Politikk - Norsk

nostalgikern

Millionærer på bistanden vår.

http://www.vg.no/spesial/2016/bistandsprofitorene/ Ikke la VGs artikkel om avsløringen av bistands-konsulentfirmaet ILPI sine voldsomme millioninntekter over år gå upåaktet hen. Opplysende lesestoff for noen og enhver dette, ikke minst for f.eks. KrF-ere! (Men slikt er muligens greit for dem...). Les også den meget kloke kommentar-artikkelen i den sammenheng; "Bistandsindustrien". /http://vgd.no/system/new/thread/forum/132

Tenk om våre to store TV-kanaler snart kunne sette søkelyset på den voldsomme pengeflommen som går til såkalt bistand (bistandsorganisasjonene brukte bl.a. 100 millioner bare i fjor på informasjonsmateriell innad i Norge, altså bl.a. brosjyrer o.l. At det går an!), samt ikke minst vise eksempler på TV-ruta om mislykkede prosjekter og penger på avveie osv. Det er noe som heter ute av syn ute av sinn..

I det kommende budsjettet blir 1 prosent av BNP bevilget til bistand. F.eks. agressive svenske anti-FrP-ere f.eks. på besøk hos Skavlan (og andre) får noe å tygge på der gitt. Merkelige "rasister og egoister" disse FrP-erne i regjeringa gitt... (Ref. en svensk fyr/kjendis der med innvandrerbakgrunn og som var gjest hos Skavlan rett etter at nåværende regjeringen tiltrådte, uttalelser i forbindelse med en FrP-er som finansminister osv... Hvordan skulle dette gå med u-hjelpa osv. osv., krise ble spådd).

4
86 svar

Ett eksempel på misbruk av bistand er Ap-landsmøtets invitasjon hit til ti tusen syriske flyktninger.

Det til tross for at det fra FN-hold påpekes at de kan hjelpes fra 15 til 25 flyktninger i "nærområdene", for samme sum som det koster å ta èn flyktning hit.

2

Merkelige "rasister og egoister" disse FrP-erne i regjeringa gitt... (Ref. en svensk fyr/kjendis der med innvandrerbakgrunn og som var gjest hos Skavlan rett etter at nåværende regjeringen tiltrådte, uttalelser i forbindelse med en FrP-er som finansminister osv... Hvordan skulle dette gå med u-hjelpa osv. osv., krise ble spådd).

ddt handler vel om at Siv Jensen fører andre partiers politikk ;-)

1
ulefos [sitat…] ddt handler vel om at Siv Jensen fører andre partiers politikk ;-)

Hvor "lite" har så FrP foreslått? Du vet kanskje det? Ikke lite, men snarere også det veldig, veldig mange milliarder til u-hjelp. Alt for mye også det iallfall, sett i forhold til kapasiteten for kontroll med dette. Var det ikke 4 "kontorister" i UD som var satt til å etterprøve hvordan deler av midlene blir brukt?... (iallfall var det bare disse 4 under de rødgrønnes tid). Hadde Siv virkelig vært imot å være med på å være såpass raus, så hadde det vel blitt mer brudulje à la dette med drivstoffavgiftene, satt ned foten osv. Men de må jo prøve å få KrF i godlune osv. Det viktigste er ikke hvordan midlene blir brukt for dem *(ref. deres hjertebarn Sør-Sudan med Frafjord Johnsen i spissen til å bygge opp det landet i sin tid med enorme summer norske skattekroner, full fiasko selvfølgelig), * men hvor mange kroner som bevilges, og krav om stadig mer.

1
nostalgikern Hvor "lite" har så FrP foreslått? Du vet kanskje det? Ikke lite, men snarere også det veldig, veldig mange milliarder til u-hjelp. Alt for mye også det iallfall, sett i f...

Var det ikke 4 "kontorister" i UD som var satt til å etterprøve hvordan deler av midlene blir brukt?... (iallfall var det bare disse 4 under de rødgrønnes tid).

det riktige er vel at Solheim ansatte 4 korrupsjonsjegre i Bistandsdepartementet, det var nytt da, hvor mange det var i 2013 og i dag vet jeg ikke

1
DrSchwei [Slettet]

Dette er då i minsto folk som skaffar inntekter til landet og gjev oss andre noko å leva (ndirekte) av. Noko heilt anna er det med dei som gjer seg feite på asylmottak og som uhjelpskonsulent . Dei er berre kviser på nasjonens rompe. At det skal sløsast med pengar på regjeringsbygg, kongehus og stortingsutviding er endå eit irritasjonsmoment. Tenk om ein kunne ha brukt noko av alt dette på ein Ringerikstunnel!

