Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ordfører fra Ap står og lyver på Dagsnytt 18

Arbeiderpartiets ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, diskuterte med samferdselsminister Kjetil Solvik Olsen om bomstasjoner i Grenlandsområdet på NRK Dagsnytt 18 den 15september.

Han klaget på at det ble så mye bomstasjoner og bomringer og at de er vedtatt i stortinget mot lokalpolitikernes ønske. Ordføreren påstår at det er ikke lokalt vedtak om dette i bystyret i Porsgrunn. Han bløffer og lyver statsråden og seerne rett opp i ansiktet.

Se på referatene fra bystyrets behandling. Disse viser disse at ordføreren fra Arbeiderpartiet lyver og bløffer.

Det er bare å se på Kommunens nettside, den sier det motsatte

Jeg minne om at vedtaket ble gjort i 2013, før H/FrP overtok regjeringsmakten. Det var AP i regjering og AP i ordførerstolen. Men nå protesterer AP mot sine egne vedtak.

Ordføreren later nå som om hans parti – Arbeiderpartiet – vil kjempe mot bompenger i Stortinget. Fakta er at AP kritiserer regjeringen hver gang FrP foreslår bompengekutt. Og i statsbudsjettet 2016 stoppet stortingsflertallet (AP/SV/SP/KRF/V) regjeringens forslag om å kutte bompenger med nesten en halv milliard kroner.

Med FrP i regjering har vi fjernet bompenger på 7-8 veistrekninger, vi har kuttet takstene i flere. I Grenland, hvor ordføreren i Porsgrunn hører til, fjernet FrP ytterligere tre planlagte bomstasjoner og økte statlige bevilgninger med mange hundre millioner kroner. Bilistene kommer bedre ut enn om APs politikk blir gjennomført, men ikke så bra som om FrP hadde full seier.

Går det an å stole på ordfører Robin Kåss som ikke vil vedkjenne seg egne vedtak i eget bystyre?

1
87 svar

87 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

ulefos

Arbeiderpartiets ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, diskuterte med samferdselsminister Kjetil Solvik Olsen om bomstasjoner i Grenlandsområdet på NRK Dagsnytt 18 den 15september.

jeg hørte debatten, og den ble uvanlig dårlig takket være Solvik Olsens oppførsel, han avbrøt, avbrøt og avbrøt, selv programlederen ble avbrutt

saken er den at NRK hadde reportasje om bompenger og konfronterte Solvik Olsen med at han er kongen av bomstasjoner, mens han på sin side skyldte på lokalpolitikere og Stortinget

Koss ville minne SO på at de hadde garantert å fjerne bompengene og ble irritert over at Solvik Olsen skyldte på lokalpolitikerne for bomstasjonene

Solvik Olsen på sin side bløffer når han sier at FRP gikk til valg på å redusere antall bomstasjoner, det faktiske forhold er at FRP garanterte at de skulle rive bomstasjonene

det var en elendig debatt som i tillegg til en usedvanlig aggresiv Solvik Olsen, også inneholdt en famlende Koss som lot seg bli med på avsporingene til SO og en programleder som mistet kontrollen

en uverdig debatt som ikke tilførte noe nytt

3

JJularbo

en uverdig debatt som ikke tilførte noe nytt

Det er jo fordi poiltikk har degenerert til å handle om spillet og ikke politikken.

Det er akkurat likedan her inne, alle tråder degenerer til partipolitiske skyttergravskriger verre enn noe fotballforum.

Det er "he said, she said" over hele linja.

1

Tioman2

Selvsagt har de stemt for bypakke Grenland (det har jeg skrevet mange ganger i denne tråden). De stemte også for 16 bomstasjoner, som ble til 13 (stortinget reduserte med 3)

De stemte IKKE for bompenger på E18 - for det har de ingenting med.

det er summen av disse to som de reageres på...

1

Valerina

Dette er også fakta. Det handler om den store FrP løgnen om fjernng av bompenger. Men når en 'mus' av en løgn fra Arbeiderpartiets ordfører i Porsgrunn dukker opp, så griper selvsagt FrP tilhengere sjansen og (med rette!) ser på flisa, forstørrer den og presenterer den som den STORE løgnen. Mens den pågående løgnen fra FrP, pytt, pytt.

FrP står nærmest daglig med buksene nede, men så er det FrP da.

1

fireman56

Men når en 'mus' av en løgn fra Arbeiderpartiets ordfører i Porsgrunn dukker opp,

Så det var en løgn aldså? Kjekt å høre. Du er vel den eneste av venstresidens soldater i dette forum som har brukt det ordet om Kåss. Å kritisere sine egne sitter ofte langt inne selv om det er åpenbart hva som blir sagt eller gjort

1

Tioman2

Men var det en løgn?

Ordføreren (ved bystyret) har stemt for bompenger i Bypakke Grenland(som ikke omhandler E18), men ikke for bompenger i E18 (for det har de ikke noe med)

KSO sier at ordføreren har stemt for bompenger, men "glemmer" å ta med at det ikke har noe med E18 å gjøre. I diskusjonen så avbryter han ordføreren hele tiden slik at dette poenget ikke kommer fram. Samtidig som han har rett i at de har fått til færre bomstasjoner i bypakke

Problemet her er at du får bypakke Grenland+ E18 som gir store bomutgifter ,som ikke lokal politikerne har stemt over. Og det med FRP i regjerning...

Så her har vi en diskusjon hvor "alle" snakker sant, men glemmer å fortelle hva de snakker sant om...

1

skatten_7

Koss avslørte seg som en retorisk klovn, allerede da han var statssekretær i helsedeparementet under forrige regjering.

Argumentasjonen hans da var allerede på et så lavt nivå, at hans retoriske argumenter, ble brukt i humoristiske settinger.

Hans håpløse fremstilling, og fornekting av fakta, i denne saken, bekrefter vel denne kariaktaturen av en politiker, til det fulle!!!!

1

riksen77

At politikere vrir på fakta, lyver osv er ikke noe nytt. Dette driver mange på med, det overrasker meg at ikke media tar tak i dette. Det er ikke bare i AP DE driver med dette, men i alle partier. Og de (politikerne) burde bli konfrontert med dette på direkten. Det samme gjelder når de skifter standpunkt og stemmer mot saker de var for, bare måneder tidligere. Dette med bompenger hr sklidd helt ut, det er for mye bommer.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...