Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Politiet i Bergen bryr seg ikke om å etterforske grov narkotikakrikinalitet. Det kan bare være to måter å forklare dette på, noen høyt oppe i politiet blir betalt av narkokongene for å se en annen vei, eller at politiet i Bergen ønsker å fyre oppunder folkets vrede mot innvandrere.

3
75 svar

75 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

engafever

Det er synd at det ikke er de rødgrønne som sitter i regjering nå, for da kunne vi ha gitt de hele ansvaret og hele skylda for hva som skjer i Bergen og kritiser de nord og ned.

Det får bli til neste gang de havner i regjering.

3

mo6

Bergenspolitiet skulle selv ha gått til pressen og slått alarm, dersom de er så underbemannet at de ikke kan bekjempe ren mafiavirksomhet. I stedet; hva gjorde de...?

2

Corvus

Gir blaffen i jobben sin.

2

fedda1

bryr seg ikke om å etterforske grov narkotikakrikinalitet. Det kan bare være to måter å forklare dette på, noen høyt oppe i politiet blir betalt av narkokongene for å se en annen vei, eller at politiet i Bergen ønsker å fyre oppunder folkets vrede mot innvandrere.

Merkelig, jeg fikk ikke sitert det som står med blått i innlegget ditt. Vel.

Det kan selvsagt være flere grunner til at politiet ikke etterforsker kriminalitet, som for eksempel ressurser eller mangel på dette. Men dette igjen, ressursmangel kan for eksempel også bero dårlig organisering på det/de aktuelle politikammer(ne).

HVA som er årsaken her, aner jeg ikke - men det virker å være planlagt ikke å etterforske grove narkokriminalitet og dét må noen stilles til ansvar for!

Det er flere diskusjoner som kan springe ut av dette, for eksempel hvorvidt vår narkotikapolitikk&lovgivning i så måte er egnet eller uegnet til å få redusert forbruket. Det kommer jeg litt innpå til slutt her. Så først;

- Jeg har i mange diskusjonser vedrørende innvandring til Norge, skrevet som tilsvar til de som nærmeast skriver at alle innvandrere og særlig muslimene blant disse, er kriminelle at - vi har aldri vært flere innvandrere i Norge og herunder muslimer. Og, kriminaliteten går ned år for år.

Til dette har jeg fått som tilsvar at det er fordi politiet ikke etterforsker kriminalitet lengre og dette har jeg fremstilt som en latterlig påstand;SELVSAGT etterforsker politiet!

Men dette som varlseren her avslører, rokker iallefall med min tiltro til politiets statistikker og det er vel disse ssb.no baserer seg på og dermed blir disse også feile.

Hvor i svarte svingene er topplederen for politkamrene og for justisvesenet her, justisminister Anders Anundsen?! Han må stå frem nå og både for&opp-klare for oss - om lignende bortprioritering av kriminalitet - som pr idag regnes som så grov at den gir lange fengselsstraffer for de som dømmes her - kun&utelukkende skjer i Bergen. Eller om lignende bortprioritering av alvorlig kriminalitet også skjer ved andre politikamre.

Og, Justisministeren må¨videre fortelle osss når det ble tillatt for enkeltkamre å velge bort lovgivning&kriminalitet - etter hvert enkelt politkammers ønsker;Er ikke de enkelte politikamrene direkte underlagt politidirektoratet som igjen er underlagt Justisdepartementet og skal det ikke føres en i alt vesentligste - en ENSRETTET politikk?! Nå må Justisministeren jaggu komme ut av skapet sitt og svare for både seg og for oss - alle.

Det andre punktet, hvorvidt norsk narkotikapolitikk er hensiktsmessig, tror jeg erfaring viser ganske klart;Det er den ikke og jeg som i hele mitt liv har vært for en restriktiv narkopolitikk og har hevdet at det også må være straffbart å bruke narkotika - for slik å lage skranker mot narkotikabruk - synes dette standpunktet mitt er avlegs. Jeg mener at man må opprettet statlige utleveringssteder av narkotika til de hardt belastede brukerne, hvor brukerne får narkotika - mot en gjenytelse som innebærer litt arbeide og at de hver dag må være reine og stelle seg selv.

Jeg vil altså ha bort muligheten for at noen skal profiterer på narkotika, som jeg heller vil vi skal karakterisere som medisin, psykiatrisk medisin. Og slik også kategorisere narkomane som psykiatriske pasienter, heller ann nettopp narkomane&rusmisbrulker.

Jeg leste en artikkel ganske nylig der en gammel barndomskamerat ble kalt for narkoman, mens jeg alltid har kjent ham og aldri har sett på ham som narkoman - men som en som hadde psykiske problemer. Litt mer enn andre og herunder meg selv.

