Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Søskenbarnekteskap - hvorfor er det lov?

FrP har igjen svikta totalt. Mener masse og skyter fra hofta, men får ikke utretta noe som helst. Synd å se at dette går utover barna fra disse ekteskapene, som har dobbelt så store sjanse for fødselssykdommer og skader som andre barn. Også merkelig at det fortsatt er lov når FrP vurderer forbud ut fra "helsefaglige vurderinger" når leger , internett og verden generelt er enige om at det helseskadelig å gifte seg med ungen til tanta di.

1
142 svar

142 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

haraldjan

Synd å se at dette går utover barna fra disse ekteskapene, som har dobbelt så store sjanse for fødselssykdommer og skader som andre barn.

Det er merkelig at du skylder på FrP at pakistanere og andre muslimer gifter seg med kusine og fetter som er det samme som innavl.

Dette er muslimenes måte å få komme til himmelrike, dvs Norge, når de bor på landsbygda i Pakistan eller Afrika og ikke har noen fremtid i sine hjemland. Ingen NAV og uten utdannelse har de ingen fremtid. Denne fargerike innvandringen som venstresiden ønsker velkommen, vil aldri tilføre det norske samfunnet noen ting, bare utgifter.

3

travern

Det er merkelig at du skylder på FrP

Er ikke merkelig i det hele tatt. Det er de som har makta, justisministeren er fra FrP. Det er FrP som ikke tar ansvar og får laget denne loven.

1

travern

Denne fargerike innvandringen som venstresiden ønsker velkommen, vil aldri tilføre det norske samfunnet noen ting, bare utgifter.

Kunnskapsløst.

1

500meter

Stortinget er redd for å innføre forbud mot slike ekteskap fordi da kan muslimene bli sinte og fortvilede noe som kan lede til et IS-angrep i Norge.

3

Perspektiver

IS-angrep i Norge

IS angrep i Norge vil aldri komme av den enkle grunn at IS er Norges allierte.

1

500meter

Du har faktisk rett. USA/Israel skapte IS for å destabilisere de muslimske landene i midtøsten som er i mot globalisme og sionisme. Norge som alliert med NATO, USAs militære marionett-organisasjon, er delaktig i ondskapens planer om å sette land og folkeslag mot hverandre.

Men vi kan forsatt bli angrepet. Frankrike er jo også med i NATO og de har jo blitt angrepet flere ganger og mistet over 200 mennesker.

1

Kallevindskeiven

Nei, en del partier på Stortinget er redde for å gå inn for et slikt forbud, fordi de da kan miste mange muslimske velgere. Frp er vel det eneste partiet som slipper den bekymringen. Fordi de få muslimer som måtte stemme på partiet neppe slutter med det av den årsak.

1

frankolainen

FrP har igjen svikta totalt

Tror du dette et problem som har dukket opp de siste 3 årene, eller er dette bare nok en lavpanna hetsetråd?

Hva mener DU om søskenbarn som lager barn?

Jeg har jobbet mange år i helsevesenet, og etter noen år på barnesenteret på Ullevål, så har jeg sett alt for mange pakistanske barn med underlige antall på både fingre og tær. Denne sinnsyke praksisen, som er svært så utbredt bland våre nye pakistanske nordmenn er en belastning for familiene og medfører enorme kostnader for fellesskapet.

3

Torotto

Denne sinnsyke praksisen, som er svært så utbredt bland våre nye pakistanske nordmenn er en belastning for familiene og medfører enorme kostnader for fellesskapet.

Ja! Da var det vel godt at vår Kongefamilie sluttet med dette når Harald giftet seg med Sonja.

Så er sannsynligvis kostnader iforbindelse med livsstilsykdommer mye større, en det problemet du forsøker beskrive.

Nært slektskap og økt fare for sykdom.

2

frankolainen

Så er sannsynligvis kostnader iforbindelse med livsstilsykdommer mye større, en det problemet du forsøker beskrive.

