Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Midlertidige ansatte, kraftig økning.

Det vil visst ingen ende ta i økningen i midlertidige ansettelser. Det siste året har 25 000 flere blitt midlertidig ansatt. Nå vil mange sikkert si at alternativet jo er ingen jobb i det hele tatt. Det er merkelig at dette blir ansett som eneste alternativ når hovedregelen, i alle fall i teorien, er å ansette fast.

Fagforeningene advart mot denne utviklingen, men de blåblå benektet en slik utvikling. Det ville få flere i arbeid. Regjeringen åpnet låvedøren for midlertidig ansettelse. I morgen er det kanskje du som blir ansatt slik.

Det er slik regjeringen vil ha det. http://www.bygg.no/article/1292279

1
187 svar

187 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Columbus_3

Det vil visst ingen ende ta i økningen i midlertidige ansettelser. Det siste året har 25 000 flere blitt midlertidig ansatt.

I annet kvartal i år var andelen midlertidig ansatte 8,8% av arbeidstakerne, mot 8,3% i 2010 i følge SSB.

Enn formidabel økning, ikke sant?

3

ventil

Huff og huff.

Einar stemmer dette?

1

ulefos

Huff og huff.

når folk ikke vedlegger link så er det god grunn til å bli skeptisk, jeg kan imidlertid fortelle deg hva SSB sier

I 2. kvartal 2016 var det 218 000 midlertidig ansatte, som er 19 000 flere enn i samme kvartal året før.

sånn ca 10% økning

men tross alt syns jeg dette er verre:

Fra 2. kvartal 2015 til 2. kvartal 2016 var det en nedgang på 22 000 sysselsatte i aldersgruppen 15-24 år.

hentet fra samme dokument

2

C-172

Det er nok det for dem som sitter her på forumet dag inn og dag ut, kun for å lage negative tråder om de blåblå. Uten å sjekke fakta bak det de skriver..

1

gjespe

Uten å sjekke fakta bak det de skriver..

Fakta - logikk og økonomi er tydeligvis ikke noe venstresiden skjønner særlig mye av - men noen ganger skal de ha for å gi andre en god latter...

1

jeolno

I annet kvartal i år var andelen midlertidig ansatte 8,8% av arbeidstakerne, mot 8,3% i 2010 i følge SSB.

De aller fleste arbeidstakere i det private næringslivet er ansatt i små bedrifter. 115 000 bedrifter har fra 1 til 4 ansatte.

Derfor er det oftest en betydelig risiko å ansette fast en ny medarbeider. Viser det seg at vedkommende er en unnasluntrer, så kan faktisk bedriften gå konkurs.

Når bare 3 av 4 fullfører videregående skole, så gir det en god pekepinne på at det finnes mange unnasluntrere blant oss.

Dette vet også driverne av småbedriftene, og det setter en kraftig brems for nyansettelser og utvikling.

1

EinarSalbu

Derfor er det oftest en betydelig risiko å ansette fast en ny medarbeider.

Dette er bare et vikarierende motiv. Har man bommet med ansettelsen bør arbeidsgiver ha funnet ut dette i løpet av prøvetiden. Alt dette, midlertidige ansettelser, ungdomslønn, startlønn, ingen lønn under opplæring osv. er ikke noe annet enn en villet politikk med å presse lønningene nedover. Til det trenger man noe som tilsynelatende virker troverdig.

Midlertidige ansatte burde, når man først må ha det, få adskillog høyere lønn enn fast ansatte. Ulempen ved å ikke få lønn mellom oppdrag, ved ikke å få oppdrag og den usikkerheten det medfører burde utløse store kompensasjoner.

1

SIG100

De aller fleste arbeidstakere i det private næringslivet er ansatt i små bedrifter. 115 000 bedrifter har fra 1 til 4 ansatte.

Du må sette grensen for små bedrifter svært høyt for at den påstanden skal være riktig.

30% (offentlig forvaltning utenom) arbeider i foretak med over 250 ansatte. Ytterligere 10% arbeider i foretak med 100-249 ansatte og enda 20% i foretak med 20 til 99 ansatte.

Dette inkluderer jordbruk. Foretak er i denne sammenhengen juridiske enheter. Det betyr at de fleste konsern vil bestå av en rekke foretak og at om man ser på det vi vanligvis tenker på som bedrift dominerer de store virksomhetene enda mer.

