Nye VGD er lansert! Mer informasjon

I flere år nå og spesielt Frp har skreket høyt ut om "Mer synlig politi". De vil at politiet skal være mer synlig i gatene osv. På debatten i går ble det også en duell mellom Vedum og Jensen om dette. Hvor Vedum påpekte at politiet egentlig ikke har blitt noe mer synlig, men at stillingene som Jensen og co har fått opprettet var byråkratiske politistillinger.

Målet til Frp er å få 2 polititjenestemenn pr. 1000 innbygger, mens det i dag altså ligger på 1,77 polititjenestemenn pr. 1000 innbygger. Så Frp ligger langt etter sitt eget mål til tross for at de har sittet 3 år i regjering og har justisministeren.

Men nok om det. Personlig har jeg aldri skjønt poenget med "synlig politi". Hvorfor er det så viktig å se disse politifolkene? Symbolikk? Vi trenger vel kun å se politiet når noe skjer og når alt er fredelig og rolig, så er det vel like greit at man ikke ser dem. Som om ting liksom ble tryggere i verdens tryggeste land om man ser en politibetjent eller en politibil i løpet av dagen. Bare symbolikktøv etter min mening.

Når det gjelder politiet, så er mine løsninger mye bedre. Det er å faktisk redusere antall polititjenestemenn til 1 pr. 1000 innbygger og heller begynne å fokusere på prioriteringer. Politiet i Norge har i årevis hatt problemer med å prioritere. Lærer de seg det, så trenger man ikke alle disse overflødige polititjenestemennene som tydeligvis har som oppgave å vise seg i gatebildet for å gi folk en ekstra dose falsk trygghet.

2
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

McThoughtfist

Forferdelig gode poenger fra trådstarter. Jeg er 100% enig. Jeg kommer i fremtiden til å stemme på det partiet som ser at politibehovet faktisk er langt lavere enn det politiet selvfølgelig hevder. Det partiet som går inn for mindre penger til politiet kommer til å få min stemme.

2

Kul_Djevel

Forferdelig gode poenger fra trådstarte

Selvsagt, men tror nok ikke dette forumet er moden for en slik diskusjon. De tror at såkalt synlig politi er viktigere enn et politi som gjør jobben sin.

1

Chubby

Et synlig politi er et politi som gjør jobben sin. Det virker preventivt, og er et tegn på at politiet har nok ansatte til at de kan være ute i gatene og motvirke kriminalitet.

1

Videoseven

Mer synlig politi

En bør spørre seg hvorfor en skal ha mer synlig politi når kriminaliteten går ned. Ungdomskriminalitet har gått ned med 25%.

1

Kul_Djevel

Ungdomskriminalitet har gått ned med 25%.

Ja gi ungdommen dataspill før gata tar dem :)

1

ulefos

Målet til Frp er å få 2 polititjenestemenn pr. 1000 innbygger

det er ikke FRPs, men Stortingets mål

1

Kul_Djevel

Mulig dette nå har blitt Stortingets mål, men det er FrP som har messet om dette i årevis og det er beklagelig å se at de andre partiene har kastet seg på dette tullete mantraet. Hva er poenget med synlig politi? Personlig mener jeg det er bedre med et politi som gjør jobben sin og den vil de klare best ved å fokusere på kvalitet fremfor kvantitet. Kvalitet får vi når de lærer seg å prioritere.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...