Nye VGD er lansert! Mer informasjon

kveldens Debatten ble et fyrverkeri av en debatt, mye takket være Hans Olav Lalum, politikken ville blitt mye mer spennende med Lalum på tinget

jeg vet ikke hvor Lalum bor nå, men han er født i Nordland som også var Hanna Kvanmos fylke, hvem andre enn Lalum kan bli en så folkekjær politiker som det Hanna var, så jeg håper virkelig at Lalum blir nominert fra Nordland, evt et annet fylke

1
109 svar

109 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

JaktFalk79

Hanna Kvanmos fylke, hvem andre enn Lalum kan bli en så folkekjær politiker som det Hanna var,

Folkekjær?

Kvanmo var sykesøster på tysk side ved Østfronten, ble dømt for landsvik mot Norge og også fratatt sine norske borgerettigheter.

I SV velger man åpenbart sine helter med omhu...

3

ulefos

Folkekjær?

Hanna var den mest folkekjære politikeren vi har hatt i etterkrigstiden

ingen over ingen ved siden

og de som ikke har trådt feil noen gang i livet sitt må gjerne fortsette å kritisere henne, men husk hun er død og kan ikke forsvare seg

1

Hansaguden

men husk hun er død og kan ikke forsvare seg

Forutsetter at hun fikk anledning til å forsvare seg denne gangen.

1

DenSisteBohem

Hanna var den mest folkekjære politikeren vi har hatt i etterkrigstiden

Nåja, jeg vil vel si at hun var et godt stykke bak Einar Gerhardsen. Sikkert ikke for dere SV'ere, men for de aller fleste andre.

1

Kul_Djevel

mye takket være Hans Olav Lalum,

Jeg er enig med deg. Lahlum eide debatten de få minuttene han var med og det med en saklighet og kunnskap man sjelden ser hos politikere.

Nå er SV et dødt parti for meg etter deres svik angående Libya bombingen. Likevel så tror jeg at hvis SV valgte Lahlum som partileder for partiet, så tror jeg faktisk SV hadde raskt kunne nådd nye høyder. Lahlum er en mann som er vanskelig å ikke like og dessuten er han veldig flink å kommunisere ut det han mener og det han står for.

Terningskast 6 for hans opptreden i debatten. Han moste vel statsråden som ingen statsråd har blitt most før. Utenom Anundsen da. Han moser seg selv med å kun åpne kjeften når han deltar i debatter :)

2

Columbus_3

Nå er SV et dødt parti for meg etter deres svik angående Libya bombingen. Likevel så tror jeg at hvis SV valgte Lahlum som partileder for partiet, så tror jeg faktisk SV hadde raskt kunne nådd nye høyder. Lahlum er en mann som er vanskelig å ikke like og dessuten er han veldig flink å kommunisere ut det han mener og det han står for. Terningskast 6 for hans opptreden i debatten. Han moste vel statsråden som ingen statsråd har blitt most før. Utenom Anundsen da. Han moser seg selv med å kun åpne kjeften når han deltar i debatter :)

Hva mener du er det viktigste for å være en god politiker av følgende to alternativer:

Gjøre godt politisk håndverk i de organer/fora vedkommende er valgt/oppnevnt til.

eller

være gjøre den med best opptreden med hensyn til taleførhet og opptreden i en kort TV-debatt eller nyhetsinnslag.

For meg virker det som det er opptreden i media som etter hvert har blitt den viktigste egenskapen for dagens politikere. Alt for mange mennesker dømmer politikere etter deres opptreden i media.

1

Kul_Djevel

Ingen av delene. Det viktigste er hva man gjør og ikke hva man sier man skal gjøre. De aller fleste politikere og det uansett parti er veldig god på snikk snakk og tåkeprat og veldig dårlig på å utføre.

Men nå er det jo engang slik at gode frontfigurer for et parti greier å skaffe velgere. Derfor tror jeg Lahlum hadde greid å skape et engasjement som også hadde skaffet SV tilbake velgere.

Så opptreden i media er en viktig greie enten man liker det eller ei. Det er fordi folk altfor lett glemmer hvor ofte politikere bryter sine løfter og lar seg blende av hva de sier.

Når det gjelder denne fraværsregelen som ble diskutert, så er det vel ingen tvil om at det er et ekstremt dårlig politisk håndverk og at både høyrestatsråden og regjeringen har gått på en kjempesmell. De har heller ikke greid å kommunisere ut hvorfor man liksom trenger denne rigide regelen og samtidig vist null tillit til foreldre og elever.

2

TheUntouchable

Har nå sett debatten. Fantastisk debatt. Og ja, Lahlum med flere rævkjørte Røe Isaksen. Rett og slett. Røe Isaksens hjerne er jo ikke mottakelig for kritikk. Denne fraværsgrensen kommer han - uansett hvor katastrofale følgene blir - til å holde på til han forhåpentligvis blir avsatt og arbeidsledig neste høst. Ser nemlig ikke hvordan han kan brukes til noe? Han er jo åpenbart for høyt på strå til å kunne ta til takke med en jobb "på gølvet".

Hvorfor ikke la Lahlum bli arvtageren? Det tror jeg hadde vært perfekt. Mannen er jo åpenbart ca 10 ganger mer intelligent enn Røe Isaksen og virker å kunne passe mye bedre i stillingen. Han fikk også frem meninger jeg deler om skolen som krever allsidighet og ikke godtar de som er genier på noen områder, men dårlige på andre, som han selv. Nei, få SV i regjering og Lahlum som kunnskapsminister. Jeg får vann i munnen bare av tanken faktisk.

2

StevenPatrick

Han er jo åpenbart for høyt på strå til å kunne ta til takke med en jobb "på gølvet".

Litt off topic, men... Frps parlamentariske leder har jo brukt de tre siste årene til å fri til næringslivet. "Om næringslivet kan bruke meg, så tar jeg ikke gjenvalg" har vært mantraet. Han tok gjenvalg...

1

C-172

Nei, få SV i regjering og Lahlum som kunnskapsminister. Jeg får vann i munnen bare av tanken faktisk.

Hvorfor i huleste skulle folke velge SV inn i regjering igjen? SV har jo vist meget godt at den norske skolen ikke blir bedre når de sitter i regjering. Etter 8 år er knapt noe blitt forbedret i den norske skolen. Kanskje det er det folket også ser?

1

Tullekoppen

Hvorfor i huleste skulle folke velge SV inn i regjering igjen?

Jeg er ikke sikker på at Ap vil ha rødgrønn regjering igjen.

1

Valerina

Lahlum er humorist, er kreativ og kjapp i replikken. Han har i det hele et fornuftig resonnement når han uttaler seg. Jeg tror han vil kunne bli et godt tilskudd i norsk politikk. Kanskje han også kunne tilført eller påvirket SV i retning politisk realisme. Det ville vært en glede å høre han kle av f.eks folk fra FrP.

1

EL-FERNANDO

Som god sv,r han er deler han vel formuen sin med dem som er svakest i landet?

1

jon-blund

Hvor er det blitt av, gerijo og anyway, bytta nick?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...