Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Høyre vil fjerne 6 ferieuke for de over 60!!

VG skriver i dag at Høyre ikke vil gjøre store velferdskutt og så kommer det; De vil kutte den 6 ferieuken for de over 60. Det er et enormt velferdskutt!!

Og det er jo Høyres sanne jeg. Du skal arbeide til du befinner deg i pennalet/grava.

2
85 svar

85 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Kul_Djevel

Mitt forslag er at alle og da uavhengig av alder får en lovfestet rett til 8 ferieuker. Det er ikke sunt å jobbe for mye.

4

InnocentBystander

Endelig er debatten inne på eit fornuftig spor!

1

fargerik

Støttes!

Og de ukene bør alle kunne benytte når som helst i løpet av året, sammenhengende eller oppdelt.

1

Columbus_3

Må si jeg liker forslaget ditt, men neppe realistisk.

1

frode57

Vi skal huske på at vi er en lavkonjunkturtid. Så er det å se hvor vi kan bli bedre. Innovasjon som det heter så fint.

Tror som sagt det vil slå negativt ut om de fjerner uken.

Det var gylne tider under Ap .

Og det kom ikke av seg selv. Kristin Halvorsen (Sv og finansminister) pengekort som garanterte for norske boliglån , gjorde nytten og sørget for at vi ikke fikk den nedturen USA og EU land hadde i 2008. Finanskrisen.

I mens så famler Siv i sin udyktighet og villrede når det gjelder å stagge boligprisene og inflasjonen som har kommet godt over målnivå på 2% som indikerer at renten bør opp.

1

TheFamous25

Fargerik

Alt for få bruke feriepengene på noke fornuftig. Virke som at hvis dei ikke får 14 dager i Syden så går verden deres til h.....

1

totem

Alt for få bruke feriepengene på noke fornuftig. Virke som at hvis dei ikke får 14 dager i Syden så går verden deres til h.....

Hjelp. Har ikke hatt råd til sydentur på 5-6 år...:P

1

ulefos

det var bedre i den rødgrønne perioden ;-)

1

fargerik

Det kommer etterhvert, dersom du er flink og betaler ned gjeld og ikke lever på kredittkort.

Du har sikkert som andre en del abbonementer eller medlemsskap som drar penger, du stikker også kanskje innom gatekjøkkenet i stedet for å lage mat selv og smøre matpakke, kjøper kanskje avisa og en halvliter cola og sånt...jeg lover deg at du får råd til sydentur dersom du tar en titt på hva du bruker av småpenger dag ut og dag inn som heller kunne fått stå på kontoen din. Du har jo også en bil som er rimelig tørst, bil er dyrt!

Jeg tok et oppgjør med min egen lemfeldighet for mange år siden, og fant sykt mye tull jeg kastet bort penger på. Har kvitta meg med den tørste bilen, for eksempel.

Det ble vendepunktet, etter det fikk jeg bedre råd, og kan puste lett. Thailandbilletten ligger på skrivebordet foran meg, det blir den andre turen i år. Både for kona og meg. Betalt kontant.

Men jeg er også blitt en gamling, da, og har betalt ned gjeld. For unge og nyetablerte er det nok en lang vei å gå, dersom man ikke tjener godt.

Moralen er i hvertfall:

Bruk alltid mindre penger enn det du tjener.

1

FrannyLee

Har Høyre tatt over mottoet . Hele folket i arbeid.

Forøvrig er det eneste viktige å få sluse inn i arbeidslivet de som stanger hodet i utdanningstaket og er drittlei skole og går bare fordi de må gå uten motivasjon. Eldre folk må en få sluse ut tidligs mulig om en ikke får inn ungdommen på annen måte før de finner seg en annen løpebane som i lengden blir steindyrt for samfunnet.

1

C-172

Og det er jo Høyres sanne jeg. Du skal arbeide til du befinner deg i pennalet/grava.

Hva tror du kommer til å skje med pensjonsalderen i fremtiden? Dette er nok noe som vi bare må finne oss i enten du liker det eller ikke.

1

frode57

Jeg tror ikke landet finner seg i å ha et Høyrestyre lengre som har et regjeringsparti som trakasserer eldre mennesker. Å sette folk over 60 på kurs er å håne folk som ser frem til pensjonsalderen. Nå er alderdom så forskjellig fra menneske til mennesker. Men jeg har bivånet folk som har død av alderdom i en alder av 58 år.

Det er greit at noen har jobben sin som hobby men noen har over 40 år i yrkeslivet og fortjener å få litt ekstra fri når en kommer opp i alderen. Det kjennes på kroppen å bli gammel.

Den ekstra ferieuken gjør at folk ser frem til å bli 60 og derfor presser seg til å stå i jobb og gleder seg til å få denne uken. Jeg tror og mener faktisk at flere vil bli ufør om de ikke har denne "sukkerbiten" å se frem til.

Men i den verden er ikke folka som skal profitt optimalisere kapitalen mest mulig. Hva med å se på vekstens innhold og hva skal disse rikingene med alle godene som båter, hytter, feriehus , Tesla biler osv..

Når vi skal gå løs på goder så er det faktisk i den andre enden av livet må gå løs på . Og da er det faktisk å stille krav til de unge. Men det må skje på en saklig måte. For dette kan svi på pungen for oss alle.

Det er som er underkommunisert her er faktisk det at dette skyldes fallet i oljeprisene. Og da kan man si at alle må bidra . Lønnskutt for toppledere må komme. Statlig eiendomsskatt må komme.

Men først og fremst er det vekstens innhold som må diskuteres.

Og jeg er glad for at Høyre her har lagt seg selv klar for å gå i opposisjon på Stortinget.

Nå ser vi Høyres sanne jeg.

1

Sandaas

Og jeg er glad for at Høyre her har lagt seg selv klar for å gå i opposisjon på Stortinget.

Nå ser vi Høyres sanne jeg.

Og dette er fortsatt bare et forslag fra programkomiteen (samme komite der flertallet snakker om å gi heroin på resept). Er det ikke snart på tide å slutte å snakke om utspill fra en programkomite som faktisk H politikk?

Videre er det åpenbart at både pensjonsalderen og eventuell ekstra ferieuke vil måtte skyves fremover da befolkningen blir eldre og friskere, så spørs det om flertallet i H ønsker å foreslå dette nå. Det er jo nettopp en programkomite sitt oppdrag å foreslå nye og potensielt kontroversielle tiltak og så får man ta en debatt i partiet og lande på et endelig standpunkt.

I den siste tiden har vi sett en rekke utspill fra programkomiteer (både Frp, H og MDG) har blitt debattert på forumet som vedtatt politikk fra disse partiene. Det er bare fordummende diskusjoner.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...