Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det ser ut til at Listhaug har tenkt å drive valgkamp med Trump-retorikk:

http://gjest.blogg.no/1479202325_sylvi_listhaug_vi_bes.html

Hva det politiske poenget her er vanskelig å se, bortsett fra at hun ønsker å skjelle ut "eliten" og "feminister".

Er det noen som tilhører eliten, så er det vel nettopp Listahug, som statsråd og utenfor dette godt betalt jobb i noe av den mest elitistiske bransjen som finnes, PR-bransjen.

Det er derfor en noe hul retorikk. Ellers vanker skjellsord som "feminister", som man kan si mye om, men det er tross alt en kvinnekamp som har gitt Norges beste permisjonsordninger for kvinner og menn.

Det historiske bakteppet er altså feid bort, og høyrekreftene er ikke de om har bidratt mest her, for å si det slik.

Men det verste er jo at innlegget fra en av landets statsrådet totalt er blottet for politikk - det står ingenting om hun vil endre dagens regelverk for permisjon eller hva hun vil gjøre med kontantstøtten. Som integreringsminister bør hun mene noe og si noe om kontantstøtten.

Her kjører hun en reinspikka Trump-retorikk - hun skjeller ut motstanderne, hopper bukk over den historiske utvikling og snakker om seg selv og drar inn et uinteressant personlig perspektiv, at hun skal føde en gutt.

Jeg er redd for at Trump/Listhaug-tilhengerne biter rett på agnet og ikke ofrer det politiske en eneste tanke. Og det ser man også i kommentarfeltet "Stå på, Listahaug".

Det er til å gremmes.

6
180 svar

180 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Folkflesk

Blander familien sin inn i politikken nok engang ja. Den samme personen som latet som om hun vurderte å slutte i politikken fordi det var så "belastende" for den samme familien.

Hvis Listhaug mener at det var så fantastisk å vokse opp med hjemmeværende mor til hun var 12 år så har jeg i grunnen bare en oppfordring:

Unn ungene dine det samme og hold deg i heimen i 12 år fremover selv. På forhånd mange takk!

3

Zen0n

Listhaug prøver å kopiere retorikken fra alt-right i USA og andre ytre høyre-partier i Europa.

I USA har jeg full forståelse for elitekritikken og motstanden mot establissementet. USA har hatt en eksplosiv vekst i klasseskillene og middelklassen sakker akterut år for år. I tillegg flommer Washington over av lobbyisme og penger (les: korrupsjon). Når det er sagt så tror jeg Trump bare vil gjøre vondt verre, men jeg har forståelse for den misnøyen som gav han makten.

I Norge blir ikke denne kopierte retorikken fra Listhaug troverdig. Norge er ikke i nærheten av å matche USAs problemer, skjevfordeling og korrumpering av det politiske system. Nordmenn flest har mye høyere tillitt til systemet og politikerne enn hva den jevne amerikaner har. I tillegg faller retorikken på stengrunn ettersom Listhaug - i motsetning til Trump - selv sitter med makten og i høyeste grad tilhører en elite.

Frp har i tre år ridd to hester og skal både regjere samtidig som de sitter i opposisjon. Det har nok funket i perioder, men velgere flest ser ut til å gjennomskue det. Heldigvis.

2

Folkflesk

Frp har i tre år ridd to hester og skal både regjere samtidig som de sitter i opposisjon. Det har nok funket i perioder, men velgere flest ser ut til å gjennomskue det. Heldigvis.

Velgerne flest er nok opptatt av resultatene til regjeringen, og jeg vil også tro at en god del FrP-velgere vil vurdere hva partiet faktisk gjør i regjering, når det kommer til stykket.

Listhaug virker på mange måter å ha abdisert i forhold til å utrette noe politisk og har istedenfor gått over til en ren mediepolitisk rolle, der hun skal polarisere, provosere og polemisere.

Dette fenger nok som du sier blant de mest hengivne FrPerne, men skal partiet ha sjanse til å nå opp til det nivået de fikk ved sist valg må de snart begynne å dokumentere at de har levert i forhold til det de lovte i 2013: "Å gjøre Norge enklere og tryggere".

1

DrSchwei

Bjørn Stærk i Aftenposten, setter bjella på Listhaug- og Trump-retorikk:

"Den verste formen for nedlatenhet er ikke elitepersonen som sier at du er dum – det er bare ærlig og redelig arroganse, men elitepersonen som tenker at du er dum og jatter med for å bruke deg til noe."

2

Nabo

Det beste med Listhaug er at hun irriterer vettet av venstresidens politikere og meningsbærerne, de som mener det gode hele tiden, men som er de første til å løpe fra regningen når den kommer, for den kommer.

Arbeidsfolk generelt støtter Listhaug uavhengig av hvilket parti de stemmer på ved valg. Jeg kan skjønne at det må kraftige misjonærer for den rette tro, for å overbevise allmuen om at de tar feil, men den nytter ikke lengre, for de har betalt en regning før. Når meningsbærerne har snakket om "vi er alle i samme båt", da vet du at den gjengen har ikke tenkt å ro.

For å være sikker på at flerkultur er en god ting, har NRK utarbeidet en egen ordliste, for å unngå stigmatisering av fremmede mennesker.

http://fido.nrk.no/1947cabebf8a764e93601b54479471e2322d39f740f8ec5b4bd503b02c60c111/flerkulturell_ordliste_nynorsk.pdf

2

ehall

For å være sikker på at flerkultur er en god ting, har NRK utarbeidet en egen ordliste, for å unngå stigmatisering av fremmede mennesker.

http://fido.nrk.no/1947cabebf8a764e93601b54479471e2322d39f740f8ec5b4bd503b02c60c111/flerkulturell\_ordliste\_nynorsk.pdf

Man blir så kvalm av hvordan sosialistene og de som vil ha masseinnvandring og åpne grenser for å ødelegge Norge, har fått gjennomsyret NRK. Er nok noen Høyre folk der også, men de er så lyseblå at de egentlig er nærmere rødt enn blått. Og dette er vi tvunget på en skatt for å opprettholde denne galskapen. Er som om vi alle skulle hatt et tvunget medlemskap i SV, men nå slipper sosialistene med propagandaen via NRK isteden for fra eget parti.

3

mcdermott

har fått gjennomsyret NRK. Er nok noen Høyre folk der også, men de er så lyseblå at de egentlig er nærmere rødt enn blått

--- Vel, dere har i hvert fall Visjon Norge på deres side!

1

TomPadang

Synes du TV2 er noe bedre? Det synes ikke jeg... Skjevbalanserte media er dessverre blitt regelen, ikke unntaket.

1

Sponvika

for å unngå stigmatisering av fremmede mennesker.

Er det dumt mener du?

1

Nabo

Nytale er nytale, er det noe du bifaller?

1

EinarSalbu

Det er helt opplagt at Listhaug ser på seg selv som del av elite, B- kjendis eller hva man skal kalle det. Akkurat som om det skulle interessere allmuen hvilket kjønn barnet deres har? Hun må til og med fortelle det med fete typer. For øvrig...stakkars barn.

2

DrSchwei

Akkurat som om det skulle interessere allmuen hvilket kjønn barnet deres har? Hun må til og med fortelle det med fete typer. For øvrig...stakkars barn.

Har forstått at hun har en stor hærskare av følgere på Facebook. Hun bruker familien og barna sine rått.

1

ventil

Har forstått at hun har en stor hærskare av følgere på Facebook.

Vi får tro deg på dine ord:))

1

gjespe

Hun bruker familien og barna sine rått.

Simpelt sverting og billig vås.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...