Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Riktig av butikkeier, lov bør endres!

Det er helt forferdelig hvordan norsk lovverk verner om tjuvpakk. En butikkeier i Sandefjord er helt fortvilet over at tjuver slipper så lett unna etter sine tjuverier i åpningstida. Politiet bryr seg ikke (de er vel mest opptatt av å sitte og kikke på samtlige tusen overgrepsbilder av barn for tida kanskje? - hva med å avslutte raskt slik gjennomgang når en eller annen er tatt for besittelse av slike nedlastede bilder, en håndfull bilder må da være nok som bevis, å gå igjennom tusenvis av bilder er selvfølgelig alt for tidkrevende for politiet). Vedkommende butikkeier er blitt frastjålet klær for tusener på tusener i åpningstida, alle slags alarmer på de dyre klærne hjelper ikke, og forsikring gjelder ikke for slike tap.

Butikkeieren har dermed, i sin fortvilelse, hengt opp bilder i butikken sin av tjuvene, utfra hva overvåkningskameraer viser. "Kjenner noe denne personen"? osv. som tekst.

Men da er politiet på pletten gitt og vil sikkert sende saken over til Datatilsynet for nærmere vurdering.

Den stakkars fortvilte butikkeieren blir nok nektet å gjøre dette fremover. Jeg mener lovene bør endres slik at en slik aksjon bør tillates. Full støtte til butikkeiers handlingsmåte! Slutt å ha slik omsorg for de kriminelles ve og vel her i landet, de oppmuntres jo her nærmest! En plakat burde vel advare om konsekvensen av tjuveri der, kunne kanskje være ett ankepunkt det i tilfelle det ikke finnes. Kanskje preventivt også. Stå på butikkeier!

(Hør innslag om saken i dagens "Nyhetslunch" NRK P2).

1
49 svar

49 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Annoyed_Conservative

Jeg mener lovene bør endres slik at en slik aksjon bør tillates.

Helt enig med deg. Lovene bør forandres. Enhver butikkeier bør få lov til å stille sine egne særdomstoler. De bør få stille som aktor. De bør få stille som dommer. Og utferdige egne dommer.

Hvem trenger vel en samfunnsorden.

2

mf_6

Politiet bryr seg ikke (de er vel mest opptatt av å sitte og kikke på samtlige tusen overgrepsbilder av barn for tida kanskje? - hva med å avslutte raskt slik gjennomgang når en eller annen er tatt for besittelse av slike nedlastede bilder, en håndfull bilder må da være nok som bevis, å gå igjennom tusenvis av bilder er selvfølgelig alt for tidkrevende for politiet).

Akkurat dette elementet synes jeg kan sees fra to sider. Er målet for etterforskingen kun å dømme èn eventuell gjerningsmann burde en håndfull bilder være nok. Men etterforskingen kan identifisere offere og hjelpe disse ut av en pågående overgripelse, må de for min del gjerne bruke 10 årsverk for å redde en unge. Når det er snakk om tusenvis av bilder er det stor sansynlighet for at det er mange unger som er offere.

1

ehall

Det er helt normalt at myndighetene beskytter de kriminelle og lar ofrene gå for lut og kaldt vann. I tillegg er politiet en vits i sine prioriteringer som gjør at den enkelte tvinges til å prøve å rydde opp selv.

1

Torotto

Stå på butikkeier!

Det hjelper vel lite?

Så lenge politireformen tydeligvis fortsatt innebærer, at slike saker fortsatt skal dekkes over forsikringer, med stadig høyre premier.

Samarbeider Anundsen med de kriminelle?

1

nostalgikern

Så lenge politireformen tydeligvis fortsatt innebærer, at slike saker fortsatt skal dekkes over forsikringer, med stadig høyre premier.

Du er kunnskapsløs på feltet, tydeligvis. Forsikringer dekker ikke ting som blir stjålet, nemlig.

Butikkinnehaveren var på Dagsrevyen i kveld, - det gikk som jeg tenkte meg i morges da tråden ble startet, Datatilsynets hjerte smeltet for tjuvpakket og butikkeier måtte ta ned bildene. Vi bør nok bli litt mer "østeuropeiske" på slike områder, ser ikke bort fra at myndighetene er litt mindre snillistiske overfor kjeltringpakket der og ville tillatt noe slik som dette. Må være veldig bittert å stå på og jobbe for å overleve og så kommer det en frekkas og tar med seg annen manns eiendom, forleden dag ble det tatt en vare til verdi kr 3000,- (blir litt annet enn en sjokolade på nærbutikken, men jeg mener også disse naskerne burde blitt hengt ut, f.eks. bilder hver lørdag på en oppslagstavle i butikken med heading; "Ukens naskere"). Burde vært lov og da ville det nok blitt adskillig mindre av slik nasking/butikktyveri som jo dreier seg om milliardbeløp i året visstnok. Og prisene må opp for å dekke opp for tapet butikkene lider.

1

Annoyed_Conservative

Datatilsynets hjerte smeltet for tjuvpakket og butikkeier måtte ta ned bildene.

For et forferdelig tilsyn da gitt, komme ned på "pakkets" side. Rettsvern mot særdomstoler er en forferdelig uting i et moderne samfunn. Nei takke meg til mobbens rettsvern.

1

JJularbo

Datatilsynets hjerte smeltet for tjuvpakket og butikkeier måtte ta ned bildene.

Datatilsynets hjerte smeltet for loven, så de du evt må kjefte på er de som lager lovene.

Samme situasjon i Trondheim for en stund siden også.

Politiet henlegger saken, sikkert fordi de ikke kan se hvem tyven er på filmen(?) Så kommer datatilsynet og truer med bøter på 25000 for uthenging av folk.

1

EL-FERNANDO

20% Av netto fortjeneste i straff, bør være passelig.

Så selve utbetalingen vil ta ca to år om dette er tidlig på året.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...