Nye VGD er lansert! Mer informasjon

så dilter FRP etter SV igjen

denne gang er det kontantstøtten de har skjønt at er til hinder for språkopplæring og integrering, slik SV har hevdet i alle år

FRP begrunner vedtaket i programkomiteen bl.a. med at troen på enkeltmennesket må komme sterkere frem ;-)

dette er fornuft fra FRP, men det er også et bombebelte i regeringskoalisjonen, det kan nesten se ut som at FRP dytter KrF fra seg og håper at KrF skal forsvinne under sperregrensa, mens jeg håper at FRP forsvinner under sperregrensa

1
82 svar

82 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Folkflesk

Hvorfor skal man erstatte kontantstøtten med noen som helst ting? Det er faktisk en betaling man får for IKKE å jobbe. En idiotisk ordning som er både dyr, unødvendig og dårlig begrunnet.

Ordningen bør avskaffes uten noen "kompensasjon".

3

Ljot

Enig. Kontantstøtten er noe kristeliøst svineri med sterke kvinneundertrykkende understrømninger i seg. Dersom noen velger å være hjemme med barna utover den ganske romslige foreldrepermisjonen vi nyter godt av i Norge så får de se til å betale gildet selv.

1

DenSisteBohem

At hvert barn som ikke går i barnehage sparer staten for titusenvis av kroner spiller altså ingen rolle i den store sammenhengen?

1

Sandaas

Det er faktisk en betaling man får for IKKE å jobbe.

Nei, grunnlaget for politikken rundt kontantstøtte er troen på prinsippet at foreldre er best istand til å gjøre valg for sine små barn. Kontantstøtten er således en støtteordning for de med barn mellom 1 og 2 år som velger bort heltid i barnehage med offentlig tilskudd, ikke at man ikke jobber slik du her hevder.

En slik økonomisk støtte gjør at de lettere velger alternative løsninger som deltidsplass, en av foreldrene er hjemmeværende eller kjøper private tjenester.

For Krf f.eks. er det ønskelig at flere foreldre tilbringer til med barna de første leveårene, og derfor er kontantstøtte en oppmuntring til å velg en slik løsning Krf mener er best. Krf veier altså hensyn til det de mener er best mulig oppvekstvilkår for barn (mulighet for mer tid med foreldre de første årene, eller der foreldrene velger andre løsningene de mener er best) tyngre enn at begge foreldre skal jobbe.

1

Folkflesk

Nei, grunnlaget for politikken rundt kontantstøtte er troen på prinsippet at foreldre er best istand til å gjøre valg for sine små barn. Kontantstøtten er således en støtteordning for de med barn mellom 1 og 2 år som velger bort heltid i barnehage med offentlig tilskudd, ikke at man ikke jobber slik du her hevder.

Ja, men du innser tydeligvis ikke at grunnen til at barnehage har offentlig tilskudd er at foreldrene skal ha muligheten til å jobbe mens barna er i barnehagen? Kontantstøtten er derimot et direkte insentiv til å være hjemme med barna - noe som kan være vel og bra, men hvorfor skal skattebetalerne finansiere en slik hjemmetilværelse?

Jeg skjønner ikke at du ikke skjønner denne soleklare forskjellen mellom subsidiering av barnehager for at foreldrene skal kunne jobbe og subsidiering av en hjemmetilværelse.

Det virker som du og andre tilhengere av kontantstøtten bare forsvarer den på autopilot og ikke engang får med dere at tilhengerne av den blir færre og færre - også på høyresiden i politikken.

1

qop

FRP begrunner vedtaket i programkomiteen bl.a. med at troen på enkeltmennesket må komme sterkere frem ;-)

dette er fornuft fra FRP

Karakteriserer du virkelig FrPs begrunnelse - "troen på enkeltmennesket må komme sterkere fram" - som fornuft?

Det er i så fall første gangen jeg har hørt noen i SV si noe sånt.

Riktignok formulere SV seg positivt om "forsvaret for enkeltmenneskets rettigheter" i ett av sine programmer for noen år siden. En formulering som riktignok var overraskende sett på bakgrunn av de diktaturene som SV opp gjennom årene har hatt som sine fyrtårn for sosialisme.

Men formuleringen var muligens et uttrykk for selverkjennelse blant flertallet i partiet, at disse fyrtårnene ikke akkurat var kjent for å bry seg om enkeltmenneskets rettigheter.

Men formuleringen kom vel som et resultat av den debatten som oppstod i partiet etter at SV-eren Rune Slagstad ga ut boka "Rett og politikk - et liberalt tema med variasjoner", der han nettopp kritiserte venstresiden for ikke å ha tatt det perspektivet tilstrekkelig på alvor.

Og vi kan vel nå håpe at SV står overfor nye erkjennelser, etter at partiets siste sosialistiske fyrtårn, Venezuela, nå er i ferd med å rase sammen.

Men i så fall blir det kanskje litt vel snudd på hodet å hevde at det er SV som går i bresjen, mens andre trasker ynkelig etter i SV fotspor, når det gjelder troen på enkeltmennesket?

Altså det ville jo være bra om SV fortsetter å bli et mer liberalt parti. Men i virkeligheten er det vel i så fall SV som her dilter etter andre? For det er vel SV som på dette feltet ligger noen tiår, for ikke å si noen hundreår, etter andre i erkjennelse?

Allerede våre grunnlovsfedre var jo inne på slike tanker som SV nå forhåpentlig endelig vil klare å komme fram til, etter at sosialismens siste fyrtårn har brutt sammen.

