Politikk - Norsk

haraldjan

Regjeringen styrker forsvaret ved å si opp 1400?

Hvordan er dette mulig å si det som forsvarsministeren sier i dag på Dagsrevyen? Man styrker ikke forsvaret ved å redusere ansatte med 1400 personer.

Det hele er en selvmotsigelse og det betyr at regjeringen egentlig reduserer vår forsvarsevne, selv om NATO har bedt alle NATO-land å øke forsvarsbudsjettene til 2% av brutto nasjonalprodukt. Vi er langt unna dette målet og i stedet for å øke budsjettet som Jens Stoltenberg har anbefalt, så kuttes det ytterligere og vårt forsvar blir enda svakere.

Hvorfor sier ikke forsvarsministeren sannheten? Jeg gremmes. Vi blir ført bak lyset og landet vårt har i dag et svakere forsvar enn vi hadde i 1940 hvis vi sammenligner med verden rundt oss.

Hadde regjeringen Nygaardsvold mobilisert i begynnelsen av 1940, hadde andre verdenskrig for Norge sett helt anderledes ut. Da hadde vi muligheter som vi ikke har i dag hvis vi skulle bli angrepet.

1
71 svar
StevenPatrick Hva inn i innerste svarteste helvete har det med at Høyre og Frp ikke leverer å gjøre? Den sedvanlige ansvarsfraskrivinga? Denne jævla fiaskobanden som styrer denne nasjonen nå, de...

Denne jævla fiaskobanden som styrer denne nasjonen nå, de må faktisk snart ta litt ansvar for sine handlinger.

Skru på korken nå, du har ikke godt av mer.

Når SV's fremste representant her inne maser og sutrer over kutt til forsvaret må det være lov å stille vedkommende spørsmål om hva han selv og hans parti mener om forsvaret, og det uten at du skal rølpe rundt her inne med oppkastet ditt. For noe annet enn oppgulp og oppkast har du ikke kommet med her inne siden 2013.

4
Folkflesk Det største problemet er ikke at forsvaret reduseres, men at forsvaret i stadig sterkere grad brukes som innsatsstyrke til andre lands konflikter i andre deler av verden. Vi har væ...

muligens også en svipptur innom Irak.

Ja, og ikke bare det. Vi har også sent norske styrker til Jordan for å trene opp syriske "opprørere" til å ta over syriske landområder, uten noe som helst godkjennelse fra Damaskus og dermed klart i strid med folkeretten. Syria har protestert:

– Vi har gjort det helt klart at det mandatet våre soldater har i første omgang er å drive trening i Jordan av syriske grupper. Disse skal brukes mot ISIL. Det er det folkerettslige mandatet. Det er ikke noe mandat når det gjelder å bekjempe Assad eller andre grupperinger inne i Syria, presiserer utenriksminister Børge Brende.

Syria fordømmer Norges beslutning om at norske spesialsoldater skal trene opp syriske opprørsgrupper og kan bli sendt inn i landet.

Utenriksminister Børge Brende (H) sier at den kraftige reaksjonen fra regimet i Damaskus er som forventet.

I går fikk jeg også en henvendelse fra USAs utenriksminister John Kerry som setter pris på det norske bidraget, forteller Børge Brende.

https://www.nrk.no/urix/syria_-fordommer-norsk-beslutning-om-spesialstyrker-1.12931486

Syria fordømmer Norges folkerettsstridige handlinger. Svaret fra utenriksministeren til denne selverklærte fredsnasjonen er et skuldertrekk og "vi fikk lov av Uncle Sam".

2
DenSisteBohem [sitat…] Skru på korken nå, du har ikke godt av mer. Når SV's fremste representant her inne maser og sutrer over kutt til forsvaret må det være lov å stille vedkommende spørsmål om...

Drakk knapt ei halv flaske vin til maten, så bare klapp igjen drittskuffa. Alle vet hva SV mener. Forhold deg heller til hva fiaskobanden lover kontra hva de gjør. Men det er vel vanskelig.... Ellers er det et interessant kasus, denne stalkinga di av Ulefos....