Ein bør skilja mellom nyttig, verdeskapande verksemd og sløsing på ting som berre er utgiftsposter. "Humanitær verksemd " er vorten ei mjølkeku for smartingar.

1
gaskenrigi Merk deg at det er AP folk i denne saken.

Ja, personlig synes jeg disse i stor grad er hyklere. De er gått fra å være solidariske til å bli en øvre middelklasse med byråkrater+.

Fremfor alt er dette en sak som er grov oppvisning i umoral. At lederne for diverse humanitær organisasjoner tjener godt, kan man godt forstå.

Men når man begynner å snakke om lønner/utbytte over 1,5 mill kr året er det tyveri av offentlige ressurser.

1

Like stilig hver gang Framstegsgutta skal bortforklare ansvaret for eget (regjerings)kollegiums ansvar og styring. Nå når det snart er 4 år de har sittet, ja da er det vel snart på tide at de tar ansvar?

Eller for mye forlangt? Ansvar mener jeg.

1
gjespe Flyr business class - på tide at noen rydder opp i bistandskroner som søles bort.

Ja, hadde de greid seg med rimeligere billetter som vanlige folk gjør, så kunne jo litt mer penger tilfalt u-hjelpspotten. Rart de får seg til å være så luksusorientert når de vitterlig skal "ordne opp" for fattige...

På tide med et Brennpunktprogram på NRK om sløsing med bistandsmidler? Folk flest tror forresten at vi gir bort bare noen hundre millioner også... Har spurt flere, også unge, jeg...

1

Det viktigste er å nå 1% målet og det oppnår de raskere jo mer penger som sløses bort. På den andre siden ville det sikkert blitt kritisert om det hadde vært mer økonomisk bruk av midlene så det hadde endt opp med 0,95% av BMI et år: "Hvorfor er ikke midlene brukt opp til 1% når så mange trenger hjelp. "

1
ulefos det står ikke et ord om AP der så man får forholde seg til at dette skjedde mens Høyre styrte UD

så man får forholde seg til at dette skjedde mens Høyre styrte UD

Har du nok en gang latt være å sette deg inn i en sak der du hopper inn i en tråd med begge bena? Dette er noe som startet i 2009. Såvidt meg bekjent styrte ikke Høyre UD da. Ei heller i 2010, 2011, 2012 og det meste av 2013.

Men slikt bryr jo uansett ikke du deg om.

1
ulefos [sitat…] dette firmaet ble opprettet i 2012

Du bør vel sette deg litt bedre inn i hele saken. I det minste lese artiklene det linkes til i trådstarten. Men jeg vet jo fra tidligere at fakta er helt uten interesse for deg, det eneste du er interessert i er å spre møkk og å sverte regjeringen.

ILPI har mottatt penger fra UD siden 2009.

"Siden ILPIs etablering i 2009 har aksjeselskapet mottatt 152 millioner fra Utenriksdepartementet (UD) og Norad. 63 millioner kroner er gitt gjennom tilskuddsavtaler fra UD, noe som betyr at de ikke har vært lyst ut på anbud. Siden oppstarten har 81 prosent av omsetningen i ILPI kommet fra bistandsbudsjettet."

1
ulefos VG: "Da Gro Nystuen, Njål Høstmælingen og Kjetil Tronvoll startet sitt firma, sa de at ville ta ut en moderat fast lønn, uavhengig av hvor mye penger de dro inn til firmaet&qu...

VG: "Da Gro Nystuen, Njål Høstmælingen og Kjetil Tronvoll startet sitt firma, sa de at ville ta ut en moderat fast lønn, uavhengig av hvor mye penger de dro inn til firmaet"

Fra det samme VG:

"Siden ILPIs etablering i 2009 har aksjeselskapet mottatt 152 millioner fra Utenriksdepartementet (UD) og Norad. 63 millioner kroner er gitt gjennom tilskuddsavtaler fra UD, noe som betyr at de ikke har vært lyst ut på anbud. Siden oppstarten har 81 prosent av omsetningen i ILPI kommet fra bistandsbudsjettet."

Så her er det helt tydelig at de har startet et nytt firma i 2012, eller er det så at du mener at VG tar helt feil her? Egentlig trenger jeg vel ikke å spørre, for du vet jo alltid bedre enn alle andre, sågar bedre enn Norges Bank mente du jo å vite bedre enn for noen år siden da vi diskuterte tusenlappene...

1
Laster...