Nye VGD er lansert! Mer informasjon

De unødvendige skattelistene igjen.

Så har disse merkelige norske listene over hvem vi bør se opp til (og vike til side for hvis vi f.eks. møter dem med bil på en smal vei (gjelder vel helst i distriktene...) og hvem som skal anses som samfunnstapere fordi de ikke når opp (hva med en egen rangering over de største taperne i dette racet?, (slik de pleide å gjøre på videregående skoler i storefri under de rødgrønnes regimetid, klassens "fattigste" foreldre - representert ved deres barn i klassen - ble ført opp på tavla. ..).

Vi skal heie på de dyktigste evt. grådigste osv., og sammenligne oss mer vanlige helst med "naboen" osv., - streike til våren for om mulig å komme bedre ut på de rødgrønnes lister ., selv om vi hadde det rimelig bra den gang "også" osv.

En stor takk til Siv og Erna (i spissen) for deres fornuftige endring som førte til at det iallfall ble mindre pervers "sladrekone-grafsing" (fra begge kjønn vel og merke) i andres privatliv, nedgangen har visst vært på ca. 90% i søk siden det var på sitt verste under Stoltenbergperioden.

Men til min store overraskelse hørte jeg skattedirektøren i morges medgi at skatteetaten faktisk får inn like mange tips nå som den gang. Hm, tankevekkende...

Det har vært skrevet om skattelistene før. Fortsatt står det essensielle spørsmålet ubesvart, nemlig hva kan disse listene brukes til i praksis for "mannen i gata"?

Noen som kanskje vet det i år??... (F.eks. i fjor, Stoltenberg nok en gang med kr. 0,- i formue, - hvis man da eksempelvis! reagerte på slikt vedr. en med mangeårig millioninntekter, skulle man da tipse ligningsmyndighetene? Men visste ikke de om tallet fra før da?, ergo ventelig ikke bryet verdt, og listeopplysninger uten praktisk betydning, altså egentlig uten hensikt overhodet, bortsett fra et slags norsk "kastesystem"...).

Nesten ingen andre land har dette sprø systemet for opplysning om privat økonomi, sågar svært unøyaktige tall ofte.

3
50 svar

50 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

En_ganske_snill_mann

Av demokratiske årsaker ønsker Arbeiderpartiet ved Marianne Marthinsen at du igjen skal kunne søke gjennom skattelistene anonymt. Her er en lenke fra NRK.no

De mener det har en verdi å kunne gjøre dette uten å bli identifisert. Det kan så være, men når man ser dette i forhold til krav om fullt navn på nett-fora og samtidig hvordan dømte forbrytere anonymiseres i rettsdokumenter forteller dette om hvilket angstbitersk forhold rådende krefter i samfunnet har til penger... andres penger!

2

mf_6

Av demokratiske årsaker ønsker Arbeiderpartiet ved Marianne Marthinsen at du igjen skal kunne søke gjennom skattelistene anonymt. Her er en lenke fra NRK.no

Skal det kunne søkes på hva alle tjener og betaler i skatt, burde jo dette gå andre vegen også - hva man får tilbake fra staten som trygd og andre stønader.

Enten bør man kunne snoke på alt eller ingenting.

2

nostalgikern

Av demokratiske årsaker ønsker Arbeiderpartiet ved Marianne Marthinsen at du igjen skal kunne søke gjennom skattelistene anonymt.

Kanskje hennes mor var en beryktet lokal sladrekjerring f.eks.? Eksempelvis. Da er hun vel i tilfelle arvelig disponert for å "digge" denslags unødvendige opplysninger... Får spørre henne neste år på politisk stand hva man i praksis kan bruke opplysningene til da, for det er jo tydeligvis klin umulig å få visst det her i VGD, har det i årenes løp vist seg, men fortsatt har jo noen sjansen i denne tråden...

