En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Politikk - Norsk

erdetslik

Støre størst - RG flertall

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/stor-vg-maaling-stoere-er-stoerst/a/23790665/

AP, SV og Sp's størst mantra har etter valget i 2013 vært: "store skattekutt til de rikeste". Blant annet fordi de fjernet arveavgiften og redusert formueskatten. Snart er programkomiteen i AP - med Hadja Tajik i spissen - ferdig med sitt valgprogram for valget 1 2017 - men lekkasjer sier at de ikke vil gjeninnføre arveavgiften ei heller gjøre noen større endringer i formuesbeskatningen. Og det vil si at AP egentlig er enig i "store skattekutt til de rikeste".

Vi husker AP's politiske spill når Landsmøte vedtok 10.000 nye flyktninger samme år - som det var flertall for på Stortinget og som kastet Norge ut i katastrofal situasjon med enorm stor asyltilstrømming - som igjen gir Norge enorme ekstrautgifter. At det var et politisk spill vises ved at AP noen dager etter var med å nedforhandle Landsmøtevedtaket - som det var flertall for på Stortinget - til 8.000 på 2 år. AP's mål med dette spill var å forsterke motsetningene mellom Krf og Frp.

Helga P.'s oppfordring til sværting av den nye Regjering - før er den hadde kommet ordentlig i gang - står jo også som et godt eksempel for hvordan Ap er som parti.

Nå har det vel vært slik at AP vokser på meningsmålinger når de ikke snakker om sin politikk. Som nå når det ser ut for at de kan gjeninnføre arveavgift og formueskatt velger å ikke gjøre det. Og når vet at AP ønsker høyere skatter og så velger å ikke øke skattebyrden for de rikeste - ved gjeninnføre arveavgift og formueskatt. Hvor skal de så hente inn nye skatter og avgifter ? Og når så vet at alle skatte- og avgiftsøkninger fører til høyere kostnader og priser og / eller redusert etterspørsel - da lurer jeg på hvordan AP skal lose oss igjennom de problem vi står overfor nå når oljerelatert virksomhet ligger nede med brukket rygg. AP vil at Staten skal delta i å utvikle nye arbeidsplasser. Hvordan vil AP løse det uten å øke skatter og avgifter ? Da må de vel redusere andre utgifter i samfunnet . . . . . . .

Jeg er overbevist om at AP ikke er det rette parti til å ta oss igjennom de utfordringen Norge vil stå ovenfor i de nærmeste årene og i framtida. Så vi må alle nå gjøre hva vi kan for at ikke AP kommer i regjering fra 2017.

1
37 svar

Så vi må alle nå gjøre hva vi kan for at ikke AP kommer i regjering fra 2017.

At du i hele tatt gidder å skrive et så langt verdiløst dukument, er en gåte.

1

Veljarane har sett at det minste partiet i regjeringen ikkje greier å ta ansvaret for regjeringa sin politikk, men brukar utruleg mykje tid på å skulde på alle andre (inkludert regjeringspartneren og samarbeidspartia).

Med andre ord har dei gjennomskua at partiet ikkje er modent nok til å ta ansvar i regjering.

Partiet er også godt hjelpte av ein flokk sterkt høglytte tilhengjarar som fløymer over på sosiale media og som blant anna enno ikkje har skjønt årsaka til asyltilstrøyminga i fjor (for å gje det inn med teskjei enno ein gong, det har ingenting med innanlandske tilhøve å gjere).

Med den siste blemma frå oljeministeren så tipper eg at statsministeren etter kvart byrjar å verte særs utolmodig med nokre av statsrådene til FrP.

1

Ironisk nok en måling AP gjør det temmelig dårlig på med kun 32%. Men partnerne SV og SP ligger unormalt høyt her, mens høyrepartiene og ikke minst Venstre er på bærtur.

Tror nok dermed denne målingen ikke er helt representativ for gjennomsnittet til partiene, selv om jeg godt kan tro at Venstre havner unna sperregrensa og at dette blir den nåværende regjeringens bane.

1
Folkflesk Ironisk nok en måling AP gjør det temmelig dårlig på med kun 32%. Men partnerne SV og SP ligger unormalt høyt her, mens høyrepartiene og ikke minst Venstre er på bærtur. Tror nok d...

Tror nok dermed denne målingen ikke er helt representativ for gjennomsnittet til partiene

Det kan se slik ut, men på den annen side så er undersøkelsen sammensatt av to undersøkelser den ene den 5. sep og den andre den 8. Tilsammen er over 2000 personer intervjuet i undersøkelsen. Så da skulle en jo tro at det samlede resultatet gir et betydelig bedre bilde enn det de andre meningsmålingsinstituttene klarer. Det er i alle tilfelle mitt håp.