2
fireman56 [sitat…] AP har vel alltid vært forsvarsvennlige

Så har jeg vel heller aldri sagt noe annet. At fiaskoduoen kutter budsjettet med 12 mrd, og kaller det "en historisk satsing", det er hva man kanskje bør få et svar fra regjeringens fanklubb på. Når de partiene som kutter i budsjettet er de samme som kritiserer andre for å bruke for lite, da blir det parodisk. Mye som Erna som i 2009, med 70000 arbeidsledige kalte det "krise", men som ikke vil bruke samme ord om 135000 arbeidsledige. Kort sagt har denne regjeringen etterhvert mistet enhver troverdighet.

2
haraldjan [sitat…] Dette er sprøyt, jeg har aldri hørt slikt vås. Vi hadde nazister i Norge og Quisling hjalp tyskerne det han og andre nazister kunne. Men nazister var ikke høyresiden, de v...

Dette er sprøyt, jeg har aldri hørt slikt vås.

Aftenposten slo an sin tone i en leder den 4. april 1933, med distanse og ironi:

”Det kan ikke være tvil om at tyskernes aksjon mot jødene i disse dager skaper en forsterket jødesympati ute i verden, som disse Israels sønner neppe fortjener. Imidlertid mangler vi her i landet forutsetninger for å kunne dømme rettferdig om aksjonen mot jødene. Vi vet ikke noget om i hvilken utstrekning det tyske folks lidelser skyldes jødenes metoder og mentalitet. Vi vet bare at de er blitt forhatt, og vi får gå ut fra at dette ikke skyldes bare mindre dyktighetsfølelse og misunnelse, men har reelle årsaker … Det er et tiltalende trekk å sympatisere med den forfulgte, men det er neppe grunn til å overdrive sympatien.”

Unge Høyre 1934

Den europeiske sivilisasjonens redningsmann, sa unge Høyre.

Ikke minst skremmende var den konservative ungdommens jubel for Hitler slik unge Høyre gjennom sitt blad gav uttrykk for den. Der kunne en f.eks. i marsnummeret 1933 på lederplass, lese følgende:

"Vi oppfatter Hitlers misjon - utryddelsen av kommunismen og marxismen i Tyskland - for å være av like stor verdenshistorisk betydning som den romerske hærfører Aetius da han slo hunnerne på de katalauniske slagmarker...."Det er i første rekke en kulturkamp Hitler fører. Og fordi det er Tysklands frigjøring fra marxismen det gjelder, har han rett når han sier at hele Europa bør være takknemlig for hva han gjør. Makter han å rense sitt land for den kommunistiske farsott...har han sannelig gjort seg fortjent til navnet: Den europeiske sivilasjonens redningsmann. den som sår vind høster storm. Det er kommunistenes erfaring i Tyskland i dag. Måtte stormen stadig tilta i styrke og hensynsløst gjøre sin gjerning i det tyske folk til verket er fullbrakt.

"Forstår man ikke at Hitlers kamp er en kamp for hele den vesteuropiske kultur og sivilisasjon. Fordi vi forstår det er det vi følger ham med beundring og sympati. Vi vet at hans kamp er en del av vår kamp"....., erklærte unge Høyre.

Slike holdninger trengte seg langt inn i det norske offiserskorpset, og preget store deler av politiet. Det kunne vanskelig tenkes en mer alvorlig undergraving av kampberedskapen. Takket være Munchen-avtalen. Etterhvert som de tyske aggresjonskravene tiltok i takt med den militære oppbyggingen, inntok høyrekreftene og deres presse i Norge med sørgeilg få unntak den holdningen at vestmaktene måtte vise Tyskland imøtekommenhet. Framfor å gå inn for å bygge opp en sammensveiset forsvarsallianse mellom alle de truede landene, valgte de å støtte kapitulasjonslinja. Denne linja nådde sitt bunnpunkt da Tsjekkoslovakia ble forrådt av de engelsk-franske regjeringene i Munchen med erklæringen om at de ikke ville sette seg mot at Tyskland okkuperte landet. "De fire statsmenn skiltes i natt med hjertelige håndtrykk" var en av overskriftene i høyrepressen. I Aftenpostens kommentar 30.09.1938 stod det blant annet:

Verdens takknemlighet vendes i dag mot en enkelt mann; Det britiske rikes statsminister Neville Chamberlein. Mannen som reddet verden....."Ingen nulevende statsmann har gjort en slik innsats for freden, og aldri har nogen vært mer selvskreven til å få Nobels fredspris.

