Politikk - Norsk

frode57

Spekulasjonen heve vore problem før også.

Det er noko med å ha vore i spekulasjonsøkonomien før. Eg undres litt om kvar folk flest tenkjer om livet i Noreg. Er det så godt å bo i eit land der spekulasjonen i det viktigaste vi har i livet , boligen vår , er så intens.

Vi er på linje med amerikanerne når det gjeld spekulasjon. Men i USA så tar bankane og forsikringsseskapa støyten når folk ikke klarer boliggjelda. I Norge så heftar du for gjelda om du ikke får det boligen er belånt med.

Det vart tidleg vinter i år. Og i desember så vil trolig Fed sette opp renten på amerikanske dollar.

Eg sa tidleg fra om at olja var overvurdert . USA har vel knapt nok produsert mer olje enn no. Eg var føysa av . Det er noe med det norske . Vi er eit folk av spekulantar.

Vi held oss med 2 skriftsspråk men sosial boligpolitikk og gratis skolemat ,gratis tannlege og fri helsevesen , se det har vi ikkje . Og så slår vi oss på brystet og kaller oss best i verden. !!! Gå av banen!!!

Prøv å gå til tannlegen !! Egenandel så det holder i helsevesenet. Dyrt å studere !! Dyre studielån...

Verdens beste land.. monn det .

Prøv å ha bil !!! Ikkje akkurat billig. !! Hva med matprisene da? !!!

Det er noe med å ha eit samfunn basert på livsløgn. Men Norge er det.

Så gjeld det å være såkalt boligeier. God fornøyelse ! Pass på å ha ein trygg jobb i desse omstillingstidene.

Det er greit å ta fram Henrik Ibsen sine teaterstykker... for han nevnte noko om spekulasjonen ... gjorde han ikkje??

1
13 svar

Skole er ikke dyrt i det hele tatt . På 4 år hadde o kr i lån og tjente ca 40.000 i året.

Min datter har gått 2 år og skal gå 3 nye år når hun er ferdige med lærling tiå sin. Da har hun gått 5 år totalt på skole uten å låne ei kr ifra staten. Hun jobber også vsa skolen. Går fint å studere og ha en jobb vsa uten at det går utover karakterene.

2
Nødutgang [sitat…] Jeg tror du kanskje overvurderer Frk. Jensens mulighet til å innsette amerikanske presidenter.

Frode

Problemet ved flere unge idag er at dei forventer at alt skal legges til rette for dem.

Jeg jobbet hver eneste dag igjennom sommeren med alle slags dritt jobber. Tjente da også meget bra alt ifra 30.000 til 70000 på sommer jobben.

Idag bruker alt for mange studenter masse penger på sommerferie og unnskylder det med at dei trenger ferie. Og ikke orker å jobbe pga det. Vinterferie på fjellet osv osv istedenfor for å jobbe og tjene penger

Dette gjelder selvsagt ikke alle men det gjelder dessverre alt for mange av dem

2

Eg sa tidleg fra om at olja var overvurdert . USA har vel knapt nok produsert mer olje enn no. Eg var føysa av . Det er noe med det norske . Vi er eit folk av spekulantar.

Vi held oss med 2 skriftsspråk men sosial boligpolitikk og gratis skolemat ,gratis tannlege og fri helsevesen , se det har vi ikkje . Og så slår vi oss på brystet og kaller oss best i verden. !!! Gå av banen!!!

Prøv å gå til tannlegen !! Egenandel så det holder i helsevesenet. Dyrt å studere !! Dyre studielån...

Hva er dette for noe egentlig? Tredje gang VGD gjør en av dine tråder til dagens innlegg siden sommer, samme tullet hver eneste gang.

1

Dyrt å studere !! Dyre studielån...

Det er tilnærmet gratis å studere. Studielån er ikke spesielt dyre heller.

I en historisk sammenheng bruker vi ikke mye av lønnen vår på mat.