1

ehall

Den store dyneløftedagen er her. Da man kan snoke i andres liv, få ting er bedre i misunnelsens Norge. Er nok mange i kveld som koser litt ekstra i senga når de legger seg. Men venstresiden drømmer allikevel at det skal være som før, der man kunne helt fritt grafse i andres privatliv.

1

trondergutt

I utgangspunktet kan man jo fritt fremdeles grafse i alle de skattetall man vil. En kollega av meg har nå funnet det for godt å sjekke mine ligningstall i dag. Litt usikker på om jeg skal sjekke tilbake eller ikke.

1

ehall

trondergutt: Jeg hadde ikke sjekket kollegaen, har heller ikke sjekket om noen har sett på meg. Men jeg ville kommentert på et passende tidspunkt senere; så du liker å snoke i andres privatliv! Har et par kandidater som tilhører venstresiden hos oss, der i alle fall en kunne passet tilfellet.

1

Mr.Daddycool

Man kan gjerne nekte adgang til skattelistene også, de sier faktisk ganske lite om mange. Man får ikke inngående informasjon uansett og da forteller ikke listene noe som helst om sannheten. Så gir man ikke all informasjon om fradrag og midler som er saltet ned i eiendom så forteller de bare deler av sannheten uansett. Derfor har jeg aldri hatt noen interesse av de uansett. Jeg har det som jeg har, og det er min og staten sin sak, ingen andre sin.

1

daniekr

Skjønner ikke det enorme mindreverdighetskomplekset til trådstarter. Oppfatter ikke at folk flest ser opp til dise rikingfolkene som stort sett har arva alt sammen, tvert imot er det fint å synliggjøre hvor lite eller mye slike bidrar med til fellesskapet. Uten at vi trenger starte en diskusjon om hvordan disse rike frelserne gir oss stakkarer arbeid å gå til og brød i posen, og at vi ikke må kritisere men hylle.

1

nostalgikern

dise rikingfolkene som stort sett har arva alt sammen,

Visste ikke at Thon, Stordalen, Røkke og "slike" hadde arvet sin rikdom jeg gitt... Trodde de nærmest i sin tid hadde begynt på bar bakke jeg. Korrigér meg gjerne... Selv han derre Hagen arvet vel i sin tid bare en liten kolonial etter sin far. Dyktige har de vært! At de er styrtrike vet vi vel alle... Hvem av dem som bytter på mht. pallplassering fra år til annet interesserer meg vel egentlig midt i rævva. For å si det slik.

2

Chubby

Nesten ingen andre land har dette sprø systemet for opplysning om privat økonomi, sågar svært unøyaktige tall ofte.

Nei, de fleste land har respekt for privatlivet og personvern.

1

fazz

>>> De fleste land har også langt mer korrupsjon enn i Norge også.

1

C-172

Det er land som har mindre korrupsjon enn Norge også og det uten offentlige skattelister, så det blir nok et for tynt argument. Kanskje det er andre elementer som spiller inn?

2

abban_igjen

Denne er til fazz og alle som tror på myten om et Norge med minst korrupsjon i forhold til alle andre land .

Min far deltok i to byggekomiteer av offentlige bygg på 60 og 70 tallet. Da feilfakturering og overfakturering kom for dagen ble han og formann i komiteen liten da de kom i klinsj med folk som hadde partiboka i orden.

De korrupte hadde lite i orden, men penger svindlet de til seg. Partiboka sikret de

En av disse kjørte med bil forbi meg når jeg syklet og presset meg ut av veien. Senere spurte jeg han om hvorfor. Han sa rett ut at det var pågrunn av hans hat til min far.

Slik kan det "korruptfrie" Norge fortone seg.

2

gjespe

De fleste land har også langt mer korrupsjon enn i Norge også.

Nja - det er nok mer enn man tror og det er mye en kan kalle korrupsjon - som kanskje ikke omtales sånn?

Kanskje mer kalt kameraderi?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...