Nye VGD er lansert! Mer informasjon

http://www.dagbladet.no/kultur/hun-hater-norge-men-hun-er-veldig-glad-i-pengene-hun-far-fra-nav/63975422

Vet ikke om det egentlig er "tillatt" her på sidene å bare vise til en artikkel i en "konkurrerende" avis, men det er vel kanskje det "i ytringsfrihetens navn"?...

Av og til kan man faktisk bli overrasket over "takhøyden" i Dagbladet, dét skal blekka ha, selv om det ikke er min favorittavis, så har den ofte informativt stoff om div. som kanskje ikke så ofte dekkes av andre, og som sågar ikke alltid er "politisk korrekt" osv. Slik bør det jo være.

Jeg synes den artikkelen som det vises til innledningsvis her av spaltisten Amal Aden burde være informativt lesestoff for f.eks. naive SV-ere, ditto Venstrefolk og Krf-ere m.fl.

For hvordan i huleste skal det gå med den mye omtalte ønskede integreringen av våre nye landsmenn hvis det faktisk stemmer det hun påstår i artikkelen at en god del av dem faktisk er av den oppfatning at religionen deres "forbyr" dem å jobbe? Da blir det ikke enkelt gitt, hvis dette stemmer.... Men hun har vel peiling på det hun uttaler sikkert.

Også andre punkter hun trekker frem er relativt "sjokkerende", synes jeg.

5
71 svar

71 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

engafever

Nostalgikern

Jeg har lest kommentaren hennes og den er grei den. Men, hun beskriver sine opplevelser i møte med forskjellige innvandrere og det kan det være litt vanskelig å forholde seg til. Det er ikke en vitenskapelig undersøkelse vi snakker om her, men det er det ikke ment å være heller.

Ja, hun viser til enkelte som viser liten vilje til å la seg integrere, men hun viser til enda flere som ønsker å integreres.

Jeg er redd at en del innvandrer kritiske kommer til å vise til denne kommentaren å si, "hva var det vi sa, de vil ikke integreres", og helt overse at langt de fleste vil det.

Jeg har vært involvert i språkopplæring av innvandrere og jeg ble overrasket over hvor stor interessen var for å lære seg norsk, lære om det norske samfunnet og å la seg integrere. De aller leste innvandrere har nok det som utgangspunkt, men enkelte har det ikke. Men, særinger finner man blant nordmenn også. Spørsmålet er hva man skal gjøre med dem?

3

haraldjan

Jeg synes den artikkelen som det vises til innledningsvis her av spaltisten Amal Aden burde være informativt lesestoff for f.eks. naive SV-ere, ditto Venstrefolk og Krf-ere m.fl.

Klippet fra artikkelen i Dagbladet:

"Eg ser «Fatumo» som fordomsfull, men det virker noen ganger som hun verken vet hva hun sier eller gjør. Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra NAV. Hun respekterer verken norske lover, regler eller verdier. Men hun går til NAV og forteller hva hun har krav på, hun kjenner til alle slags stønader.

Personer som «Fatumo» tar og tar. «Fatumo» er en av de som nekter å jobbe der det selges alkohol eller svin. Hun har også fått tilbud om jobb på sykehjem, men hun vil ikke pleie menn. «Fatumo» mener det bør finnes egne jobber for muslimer, jobber der menn og kvinner ikke må jobbe sammen."

Slike mennesker vil aldri yte noe til samfunnet vårt og jeg lurer på om Fatima egentlig er flyktning. Hvis hun virkelig var flyktning og hadde levd med drap og voldtekter i sitt hjemland, er det rart at hun har så lite til overs for de goder hun oppnår i Norge.

Hvis såkalte flyktninger reiser hjem på ferie, burde flyktningestatusen tas fra dem og de burde vørt utvist fra Norge uten goder fra NAV.