"Gratis tannlege" er det ingen i hele verden som har, men vi kunne nok sikkert ha finansiert det over folketrygden.

De fleste i Norge har det fint.

1

Nå fekk vi akkurat det vi fortjente fra USA. Trump vert president og han har nok andre planar enn å senke oljeproduksjonen og kullet skal brukast igjen. Nå er det spekulasjonsøkonomien som var hovedanliggende i hovedinnlegget.

Så har dere fått med dere parallellene til andre tider ? Eg diskuterer ikkje . Eg konstaterer. Eg ser utenlandske arbeidarar når eg får folk på min arbeidsplass. Kor har vart norske arbeider av ?

Ikkje kom med at vi har det så bra i Norge. Eg veit at mange slit. Det går jo så bra i USA også , høyrer vi.

Men eg har vore der. Sett folk bak gardinene. Vi har latt slike som Trump kome til makta ved Frp. Men vi har ikke hatt den nedturen dei har hatt.

Spekulasjonen har tiltatt. Og den vil tykkjest ikke ta noen slutt.

Så dette er ikkje en debatt rundt vårt velferdssystem men om kor egoistiske og griske dei fleste er som bor i Norge.

1

Norge er ikkje så godt som mange trur det skal være. Gjelden og bustadprisane har og er eit problem som de fleste må slite med uansett korleis dei ellers har det.

Så se dykk rundt . Gå til tannlegen. Se på egenandelene. Mange land har ikkje det. Og landet er bomlagt med bomstasjoner. Og ungdom må ta seg jobb på si for å studere. Ikkje gratis å studere om nokon trur det.

Det er tøft å bo i Norge. Den norske drømmen er bare en stor løgn. Så undres folk på hvorfor psykatrien har fått så mye besøk.

Eg skal ikkje nevne alle nedturene vi som land har hatt. Ikkje skal eg fortelle kor usosial boligpolitikken er heller. Men som i USA så har folk flest en tålegrense for kor lenge de tåler å se at dei vert hengjande etter i dette verden rikaste nasjon. Nå går dei sågar etter pensjonane til folk flest.

Det er kald og kynisk i Norge i mens så koser dei rikaste seg med boligspekulasjonen . .. men tidene skiftar. Tidene skiftar... har du pengar på bok ?

1
frode57 Norge er ikkje så godt som mange trur det skal være. Gjelden og bustadprisane har og er eit problem som de fleste må slite med uansett korleis dei ellers har det. Så se dykk rundt...

Det stemmer at det har vært en markant økning i forbruksgjelden, den er vel oppi 80 milliarder akkurat nå om jeg ikke husker helt feil og kan ved en større krise gjøre et større utslag. Om en krise skulle i det hele tatt inntreffe.

Men så er det også sånn at det er igjen valgfritt om man vil ta opp forbrukslån eller ei. Jeg greier ikke å synes synd på mennesker som konstant gjør økonomiske feilvalg.

Bil har og vil alltid være dyrt i Norge. Inget nytt der i gården og de fleste ser ut til å leve greit med det.

Mange I-land har velfylte venteværelser til psykologen og ser ut til å være tuftet på andre ting enn økonomi. Press, sosial struktur osv.

Om du tror det er tøft i Norge så råder jeg til å besøke andre land så kan vi begynne å snakke om hvordan "tøft" skal defineres.

Å studere er gratis jo, Universitetene og høyskolene operer med en liten avgift på 4-600 kr til diverse småting alla printerpapir. I tillegg kommer pensumet ved siden av. Det er vel å dra det i lengste at bo og livsopphold også skal sponses av staten? Jeg finner ikke noen land som operer med såpass gunstige vilkår for en student.

Jeg betaler rundt 300 kr for en vanlig tannlege-sjekk i egenandel, jeg greier ikke helt å få det til å gå rundt hvordan dette er "tøffe summer" for folk flest. Da burde man nesten vurdere utgiftspostene eller se seg rundt etter en annen tannlege?

