Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norge bør være en sekulær stat.

Ser at Krf har det vondt med å godta skille stat og kirke. For det innebærer at den kristne tradisjon får seg en liten knekk.

Det spørs om folk flest skjønner hva et skille stat -kirke gjør med oss. Er de kristne villig å betale mer personlig i kollekt bøssa enn før ?

Vi bør kanskje huske på statens rolle overfor kirken som den som dempet ned hysteriet innenfor legmannsbevegelsen og kirken. Det er en god årsak til at mange måtte forlate landet på grunn av sine hysteriske religiøse fantasier som haugianere og lestandianere. Se bare på hvordan Jehovas vitner har holdt på. Kvekere som la folk utenfor kirkegården når de var døde. Kirken har på mange måter vært en hemsko for landet.

Så har vi fått et parti som tar parti for de fattige. Almissepartiet. Norsk bistand har undergravd systematisk land etter land med Krf sitt syn å hjelpe de fattigste som gjorde opprør eller opprør i land etter land. Alle hovedbistandland Norge hadde har vært til tider ødelagt. Dette er godt dokumentert.

Og slik er det med Krf og Norge også. Du er selv skyld i din ulykke men knepp hendene og lykke til i ditt liv etter dette. Måtte herren være nådig med deg . Men bare du tror på snekkeren fra Nazareth så er du trolig såkalt frelst og får et evig liv. Et såkalt liv som mange av oss selvfølgelig ser på et mareritt å måtte oppleve.

Så kan man spørre hva vi skal med Krf. Tenk deg et islamsk parti til fremme av islamske verdier her til lands ?

Krf ble jo dannet som en reaksjonært protest mot statens utdannelse av prester og datidens opprettelse av Meninghetsfakultetet . Bokstavtro kristnes overbevisning om at alt i bibelen var korrekt fra bokstav til bokstav.

2
19 svar

19 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

totem

Religiøse partier skulle egentlig ikke vært et tema i en sekulær stat. I mine øyne bør det offentlige Norge være kjemisk fritt for religion, nettopp for å sikre alles frihet til og fra tro. Det er mildt sagt horribelt å basere politikken sin på noe så flytende og åpent som religion. Man står strengt tatt fritt til å tolke det hvor man vil, fra å holde slaver til å påtvinge andre sin "lykke".

2

Videoseven

De skulle også finansiert sin gudetro selv. Det er forkastelig at milliarder av skattekroner blir brukt til å finansiere tro på forskjellige guder.

En kunne selv betalt kirken for dåp, begravelser, bryllup og annet. Det hjelper ikke engang å melde seg ut av kirken, for pengebeløpet de får fra staten er det samme.

Hvis en melder seg ut av statskirken får muslimer mer i støtte.

1

Rhabagatz

De skulle også finansiert sin gudetro selv.

Prinsippielt er jeg helt enig.

Imidlertid har kirken også en ren landskapskulturell betydning - det er masse kirker rundt omkring som har betydning som kulturminner.

1

Jallaskar

2

JJularbo

Krf vil:

KrF vil vel at kirken skal bestemme alt selv, mens staten skal betale.

Tror ikke ønsket om skille går så mye lengre enn det.

1

protus

En viktig forskjell går på utnevnelse av biskoper, beslutning overført fra stat til kirken selv, ellers er mye ved det gamle.

1

puma1

Ser at Krf har det vondt med å godta skille stat og kirke

Hvor har du sett det?

1

protus

Hvor har du sett det?

Han refererer nok til partiets basis som et parti bygd på krisne verdier, for stat/kirke-skillet (som egentlig var et delvis skille) va de med på.

1

puma1

for stat/kirke-skillet (som egentlig var et delvis skille) va de med på.

Ja, det var derfor jeg lurte på om det hadde skjedd noe spesielt. For et skille kirke/stat var det opprinnelig kirken selv som tok initiativ til. For å kunne være herrer i eget hus, velge sine egne ledere m.v.

Men: Jeg blir vel ikke overrasket hvis det blir uro innad både i DnK og KrF hvis det går mot en medlemsfinansiering av DnK.

1

Chubby

Ser at Krf har det vondt med å godta skille stat og kirke. For det innebærer at den kristne tradisjon får seg en liten knekk.

KrF stemte nå for stat-kirke forliket, de eneste som stemte imot var Senterpartiet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...