Forøvrig har de store foretakene også betydelig høyere omsetning per ansatt. De 237000 foretakene med 1-4 ansatte utgjør 54% av alle foretak, har 18% av antall ansatte og kun 7% av total omsetning.

1

PerfectSense

Etter å ha skummet gjennom tråden er det en ting som slår meg: Det er ingen som har nevnt krisen i oljebransjen. Samtidig som disse reglene ble innført startet også vår tids største krise i arbeidslivet. !0% av jobbene i vår viktigste næring er borte på drøye to år.

Vi kan ikke konkludere på effekten av disse endringene fordi vi har enda ikke nådd 3-års regelen, samt at det er vanskelig å vurdere slike endringer når de kommer i en slik ekstraordinær situasjon som arbeidsmarkedet er i i dag.

Det eneste vi vet er at antallet midlertidige stillinger har økt, men vi har ingen forutsetninger til å peke på den en konkret grunn til at det ble sånn.

Kanskje på tide å roe ned og slutte å beskylde hverandre for alt mulig?

2

axce

Det eneste vi vet er at antallet midlertidige stillinger har økt, men vi har ingen forutsetninger til å peke på den en konkret grunn til at det ble sånn.

Det er endringen av regelverket i arbeidslivet som er årsak til at arbeidstakerne får stadig dårligere vilkår ovenfor arbeidsgiver.

At det har blitt slik er takket være vårt medlemskap av EØS som tvinger oss til såkalte "reformer" på forskjellige områder, alt ettersom partene bestemmer at samfunnsområdene skal være EØS-relaterte.

I sin tid gikk LO med på EØS-avtalen under forutsetning av at arbeidslivet skulle holdes utenfor avtalen.

AP, Høyre, Frp, Krf og Venstre har bestemt at Norge stadig mindre skal kunne bestemme i Norge.

Så da er det ingen grunn til å lure på hvorfor det har blitt slik og sånn.

1

Morra-DI-2

Jeg er bekymret for at norske arbeidstakere stadig får dårligere vilkår. Så kan man si at norske bedrifter må overleve, og at midlertidige ansettelser åpner for at flere kommer i jobb. Kanskje i en viss grad gjør det at bedrifter fortere tar inn nye folk, men til syvende og sist så trenger de jo disse menneskene. Hva som er vanlig drift, og hva som kommer under midlertidige arbeid, prosjekt er grenser som stadig tøyes.

Mange bedrifter tar ut store overskudd til eierne, mens vanlige folks betingelser og levevilkår blir mer usikker.

Jeg er delt i spørsmålet. Samtidig ser jeg jo at bedrifter kvitter seg med faste ansatte like lett som midlertidige. Restrukturering av selskap, bytte av lokasjon; Det er mange endringer på måten næringsliv fungerer. Jeg tror absolutt at norske fagforeninger kunne kommet mer på banen, og at det norske folk skal være veldig obs på utviklingen, slik at vi ikke ender opp med å stå med lua i handa og lure på om vi har jobb fra en dag til enn annen, som løsarbeidere hele gjenget. Det er vi jo ikke tjent med.

Vi har bygget opp hele vårt land på sterke rettigheter for arbeidstaker. Dette har ført til at vi har et godt samfunn og trygge oppvekstvilkår for våre barn. Det skal vi verne om..

3

ventil

Du bør ikke glemme at LO faktisk belønner arbeiderpartiet med en anselig sum penger og på den måten stempler «godkjent» for alt AP bedriver!

1

riksen77

Hvor er økningen?? Offentlig sektor eller privat?? Offentlig sektor har misbrukt ordningen i tiår. Og så må vi jo huske at det åpnet opp for dette for kort tid siden i privat sektor så at det ville komme n økning var vel ikke akkurat uventet, vi får se til neste år, hvor mange som er midlertidig ansatte, som har vært det i mer enn 12mnd. Da kan jo bare ordningen fjernes igjen.

2

Hermanator

Denne idiotien skjer hver gang en blå regjering kommer til makten. Det er noe av det første de gjør.

1

molishani

Dette er vel en av regjeringens fanesaker, så vidt jeg vet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...