Du kan konstatere så mye du bare vil, det hindrer ikke det etterhvert velkjente faktumet av at du har så feil i det du skriver her inne.

Men å opprette dommedags-tråder, ja det er du god til.

1
TheFamous25 Skole er ikke dyrt i det hele tatt . På 4 år hadde o kr i lån og tjente ca 40.000 i året. Min datter har gått 2 år og skal gå 3 nye år når hun er ferdige med lærling tiå sin. Da ha...

Det går utover karakterene . Det skriver avisene på Universitetet i alle fall. Og hvilken kostnad er det ikke å bo på studiestedene. Studentboligene leies jo stort sett ut til utenlandske studenter. Så det å ha stort studielån er nok meget vanlig.

Og disse studentene tar jobben fra andre ungdom som kunne trengt den arbeidstreningen bedre enn dem som skulle sittet og studert.

Skjønner ikke helt hvordan det går an å fremstille Norge slik som det nå gjøres. Nedturen har kommet i store deler av landet. Selv på Østlandet merkes oljenedturen.

Jeg omgås da folk som har mistet jobben.

Jeg ler jo litt når jeg ser Dagens næringsliv sier at næringslivsfolk humrer over DNB fremstilling av seg selv.

Jo , vi har ei fin tid i møte. Det er ikke bare klimaendringer på gang. Men takk til de styrende for at de har lært av krisen fra 1990 tallet og har penger på bok.

I mens så er det nok mange som prøver å komme over kneika og håper på bedre tider. Det er rekord få boliger til salgs. Mange vil nok vente med å gå fra hverandre når de skjønner hva de taper av anseelse og tapte verdier ...

I mens så lever vi i verdens nest beste land ... for noen .

1

Jeg har ei datter som har arbeidet gjennom studiene. Og jeg arbeidet også når jeg fikk arbeidet om sommeren. Men mange unge får ikke jobb. Det verste er at studenter tar jobber fra andre unge som trenger jobbene mere .

Det er nok pappaunger med foreldre som sponser barna du ser som er på fjellet. Mitt barn arbeidet som guide om sommeren. Arbeiderbarna må prøve å finne arbeide. Men det er mange studenter som har det svært trangt. De bor gjerne i fellesbolig.

Og noen flytter hjem til foreldrene . Det er ikke så flust opp med sommerjobber lengre. Utenlandske arbeidere tar sesongjobbene som asfaltlegging osv.

Unge i dag har aldri vært snillere.!!! Det er et faktum . Og aldri har så mange unge fått problemer med seg selv på grunn av det . For da kan man vel forvente at samfunnet stiller opp. Men de gjør ikke det.

Tiden har forandret seg. Det er et problem for Universiteter og Høyskoler at unge arbeider så mye på siden av studiene for det går ut over studiekvaliteten.

Det er også et Faktum.

1
Nødutgang [sitat…] Jeg tror du kanskje overvurderer Frk. Jensens mulighet til å innsette amerikanske presidenter.

Da leser du innlegget mitt feil. For det jeg mente å si er at det skal vel ikke være verre å ha en ultrapopulist ved makta i USA når vi selv har hatt Frp og Carl I Hagen..!! Og frp i regjeringskontorene.

Og når Siv tok over sørget for at de kom til makta og populismen tok de med inn i kontorene. For dobbeltkommunikasjonen fortsatte der i ren populistisk stil . Og nå ser ut til å velte hele regjeringen.

Og de har jo sørget for at vi nå har fått ett uttrykk som heter:

Bruker penger som en full høyremann!!

Det kan være at Trump reverserer nyliberalismen og det er jo godt at de som satte frihandelsprinsippet foran alt annet nå reverserer den . Det er en tankevekker for spinnville frp folk som skal konkurranseutsette alt og alle. Ayn Rand og Milton Friedman er IKKE god skole lengre.

Trump vil verne amerikanske arbeidsplasser !!! Stikk denn !!

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
40 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
10 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...