Nye VGD er lansert! Mer informasjon

SVere, strategiske analfabeter.

Jeg har alltid hatt stor sympati med SV, både menneskene som sverger til det partiet ved valg, partiets medlemmer og generelt deres ufravikelige holdninger i forhold til f.eks. flyktninger.

Men det er èn ting som stadig vekk irriterer meg med en del av deres profilerte politikere og det er deres strategiske analfabetisme.

Dagen i dag har vært preget av statsbudsjettet. I den anledning møttes Høyres Svein Flåtten, APs Marianne Marthinsen og SVs Snorre Valen. Sistnevnte har jeg flere ganger hatt gleden av å lese kronikker av.

Men så kommer denne analfabetismen fram igjen. Snorre Valen konsentrerte seg om å kritisere AP økonomiske politikk framfor regjeringens, representert ved Svein Flåtten. Så ble Marthinsen og Valen sittende der og småkrangle for seg selv mens Flåtten kunne toe sine hender og "smile i skjegget" over denne SVeren som har mistet totalt fokus.

For ikke lenge siden gikk Lysbakken til angrep på AP.....jeg husker ikke for hva, men jeg tenkte også da at disse SVerne har feil fokus, eller klarer ikke å skjeldne mellom venn og fiende, for å si det slik. Fortsetter SV slik i debatt eller debatt, så tror jeg vi bare kan se langt etter et regjeringsskifte. Blir det skifte er det i hvert fall ikke SVs fortjeneste.

1
32 svar

32 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Tjukkebajas

TS er nok ikkje kapabel til å skjønne at Ap og SV konkurrerar om dei samme veljarane.

2

gjespe

Riktig - og panikken begynner å spre seg i AP leiren...

Fire år til med Erna - vil vel bety slutten for Støre også?

1

StevenPatrick

Det kan nok være fordi de i liten grad gjør det. Sv slåss med Mdg-Krf(faktisk)-Venstre og tildels SP om velgerne, i mye større grad enn de sloss med Ap.

1

bjoro33

profilerte politikere og det er deres strategiske analfabetisme.

Jeg er delvis enig med din kritikk av SV.

Men strategisk analfabetisme er vel AP det beste eksemplet på. De går nå til valg med den eldste statsministerkandidaten siden Bratteli. (da tenker jeg på første inntreden som statsminister, ikke 2. gangs osv)

Han har sittet på ventebenken i nær 30 år og blitt gammel...for gammel til å være strategisk rett mann til å føre AP til nye høyder. Han er allerede nå "over the top" politisk.

Men problemet er jo at de har jo ingen statsministeremne "in spe" heller slik jeg ser det...

Edit: Syse var vel eldre...

1

erdetslik

Jeg er delvis enig med din kritikk av SV. Men strategisk analfabetisme er vel AP det beste eksemplet på. De går nå til valg med den eldste statsministerkandidaten siden Bratteli. (da tenker jeg på første inntreden som statsminister, ikke 2. gangs osv) Han har sittet på ventebenken i nær 30 år og blitt gammel...for gammel til å være strategisk rett mann til å føre AP til nye høyder. Han er allerede nå "over the top" politisk. Men problemet er jo at de har jo ingen statsministeremne "in spe" heller slik jeg ser det...

Dette er vel Støre's "gave" fra Partiet etter at han, og blant annet (media/reklame-guru) Kjetil Try, hjalp Partiet og Stoltenberg med å styrte Torbjørn Jagland etter sin konspirasjon.

Og slik som Stoltenberg er Støre totalt avhengig av medie/reklamefolk til å bygge sine politiske budskap som; "for lite for sent" og "skattekutt til de rike" eller "skattekutt til de som har mest fra før". "Aldri har Norge hatt så mange uten arbeid" uten å nevne at de selv er medskyldig fordi de ensidig satset på oljerelatert industri.

Støre blir nok en av de mest hjelpeløse statsministre Norge har hatt, om han kommer i den posisjon.

1

erdetslik

Er det da slik at ekte sosialister mener at strategi for å oppnå makt må trumfe ærlighet, kritikk og uenighet.

Og Stoltenberg's konspirasjon mot Jagland førte Stoltenberg til makta.

