Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norske medier må være forsiktig med Trump

Det er ikke lurt å legge seg ut med det som kan bli USA sin neste president uansett hvor uspiselig han eller hun opptrer.

Trump er et uttrykk for det sinne blant amerikanerne som har blitt utkonkurrert av utlendinger og jeg ser det samme i Norge. Sist nå i NSB streiken. Vi blir utkonkurrert som nordmenn fordi vi har laget konkurransevilkår som vi ikke kan matche oss opp mot. Vi har da tross alt tatt inn 10 gamle østblokk land i EU . Vi lar de rike få herje med oss.

Både Sanders og Trump påpekte dette for USA sin del. Men vi har også en teknologisk endring som gjør at vi blir utkonkurrert. Japanske biler produseres i sør statene på lisens mens gamle store dårlige amerikanske biler ikke klare konkurransen. Det er vel kanskje på tide å få satt opp bussforbindelser langs NSB sine linjer slik at de tar konkurransen seriøst. For der er ikke mye seriøsitet når det gjelder frakt av mennesker . For vi skal vel ikke være nødt til å være hjemme fordi noen finner det for godt å endre de generelle arbeidsvilkårene her til lands ?

Trump må tas på alvor. Apple og mange selskaper har sluset overskudd ut av USA. Slik som norske selskaper også har gjort. Vi vet at Rimi Hagen lever av å ha et beskyttet matvareproduksjon innenlands. Mens barna tar overskuddet til Sveits. Det er noe med å skjønne at dette går ikke i lengden.

Det gjelder også det å la kinesiske varer dumpes inn i vårt marked. Det blir ikke verdiskapning av å sitte på Dressmann og skanne varepriser. Og når kronen sank i verdi så ble klær og utenlandske varer langt dyrere over natta.

Trump og Sanders har kritisert dagens handelsregime. Og med rette. Og rike fru Clinton må gjøre noe. Obama har løst opp på oljeregimet til USA som medfører større forbruk av olje, noe som har ført til at det kommer olje fra USA til Europa i disse dager!! Og USA er prisregulator på olje. Da å gjøre narr av Trump for sin klimaskepsis er noe fornøyelig. USA produserer like mye olje som på sitt verste på 1960 tallet.

Norske medier gjør lurt i å tie mer om det som skjer i USA og la det være et indre amerikansk anliggende. Vi ville heller ikke likt at andre land hadde blandet seg inn i vår valgkamp.

Norge er på ingen måte så perfekt som noen later til å tro. Petroholikere som vi er alle sammen. Norge er på mange måter et inderlig møkkaland hvor det å ha gjeld og størst mulig bolig ser ut til å være synonymt med vellykkethet. Ikke det å ha et godt sosialt liv blant mennesker.

1
5 svar

5 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

protus

Brende komemnterte jo Trumps stil for litt siden. Man kan mene mye om kandidaten, men det er ikke en sittende utenriksministers oppgave å gi slike bemerkninger til en mulig kommende president hos en hovedalliert.

Mon tro om amerikansk utenrikstjeneste følger med på hva som sies ? Det blir kanskje ingen Trump-visitt til oss, og det er likså greit.

Bush ga faktisk tommelen ned for et Stoltenberg-møte i det hvie hus (da begge var statsledere), som en takk for sist for et eller annet.

1

KapteinMark

Norske medier gjør lurt i å tie mer om det som skjer i USA og la det være et indre amerikansk anliggende.

Men du skriver jo om det...?

1

KongBob

Og nå du... Og jeg...

Nå ligger vi tynt an....

2

frode57

Det er vel en forskjell på VG debatt og hva norske nyhetsmedier serverer av nyheter om USA.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...