Politikk - Norsk

politikk

Null tillit til politiet ?

det må bli resultatet hvis de ikke prioriterer drap. Det står og lese på nyhetene at politiet i bergen ikke griper inn mot leiemorder. ( nrk tekst tv 17.02 )

får vi nå greie på at det gies en eneste narkobot eller løses en eneste annen sak mens mord blir nedprioritert så må folk folk ut i gatene og protestere.

kan vi ha tillit til politiet hvis de bruker opp ressursene på tapt narkokrig ? Er det sammenheng så må mord taes før rusmidler og politikere må ta markedet fra albanske og alle andre narkodistributører med legalisering og regulering.

hva mener dere ?

1
37 svar

De er fler som har gått sammen for at kriminelle aktiviteter som pågår skulle kunne fortsette å pågå. Hvis andre hadde gjort det så ville man vel snakket om organisert kriminalitet ?.

Noen må ta tak, tilliten til politiet er synkende, og de har blybelter på.

1

Hele saken virker ganske spesiell og alarmerende. Har de involverte tjenestemennene blitt gransket? Det kan nesten virke som Gotham der politiet ser en annen vei for god betaling. Det er bare for tynt å skylde på arbeidspress i denne sammenhengen. Dette fremstår for meg som et klart brudd på samfunnskontrakten der staten og politiet har voldsmonopol. Om så er, har vi heller ingen grunn til å akseptere politiets myndighet over oss.

1
totem Hele saken virker ganske spesiell og alarmerende. Har de involverte tjenestemennene blitt gransket? Det kan nesten virke som Gotham der politiet ser en annen vei for god betaling....

Totem : det kan jo tenkes at korrupsjon er inne i bildet. Men jeg velger og forholde meg til ressursmangel så lenge det ikke er korrupsjonsbeviser.

spørsmålet blir da hva ressursene skal brukes på. Og det er helt klart at mord og vold må prioriteres før narkotika. Når noen i politiets ledelse så går ut og sier at narkotika igjen skal prioriteres høyere så rakner tilliten...det har seg nemlig slik at dette ikke har hjulpet på tilgang gjennom flere ti-år men forsterker de negative effektene.

hva folk flest tenker om dette lurer vi jo på. Vil de fleste fortsatt ha tillit til politiet hvis narkotika igjen prioriteres høyere og annet nedprioriteres igjen ?

og hva med utgiftene til fengsels og rettsvesen som følge og ingen til liten effekt på og redusere tilgangen men stor effekt på og bare skaffe nye aktører som overtar i den onde og kostbare sirkelen ?

2

Er mange år siden jeg hadde tillit til politiet, var da jeg var ung og naiv. Største problem slik jeg ser det er at de evner ikke å prioritere riktig. Og snakker vi om Bergen, politiet prioriterte slik de mente var riktig. Så hva er problemet? Samme som alltid fra de, selv om vi kan være uenig i prioriteringen.

1
pfrog567 [sitat…] Tja, eller at de har mottatt trusler mot seg og sin familie..

Pfrog567 : alt kan tenkes men vi får vente på bevis for slikt. Inntil det foreligger tar vi utgangspunkt i ressursmangel som årsak.

men at nåværende rusmiddelpolitikk som betyr stor svart fortjeneste legger grunnlag for slikt er det ingen tvil om.

spørsmålet er hva som hadde hendt med andre saker hvis narkotika var blitt prioritert og hva som hadde hendt med kostnadene til videre strafferettslig håndheving. Vi har desverre lært at tilbudet på gatenivå ikke reduseres noe særlig ettersom andre bare overtar når samfunnet fengsler noen. Økonomi er ikke lett og bekjempe.

1
ehall Er mange år siden jeg hadde tillit til politiet, var da jeg var ung og naiv. Største problem slik jeg ser det er at de evner ikke å prioritere riktig. Og snakker vi om Bergen, poli...

Er mange år siden jeg hadde tillit til politiet, var da jeg var ung og naiv.

Jeg mistet tilliten da lønn var prioriteten under terroren på Utøya.

Helsepersonell så på TV, og gikk frivillig på jobb. Politiet hadde harde forhandlinger om dobbelt overtidsbetaling.

1

kan vi ha tillit til politiet hvis de bruker opp ressursene på tapt narkokrig ?

Bergenspolitiet prioriterer ikke tunge narkotikasaker. Tipper du har full tillit til dem?

1
milfern [sitat…] Bergenspolitiet prioriterer ikke tunge narkotikasaker. Tipper du har full tillit til dem?

