Politikk - Norsk

erdetslik

Logo-forbud i Oslo - barnslig eller viktig ?

Oslo's nye bystyre begynner å nærme seg kommunistiske tendenser. Det er synd de ikke har "viktigere" / "vittigere" oppgaver enn å gjøre et slikt "viktig" / "vittig" - nærmest kommunistisk - vedtak om at "UNICARE"-logoen skal bort fra veggen - det blir ulovlig fra 1.desember Å sette "UNICARE"-logoen på yttervegger i forbindelse med f.eks. sykehjem.

Er private sykehjem like farlige som alkohol = Det heter i vedtaket: "«På byggets fasade skal kun institusjonsnavnet vises og ikke logo eller navn på privat drifter. Innvendig skal eventuell profilering av private driftere være dempet og diskret. På sosiale medier skal kun navnet på institusjonen brukes. Det skal ikke være referanse til den privat drifter i institusjonsnavnet på sosiale medier», heter det i brevet som sykehjemsetaten sendte ut 21. oktober."

Dette kan vel sammenlignes med forbudet mot alkoholreklame. Og grunnlaget er:

"Det vises til «tydelige føringer for navnsetting i Oslo kommunes designhåndbok»." Selskapene får frist til å fjerne logoene innen 1. desember Dette er jo et forbud som er direkte mot "en konkurrent til Oslo Kommune.

Og Oslo Bystyre har nedlagt forbud mot å bruke logoen på sosiale medier. Kan Oslo Bystyre virkelig på kommunistisk vis nedlegge et slikt forbud for sosiale medier ? - Trolig ikke.

1
66 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette forbudet greier jeg ikke å se kan være lovlig. Det har ingenting med kommunisme å gjøre bare for å si det. Isåfall har du liten forståelse av hva kommunisme er.

Men å nekte unicare å profilere seg når Burger King får lov samsvarer vel ikke med prinsippet om likhet for loven.

1

Er det for at kommunen ikke skal føle seg utskjemt over å ha solgt ut viktige samfunnsoppgaver til en tilbyder med et ikke alltid like bra rykte?

1
Kul_Djevel Dette forbudet greier jeg ikke å se kan være lovlig. Det har ingenting med kommunisme å gjøre bare for å si det. Isåfall har du liten forståelse av hva kommunisme er. Men å nekte u...

Det har ingenting med kommunisme å gjøre bare for å si det. Isåfall har du liten forståelse av hva kommunisme er.

Kommunistiske stater er vel ikke kjent for å bedrive kommunisme, men styres mer som totalitære stater og innfører lover og forordninger uten demokratisk forankring.

Dette forbudet synes også som vedtak uten demokratisk forankring. Men et forbud direkte myntet på en bedrift - som vanskelig kan forstås som likhet for loven.

Dette ligner mer på vedtak i stater vi ikke ønsker å sammenligne oss med.

1
erdetslik Hva synes du om forbudet mot å bruke "UNICARE"-logo ? Om du ønsker å diskutere kommunisme - så start en tråd.

Om du ønsker å diskutere kommunisme - så start en tråd.

Du bruker kommunisme tre ganger i trådstarten, og mener at det derfor er jeg som skal starte en tråd om kommunisme?

Jeg spør deg om hva du legger i disse uttrykkene, for det virker virkelig ikke som om du har den fjerneste peiling på hva kommunisme er.

1

vedtak om at "UNICARE"-logoen skal bort fra veggen - det blir ulovlig fra 1.desember Å sette "UNICARE"-logoen på yttervegger i forbindelse med f.eks. sykehjem.

Lol.

1

Det vises til «tydelige føringer for navnsetting i Oslo kommunes designhåndbok»."Selskapene får frist til å fjerne logoene innen 1. desemberDette er jo et forbud som er direkte mot "en konkurrent til Oslo Kommune.

Kan det være så enkelt at det er Oslo kommune som eier sykehjemmene, mens det Unicare som drifter dem?

Jeg regner med at eier av et bygg kan sette premisser om utformingen av navn...

4
broren_til_noen [sitat…] Du bruker kommunisme tre ganger i trådstarten, og mener at det derfor er jeg som skal starte en tråd om kommunisme? Jeg spør deg om hva du legger i disse uttrykkene, for d...

Hva synes du om forbudet mot "UNICARE"-logo på yttervegger.