1

ulefos

Karakteriserer du virkelig FrPs begrunnelse - "troen på enkeltmennesket må komme sterkere fram" - som fornuft?

setningen lød slik: "dette er fornuft fra FRP, men det er også et bombebelte i regeringskoalisjonen, det kan nesten se ut som at FRP dytter KrF fra seg og håper at KrF skal forsvinne under sperregrensa"

det var altså fornuftig at FRP å droppe støtten til kontantstøtten, men det vil samtidig trigge problemer i samarbeidet med KrF

1

ulefos

VG har en morsom kommentar til FRP som nå etter mange år har tatt inn over seg at kontantstøtte fungerer dårlig både i forhold til integrering og i forhold til mange barns læring av norsk

de har hatt kunnskapen i årevis, men de har lukket øynene

1

DenSisteBohem

de har hatt kunnskapen i årevis, men de har lukket øynene

Hvor blir det av dokumentasjonen på din påstand om at FrP stemte imot et SV-forslag om språkopplæring på 70-tallet?

1

Morra-DI-2

FRP begrunner vedtaket i programkomiteen bl.a. med at troen på enkeltmennesket må komme sterkere frem ;-) dette er fornuft fra FRP, men det er også et bombebelte i regeringskoalisjonen, det kan nesten se ut som at FRP dytter KrF fra seg og håper at KrF skal forsvinne under sperregrensa, mens jeg håper at FRP forsvinner under sperregrensa

Jeg var for denne støtta, men det var jo også fordi man får så liten tid med barna sine. Jeg brukte kontantstøtta til å studere på deltid, være hjemme ett år ekstra med barna mine. Jeg synes det var gull verd. Spesielt siden ett av dem virkelig trengte den tiden hjemme med meg.

Selvsagt ender dette opp med å bli noe innvandrere bruker, og alle andre må finansiere. Så vil jeg beholde den-...nei- dette er vel enda ett gode som ikke fungerer på de premissene den var ment for.

Så hipp hurra. Jeg er mot kontantstøtta. SV vant. Nå var det vel i grunn de som fucket opp i utgangspunktet ved å ikke stille krav til de som kommer, men det er jo en helt annen sak.

1

ulefos

Nå var det vel i grunn de som fucket opp i utgangspunktet ved å ikke stille krav til de som kommer, men det er jo en helt annen sak.

ikke?

FRP ynder å fortelle at de ble kalt rasister når de krevde språkopplæring, men vi som husker tilbake til syttiåra vet at det var SV som fremmet kravet om språkopplæring og FRP stemte mot bevilgninger som ville gjøre språkopplæring mulig

og vi i SV ble da ikke kalt rasister

1

DenSisteBohem

FRP ynder å fortelle at de ble kalt rasister når de krevde språkopplæring, men vi som husker tilbake til syttiåra vet at det var SV som fremmet kravet om språkopplæring og FRP stemte mot bevilgninger som ville gjøre språkopplæring mulig

Og hvor er dokumentasjonen din på denne påstanden?

1

Morra-DI-2

SV som fremmet kravet om språkopplæring og FRP stemte mot bevilgninger som ville gjøre språkopplæring mulig

Jeg kjenner polakker som kom hit med to tomme never og nå betaler for sin egen språkopplæring, for sine egne hardt oppsparte, riktignok -svarte penger.

Hvorfor skal vi betale for alt som asylsøkere skal lære? De får støtte for livsopphold, lege, hus, - alt!!

Jeg er klar over at SV har en utømmelig kiste med penger som de er villige til å ta av når det gjelder de som kommer hit, og jeg er enig i at vi må støtte dem i språkopplæring også, for det virker som de ikke greier å ta det ansvaret selv.. Men SV kan med fordel også stille litt krav. DET har de vært dårlige på.

1

Nabo

Frp er et parti med vind i seilene for tiden, og ideene lar ikke vente på seg.

Nå som første parti med over 10% oppslutning sier de nei til EU.

Tar standpunkt mot kontantstøtten, og Anundsen sender ut et lovforslag om å gå etter pengene når det gjelder forbrytere.

http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2016/09/03/1318/slik-skal-anundsen-rappe-rikdom-fra-rvere

Justisdepartementet sender neste uke ut på høring et lovforslag som skal gjøre det lettere å inndra formuesobjekter fra kriminelle uten å reise straffesak.

– Inndragningsregelverket fungerer for dårlig i dag. Vi ønsker å få på plass et mer effektivt system som sikrer at vi kan gå etter utbyttet av kriminelle handlinger, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) til NTB.

– Det er profitt som er drivere for mye av kriminaliteten, og nå vil vi ha innspill i høringsrunden for å se om dette er et forslag som er verdt å gjennomføre, tilføyer han.

1

ulefos

Nå som første parti med over 10% oppslutning sier de nei til EU.

sant nok, men de sa ingenting når motstanden mot EU var mindre enn den er i dag

hva kan det komme av?

1

Nabo

Det har alltid vert tvil innad i FRP når det gjelder tilknytning til EU. Nå har en erfart lenge nok hva dette samarbeidet går ut på, og da er tiden inne for å flagge et synspunkt. Du vet det er ikke bare å ha en idé, den skal selges i riktig øyeblikk også. SV burde prøve en slik strategi også-en gang i blant.

Jeg er frekk nok til å kalle FRP en av de større partiene, og hvis de kan flagge et nei-standpunkt, er det lettere for både AP og Høyre i det minste å ta den samme debatten innad i partiene en gang til.

Tross alt er det EU det som norske folk sa nei til i 1994, det finnes ikke lengre.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...