Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er vi inne i et paradigme skifte?

Det er verdt å spørre seg om det ettersom bankene setter opp renten og det kommer frem at kronen er knyttet til dollaren .

Da er vi prisgitt dens styrke og rentenivå?

Det skal bli morsomt å se hva som skjer etter hvert som rentene stiger. Noen ser ut å mene at det er regjeringens skyld men da er det nok det som å beskylde regjeringen for det kalde klimaet i november.

Og uansett så er det tøft å være leietager som må finne seg bolig hver 2 ,3 eller 5 år. Litt av et velferdssamfunn.

Litt digresjon må det være. Verdens beste land ??? Monn det.

Jeg har jo som mantra at det norske folk er et Møkkafolk , egoister og drittsekker som har mistet solidaritetsfølelsen og som kanskje trenger en vekker ..

Vi har blitt slik som vi så på svensker og tyskere før i tiden. Spør en danske eller en spanjol.. så nikker han trolig...

Paradigmeskifte vi ser konturene av i verden er nok i mindre skala enn de som begrepet tradisjonelt sikter til men med Trump og Brexit så kan vi stå foran et betydelig endring i holdningene til den frie kapitalflyten i verden.

Men det kan få enorme konsekvenser for Norge. Vi har sett et linjeskifte i vårt lands liberale holdning til innvandring over til en mer restriktiv innvandring . Det som er mest utfordrende for norske arbeidstakere er derimot konkurransen fra øst Europa. Det er så ekstremt at jeg vil si at vi må si opp EØS avtalen ganske så snarlig for å begrense dumpingen av arbeidskraft fra tidligere øst blokk land som har blitt EU medlemmer. Dette fører til så ekstreme utslag på arbeidsmarkedet at det går ikke i lengden . I alle fall i disse olje og gass krisetider.

1
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

frode57

Det spørs hvor mye det blir igjen av Ap om det forsetter som nå.

Du har et godt poeng gjespe !!

1

Torotto

Det spørs hvor mye det blir igjen av Ap om det forsetter som nå.

Ser man på utviklingen i de rike landene. Så blir de rike stadig rikere.

Med verdiskapning vi knapt har sett før, har vi ikke råd til noe. Reformer går i feil retning og rammer stadig fler fra middelklassen.

Politikereforakten er massiv og nye partier oppstår ut av fustrasjon og stadig flere politikere blir indenifisert med Makta.

Hellas, Spania, Italia og på Island for å nevne noen.

1

gjespe

Det er så ekstremt at jeg vil si at vi må si opp EØS avtalen ganske så snarlig for å begrense dumpingen av arbeidskraft fra tidligere øst blokk land som har blitt EU medlemmer.

Det vil ikke skje før en eventuell folkeavstemning - inntil det skjer styrer politikerne over hode på folk flest. AP var og er lite demokratiske her.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...