Nye VGD er lansert! Mer informasjon

foreslår kutt i sykelønna til 80 %. Må vi da ha unntak fra yrker som betjener kjøretøy ?

dette er jo stort sett lavlønnsyrker som får problemer med økonomisk nedgang. Og samfunnet har jo innført kjøre og hviletid for og prøve og begrense ulykkesrisiko.

jeg har en mistanke om at syke kommer til og kjøre til de ulykker. Tør dere da ta bussen eller jobbe på byggeplassen med svimete kranfører ?

jeg må jo mene noe og heller da til unntak fra sykelønnsreduksjon for yrker som potensiellt kan være farlig for andre.

hva mener dere ?

1
85 svar

85 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Ljot

Alle medlemmer i tenketanker burde vært tvangsproletariserte. Noe mer selvhøytidelig, ubrukelig og mindre matnyttig enn tenketanker kan jeg knapt tenke meg.

5

500meter

Civita er en syk, syk organisasjon. Spyr ut arbeider-fiendtlig vissvass bare for å mele sin egen kake, nemlig øke de kapitalistiske blodsugernes illegitime formue på den lille mannens brukne rygg.

4

DenSisteBohem

øke de kapitalistiske blodsugernes illegitime formue

Kan du utdype dette oppgulpet litt?

1

LAVPROFIL

Det var vel egentlig ganske klar tale?

1

Videoseven

Han er sint på de bedriftene som ansetter arbeidere. De samme bedriftene som er villige til å betale ham penger for arbeid han ikke gjør.

Han mener vel at bedrifter kun bør ansette unge og friske folk, for de gamle og syke koster bedriften for mye.

Jeg tror han er en sosialist.

1

En_ganske_snill_mann

nemlig øke de kapitalistiske blodsugernes illegitime formue på den lille mannens brukne rygg.

Dette er retorikk rett ut fra de harde tretti-åra. Du kan med fordel nyansere din oppfatning en smule. Jeg hørte selv Civitas uttalelse på NRK idag, og vil ikke si at jeg ble begeistret. På den annen side var det en talsmann fra Ap som mente at riktig medisin var heller a droppe skattekutt til "de som har aller mest (tm)" og å øke sysselsettingen. Ja det var det da, hvordan øker man sysselsettingen, og fortrinnsvis utenfor den offentlige sektor?

1

franzsigel

Dette er retorikk rett ut fra de harde tretti-åra.

Er det ikke strengt tatt dit Civita sakte men sikkert ønsker seg tilbake til?

Ser i alle fall ut som de gjør sitt beste for å redusere enhver rettighet arbeidstakerne har brukt 100 år på å kjempe fram. Og som vanlig er det de som tjener under en halv million det skal gå ut over.

For du tror vel ikke en godt betalt kommunikasjonsrådgiver i Civita ville godtatt redusert lønn under sykdom for seg selv?

3

Cabello

Problemet med tenketanker er at de tenker for mye.

2

FrannyLee

Og gjør for lite arbeid ja . Som det ellers er en tendens til i kontorlandskapene i de forskjellige bedriftene.

Mye det samme som slarvinga i pensjonistforeninga på den lokale kafeen forekommer det meg.

1

politikk

Frannylee : gjøre for lite arbeid er vel akkurat problemstillingen. Og i tillegg : ikke ha lov til og gjøre ledig jobb.

1. Alle kan gjøre litt og det meste. Helseproblematikk...2 t fysisk eller 2 t konsentrasjon kan utføres på 8 timer. Der frisk gjør samme arbeidsmengde på 2 timer.

så gjelder det bare og finne noen som er villig til og betale for dette.

2. Det kreves formelle papirer på lov og rett til og utføre oppgaver i dagens samfunn.

Før fikk alle arbeidsredskaper i hånda og var ansatt arbeide. Slik forbyr regelverk i dag. Regelverk og formelle krav må mykes opp hvis vi skal få folk i jobb.

den nye kontormaskinen og dataprogrammet må læres internt. Det samme er mange gamger tilfellet for bransjetilknytning. Men for noen jobber gjelder : formell kompetansbevis som førerkort, maskin og kramfører, elektriker, rørlegger etc...må være på plass før ansettelse kan bli altuellt. Kansje ingen arbeidsformann med formell kompetanse til og lede / godkjenne arbeidsoppdraget.

her må samfunnet tenke over hvor mye formelle regler og krav vi skal omgi oss med.

1

politikk

Frannylee : gjøre for lite arbeid som tenketanken : gjelder vel alle oss som bruker tid på og diskutere fremfor hammer og malerkost.

forslag : kansje ingen forandring på arbeidsgiverperioden med full sykelønn og overgang til 80 % på langtidsykemelding ?

da skulle vi kunne unngå at noen stiller på jobb med 40 i feber og samtidig setter press på det medisinske / nav systemet med raskere tilbake.

uansett vil det medisinske og nav systemet møte motbør når noen kjemper for og beholde både jobb og inntekt lenger enn helsetilstand skulle tilsi var forsvarlig.

1

DrSchwei

Kan de som mener at tingenes tilstand i dag er så perfekt, forklare meg hvor logikken er at en som er syk i ett år skal ha 100 prosent utbetalt fra staten, mens kollegaen som er sagt opp bare skal ha 60 prosent?

2

Columbus_3

Jeg har en mistanke om at du må vente lenge på et konstruktivt svar.

1

Torotto

forklare meg hvor logikken er at en som er syk i ett år skal ha 100 prosent utbetalt fra staten

Det er for ett flertall av oss, vil ha det slik gjennom folketrygden. Både arbeidstaker og arbeidsgiver betaler inn her, til folk som blir langtidssyke.