1

Og det vil si at AP egentlig er enig i "store skattekutt til de rikeste".

Jada AP er enig i mye denne regjeringen er for - men det er lettere å la andre ta støyten og selv kunne sverte dem.

1

AP, SV og Sp's størst mantra har etter valget i 2013 vært: "store skattekutt til de rikeste". Blant annet fordi de fjernet arveavgiften og redusert formueskatten.

det er ikke et mantra, det er en sannhet

1
Folkflesk Ironisk nok en måling AP gjør det temmelig dårlig på med kun 32%. Men partnerne SV og SP ligger unormalt høyt her, mens høyrepartiene og ikke minst Venstre er på bærtur. Tror nok d...

Tror nok dermed denne målingen ikke er helt representativ for gjennomsnittet til partiene

Hvis vi ser på alle målinger så langt denne måneden så ligger både SV og SP rundt 2 prosentpoeng over snittet av de 4 andre målingene. SV får på denne målingen 5,9%, de andre målingene gir partiet 3,3% - 3,7% - 4,1% og 4,2%, så selv om det er som Niffen påpeker at det her er intervjuet omtrent dobbelt så mange så tror jeg nok at denne målingen til InFact bommer stygt.

Et argument for at de bommer er jo forøvrig at InFact vekter sine stortingsmålinger mot siste kommunevalg mens alle andre vekter mot stortingvalget i 2013. Hvorfor InFact vekter mot kommunevalget vet jeg ikke, men for meg virker det en smule søkt.

1

men lekkasjer sier at de ikke vil gjeninnføre arveavgiften ei heller gjøre noen større endringer i formuesbeskatningen. Og det vil si at AP egentlig er enig i "store skattekutt til de rikeste".

Litt vel bastant å skulle basere seg på noen lekkasjer?

Dessuten er det landsmøtet som skal vedta programmet tilslutt. Jeg blir veldig overraska om ikke Ap går til valg på å reversere kuttene i formueskatten. Arveavgiften er det derimot mer usikkert med.

1

AP, SV og Sp's størst mantra har etter valget i 2013 vært: "store skattekutt til de rikeste".

Èn setning var nok.

Er det noe igjen i flaska, vær så snill å tøm det ut.

Det er FrP og Høyre som gir skattelettelser til de rikeste.

At du gidder????!!!???

1
Zen0n [sitat…] Litt vel bastant å skulle basere seg på noen lekkasjer? Dessuten er det landsmøtet som skal vedta programmet tilslutt. Jeg blir veldig overraska om ikke Ap går til valg på...

Jeg blir veldig overraska om ikke Ap går til valg på å reversere kuttene i formueskatten

Det tviler jeg på du blir - du vet godt det ikke vil skje at de reverserer kuttene - med andre ord fortsetter i følge AP's eget mantra å "gi skattelettelser til de rike".

1
fargerik [sitat…] Èn setning var nok. Er det noe igjen i flaska, vær så snill å tøm det ut. Det er FrP og Høyre som gir skattelettelser til de rikeste. At du gidder????!!!???

Er det noe igjen i flaska, vær så snill å tøm det ut.

At du gidder å avsløre deg slik gang på gang - og tro at alle er slik du selv er. Du bør ikke fortsette å tro at alle er som deg . . . . . . . . Men nå skjønner jeg årsaken til mye av der flåsete som kommer fra deg.

1
fargerik [sitat…] Èn setning var nok. Er det noe igjen i flaska, vær så snill å tøm det ut. Det er FrP og Høyre som gir skattelettelser til de rikeste. At du gidder????!!!???

Det er FrP og Høyre som gir skattelettelser til de rikeste.

Om ikke AP reverserer arveavgift og formueskatt - noe programkomiteen ikke jobber videre med - så må vi jo bare slå fast at AP følger etter og er enig i at det er god politikk "å gi mest til de rikeste".

Du kan være skuffet, men slik er det bare. Men programkomiteen jobber ikke videre med reversering av formueskatt og arveavgift. Men AP kan sikkert bråsnu nok en gang . . . . . . .

1
TheCowboy Er ikke dette ett diskusjonsforum da?? Står det ikke i reglene att man skal lage en skikkelig tråd med ett innlegg som er begrunnet osv osv? Dette er jo ikke en blogg spott som enk...

