Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ser at Fattighuset Blåkors i Oslo etterspør varme klær i store størrelser - jakker og støvler.

Hvordan kan vi akseptere at dette skulle være nødvendig i Oslo i dag. Er det logistikken eller penger det skorter på? Mange organisasjoner har penger til å bidra - Røde Kors har jo bankboka full - og regjeringen kunne jo bevilge penger målrettet til dette.

Dessuten Frelsesarmeen har jo masse klær - hvorfor samarbeider ikke organisasjoner seg i mellom når det trengs?

Det kan da heller ikke være så vanskelig og kjøpe inn noen varme klær fra Kina og ha på lager i tilfeller som dette.

Dette er jo nødhjelp folk flest vil applaudere - så Erna og Siv frem med sjekkheftet nå.

3
125 svar

125 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

KongBob

Denne tråden er et trist skue...

De fleste er ikke interessert i selve problemet... Kun muligheten til å kaste litt dritt på sine politiske motstandere...

Hvordan hjelpes disse best?... Det er dette som burde vært diskutert... Hvorfor fanger ikke sosialhjelpen opp disse?...

Og Born, jeg forstår at fristelsen ble for stor, men man skal da kunne mene noe om samfunnet og hvordan staten bruker sine midler uten å bli beskyldt for å rope på staten og ikke ordne opp selv?...

"Jeg kan ikke forstå hvad en regjering skal gjøre godt for hvis det ikke er for at hjælpe de svage. De stærke skal sgu nok klare seg"....

Kim Larsen...

3

puma1

Hvordan hjelpes disse best?... Det er dette som burde vært diskutert... Hvorfor fanger ikke sosialhjelpen opp disse?...

Alle system har sine begrensninger. Også sosialtjenesten. En kan fange opp de som mangler grunnleggende inntekt. Hvis de henvender seg. Men det er verre med de som har høye inntekter og høye utgifter, og som prioriterer utgiftene. Disponeringsproblemer er også ganske utbredt. Det kan handle om å bruke pengene på rus, på kreditorer o.s.v. Det kan rett og slett gå på manglende evne til å styre penger. Lettere utviklingshemming virker å være en del underdiagnostisert, (og det er ikke flåseri).

Og ja, jeg vet: Det er noe som heter råd og veiledning, og det er noe som heter behandling. Men det er også systemer med begrensninger.

1

Columbus_3

Denne tråden er et trist skue... De fleste er ikke interessert i selve problemet... Kun muligheten til å kaste litt dritt på sine politiske motstandere...

Som vanlig, med andre ord.

Ut over det er jeg enig i hva du sier.

1

BornOnThe4thOfJuly

Og Born, jeg forstår at fristelsen ble for stor, men man skal da kunne mene noe om samfunnet og hvordan staten bruker sine midler uten å bli beskyldt for å rope på staten og ikke ordne opp selv?...

Konteksten her er altså et privat tilbud der private gaver er i ferd med å ordne problemet innen rimelig kort tid. Altså en løsning uten at staten blander seg inn.

I denne settingen så klarer altså TS å rope høyt på at staten må ta ansvar og dersom ikke staten tar ansvar så er han så frekk at han krever at andre private skal ta ansvar. Selvsagt uten at han løfter en finger en gang for å hjelpe til selv.

Det mange glemmer og flere og flere ser ut til å ikke forstå er at samfunnet vårt egentlig er bygget opp på grunnlaget om at enhver av oss har ansvaret for oss selv. Velferdsstaten er et sikkerhetsnett som sørger for at de av oss som ikke klarer å ta fullt ut ansvaret for oss selv ikke ender helt galt.

Det har imidlertid vært en merkbar dreining de siste tiårene at folk glemmer hovedgrunnlaget mer og mer og ønsker å blande staten opp i den minste ting selv om vi helt klart hadde klart å få ordnet det uten å blande inn staten i det hele tatt. Disse holdningene er en fare for velferdsstaten fordi det blir vanskeligere og vanskeligere å finansiere den. Folk vil jo ikke betale skatter heller må vite.

Som jeg har nevnt så er det klart beste at folk klarer seg selv. Får denne mannen hjelp av en privat organisasjon basert på private gaver så er det mye bedre enn at staten oppretter et eget vinterstøvellager i tilfelle noen trenger vinterstøvler den nærmeste framtid.

Så de jeg beskylder for å rope på staten er de som roper på staten som en ren refleks uten tanke på hvorvidt det kan løses på annen måte. TS er uten tvil en av disse. Han må bare ta en selvransakelse og finne ut hvilken politisk ideologi han egentlig tilhører.

1

sanila

bygget opp på grunnlaget om at enhver av oss har ansvaret for oss

Det har man tatt ganske bokstavelig må man si. Til de grader enda.

1

TheFamous25

Kutt bistanden til andre land med 40% og øremerk dei pengene til dei fattige og dei eldre så er vi kvitt problemet en gang for alle. På tide å begynne prioritere våre egne først

2

gjespe

Fornuftig sagt - tommel

1

Heia_heia

Dessuten Frelsesarmeen har jo masse klær - hvorfor samarbeider ikke organisasjoner seg i mellom når det trengs?

Godt poeng. Det er selvfølgelig klart at Jesus trenger penger, men når det er slike tilstander, skulle man kanskje tro også Jesus kunne avse noen av de klærne fattighuset trenger som folk jo frivillig donerer til frelsesarmèen.

2

Kul_Djevel

så Erna og Siv frem med sjekkheftet nå.

Det drar de kun frem når de rikeste skal få mye mer :)

1

goggen48

Det er kun i Norge man er fattig når man ikke har råd til jakke til 6000 kr.http://www.aftenposten.no/osloby/Debattstorm-etter-at-Fattighuset-sokte-etter-luksusjakke-124576b.html

Fattighuset tar heller ikke imot brukte julegaver.

Er nok endel mennesker som bor sette seg inn hva VIRKELIG fattigdom er.

1

sanila

At barn ønsker seg det der synes ("på omgivelsene )" at være det det viktigste, og det der gir verdi er ikke så unaturlig.

Andre kan så reagere motsatt, men det kunne jo tyde på at vekten i samfunnet er alt for mye til den ytre og materielle verdisettelse.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...