Nettopp nå som man skal bruke restarbeidsevnen til folk og få de i jobb, istedet for på trygd. Ja da øker sykefraværet og det skal vi være glad for, for det betyr at det ikke er bare 35 åringer med jernhelse som skal være i arbeidslivet.

Eksempelvis folk som får en kreftdiagnose, skal vel slippe å få økonomiske problem, i tillegg under en innlednde fase?

1

Chubby

Eksempelvis folk som får en kreftdiagnose, skal vel slippe å få økonomiske problem, i tillegg under en innlednde fase?

Det bør da ikke være så mye vanskeligere for dem, enn for andre som blir syke og får mindre inntekt på AAP eller uføretrygd. Sykelønn er jo en svært tidsbegrenset ytelse.

1

DrSchwei

Det er for ett flertall av oss, vil ha det slik gjennom folketrygden. Både arbeidstaker og arbeidsgiver betaler inn her, til folk som blir langtidssyke.

Du svarte ikke på spørsmålet - hvorfor skal en arbeidsledig bare få 60 prosent, mens en som blir syk i ett år skal ha 100 prosent? Og en som blir uføretrygda for resten av året også bare må klare seg med 60 prosent, eller så vidt over.

1

Zweifelhaft

Jeg mener såvisst ikke at tingenes tilstand er perfekt, det har de aldri vært, og kommer heller aldri til å bli det.

Tanken bak er vel at sykdom regnes for 'uforskyldt' (den må i alle fall 'legitimeres' av lege.) Den oppsagte får bare 60% av to grunner:

1. Oppsigelsen var selvforskyldt, da kan han ha det så godt.

2. Oppsigelsen var ikke selvforskyldt. Da skal det være et incentiv til å komme seg i ny jobb fort som faen.

Hvis 1. og 2. ikke klarer å få seg ny jobb, er de tapere, og tapere skal som kjent ha lite, hvis ikke er de ikke det. Det er viktig å ha tapere i et samfunn, for at 'vinnerne' skal ha det bedre med seg selv :)

Dette er typisk norsk sosialdemokraturisk tankegang.

1

Morra-DI-2

Oppsigelsen var ikke selvforskyldt. Da skal det være et incentiv til å komme seg i ny jobb fort som faen.

Det samme gjelder vel sånn sett sykdom.

Den kan også være selvforskyldt- at man ikke tar vitaminer, at man ikke tilpasser sitt sosiale liv etter jobben, men heller motsatt. Det er betenkelig mange som er svært sosiale i helga, men som er syk i ukedagene. Man kanskje ikke trener nok, slik at man får plager. Ikke varierer stillinger på jobb..

Eller det kan være uforskyldt- og da vil jo 80 % lønn være et incentiv til å komme seg på jobb- fort som faan..

2

DrSchwei

Det er jo på det rene at det er en del utnytting av dette systemet. Det tror jeg de fleste som har vært i arbeidslivet har opplevd. I tillegg er det slik at reelle utgifter for personer som er syke vil gå noe ned. Er man syk trenger man ikke transport til og fra jobb, man deltar mindre sosialt etc.

Å sette ned lønna til 80 prosent vil være granske rimelig - for man kan jo snu på flisa og spørre hvorfor en person som er syk skal få 100 prosent, en som blir arbeidsledig under 70 prosent. Lite logikk i dette.

Heller dette enn karensdager for egenmeldinger, som i større grad vil gi skille mellom folk som har tunge fysiske jobber som krever oppmøte og de mange som kan ta hjemmekontor/gjemmekontor på en dårlig dag.

2

Torotto

I tillegg er det slik at reelle utgifter for personer som er syke vil gå noe ned.

Ja gjør de det for en familie, hvor en eller flere personer er skadd i en bilulykke?

Skal du begynne å regne slik, så skal vel også sykehus opphold, utløser egenandel til mat og opphold?

Noen har faktisk også vært inne på akkurat denne ideen.

Hvem representerer du? Staten, Næringsliv? Eller er du bare en bekymret person, som skal lære folk å leve i krise, før den kommer?

1

Morra-DI-2

Skal du begynne å regne slik, så skal vel også sykehus opphold, utløser egenandel til mat og opphold? Noen har faktisk også vært inne på akkurat denne ideen. Hvem representerer du? Staten, Næringsliv? Eller er du bare en bekymret person, som skal lære folk å leve i krise, før den kommer?

Jeg vet ikke hvilken verden du lever i, men jeg bor på Vestlandet, og her er det krise.

Jeg er konsulent, og jeg får ikke 100 % betalt om jeg er syk. Jeg jobber i oljebransjen, og blir selvsagt til slutt uten jobb, siden det er en makstid på 4 år som konsulent, før bedriften må kvitte seg med deg.

Jeg forventer ikke at noen betaler fullt for meg når jeg er syk. Det er greit. Er vi mye syk, så står det titusenvis i kø utenfor og brenner etter å få en jobb.

Vi har barn på skolen som ikke kan være borte mer enn 2 dager omtrent- før de mister karakteren i fag, som ergo koster oss som familie ett helt år ekstra i utgifter.

Da jeg ble syk nå og hele skulderen var lammet, så gikk jeg til privat lege etter arbeidstid og fikk den fikset. Jeg kunne jo fått sykemelding av fastlegen...og ble sterkt oppfordret, men jeg fant meg ikke i at det ikke skulle være en oppfølging, så jeg valgte å betale de pengene privat for å fikse saken.

Det er mitt utgangspunkt. Jeg er veldig bekymret. Jeg har tidligere kollegaer som sitter uten jobb og ikke greier å betale huslånet sitt. Tusenvis av flinke folk- som sjelden og aldri var syk.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...