Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Krakk ? Hva skjer a ? Si opp EØS avtalen! Straks!

Det er noe sykt over den norske økonomien som holdes i gang med Siv ekspansive politikk og vegring mot å gripe inn mot den elleville boligspekulasjonen.

Men så er det noe underlig som skjer. Flere og flere jobber i Oslo -området blir besatt av utenlandsk arbeidskraft . Sist nå i renovasjon.

Oljesektoren har blitt rammet hard av oljeprisfallet og mange blir ledige som resultat av nedbemanningen i den forbindelse.

Jeg skjønner meg ikke helt på økonomi men jeg tror kanskje noen bør gå i regnskapene til DNB og se hvor de gjemmer tapene sine. ?? De er trolig lagt i hylle for glemselen .

Ikke helt ulikt det som skjedde under Kristiania krakket...

Det er en realitet at folk lever på lånte penger mens staten fortsatt klarer å sylte ned litt penger. Det er staten som rik og burde bruke mer penger mot nordmenn.

Da må faktisk EØS avtalen sies opp.!!

Eøs avtalen tjener ikke norske interesser lengre. Den undergraver nordmenns anledning til å bidra inn til felleskapet. Altfor mange blir ufrivillig trygdet i en eller annen form. Mange må sågar ta til takke med sosial stønad.

Vi kan ikke lengre stå å se på at utenlandsk arbeidskraft gjør hele grupper av nordmenn til trygdet /sosialmottakere.

Det er ikke asylpolitikken som ødelegger for nordmenn. Det er når EØS /EU arbeidsinnvandrere underbyr nordmenn i ordinære jobber at vi får krise. Det gikk bra så lenge vi fant jobber med høyere inntektsnivå å gå til .

Nå er det nordmenn som må gå ned til lavere betalte jobber som de siste åra har blitt fylt opp med EØS borgere som Litauere ,polakker osv.

1
59 svar

59 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

frode57

Siv Jensen messer på at hun skal gjøre noe med boligpolitikken . Det er nok litt for sent nå når rentene kryper oppover .

Tror at hun blir satt ufortjent i gapestokk når den tid kommer. Hun skjønner vel ikke selv at det å ikke gjøre noe er også et politisk standpunkt.

Men det er jo i beste frp stil. La skure og gå mentaliteten .

Men det er litt forunderlig at det er så underkommunisert at vi er så knyttet til dollaren som vi er.

1

frode57

Det som er litt morsomt er det paradigme skiftet vi er inne i . Det blir høyere renter internasjonalt og vi får press på de fire frihetene innenfor EU.

Det er faktisk slik at øst Europa holder på å dumpe sin arbeidskraft inn i vestlige Europa. Særlig gjelder dette Polen og polakker.

Når EU ikke overholder sine egne dumping regler så må det gå galt.

Nå ser jeg frem til neste år med visshet om at "Alt vil gå så meget bedre her til lands.. "

Det er en kraftig kursomlegging fra amerikansk hold som vil sørge for høyere internasjonale renter som vil smitte av på Norge. Det vil trekke kapital vekk fra handelen generelt i Norge. Vi får en stagnasjon i økonomien men trolig en høyere inflasjon når butikkene prøver å ta høyere pris på varer for å kompensere for manglende omsetningsvolum.

1

frode57

Nå er det slik at prof. Havelmo og Frish som nobelprisvinnere sa at inflasjon er sunt. I kontrollerte former. Deflasjon er derimot skadelig. Det er direkte neglisjert og unnskyldt med at kinesere og øst europere arbeider billigere. Men da blir faktisk mange arbeidsledig om de ikke settes inn i høyere verdiskapning

Nå vet vi at i USA så har flere kommet i dårligere yrker.

Jeg sier at nå skal Ap gå i seg selv og sørge for at der blir sosial boligbygging og sørge for å verne norsk eierskap over norske naturessurser !!

1

Andrzej007

En gang til for alle de som sier at polakker er en grunn til at lønnsvekst stagnerer:

https://www.fellesforbundet.no/globalassets/dokumenter/om-fellesforbundet/landsmotet-2015/lonn-kjopekraft-fordeling-og-velferd-2000-2014.pdf

Vi begynte å komme til Norge i 2005. Side 5, diagram 2.1, 2.2, 2.3 viser hvordan lønnsvekst utviklet seg mellom 2000 og 2014.

Det er noe annet som ødelegger arbeidsmarkedet, spesielt byggebransjen og renholdsbransjen: de som ikke følger norsk lov. Det er både private som tar polakker og betaler svart for å pusse opp badet og firmaer som bruker doble arbeidsavtaler, betaler ikke overtid, betaler ikke feriepenger, otp, forsikringer osv. Jeg kjenner ikke en eneste utlending som har lyst til å jobbe uten en arbeidsavtale på en dårlig betalt jobb.

Er det ikke hyklersk å klage på forferdelige utlendinger og samtidig betale svart til hushjelp eller flislegger?

Hvis myndigheter håndhevet loven bedre så hadde det vært mye mer normalt.

Hva gjør at det er relativt trygt på norske veier? Store bøter og fengselstraff. Det bør være det samme her. Flislegger eller hushjelp hjemme uten faktura - 100 000 kr + 6 mnd i fengsel. Jeg garanterer at det kunne forbedre situasjonen mye. Ikke for slike mennesker som frode57 eller liftmann selvfølgelig. Liftmann vil heler prate om dårlig kvalitet av biler som ble produsert i Polen i kommunismen.

1

frode57

Det er bedre i både Danmark og Sverige. Norge er blitt et usselt land å bo i.

Du skal huske på at det er dyrt å bo i Norge. Det er lett å sulte i Norge

1

Sponvika

På flyttefot?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...