Litt avslørende for hva som er viktig for sosialister . . . . . . . .

Nå lurer jeg på hvem som ble avslørt som strategisk analfabet . . . . .

1

Niffen

Er det da slik at ekte sosialister mener at strategi for å oppnå makt må trumfe ærlighet, kritikk og uenighet.

Nå må du ikke kalle AP-sympatisører ekte sosialister. De aller fleste er sosialdemokrater, men en del ligger nok tett opp til Høyre også. Det var kanskje slike min forlengst avdøde bestefar kalte høyresosialister ;-))

2

erdetslik

Jeg lurer på hva en ekte sosialist egentlig er . . . . . . .

Hva er din definisjon ?

Mitt inntrykk har blitt at en som regner seg som sosialist, er en som ønsker å være med å dele andres rikdom. En rikdom som de rike for det meste har opptjent for de de er dyktigere enn de fleste.

1

ventil

Men så kommer denne analfabetismen fram igjen. Snorre Valen konsentrerte seg om å kritisere AP økonomiske politikk framfor regjeringens, representert ved Svein Flåtten. Så ble Marthinsen og Valen sittende der og småkrangle for seg selv mens Flåtten kunne toe sine hender og "smile i skjegget" over denne SVeren som har mistet totalt fokus. For ikke lenge siden gikk Lysbakken til angrep på AP.....jeg husker ikke for hva, men jeg tenkte også da at disse SVerne har feil fokus, eller klarer ikke å skjeldne mellom venn og fiende, for å si det slik. Fortsetter SV slik i debatt eller debatt, så tror jeg vi bare kan se langt etter et regjeringsskifte. Blir det skifte er det i hvert fall ikke SVs fortjeneste.

Ja det var fornøyelig og observer APs Marianne Marthinsen og SVs Snorre Valen krangel. Og det ble enda morsommere seinere på kvelden da Lysbakken fulgte opp med sin» nasjonal eiendomsskatt» og finansministerens svar" den løsningen prøver jo allerede SV i Oslo og der stiger jo som kjent eiendoms priser med rekordfart.

1

Niffen

Og det ble enda morsommere seinere på kvelden da Lysbakken fulgte opp med sin» nasjonal eiendomsskatt» og finansministerens svar" den løsningen prøver jo allerede SV i Oslo og der stiger jo som kjent eiendoms priser med rekordfart.

Typisk Erna Solberg, å trekke konklusjoner på fullstendig sviktende grunnlag. Dessuten må eiendomsskatten følges opp av andre viktige tiltak om den skal ha særlig innvirkning på innvesteringslysten i eiendom. Et viktig tiltak er å ta bort muligheten til trekke fra renten på boliglån. Eiendomsskatten i Oslo har forøvrig en misjon og det er å skaffe inntekter til en slunken kommunekasse. Jeg har aldri hørt at noen, verken fra SV ellerAP har begrunnet dette tiltaket med å få ned lysten til å investere i eiendom. Dessuten kan den neppe kalles nasjonal så lenge den først og fremst gjelder for Oslo og at kommunene selv bestemmer hvorvidt de vil kreve inn eiendomsskatt.

1

Columbus_3

Å ta bort muligheten for å trekke fra renter på boliglån tror jeg ikke er mulig å gjennomføre i praksis. Det vil ramme alt for mange vanlige folk og hvilke partier vil støtte en slik tanke?

Og at eiendomsskatten i Oslo har som misjon å skaffe inntekter (var det ikke til eldreomsorgen?) er det ingen tvil om. Men dersom det ikke virker prisdempende i Oslo er det heller ingen grunn til å tro at det vil virke prisdempende dersom den blir nasjonal.

1

TomPadang

Jeg har alltid hatt stor sympati med SV, både menneskene som sverger til det partiet ved valg, partiets medlemmer og generelt deres ufravikelige holdninger i forhold til f.eks. flyktninger.

Men det er èn ting som stadig vekk irriterer meg med en del av deres profilerte politikere og det er deres strategiske analfabetisme.

Det er bra at du har oppdaget SVs svakheter. Det er på tide.

De har ikke et ufravikelig forhold til flyktninger - men til emigranter. Der klarer de altså ikke skille - heller.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...