Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Forsvaret forbereder seg på å ta imot en kampstyrke på 300 amerikanske marinesoldater på Værnes, ifølge Adresseavisen. Sp mener det i så fall reiser flere spørsmål.

Flere forsvarskilder opplyser at det i lengre tid har vært kjent at de amerikanske soldatene vil bli stasjonert ved Værnes garnison i Trøndelag. Det skal dreie seg om en ren kampavdeling fra det amerikanske marinekorpset.

Forsker John Kristen Skogan ved Norsk utenrikspolitisk institutt mener dette kan oppfattes som en base og at det vil føre til reaksjoner.

– Dette skjer i en situasjon der forholdet mellom Russland og NATO er vanskelig. Det er all grunn til å vokte seg, sier han til avisen.

Er dette ett signal på noe vi ikke helt liker, eller hva skjer egentlig?

2
40 svar

40 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

baldviking

Den som ikke er villig til å verne om egen frihet, om nødvendigmed våpenmakt, er dømt til å miste dem. Svekker vi vårt eget forsvar og overlater til andre å forsvare oss, går det oss ille. Det var noe av grunnlaget for vår basepolitikk. Nå er ikke dette en base, og jeg ønsker våre amerikanske allierte velkomne til å øve her. Men jeg er dypt skeptisk til at vi bruker så lite på eget forsvar.

2

Folkflesk

Men jeg er dypt skeptisk til at vi bruker så lite på eget forsvar.

Du er villig til å betale hvor mange flere % i inntektsskatt for det?

1

baldviking

Jeg stemmer på partier som har sagt at de skal øke forsvarsbudsjettene. Jeg er selvsagt villig til å betale mer skatt for å få det.

2

Jobs

Kan du da forklare hvordan vi klarte og betale et mye større forsvar på 60 tallet? Samt lensmann kontorer og sykestuer i hele landet? Ennå vi betalte mye mindre i skatt og avgifter.

1

Tankefrihet

300 soldater fra USA bekymrer meg ikke i det hele tatt. Jeg medgir derimot at det er litt underlig at Norge om Norge skulle få en permanent base med amerikanske soldater, men Norge og USA er allerede nære allierte.

Det styrkemessige antallet vil ikke kunne brukes i noen angrepskrig mot Russland, og ville mer fungere som en snubletråd for å styre det amerikanske folkets vilje i favør til å sende militære styrker til Norge, HVIS Norge ville bli angrepet og disse amerikanske marinesoldatene faller.

1

haraldjan

Forsvaret forbereder seg på å ta imot en kampstyrke på 300 amerikanske marinesoldater på Værnes, ifølge Adresseavisen. Sp mener det i så fall reiser flere spørsmål.

Dette er ikke en grunn til bekymring, heller det motsatte. Når vi nå legger ned både sjøheimevernet og skarpe heimevernsgrupper, er det bare bra vi får styrket vårt forsvar med veltrenede soldater.

1

frode57

Vi skal være glad for at amerikanerne kommer. Ikke så selvfølgelig når USA har hatt fokus på Asia og konflikten som Kina og Japan har i sine nærområder. Dette provoserer nok Russland men det er langt verre at norske styrker står sammen med tyske i baltiske statene.

Det er verdt å minne om at Bush lovte Gorbatjov å ikke ta inn gamle Sovjet salelitt stater som var med i deres pakt , Warshava pakten inn i Nato. Nå er sågar en tidligere russisk anektert stat medlem av Nato.

Det er da ikke mobbing av nabostater. Det er å håne Russland. Som ser på denne som en trusseloppbygging . Og da er det verdt må nevne at vesten har hatt en tendens til å invadere Russland.

1

EseletFraMidtøsten

Sjekk opp om nabolandene til Russland har hatt noe trøbbel med russiske styrker... Hør med finner, polakker, tsjekkere, , befolkningen ide baltiske landene osv.

2

Jobs

Du glemte Ukraina.

1

liber_baron

Da blir det 300 til som også skal ha julemiddag.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...