Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Blåblå vedtok sin egen migrantstrøm

Mens land som faktisk er medlem av EU motsetter seg Merkels nye migrantfordelinger, så har Erna og Siv bestemt seg for å bli en del av migrantfesten.

Ungarn skulle ta imot 1294 migranter som har kommet seg til det sydlige Europa. Der ble det holdt folkeavstemning. Nesten halvparten av befolkningen møtte opp og stemte 98% mot denne ordningen. Dessverre møtte ikke over 50% av de stemmeberettigede opp, og resultatet ble ikke bindende. Men noen seier for EU var det ikke. EU parlamentsvalget som ble holdt i 2014 trakk til sammenlikning litt under 30% av de stemmeberettigede i Ungarn.

Det er ikke bare Ungarn som motsetter seg. Slovakias president har kategorisk uttalt at denne avtalen ALDRI vil iverksettes på Slovakisk jord, og de hadde blitt pålagt å ta imot litt under 1000. Hittil er det liten entusiasme for prosjektet og få flyktninger har blitt tatt imot. Ei heller i Tsjekkia og Polen. Men Norge, de er villige til å ta mot 1500 over 2 år.

Norge er derimot ikke del av EU. De er ikke pålagt å ta imot noen, men har likevel besluttet å underlegge seg Brussel. Strømmen av migranter fra Afrika over Middelhavet er konstant og økende, og relokaliseringssystemet vil bare forsterke denne trenden. Blir relokaliseringen en tradisjon for hvert eneste år, så har H og Frp greid å overgå Støre sine 10.000 som ble til 8.000 over 3 år. Verdt å merke seg for valgkampen. For var det noen som trodde at migranter på magisk vis skulle forsvinne fra Middelhavet? Trodde noen de skulle forsvinne fra Middelhavet når EU skal plassere dem rundt over hele Europa? Migrantfordelingen har vel kommet for å bli, frem til ordingen bryter sammen.

Og ble det gjort med stor politisk debatt i Norge? Nei, det virker som om det ligger begravd i et budsjettforslag. Vanskelig å se hvem som har stemt for hva her sist desember. Mulig jeg ikke fulgte godt nok med, med kan ikke huske dette var noen stor mediesak heller.

I et tileggsskriv til statsbudsjettet kan en lese: "EU vil utforske muligheter for å utvikle sikre og bærekraftige mottakskapasiteter i berørte regioner som kan gi flyktninger og deres familier framtidsutsikter og tilgang til prosedyrer, herunder utdanning og sysselsetting, fram til retur til opprinnelsesland er mulig."

Er ikke konsensusen at retur aldri blir mulig, selv for dem uten noe gyldig grunnlag for en flyktningstatus? Spesielt hvis de er familier?

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Chubby

Blir relokaliseringen en tradisjon for hvert eneste år, så har H og Frp greid å overgå Støre sine 10.000 som ble til 8.000 over 3 år.

Det vil ikke skje uansett, det skal kun tas imot 1500 de neste 2 årene.

1

Tankefrihet

Det sier de nå. Situasjonen denne tulleordningen skulle avhjelpe vil sannsynligvis bestå i mange år fremover. Er ordningen innført vil den bestå og øke i omfang, omtrentlig som flyseteavgiften.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...