Nye VGD er lansert! Mer informasjon

I NRK Debatten i går gjentok Jonas Gahr Støre, i en duell med Erna Solberg, Ap`s mantra om at regjeringens innsats for å begrense arbeidsløsheten er «for lite, for sent». Noe som ble tilbakevist av statsministeren ved å vise til at trenden er snudd, og at med unntak for de verst rammede distriktene etter oljekrisen, så faller nå arbeidsløsheten og sysselsetningen øker.

Arbeiderpartiets mest bemerkelsesverdige utspill i denne sammenhengen, er invitasjonen hit til ti tusen arbeidsledige syrere. Dette er overføringsflyktninger fra FN-leire i «nærområdene», som kommer i tillegg til alle de regulære asylsøkerne som vi, i motsetning til de spesielt inviterte, har forpliktet oss til å ta imot ved tilslutning til FN-konvensjoner.

Ap vet at av disse ti tusen vil de fleste havne i våre velferdskøer, på bekostning av de tjue tusen asylsøkerne som i dag venter på asylmottak landet rundt, og på bekostning av våre egne som står i kø for arbeid, bolig, sykehusplass, barnehage eller for spesialundervisning i skolen.

Når Ap på denne måten forlenger arbeidsløshetskøen og andre velferdskøer, så lyder partiets monotone klage om for lite, for sent, ganske så hult.

1
44 svar

44 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

engafever

I en artikkel i dag på hegnaronline.no, så står det at denne morgenen(altså i dag, 07.10.16), så sjokkerer norsk industri med rekordsvake tall. Industriproduksjonen har falt med 6.2 % fra juli til august.

Videre så står det at Finansdepartementet dagen før og Norges Bank uka før, mener at norsk økonomi går bedre.

Sjefsøkonom i Eika gruppen, Jan L. Andreassen, sier at tallene viser at disse to institusjonene tar feil.

Andreassen sier også at dette fallet i industriproduksjonen er det største noensinne.

Man antar også at industriinvesteringene vil gå ned med 30% neste år (hvor er rikingene og pengene deres, skulle ikke de investeres i trygge og sikre arbeidsplasser?).

Ordreinngangen til industrien er dessuten kraftig fallende.

Samtidig styrker kronekursen seg, noe som vel ikke er det norsk eksportindustri trenger.

Til tross for disse tallene, så tegner regjerngen et bilde av norsk økonomi på bedringens vei. Er det et riktig bilde egentlig?

http://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2016/10/Det-lover-ikke-godt-for-noe-som-helst

2

ulefos

hvor mange tråder skal du starte om disse syriske flyktningene, som vel Venstre var de første til å lage vedtak om i egen organisasjon

og hvor mange tråder skal du lage som handler om noe annet enn det tittelen forteller

2

TheCowboy

handler om noe annet enn det tittelen forteller

Her må jeg jeg faktisk være litt enig med deg.. Jeg kom ikke inn i denne tråden for å diskutere asylpolitikken..

Selv om jeg ser koblingen som TS prøver å vise, så har det som du sier, ikke noe med overskriften å gjøre!!

1

sl500

"For lite for sent" er et kult ordspill som H fant opp når AP skulle ri av den første finanskrisen. Den gang tok H feil for det var akkurat passe til rett tid. Så ærlig skal jeg være.

1

fargerik

Jeg får også passe på å takke regjeringen for å øke renta på studielån med 0,35% fra nyttår.

Gjett om det kom som en overraskelse på guttungen, som har gått fire år på skole, er nyutdannet ingeniør med ræva full av lån og startet i ny jobb for fire uker siden.

1

Ultima

Ruinerende høy rente for tiden.

Nesten under KPI. Dette er selvsagt også negativt med regjeringen.

Når hadde vi så lav rente som nå?

1

fargerik

Du omgår virkeligheten på den mest lettbeinte måte.

Kan du gi meg EN ENESTE GRUNN til at du er enig i at nyutdannede folk skal bli "belønnet" med en inngangsbilett i arbeidslivet med en premie fra FrP og Høyre i form av en renteøkning på studielånet på 300 000 kroner-ish som de skal nedbetale i løpet av 20 år-ish?

Guttungens økte levekostnader i årevis finansierer for det første skattelettelsene som ikke lar seg gjøre ved å spise mer av oljepengene, men i tillegg finansierer jo han de godene som blir gitt til de som nå skal starte og gå på skole.

Bedriten og ufin "premiering" av folk som har kjørt løpet, etter min mening.

Jeg forstår at studenter som skal begynne på skole er fornøyde, men det er da for jævlig å ta pengene fra dem som akkurat er ferdige med å gå på skole og skal etablere seg med familie, hus og hjem.

1

Mr.Daddycool

Ap vet at av disse ti tusen vil de fleste havne i våre velferdskøer, på bekostning av de tjue tusen asylsøkerne som i dag venter på asylmottak landet rundt, og på bekostning av våre egne som står i kø for arbeid, bolig, sykehusplass, barnehage eller for spesialundervisning i skolen.

Men de er det jo ikke noen som bryr seg om, de kan bare seile sin egen sjø.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...