Milferen : tilliten til bergenspolitiet er mildt sagt frynsete når de prioriterer og gi slitne pensjonister 10000 i bot for 1.5 gram hasj mens større saker ikke blir etterforsket.

tilliten til politiet sentralt er egentlig ganske lik null når de foreslår og igjen øse ut penger på narkotika prioritering som vi vet av ti-årelang erfaring at ikke hjelper i lengden. Men egentlig så er detvtilliten til politikere på dette punktet som er lik null.

jeg synes polititopper landet rundt bør være ærlige og fortelle politikerne at denne problematikken ikke lar seg begrense nevneverdig så samfunnet må enten godta uregulert omsetning eller få dette inn i regulerte former.

men egentlig var det kansje bra og skam bøtelegge pensjonist for nesten ingenting. Det vil nok få folk flest til og innse at lovgivningen her må forandres.

jeg håper at nyhetene om og la mord være ikke er sant. For er dette tilfellet er det absolutt null tillit igjen og ledelsen må gå.

2
Videoseven [sitat…] Jeg mistet tilliten da lønn var prioriteten under terroren på Utøya. Helsepersonell så på TV, og gikk frivillig på jobb. Politiet hadde harde forhandlinger om dobbelt over...

Helsepersonell så på TV, og gikk frivillig på jobb. Politiet hadde harde forhandlinger om dobbelt overtidsbetaling.

Har man tatt på seg en jobb som politi, så har man samtidig forpliktet seg til å risikere livet for å forsvare allmuen. Det er en fordømt plikt. Å begynne å bable om "tapt narkokrig" blir vel å lage seg særdeles billige argumenter for å legalisere jævelskapen. Man ler av Trump som vil bygge mur mot Mexico. Hvorfor ler man, det er et særdeles fornuftig tiltak, i og med at det er den veien det meste av dritten kommer.

1
excon2 [sitat…] Har man tatt på seg en jobb som politi, så har man samtidig forpliktet seg til å risikere livet for å forsvare allmuen. Det er en fordømt plikt. Å begynne å bable om "...

Excon2 : mur mot mexico vil bare skaffe nye veier for produksjon og distribusjon. Hva hjelper det og stenge landegrenser når luft og sjøvei er åpen ? Og hva er nytten når innenlands produksjon overtar i stedet ?

selvsagt skal politiet være der for alle borgere...også rusmisbrukere. Men det er i stor grad lovgivningen og bruk av politi som presser frem volds og trusselbruk innenfor rusmiljøer. Noe kan selvsagt fremkalles av selve rusmidlene men vil være der uansett lovgivning. Dog ligger nok spetakkel problematikk mer til enkeltmennesket enn selve rusmiddelet. Alkohol er kjent eksempel alle vet...

1
politikk Milferen : tilliten til bergenspolitiet er mildt sagt frynsete når de prioriterer og gi slitne pensjonister 10000 i bot for 1.5 gram hasj mens større saker ikke blir etterforsket....

Men egentlig så er detvtilliten til politikere på dette punktet som er lik null.

Systemet som fører til at politiet ikke kan slå ned på kriminalitet er skapt av politikere. Merkelig at ikke VG og andre medier ser dette!

Det er provoserende og ødeleggende for tillit til politiet å høre politiets ledere snakke om prioritering innenfor et samfunnsområde som dette. Men de utfører bare sitt arbeid i tråd med det suverene systemet våre politikere har bestemt.

Budsjettstyrt innstas mot kriminalitet er rein idioti.

1
madiba [sitat…] Systemet som fører til at politiet ikke kan slå ned på kriminalitet er skapt av politikere. Merkelig at ikke VG og andre medier ser dette! Det er provoserende og ødeleggen...

Systemet som fører til at politiet ikke kan slå ned på kriminalitet er skapt av politikere. Merkelig at ikke VG og andre medier ser dette!

Øhm er den. Når brennpunkt kan bringe en dokumentar, om en kvinne der var utsatt for menneskehandel og hadde anmeldt, det og man så henlegger saken fordi damen ikke kan stave navnet ( men kjenner navnet ) på den det handlet om.

Om reglene er slikt , så bør politiet si i fra,-

Når huseiere der utleier ulovlig, og blir anmeldt slipper igjennom med at juge og avgi falsk forklaring i retten. Slipper noen som helst påtale , Både for ulovlig utleie, og falsk forklaring, Selv om man vet det både hos politiet ved domstolene. ER det så politikerne.

1

Jeg begynner å forstå hvorfor så mange gode kriminalserier er lokalisert til Bergen.

2
madiba [sitat…] Systemet som fører til at politiet ikke kan slå ned på kriminalitet er skapt av politikere. Merkelig at ikke VG og andre medier ser dette! Det er provoserende og ødeleggen...