For meg er dette et forbud uten demokratisk forankring - på samme måte som lover og forordninger vedtas i stater som kaller / har kalt seg kommunistiske, men uten tegn til demokrati.

Hva mener du om vedtaket Oslo Kommune ? Det er vel ikke så lett å svare på det, kanskje - for det går på sak og ikke på person. Og da blir det kanskje litt vanskelig for deg.

1
erdetslik Hva synes du om forbudet mot "UNICARE"-logo på yttervegger. For meg er dette et forbud uten demokratisk forankring - på samme måte som lover og forordninger vedtas i stater som kal...

Hva mener du om vedtaket Oslo Kommune ? Det er vel ikke så lett å svare på det

Joda, jeg satt og skulle til å skrive noe om det, men så at tioman2 hadde fått fram poenget kl 10:42 på en aldeles utmerket måte.

Du glemte visst helt å få med poenget om at det er snakk om kommunens bygninger det er snakk om?

Eller valgte du å la være å ta det med fordi til og med du skjønte at det ville knuse hele saken din?

1
Tioman2 [sitat…] Kan det være så enkelt at det er Oslo kommune som eier sykehjemmene, mens det Unicare som drifter dem? Jeg regner med at eier av et bygg kan sette premisser om utformingen...

Det kan være mulig . . . . . . Jeg har ikke sjekket det.

Og det er fordi at jeg antar at Oslo Kommune ikke er eier av sosiale medier . . . . . . :

"I et brev fra Oslo kommune til private leverandører som driver institusjoner i Oslo, får de klar beskjed om å fjerne logoene sine fra bygg og sosiale medier:"

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslo/dette-skiltet-blir-strengt-forbudt-i-oslo-kommune/a/23831629/

1
erdetslik Det kan være mulig . . . . . . Jeg har ikke sjekket det. Og det er fordi at jeg antar at Oslo Kommune ikke er eier av sosiale medier . . . . . . : "I et brev fra Oslo kommune til p...

Det kan være mulig . . . . . . Jeg har ikke sjekket det. Og det er fordi at jeg antar at Oslo Kommune ikke er eier av sosiale medier

Det er godt at du innrømmer at du starter tråder uten å ha kunnskap om dem... Det forteller vel muligens at trådene ikke skal tas for seriøst...

La oss ta det på en enkel måte:

1) Oslo kommune eier byggene. Unicare drifter dem. På bygget sier Oslo kommune at det ikke skal være reklame for de som drifter hjemmet.

2)På sosiale medier - Det vil si sidene til sykehjemmene (som fremdeles er eid av Oslo kommune) så sier de også at det ikke skal være reklame for drifteren.

3) På Unicare sine egne sider på sosiale mediar kan de reklamere for hva og hvem de selv vil (innenfor lovverket selvsagt). De kan også fortelle at de drifter spesifikke sykehjem i Oslo...

1
broren_til_noen [sitat…] Joda, jeg satt og skulle til å skrive noe om det, men så at tioman2 hadde fått fram poenget kl 10:42 på en aldeles utmerket måte. Du glemte visst helt å få med poenget om...

Ikke skryt nå, du var heldig nå som kunne henge deg på dette innlegg. Er det så riktig at Oslo Kommune nekter UNICARE å bruke sin logo på sosiale medier ? For Oslo Kommune er vel ikke eier av sosiale medier ? Hva med andre som har logo på kommunale bygninger ? Skal de også nektes å ha logo på kommunale bygg ?

Hva med det demokratiske prinsippet om likhet for loven ?

Det vil med andre ord være risikabelt å bedrive næringsvirksomhet i kommunale bygg fordi man plutselig kan få et vedtak om å fjerne din logo fra vegg, hvis ikke Oslo Kommune liker din virksomhet. Og tillegg at Oslo Kommune vil nekte deg å vise deg / drive markedsføring på sosiale medier.

For meg synes det som maktmisbruk.

1
erdetslik Ikke skryt nå, du var heldig nå som kunne henge deg på dette innlegg. Er det så riktig at Oslo Kommune nekter UNICARE å bruke sin logo på sosiale medier ? For Oslo Kommune er vel i...

Ikke skryt nå

Jeg gjør ikke det.

Denne saken leste jeg faktisk om i går kveld, og steila en del da jeg så at du hadde utelatt kommunens poeng i trådstarten, og istedet buste ut med noe aldeles fjollete vrøvl om kommunisme.

