Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Venstre og KrF distriktsfiendtlige?

Utfra disse to partiers forslag til statsbudsjett, så tror jeg man med rette kan hevde at disse to partiene er iallfall ikke særlig bekymret for folk i distriktene, og ihvertfall ikke for det sårbare distriktsnæringslivet. Ekstremistpartiet Venstre vil øke dieselavgiften med hele kr. 1,- Dette blir et betydelig problem for distriktsnæringslivet, man trenger vel knapt forklare hvorfor, (skulle man vel tross alt tillate seg å anta...). Folk innenfor Ring 3 i Oslo skal få noe skattelette som følge av disse avgiftsøkningene for distriktsnæringslivet, for å ta et forklarende eksempel på hvordan dette i praksis vil fungere...).

Venstre fikk jo i fjor presset igjennom den relativt marginale flyseteavgiften, (regjeringen ble tvunget til å foreslå dette for at ikke Venstre allerede da skulle gå i vranglås grunnet at ingenting ellers ville peke i retning av et grønt avgiftsskifte osv.). Et betydelig antall personer er blitt arbeidsledige som følge av dette, flytilbud utover i distriktene skal tas bort i betydelig omfang etc.

Krf er vel ikke riktig så distriktsfiendtlige som ekstremistpartiet Venstre akkurat i denne saken, men så skulle det jo bare mangle også, såvidt mye selvskryt de har kostet på seg vedrørende at "man må ta distriktspolitiske hensyn", som man stadig hører fra det hold.

Men også dette partiet vil tyne distriktsnæringslivet med tyngende transportkostnader, og partiet innrømmer at det er svært usikkert hvordan disse avgiftsøkningene vil kunne virke positivt inn på klodens klima... (Ja, det skal være sikkert :).

Konklusjonen blir vel da at disse to partiene bør kutte ut å omtale seg selv som distriktsvennlige (i den grad Venstre noen gang har gjort det, - mener å huske at de har hevdet det de også i sin tid...).

FrP f.eks. er nok i praksis mer distriktsvennlig enn disse to partiene, sånn stort sett iallfall, og ihvertfall i nevnte avgiftspolitikk.

2
32 svar

32 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

KongBob

Venstre fikk jo i fjor presset igjennom den relativt marginale flyseteavgiften, (regjeringen ble tvunget til å foreslå dette for at ikke Venstre allerede da skulle gå i vranglås

Jeg har aldri sett på makan til ansvarsfraskrivelse...

Frp slang flyseteavgiften på bordet under forhandlingene...

Frp, Høyre, Krf og Venstre stemte denne igjennom på Stortinget...

Men regjeringen generelt og Frp spesielt har altså intet ansvar for å ha banket flyseteavgiften igjennom i følge deg...

1

gjespe

Frp, Høyre, Krf og Venstre stemte denne igjennom på Stortinget...

Selvfølgelig er alle ansvarlige for det de stemmer for - spørsmålet er vel skulle alle partier stå hundre prosent på bare sine egne meninger ble det mye utskiftninger og lite samarbeid i norsk politikk.

1

KongBob

Selvfølgelig er alle ansvarlige for det de stemmer for

Nettopp...

1

liftmann

Det de 2 partiene mangler er folkeskikk og respekt for landets borgere.

De representerer en liten del av folket,men fordi de er på vippen benytter de seg av det og trumfer gjennom sine meninger der de kan.Det er en maktmisbruk som de burda la være

1

Jallaskar

Du har en svært merkelig oppfatning av hvordan demokratiet vårt fungerer. Mener du virkelig at Venstre og KrF skal droppe egen politikk fordi de er forholdsvis små partier? Hvor stort må et parti være før de kan begynne og fronte sine egne politiske standpunkter?

2

Columbus_3

Det er ikke det at de fronter egne politiske standpunkter som er problemet.

Problemet at de med sin marginale oppslutning er i stand til å trumfe gjennom saker som det store flertallet er imot.

Men slik blir det inntil AP og Høyre forhåpentligvis en gang blir enige om å danne en styringsdyktig regjering.

2

liftmann

De burde ha respekt for majoriteten og ikke benytte seg for mye av at de sitter på vippen.Det gjør de ikke og det er maktmissbruk.Men det er lovlig

1

Cabal

fordi de er på vippen benytter de seg av det

Det er en uting at politiske partier vil ha i gjennom politikken sin. Skulle ønske alle var som frp og ga fullstendig blaffen i egen politikk.

1

helgekarl

FrP må være et ekstremt parti all den tid de overlater styringa til partiet som ts kaller ekstremistisk....nemlig Venstre :-)

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...