Det kan du godt si. For om målsettingen med antall oppklarte narkosaker holdes eller til og med tidobles så vil samfunnet snart være like langt mht tilbud på gata. Og nedlesset i justis og fengselsutgifter.

jeg er helt enig med politimannen i bergen som mente det var viktigere og prioritere vold mot barn enn narkotika.

1
politikk Det kan du godt si. For om målsettingen med antall oppklarte narkosaker holdes eller til og med tidobles så vil samfunnet snart være like langt mht tilbud på gata. Og nedlesset i j...

jeg er helt enig med politimannen i bergen som mente det var viktigere og prioritere vold mot barn enn narkotika.

Må det være sånn at de ikke har ressurser til å slå ned på kriminalitet? For meg høres argumentasjonen til politimannen helt bak mål ut. Betyr det at det er fritt frem for å stjele i Bergen nå? De må jo prioritere vold mot barn. Som forøvrig det har vært nedgang i skal man tro statistikk.

1
madiba [sitat…] Må det være sånn at de ikke har ressurser til å slå ned på kriminalitet? For meg høres argumentasjonen til politimannen helt bak mål ut. Betyr det at det er fritt frem for...

Madiba : det er bare slik at noe til slutt må nedprioriteres. Skal det da bli narkotika eller noe annet ?

vi kan godt snu budsjettsituasjonen og gi ti ganger mer til narkojakt. Men hva er poenget når gatetilgangen vil være omtrent like god i lengden og bare litt mindre i korte perioder ? Samtidig vil vi ha mye større fengsels og rettsutgifter der pengene må taes fra andre budsjetter.

spørsmålet blir nok hva borgerne ønsker prioritert og ikke.

1
excon2 [sitat…] Har man tatt på seg en jobb som politi, så har man samtidig forpliktet seg til å risikere livet for å forsvare allmuen. Det er en fordømt plikt. Å begynne å bable om "...

Hvorfor ler man, det er et særdeles fornuftig tiltak, i og med at det er den veien det meste av dritten kommer.

Du vet at det er konstruert tusenvis av avanserte tuneller flere hundre meter lange, under allerede eksisterende murer? Det er fullstendig uproblematisk å smugle narkotika til USA fra Mexico uansett hvor høy mur man bygger. Så lenge det finnes folk som er villige til å utføre arbeidet. Med Trump ved roret blir det nok ikke mangel på mennesker som kan hjelpe til med det.

Uansett så har vel CIA fortsatt grei kontroll på at illegale stoffer kommer seg trygt til hver en småby i Amerika.

On-topic: Har absolutt ingen tillit til politiet, men min oppfatning er i hvert fall at politiet i større byer har andre og viktigere fokusområder enn å ta småfisk med ett par gram i lomma.

1
politikk Milferen : tilliten til bergenspolitiet er mildt sagt frynsete når de prioriterer og gi slitne pensjonister 10000 i bot for 1.5 gram hasj mens større saker ikke blir etterforsket....

Milferen : tilliten til bergenspolitiet er mildt sagt frynsete når de prioriterer og gi slitne pensjonister 10000 i bot for 1.5 gram hasj mens større saker ikke blir etterforsket.

Å gi "sliten pensjonist" 10000 i bot for å være i besittelse eller bruke narkotika er like "ressurskrevande" som å gi forenkla forelegg til ein bilførar som har brutt vikeplikta si.

Ein vil aldri få eit samfunn fritt for trafikkforeseelsar. Skal ein slutte å handheve reglane fordi om?

1
Fpladdden [sitat…] Du vet at det er konstruert tusenvis av avanserte tuneller flere hundre meter lange, under allerede eksisterende murer? Det er fullstendig uproblematisk å smugle narkotika...

On-topic: Har absolutt ingen tillit til politiet, men min oppfatning er i hvert fall at politiet i større byer har andre og viktigere fokusområder enn å ta småfisk med ett par gram i lomma.

Det er jo nettopp det dem har drevet med i Bergen. Ta slitne narkomane og bøtelegge dem, for statistikkene med antall "behandlede lovbrudd" skal jo se fine ut, og så lar man bakmennene gå klar. Det er forferdelig lett å tenke korrupsjon. Uansett så har faktisk ikke politiet anledning til å unnlate å slå ned på lovbrudd. Man har lov å utvise skjønn inntil en viss grad, men den grensen er ikke god å vite hvor er. At politifolk blir refset for å ville ta narkolangere har ikke noe med det å gjøre. De har både rett og plikt til å ta affære.

1
Laster...