1
erdetslik Ikke skryt nå, du var heldig nå som kunne henge deg på dette innlegg. Er det så riktig at Oslo Kommune nekter UNICARE å bruke sin logo på sosiale medier ? For Oslo Kommune er vel i...

Det vil med andre ord være risikabelt å bedrive næringsvirksomhet i kommunale bygg fordi man plutselig kan få et vedtak om å fjerne din logo fra vegg, hvis ikke Oslo Kommune liker din virksomhet.

Hvordan i alle verdens dager klarer du å komme fram til noe slikt tøv som dette?

1
erdetslik Ikke skryt nå, du var heldig nå som kunne henge deg på dette innlegg. Er det så riktig at Oslo Kommune nekter UNICARE å bruke sin logo på sosiale medier ? For Oslo Kommune er vel i...

Er det så riktig at Oslo Kommune nekter UNICARE å bruke sin logo på sosiale medier ?For Oslo Kommune er vel ikke eier av sosiale medier ?Hva med andre som har logo på kommunale bygninger ?Skal de også nektes å ha logo på kommunale bygg ?

Gratulerer med å stille åpenbart mindre gode spørsmål

1) Ja, det er riktig at de kan (og gjør) nekte Unicare å bruke logo på sosiale medier tilhørende sykehjemmet 2) Nei, det eier ikke sosiale medier - men de har rett til å bestemme om hva som skal stå på sidene til kommunen 3) På sykehjemmet er det sykehjemmet som er logoen, hvem som drifter det har ingenting å si. Hvis Bil A/S leier lokaler av kommunen og driver et privat bilutsalg - så må de få lov til å reklamere for det. Hvis Bil A/S driver Oslo kommunes sitt bilverksted, så er det "Oslo kommune bilverksted" som skal stå på skiltet

var det vanskelig å forstå

1
Tioman2 [sitat…] Det er godt at du innrømmer at du starter tråder uten å ha kunnskap om dem... Det forteller vel muligens at trådene ikke skal tas for seriøst... La oss ta det på en enkel...

Dette er da et nytt vedtak som har kommet etter at avtale ble inngått. Og dette sier "UNICARE"-sjefen " til kravet om at logene skal fjernes?":

"– Vi tar det til etterretning foreløpig. Vi vil ha en gjennomgang av saken. Så langt vi kan se er det ingen slike begrensninger i kontrakten vi har med kommunen, men dette vil vi nå gå inn i, sier Unicare-sjefen."

Slike vedtak er ikke gjort i andre kommuner. Så Oslo Kommune er en foregangs-kommune.

Etter mitt skjønn latterlig å bruke tid og ressurser på slike vedtak.

1
Tioman2 [sitat…] Kan det være så enkelt at det er Oslo kommune som eier sykehjemmene, mens det Unicare som drifter dem? Jeg regner med at eier av et bygg kan sette premisser om utformingen...

Jeg regner med at eier av et bygg kan sette premisser om utformingen av navn

Men det er likevel vanlig at f.eks. Burger King har sitt nav og logo der de driver selv om de bare leier lokaler.

Men uansett, jeg aner ikke noe om bakgrunnen for vedtaket som tråden dreier seg om. Og det gjør heller ingen andre som har uttalt seg i tråden ser det ut til.

1
erdetslik Dette er da et nytt vedtak som har kommet etter at avtale ble inngått. Og dette sier "UNICARE"-sjefen " til kravet om at logene skal fjernes?": "– Vi tar det til etterretning forel...

vedtak

Fra din egen link:

"Aleris synes ikke det er noe stort problem å forholde seg til innholdet i skrivet. Selskapet driver fire sykehjem for Oslo kommune.

– Vi har fra før en veldig diskret navnebruk på de sykehjemmene vi driver i Oslo, hvilket betyr at henvendelsen fra kommunen ikke medfører endringer for de sykehjemmene vi driver, sier direktør for omsorgstjenester og psykisk helse, Ingvild Kristiansen.

– Har du opplevd lignende henvendelser fra andre kommuner dere jobber for?

– Nei, vi har ikke opplevd lignende henvendelser. Vi ser ikke på det som noe problem at vi skal fortelle brukerne og publikum hvilket firma som driver en institusjon, svarer Kristiansen."

______

Du fikk ikke med deg dette heller før du busa ut med kommunismen din?

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
45 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...