Politikk - Norsk

jeolno

Båtflyktninger dør fremdeles.

Minst 3800 mennesker har druknet i Middelhavet på vei til Europa så langt i 2016. Derfor må vi dessverre fastslå at politikken med å satse på redningsfartøyer, som bringer de reddede til Europa, har vært en fiasko.

Menneskesmuglerne satser på stadig mindre sjødyktige fartøyer, som knapt flyter til de er kommet klar av Afrikakysten, og tragediene med drukningsulykker fortsetter.

Den eneste måten å stoppe denne hasardiøse trafikken på er å landsette de reddede flyktningene der de kommer fra. Hvorfor er dette alternativet fraværende i debatten?

4
283 svar

Hvorfor er dette alternativet fraværende i debatten?

Fordi mange land i europa faktisk ønsker denne trafikken av mennesker. I så måte er det bedre om det faktisk opprettes en reell gratis ferge mellom en fast havn i f.eks libya og italia. Hadde ikke europas nasjoner ønsket denne trafikken av mennesker så hadde gjort som man f.eks har gjort i australia. Man høster som man sår heter det.

1

Italia og Hellas bryr seg lite, for de vet de bare er et transittland. Disse "flyktningene" er på vei til NAV-kontorene og pengene lenger nord.

Selv ikke Frankrike er godt nok for disse "flyktningene", for de får mer penger i England. Alle med litt hjerneaktivitet skjønner at det er penger som driver dem, for ingen av disse "flyktningene" reiser til de fattige landene i Europa.

Vi får bare håpe at EU kollapser og at land igjen begynner å beskytte sine grenser.

3

I en dagsaktuell Skartveit podcast i VG, blir Ap-leder Gahr Støre kjørt hardt om dilemmaet med redningsaksjoner; som oppmuntrer stadig flere flyktninger til å ta dødelige sjanser, på vei over Middelhavet.

Hverken Støre eller Skartveit nevner alternativet, som Australia har anvendt med suksess, nemlig å landsette reddede emigranter der de kom fra.

Støre fortsetter bare med sitt tåkeprat om stans av krigføring og stridigheter i Afrika og Asia. Han trøster seg med at etter hvert vil økt levestandard minske trykket på emigrasjonen fra oversjøiske land.

Det var svakt av Skartveit å la Ap-lederen komme unna med slikt visvas. Hvor mange tusen skal dø i mellomtiden?

2
jeolno I en dagsaktuell Skartveit podcast i VG, blir Ap-leder Gahr Støre kjørt hardt om dilemmaet med redningsaksjoner; som oppmuntrer stadig flere flyktninger til å ta dødelige sjanser,...

Støre fortsetter bare med sitt tåkeprat om stans av krigføring og stridigheter i Afrika og Asia. Han trøster seg med at etter hvert vil økt levestandard minske trykket på emigrasjonen fra oversjøiske land.

Ja, eller redusert levestandard i Europa. Det er jo ingen vits å flykte til noe like elendig. ...

Så dere bildene fra Paris? Mange tusen afrikanere som ligger på fortauer, i parker og ...ja, overalt.

Jeg vet ikke hva som er hensikten med å ligge 3 kilometer utenfor Libyas kyst og vente på disse flyktningene. Hvorfor ikke bare dra over og hente dem? Da er de jo trygg. Sånn om det skulle være det eneste målet. De kan sende store tankere for å få plass til flest mulig. Vi har masse oljeskip i opplag. Det er bare å sende dem alle ned og frakte dem over.

2

Eneste løsningen er å skape arbeidsplasser i landene de kommer fra.

FN må inn og presse!

1
zetta Eneste løsningen er å skape arbeidsplasser i landene de kommer fra. FN må inn og presse!

FN må inn og presse!

Jeg skulle selvsagt også ønske at så var tilfellet, men vi vet altså at USA var aktive i å forsøke og få til et militært kupp mot Assad i Syria, vi vet at både Russland og USA og Norge, skor seg på våpensalg til krigende parter og vi vet at de tre nvente landene, pluss andrfe vestlige stater - driver og kriger og bomber i andre stater og da blir det selvsagt flyktninger. Bare de gråstein&betong-skaller vil sitte i ro og ikke flykte - når det slippes bomber nedover dem!

