønsket å bruke på mer fritid eller andre ting.

Antecedenten din er falsk. Velferd er ikke lik penger. Velferd er lik penger og et formål. Når antecedenten er falsk får resten av utsagnet ditt ingen betydning.

1

InnocentBystander

Satt litt på spissen så er dagens system urettferdig og vanskelig med regler om når / dersom / hvis og du må gjøre sånn innenfor den og de rammene / dersom de vilkårene er oppfylt systemet hos NAV.

Vanskelig? Etter tre barn så kan eg forsikra om at reglane for foreldrepermisjon med god margin er den enklaste delen med å få barn...

2

HYYYL

Fordelen med det er at du/dere selv kunne valgt lenge på permisjon, eller om man skulle ha det i det hele tatt.

Mener du kvinnen skal føde også direkte på jobb? Kvinner er ikke maskiner, dessuten ammer de fleste kvinner og tilknytningen mellom mor/barn er redusert betraktelig i dag, i forhold til tidligere tider.

Skjønner godt at kvinner kvier seg og utsetter barneproduksjonen.

1

Royruwen

Hyyyl

Med din innstilling skjønner jeg godt at det blir født for få barn I norge til å opprettholde vår egen befolkning.

1

HYYYL

Hva sikter du til?

1

Kistespiker

Nei og skjønner ikke helt hvordan du klarer å tolke det jeg mener dit hen.

1

Kistespiker

Rainmaker. Skal du tenke forretning så dropper du å få barn. Er ikke noe forretning i å få barn. Tror du jeg mener det så tolker du meg feil. Jeg brukte de eksemplene fordi mange gjør det sånn.

1

Rainmaker

Når du argumenterer med at du skal få utbetalt dobbelt opp i permisjonstiden, dersom du jobber, så er det snakk om å gjøre forretning ja.

Det er det også når du snakker om å bruke permisjonstiden til å være grunder, salg, svart arbeid osv.

Da setter du ikke barna i sentrum, men det å "tjene dobbelt opp".

Du argumenterer for at staten skal gi deg dobbelt opp med penger bare fordi du har fått barn. Det blir feil.

1

Kistespiker

Det er åpenbart at du ikke leser det jeg skriver eller med viten og vilje velger å være vanskelig.

Jeg snakker ikke om å bruke permisjonstiden til å jobbe svart, være grunder eller annet. Det jeg påstår er at mange gjør dette i dag. Det er en veldig stor forskjell.

Jeg argumenterer ikke for at staten skal gi deg dobbel opp. Hvor i alle verdens dager tar du det fra.

Det jeg sier er at om du har rett til permisjon så skal du få utbetalt foreldrepengene og så velger du selv når, hvor mye du ønsker å ta ut. Tar du ut full permisjonsrett fra arbeidsgiver vil den så klart være ulønnet.

Fordelen med det er at du kanskje ville hatt 6 mnd nå og 6 mnd når barnet er større. Sett sammen etter dine preferanser.

Skal du diskutere må du faktisk lese det motparten skriver og svare deretter. Du behøver ikke være enig, men vær i det minste saklig of referer korrekt fra hva som er skrevet tidligere.

1

Kistespiker

Hvor sier jeg at man skal ta alt man kan få av penger. Aldri sagt det. Du leser tydeligvis det du vil lese. Å ikke bruke alt av rettmessig permisjon har heller ikke noe med egoisme å gjøre. Tror du det må du lese deg opp på hva ordet betyr. Det du kommer med nå er personangrep og det kan du kaste på søppeldynga. Hold deg til Topic eller diskuter noe annet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...