Ta deg en tur ned på barnesenteret du, og ta en titt på disse siklende stakkarene som blir trillet rundt. Er disse barna selv skyld i sin lidelse? Eller er dette en lidelse som er påført dem på grunn av foreldrenes grådighet og idiotiske kulturarv?

3

DenSisteBohem

Ja! Da var det vel godt at vår Kongefamilie sluttet med dette når Harald giftet seg med Sonja.

Finnes det en eneste tråd der du ikke forsøker å bagatellisere det som tas opp?

1

Artaxerxes

Denne sinnsyke praksisen, som er svært så utbredt bland våre nye pakistanske nordmenn er en belastning for familiene og medfører enorme kostnader for fellesskapet.

Historisk sett også svært utbredt i europeiske kongelige og adelige familier, inkludert vår egen frem til Harald fikk lov til å gifte seg med Sonja. Olav V var gift med sin kusine Märta (Haralds mor), og hans far Haakon VII var fetteren til sin kone (og Olavs mor) Maud.

1

frankolainen

Og hva sier historien om den fysiske og mentale helsen til disse slektene?

1

pfrog567

Historisk sett også svært utbredt i europeiske kongelige og adelige familier,

Ikke bare i de kongelige og adelige familier, men også blant helt vanlige folk for 100-150 år siden :)

1

sanila

Historisk sett også svært utbredt i europeiske kongelige og adelige familier, inkludert vår egen frem til Harald fikk lov til å gifte seg med Sonja

Det er vel ikke så veldig lenge siden heller at det ble praktisert på bygda?

1

Jhinx

nok en lavpanna hetsetråd?

Hallo følger du ikke med i timen. Klart det er FRP sin skyld at muslimer gifter seg og får barn med sine egne søskenbarn.

1

travern

det er FRP sin skyld at muslimer gifter seg og får barn med sine egne søskenbarn.

Nei, den blir for kjapp. Det er FrP sin skyld at det fortsatt er lovlig at muslimer fortsatt gifter seg og får barn med egne søskenbarn.

1

Nabo

Tråden tar opp et viktig tema som dessverre ingen av de politiske partiene på stortinget vil ta i med ildtang engang. En masse prat fra de forskjellige partier, men når det kommer til handling er de like passive alle sammen.

Problemene som følger av søskenbarn ekteskap er først og fremst et norsk/pakistansk problem, men når Riget ikke kan lage en lov som retter seg direkte mot dem, så må den selvfølgelig gjelde for alle statsborgere af Riget.

De helsemessige ulempene ved slike ekteskap var kartlagt allerede før årtusenskiftet, likevel har ingenting skjedd på lovområdet når det gjelder avl i familien.

Her er tidslinjen om denne aktuelle saken.

https://www.rights.no/2018/01/assen-gikk-det-med-alle-informasjons-og-holdningskampanjene/

"De menneskelige lidelsene og skadevirkningene av inngifte er påvist og utredet over mange år, og forskjellige politikere/politiske partier har snakket om forbud mot ekteskap mellom søskenbarn siden minst 2002. De har straks møtt motbør, ikke sjelden fra innvandrerrepresentanter med samme bakgrunn som problemgruppene i tospann med vaskeekte kulturrelativister og menneskerettsforkjempere. For hvorfor innføre forbud når man bare kan ty til mer virkningsfulle redskaper som opplysningsarbeid og holdningkampanjer? Som sagt så gjort, men hvilke resultater har de å vise til etter 16 års "dialogue" på dette feltet?

Startskuddet gikk i 1998, da forsker og lege Camilla Stoltenbergs doktoravhandling påviste at så mange som 40 prosent av dødsfallene blant pakistanske spebarn født i Norge skyldes inngifte. Så gikk det to år.