1
fedda1 Jeg vil tro de fleste. Hvorfor tror du annerledes? Ja for du kan da ikke slutte fra din egen eventuelle manglende arbeidslyst - til at så også er tilfelle for andre.

Kan ikke se at dette har noe med trådens tema å gjøre, men når det gjelder graden av sysselsetning blant asylinnvandrere, arbeidsinnvandrere og etniske nordmenn, så finnes det både statistikk og erfaringer å bygge på.

Noen grupper kommer ekstremt dårlig ut.

2

Minst 3800 mennesker har druknet i Middelhavet på vei til Europa så langt i 2016.

Helt sykt at man bare lar tusener dø uten å gjøre noe.

Man må selvsagt skippe alle slike migranter rett tilbake til Libya. Når migrantene skjønner at ikke alle som vil kan komme til Europa så vil de ikke legge ut på havet i disse småbåtene

1
Corvus [sitat…] Helt sykt at man bare lar tusener dø uten å gjøre noe. Man må selvsagt skippe alle slike migranter rett tilbake til Libya. Når migrantene skjønner at ikke alle som vil kan...

Helt sykt at man bare lar tusener dø uten å gjøre noe.

Trådens tema tar utgangspunkt i det stikk motsatte.

Helt sykt blir det dersom sannheten er at tusener dør fordi vi gjør noe.

Det meste tyder på at det vi gjør ved å patruljere de aktuelle kyststrekningene med redningsskip, bare gjør at emigrantene tar stadig større risiko med synkeferdige fartøyer.

Hvorfor debatteres ikke baksiden av redningsmedaljen?

2

Her er noen tall som tilbakeviser en del idiotiske påstander.

Her kan se litt på opphavsland til de som kom i 2015, afrikanske land er ikke akkurat overrepresentert.

De aller fleste kom altså fra Syria, Irak og Afghanistan, som ikke ligger i Afrika.

http://www.bbc.com/news/world-europe-34131911

SÅ kan vi ta for oss påstanden om hvorfor at flere og flere forsøker å komme seg over middelhavet.

At vi ser at antallet her fortsatt er høyt er ikke spesielt snodig. Ser man på samme linken så er altså Balkanruta en rute som ble mye brukt i 2015, nå er denne stengt. Det vil si at de som tok denne veien nå kun har Middelhavet som mulighet, det vil selvfølgelig føre til et betydelig større press her.

1
gjespe [sitat…] Det blir et litt delt spørsmål - på den ene side selvfølgelig ikke - derimot hadde færre reist ut hvis de ikke viste noen var der for å hente de opp?

Ja, kanskje hadde færre reist ut, men vi så at denne ruten var flittig brukt før båter som Siem Pilot kom til områdene, så sikkert er det ikke. MEn man ser også noen som klarer å lire av seg at de som støtter Siem Pilot sin jobb er ansvarlige for de som drukner, da blir debatten totalt idiotisk.

1

*"239 flyktninger og migranter antas å ha omkommet i to båtulykker nord for Libya, opplyser FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).*

Opplysningene er bekreftet av to overlevende som ble fraktet i land på den italienske øya Lampedusa øst for Tunisia, opplyser UNHCRs talskvinne Carlotta Sami til Reuters.

Inkludert disse tallene har nå 4.220 mennesker mistet livet på sin ferd over Middelhavet til nå i år, opplyser Leonard Doyle, talsmann for Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM)"

Dagens tragiske meldinger aktualiserer en nytenkning rundt Siem Pilot og strategien Middelhavet.

1
Morra-DI-2 Hvis de kan bombe Libya sønder og sammen, så er jeg sikker på at de kan greie å frakte noen i land der...Jeg har ikke mye tiltro til EU-ledere, men akkurat der tror jeg det er et p...

Så vi skal tvinge et land vi har destabilisert ved å bombe i filler til å ta i mot mennesker fra andre land? Synes du dette er noe vi bør forsøke å gjøre andre steder også? Kanskje med Danmark? Eller Russland skal gjøre slik med oss? Du skjønner hvor feil dette blir når man snur det mot oss selv ved et enkelt eksempel?

1

Alle kystland er selvfølgelig forpliktet til å ta imot skipbrudne som er kommet i nød utenfor deres egen kyst.

Dessuten har disse menneskene reist ut fra Libya, så her er det bare snakk om retur.

1
Laster...