2

Den legger ned deler av hæren og i tillegg hjemmeværnet, men det skal vel behandles i Stortinget først.

1

Det største problemet er ikke at forsvaret reduseres, men at forsvaret i stadig sterkere grad brukes som innsatsstyrke til andre lands konflikter i andre deler av verden. Vi har vært i både Afghanistan og Libya, og muligens også en svipptur innom Irak.

Da kan ikke dette lenger kalles et forsvar, men et angrep. Hvis "forsvaret" fortsatt skal brukes på denne måten, sier det seg selv at man kan redusere bemanningen. Angrepet krever nemlig mindre profesjonelle enheter med høyteknologisk utstyr, o.l.

1

Man styrker ikke forsvaret ved å redusere ansatte med 1400 personer.

Og så viser det seg at de som ble ansatt før 2005 er uoppsigelige, så man må si opp yngre personale.

Jeg trodde forsvar var en kjernesak for H og FrP....

1

Hadde regjeringen Nygaardsvold mobilisert i begynnelsen av 1940, hadde andre verdenskrig for Norge sett helt anderledes ut. Da hadde vi muligheter som vi ikke har i dag hvis vi skulle bli angrepet.

Jeg ser virkelig fram til å få lese den analysen, det har vært alt for lite moro på vgd på mange år.

1
DenSisteBohem Vil SV gi mer eller mindre penger til forsvaret?

Hva inn i innerste svarteste helvete har det med at Høyre og Frp ikke leverer å gjøre? Den sedvanlige ansvarsfraskrivinga?

Denne jævla fiaskobanden som styrer denne nasjonen nå, de må faktisk snart ta litt ansvar for sine handlinger. Selv om det åpenbart ikke ligger i deres natur å gjøre det.

"Et historisk løft" tilsvarer en reduksjon av bevillinger på 12 milliarder. Løgnaktige, ansvarsfraskrivende furtetryner hele gjengen.

1

Norge burde kutte ut all krigføringen/militær støtte i land/stater som ikke har angrepet et NATO-land.

La Norge bygge et skikkelig forsvar som KUN er med på å forsvare Norges og annet NATO-lands suverenitet..

1

Jeg stemte Høyre og jeg var veldig optimistisk, men hvis det ikke skulle skje like mye siste året som i en vanlig stortingsperiode så må vel dette være en av de svakeste periodene for en høyreregjering noensinne. Den er minst like dårlig som de foregående periodene med rødgrønt styre i gjennomføringsevne og avgjørelser.

Ernas tanker i valgkampen har vist seg å ikke være noe annet enn det. Tanker. At de beste ministerne har vært FRP ministre sier vel egentlig sitt.

i det siste så har det Å unnta flåmsbanen fra konkurranse frem til 2027 vært en positiv sak, det samme må jeg si om at bompengene ble tatt vekk fra Norges minst vellykkede tunell, Oslofjordtunellen.

For forsvaret så har denne regjeringen vært en katastrofe akkurat som den forrige var det.

De får la det være ett par stykker igjen oppe på Grense Jakobselv da, som kan peke hvilken vei stortinget er, når den som overtar etter Putin en gang viser seg å ikke være en Cæsar som Putin, men en Caligula.

Da kan de si, at dere får reise ned til mursteinsbygningen i Oslo, der har de noen heftige argumenter som visstnok skal stanse fremrykkingen deres.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Politikk - Norsk nostalgikern Siste svar

Statlig pengemangel?

Her må det være noe som ikke stemmer. Så TV2-nyhetssendingen kl. 08 i dag (Nyhetskanalen), med finansministeren som gjest, og der ble det da vitterlig fremstilt som at det var et problematisk misfor...
1
5 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...