3

DenSisteBohem

Personer som «Fatumo» tar og tar. «Fatumo» er en av de som nekter å jobbe der det selges alkohol eller svin. Hun har også fått tilbud om jobb på sykehjem, men hun vil ikke pleie menn. «Fatumo» mener det bør finnes egne jobber for muslimer, jobber der menn og kvinner ikke må jobbe sammen."

Det er vel bare å håpe at denne "Fatumo" er en av de 1.600 somalierene som nå forhåpentligvis blir fratatt oppholdstillatelsen og deretter sendt hjem dit hun kom fra. Det er tydelig at hun ikke har noe å tilføre oss her i Norge, så hvorfor skal vi da fø på henne?

1

haraldjan

Det går jo an å håpe. Hun er et typisk eksempel som burde returneres.

1

nostalgikern

Men hun har vel peiling på det hun uttaler sikkert.

PS. Glemte forresten å spørre om noen her mener hun er helt på viddene med sine påstander... Farer hun med usannheter kanskje? Kunne vært interessant å høre om det i tilfelle fra folk som sikkert har adskillig mer kjennskap til slike miljøer enn jeg har...

2

oknext

PS. Glemte forresten å spørre om noen her mener hun er helt på viddene med sine påstander... Farer hun med usannheter kanskje?

Tror ikke hun har noen grunn til å lyve på seg påstander om andre i en slik artikkel. vi vet jo fra tidligere at de som er muslimer og skriver slike artikler ikke akkurat får belønning fra enkeltindivider i det muslimske miljøet når slik kommer på trykk.

Jeg tror hun har mye rett i det hun sier. Ikke bare fordi hun sier det, men det stemmer ganske bra overens med andre artikler som er skrevet.

Det som derimot også er skremmende er at det må en muslim (ikke etnisk norsk muslim) til for å kunne skrive noe slikt. Hvis en etnisk norsk hadde skrevet nøyaktig samme artikkel så hadde blitt huskestue hos enkeltindivider innenfor de "etnisk norskes" gruppe også.

Like skremmende begge deler. Fanatikere er de okke som

1

Sponvika

Det Aden gjør eller rettere sagt ikke gjør, er å forsøke å få det til å fremstå som at dette er en problem som omhandler muslimer generelt. Hun peker på enkelteksempler og sier at disse er et problem. Ser vi nedover i tråden ser man svært gode eksempler på det motsatte. Der ser vi innlegg som dette.

"Mennesker helt uten ære disse muslimene."

Ser du forskjellen?

1

haraldjan

Beskrivelsen i artikkelen virker veldig kjent på mange områder. I Moss VOKS, som nye flyktninger og innvandrere møter når de skal lære norsk og lære om Norge og innføring i norske lover og regler.

Her har det vært tilløp til at enkelte har forlangt at andre på VOKS skal bruke hijab, nekte folk å ha pålegg på nista av svin og div andre krav de har kommet med. Selv om andre ikke er muslimer.

1

nostalgikern

Jeg tenkte jeg skulle kjøpe Dagbladet den dagen denne kronikken var å lese her på avisas nettsider. Ingenting i papiravisa. Heller ikke neste dag. Er det slik å forstå at det er stoff fra spaltister der som ikke kommer i papirutgaven? (Mente det var motsatt i tilfelle jeg...).

1

TheFamous25

Kun én av tre i den første bølgen av arbeidsinnvandrerne fra Pakistan og Tyrkia er nå i jobb – resten mottar uføretrygd. I den norske kontrollgruppen på samme alder er to av tre i jobb. Mønsteret repeteres for dem som kom etterpå i forbindelse med familiegjenforening. Bare halvparten av somaliske menn er i jobb syv år etter at de kom til Norge. 40 prosent av iranske kvinner mottar trygd etter 18 år i landet. Nesten alle grupper opplever en nedgang i sysselsettingen etter 10-15 år i Norge. Etter 25 års botid er halvparten av innvandrerne trygdemottagere.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...