Er ikke dette ett diskusjonsforum da?? Står det ikke i reglene att man skal lage en skikkelig tråd med ett innlegg som er begrunnet osv osv?

Nix, helt tillatt. Men det er vel også tillatt å lure på lure litt på andre deltagere? Eller,....?

1

At det var et politisk spill vises ved at AP noen dager etter var med å nedforhandle Landsmøtevedtaket - som det var flertall for på Stortinget - til 8.000 på 2 år. AP's mål med dette spill var å forsterke motsetningene mellom Krf og Frp.

Du vet vel at Ap prøver å inngå brede forlik. Dette for å hindre at et simpelt flertall endrer saken ved neste korsvei.

Dersom man hele tiden baserer seg på - simpelt - flertall, får vi ikke demokrati men flertallsdiktatur!

1

For norge nå er det nesten viktigere de valgene som foretas nedover i europa. Den lite bærekraftige innvandringen som Støre og andre ønsker ble til slutt strupet takket være ungarn, østerike, slovenia og andre land strupet. Nå er det i stor grad familiegjenforeninger etc som vil være bidragsytern.. Og der er det jo selvfølgelig politikerne våre som utformer regelverket. Må ikke unnderslå at norges desidert største utfordring er den lite bærekraftig ikke-vestlige innvandringen som diverse politikere så sterkt ønsker.

1
kansas00 For norge nå er det nesten viktigere de valgene som foretas nedover i europa. Den lite bærekraftige innvandringen som Støre og andre ønsker ble til slutt strupet takket være ungarn...

Den lite bærekraftige innvandringen som Støre og andre ønsker ble til slutt strupet takket være ungarn, østerike, slovenia og andre land strupet.

Dette er jo en meget spennende teori...

Så Støre (og andre) ønsket at det skulle komme folk gående gjennom Europa for å søke asyl i Norge? At du stemte på den sittende regjering - og gjerne juniorpartneren i denne regjeringen - overrasker ikke meg.

Det de fleste andre klarer å forstå var at de ville vi skulle ta imot kvoteflyktninger. Men for deg er det vel det samme?

1
Trikkeren [sitat…] Dette er jo en meget spennende teori... Så Støre (og andre) ønsket at det skulle komme folk gående gjennom Europa for å søke asyl i Norge? At du stemte på den sittende reg...

Så Støre (og andre) ønsket at det skulle komme folk gående gjennom Europa for å søke asyl i Norge? At du stemte på den sittende regjering - og gjerne juniorpartneren i denne regjeringen - overrasker ikke meg.

Ønsket ? Han sendte ut invitasjon. Iallefall slik det ble oppfatet i de landene de kom fra. Sant skal sies at denne invitasjonen var signert flere.. Men Gahr Støres underskrift var nå størst iom. han representerer det største partiet. Bør gå kaldt nedover ryggen på en og annen skattebetaler i dette landet.

1
Knallpeil [sitat…] Utrolig,....... og du tillater deg å snakke om 'sverting'?

Vil det si at du er stolt over Landsmøtevedtaket om 10.000 nye flyktninger samme år - som det da var stortingsflertall for . . . . . . og godtar forklaringen om årsaken til at de nedforhandlet fra 10.000 samme år til 8.000 over 2 år. Og ikke skjønner at det var et politisk spill fra AP's side for gjøre kløften mellom Krf og Frp større. Som så endte med en katastrofe-innvandring for Norge. Og det ser du da sikkert på som seriøse politiske løsninger ?

Det er helt utrolig . . . . . . . . Og fakta er ikke sværting.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

1000 drept i brann siden år 2000

Det ikke det glupeste en kan gjøre å bygge hus i tre. Det er for brennbart til å være trygt byggematerialer. Det bør også bli forandring på brannmeldere som brukes. De bør ha både faststrøm 230 V og...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Heia arabiske land

Man kan ikke noe annet enn å glede seg over arabiske lands fremgangen i fotball. Fotball er verdens største idrett. Det er morsomt når vi ser hva tribunejubel betyr. Og hvilken revansj for vestlige hy...
1
3 svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En upopulær regjering . . . . .

I linken står det bl.a,: "Det medfører høye energipriser, flyktningstrøm og det medfører høye matvarepriser. Dette rammer alle sammen. Men det rammer mest de som har minst fra før. Det er regjeringen...
Bilde

En upopulær regjering får nok en utfordring i fanget: — Dette rammer alle sammen

Møter 2023 med at flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes, samtidig som det ventes en stor flyktningstrøm.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Laster...