Jeg vil altså at vi fra topphold i Norge legger om narkotikapolitikken, gir de hardt belastede brukerne gratis og altså statlig medisin - men mot at rusmisbrukerne utfører en form for gjenytelse. Som noe arbeide i den grad de kan klare dette og at de dusjer&vasker seg og er rene i tøyet. I tråd med det sistnevnte her, må alle få tilbud om gratis tannpleie og herunder tilbud om gebiss, kroner eller implantat eller lignende;Det gjør noe med folks selvrespekt og sosiale omgang - at de har ordentlige klær på seg og altså er reine og fine i tøyet og at de som oss andre, faktisk tør å snakke og smile! Dette forholdet betyr også mye for mulighetene for å få de psykiatriske pasientene(rusmisbrukerne) med på nedtrapping og avmedisinering.

2

politikk

Fedda1 : du tar opp mange aspekter her. Men vi må huske på at narkotika er mye mer enn de tyngste misbrukerne.

jeg er ikke enig i og definere alle som psykiatriske pasienter siden det er som med alkohol : mange har bare ett stort forbruk uten andre spesifikke problemer.

og når det gjelder cannabis og andre lettere stoffer så er vel majoriteten brukere og ikke misbrukere. Husk at mange er ungdommer som enda ikke er blitt avhengige.

det samfunnet nok må gjøre er legalisering og regulering og ett behandlingstilbud for de tyngst belastete slik vi har mht A-klinikker.

det hvertfall garantert at uansett ressursbruk i justissektoren så klarer ikke samfunnet og fjerne gatetilgang. Da er vi tvunget til og tenke nytt enten vi vil eller ikke.

1

Corvus

Husk at mange er ungdommer som enda ikke er blitt avhengige.

Nei, la oss legalisere så de lettere blir avhengige..

1

MadBum

Det gleder hjertet mitt at denne saken kommer frem.

Bergenspolitiet er en skandale. Folk kan umulig ha tillitt til de lengre etter to så graverende saker på så kort tid.

Her bør opprenskningen begynne på toppen.

2

FjodorDVD

Det gleder hjertet mitt at denne saken kommer frem.

Enig. Det gleder men er mest skremmende. VG fortjener Pulitzerprisen for denne. Fantastisk portrett av den pensjonerte sjømannen med ett gram hasjis. Der fikk bergenspolitiet en fellende dom i en narkotikasak. Men bergenspolitiet ser en annen vei når kilovis narko flyter overalt i byen. det er som å naile en sexkjøper og kalle det en oppklart menneskehandelsak som forøvrig bergenspolitiet er best i landet på.

2

Solvgutt1

Enig. Det gleder men er mest skremmende. VG fortjener Pulitzerprisen for denne.

Det er vel varsleren, som med fare for eget liv og helse sier ifra, som fortjener utmerkelsene. Ikke VG. Hva har de gravd fram, utover å få tilgang på varslerrapporten?

For all del, skal ikke snakke ned VG, men det er viktig å være tydelig hvem som har gjort den viktigste jobben her.

2

pikachu

Det gleder hjertet mitt at denne saken kommer frem.

I høyeste grad også hos undertegnede.

1

ulefos

Her bør opprenskningen begynne på toppen.

i justisdepartementet?

1

liftmann

Vi lever i en mer kriminell verden enn før.Politiet har verken midler eller mannskap til å etterforske alt. Slik er det over hele landet,og kjeltringer gåt fri.Å gå til politiet med en anmeldelse er nesten bortkastet.Det meste blir bare henlagt.

Det er ikke noe spesielt med Bergen.

Derfor nekter jeg alltid på den minste fartsbot -det er hva politiet har på meg.Nekter og nekter så politiet får ekstra jobb med saken.Betaling av boten tas på flest mulig rentefrie avdrag..En dag kanskje de lærer å prioritere bedre enn å plage oss veifarende som ligger 10 km over grensen.

Politikerne og politiet kan dra dit peppern gror.De driter i oss og vi skal forakte dem til de forbedrer seg.Vi må vise dem at vi har et folkestyre.Det er vi som er staten og ikke de som jobber der.

2

politikk

Liftmann : det er helt riktig at borgerne er staten og offentlig ansatte de som jobber FOR oss.

men det er også slik at den enkelte politi mann / kvinne ikke kan nekte eller bare finne på noe og gjøre. De har med og ta i mot og utføre ordre fra politimesteren eller få sparken for tjenesteforsømmelse.

1

liftmann

men det er også slik at den enkelte politi mann / kvinne ikke kan nekte eller bare finne på noe og gjøre. De har med og ta i mot og utføre ordre fra politimesteren eller få sparken for tjenesteforsømmelse.

Og politiledelsen er styrt av politikerne.Da vet vi hvem som står bak politiets prioriteringer.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...