Debatten år 2000 Dette året opplyste avdelingsoverlege ved Ullevål sykehus Rolf Lindemann at det ble født stadig flere barn med alvorlige misdannelser i Oslo. Misdannelsene skyldes at foreldrene er søskenbarn, opplyste Lindemann og la til at problemet var blitt forsterket:

– Problemet har blitt forsterket nå som andre og tredje generasjon innvandrere også gifter seg og får barn med sine søskenbarn , sier Lindemann. Han forteller at mange barn blant annet blir født med alvorlige stoffskiftesykdommer og skader på sentralnervesystemet. Rundt halvparten av barna som er født med misdannelser dør kort tid etter fødselen.

Forskning viser at nesten halvparten av unge innvandrere – fra for eksempel Pakistan – gifter seg med søskenbarnet sitt. Det gjør de selv om risikoen for å få barn med misdannelser er tre ganger så stor.

På den tiden ble det årlig født rundt 20 barn med alvorlige misdannelser på grunn av inngifte. Ifølge Folkehelseinstituttets (FHI) statistikkbank ble det til sammen registrert 26 dødfødsler i Oslo i 2000. Hvis ti var norskpakistanske, snakker vi en betydelig overrepresentasjon.

Konstituert helsedirektør Lars E. Hanssen mente på sin side at problemet kunne løses ved at norske myndigheter ble bedre bedre til å «informere innvandrere om risikoen ved inngifte». Han la til at det var viktig å trekke med seg «folk som representerer disse miljøene» i dette arbeidet.

Som vi skal se, viste det seg lettere sagt enn gjort."

Resten av historien må en åpne linken for å lese, kortversjonen er: Hver gang noen har lyst til å forby ekteskap mellom søskenbarn fordi det nedfører en alvorlig øket risiko for vanskapte barn, er det alltid noen luringer som driver med avledninger, og krever mer informasjonsarbeid om konsekvensene av avl mellom nære slektninger blant den pakistanske innvandrede befolkningen, i stedet for å sete foten ned. Sånn har denne saken vert trenert i snart 20-år, og slik vil den fortsette å bli trenert i det uendelige.

Abid Raja er en nyttig idiot for galskapen, som en kan se her.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jPzXzw/abid-raja-om-tvangsekteskap-et-forbud-mot-søskenbarnekteskap-er-ikke-løsningen

2

puma1

Abid Raja er en nyttig idiot for galskapen, som en kan se her.

Abid Raja er for et forbud med medisinsk begrunnelse. Det er tvangsekteskap han ikke vil ha inn i debatten. Dette har han ment i mange år. Jfr: https://www.aftenposten.no/meninger/i/kRaOj/Soskenbarnekteskap-bor-forbys

1

Nabo

Abid Raja er fremdeles en nyttig idiot.

I denne aktuelle saken har han samme funksjon som et drivanker, han vil forsinke et forbud mot søskenbarn ekteskap.

Les heller hele linken fra HRS med underlinker inni, så ser en med engang at dette temaet er ferdig diskutert for lenge siden. Alle partier på stortinget vet hva følgene er med den typen avl også. Det mangler kun politisk mot til å lage forbudet i stortinget.

1

puma1

når leger , internett og verden generelt er enige om at det helseskadelig å gifte seg med ungen til tanta di.

Ikke nok med det: Det er lov å gifte seg med tanta si også. Tante og nevø, onkel og niese. Og i de senere år også: Tante/niese og onkel/ nevø.

Ganske rart at det er sånn, men også litt rart om norsk lovgivning skal endres med bakgrunn i innvandring fra Punjab-provinsen i Pakistan, der søskenbarnekteskap er veldig utbredt.

2

EinarSalbu

Ikke nok med det: Det er lov å gifte seg med tanta si også. Tante og nevø, onkel og niese. Og i de senere år også: Tante/niese og onkel/ nevø.

Og enda verre......man kan faktisk bli sin egen bestefar. https://www.youtube.com/watch?v=qu_Y1wQ923g

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...